to xana vazo agapitoi kinezoi pou den katalavenete
:idiot"σιναgονιστες" όταν στο κισινέου θέλεις για κάθε μέρα άμα σέβεσαι τον ευατό σου καθημερινά για ενώ καλο "χοτελ" πχ "λεογρανd" μίνιμουμ 100 euro ένα καλο εστατόριο minimum 50 euro και ένα καλο club το βραδυ 100 euro όλα αυτά για εσένα και το μωρό είναι χωρίς τίποτα άλλο είναι 250 euro επί 20 μέρες που είναι αρκετές κατά την γνώμη μου για md είναι σύνολο 5000 euro
οποτε τα συμπεράσματα δικά σας
Σε ευχαριστώ πολύ για τις κατατοπιστικές διευκρινήσεις. Θα ήθελα όμως να τονίσω τα εξής:
1. Δεν είναι ανάγκη να μείνεις στο Leogrand, στο οποίο παρεπιπτόντως θα πληρώσεις αρκετά περισότερα από 100 Ευρώ την βραδυά. Μπορείς να μείνεις σε διαμέρισμα. Εγώ για παράδειγμα μένω σε διαμέρισμα 90 τμ πρώτου ορόφου (ισόγειο) στην οδό Bukuresti 96 (Crown Plaza building). To διαμέρισμα είναι duplex (τύπου μαιζονέτας), με εξαιρετικά ωραία επίπλωση, τηλεοράσεις plazma, δορυφορική, DVD, wifi internet, A/C, πλήρή κουζίνα, safe (!!!), κλπ. Κόστος 70 Ευρώ την βραδυά. Η οδός Bukuresti είναι η τρίτη ή τέταρτη παράλληλος της Stefan Cel Mare, και το συγκρότημα Crown Plaza βρίσκεται πολύ κοντά στην Ρωσική Πρεσβεία. Θεωρείται δε μία από τις καλύτερες περιοχές του Κίσινεφ. Και βέβαια οι κοινόχρηστοι χώροι είναι εξαιρετικής ποιότητας, με δυτικά πρότυπα και δεν έχουν καμμία σχέση, ούτε μπορούν να συγκριθούν με την βρώμα και δυσοδεία που υπάρχει στα Σοβιετικού τύπου συγκροτήματα που συναντά κανείς σε χώρες της FSU. Σημειώστε ότι κατά κύριο λόγο μένουν ξένοι διπλωμάτες και λεφτάδες ντόπιοι. Ο βασικός λόγος που μένω σε διαμέρισμα είναι μπορείς να βάλεις μέσα όποια και όσες θέλεις χωρίς να έχεις προβλήματα με την reception ή τους security. Υπάρχουν και φθηνότερα διαμερίσματα για κάποιον που ενδιαφέρεται σε άλλες περιοχές. Για παράδειγμα ένα καλό διαμέρισμα (καθαρό, με σχετικά καλή επίπλωση) 40-60 τμ, στο κέντρο της πόλης δεν κοστίζει 40-50 Ευρώ την ημέρα.
2. Όσον αφορά το φαγητό ο Vomvakoulis έχει ήδη αναφέρει το κόστος και αυτό σε καμμία περίπτωση δεν υπερβαίνει τα 20-30 Ευρώ ημερησίως. Μιλάμε για καλά εστιατόρια με πολύ καλή ποιότητα φαγητού.
3. Σημειώνω ότι παρά το γεγονός ότι σέβομαι τον εαυτό μου απεριόριστα δεν πηγαίνω σε club και βέβαια δεν υφίσταται και λόγος να ξοδέψω και 100 Ευρώ την ημέρα για να πουλήσω μούρη στις ντόπιες κωλοπετσωμένες μουνάρες.
4. Κάποιος που θα πάει στο Κίσινεφ ή και σε άλλη πόλη/χώρα της FSU, πρέπει κατά την άποψή μου να πάει, μόνο αφού θα έχει καταστρώσει ένα σχέδιο και έχει μιά στρατηγική προσέγγιση στο όλο θέμα. Δεν χρειάζεται κατ'αρχήν να πάει για 20 ημέρες. 4-5, άντε μιά εβδομάδα με τα οδοιπορικά είναι παραπάνω από αρκετές. Αυτές θα του κοστίσουν 100 Ευρώ ημερησίως για διαμονή, διατροφή και μετακινήσεις. Για το μουνί δεν χρειάζεται να πληρώσει περισσότερα από 80-150 Ευρώ την βραδυά (8-12 ώρες). Συνολικά, για κάποιον που είναι γνώστης και έμπειρος, η όλη υπόθεση δεν του κοστίσει περισσότερα από 200-250 Ευρώ ημερησίως για διαμονή, διατροφή, μετακινήσεις και μουνί.
5. Δεν χρειάζεται να μιλάς Ρωσικά ή Ρουμάνικα για να πηδήξεις. Οι επιλογές σου είναι σαφώς λιγότερες αν δεν γνωρίζεις την γλώσσα, αλλά λυπάμαι που έχω διαφορετική άποψη με ένα από τα σοβαρότερα μέλη του forum (μην χαίρεσαι RED δεν αναφέρομαι σε εσένα) δεν θα πας και χαμένος και είναι σαφώς μιά πολύ καλύτερη επιλογή από τα μπάζα των CT.
6. Έχω δει στο forum επανηλειμμένως ανθρώπους που παραγματικά είναι γνώστες και έμπειροι, αλλά και ασχέτους που προσπαθούν (ατυχώς) να δείξουν ότι είναι έμπειροι, γράφοντας ό,τι χαζομάρα τους κατέβει να προσπαθούν να αποτρέψουν όσους ενδιαφέρονται να πάνε στην Μολδαβία ή και σε άλλες πόλεις της FSU. Έχω διαμετρικά αντίθετη άποψη. Κύριοι (σχετικοί με την υπόθεση) μην ξεχνάτε ότι και εσείς όταν ξεκινήσατε ήσασταν επίσης άσχετοι. Συμφωνώ όμως με την άποψη ότι οι επιλογές και οι πιθανότητες επιτυχίας ενός πρωτάρη είναι περισσότερες για παράδειγμα στο Κίεβο ή την Οδησσό από ότι στο Κίσινεφ. Δεν αναφέρομαι στην Ρωσία γιατί είναι μακρύτερα και απαιτείται viza. Εγώ σας προτρέπω να πάτε στη Μολδαβία, όπως και στην Ουκρανία και την Ρωσία. Καταστρώστε όμως σχέδιο. Που θα μείνετε, που θα τρώτε, που θα κυνηγήσετε, πως θα κυνηγήσετε, τι θα πληρώσετε. Και αν σας πιάσουν Κώτσους τι έγινε? Την δεύτερη φορά θα είναι καλύτερα, την τρίτη πολύ καλύτερα και την τέταρτη θα έχετε ήδη αποκομίσει μία καλή εμπειρία.
7. Τέλος, όλα τα περί Α, Β, και Γ εθνικής, αστακομακαρονάδες και ιμάμ μπαϊλντί, προσωπικά τα βρίσκω τουλάχιστον παιδαριώδη. Δεν μέμφομαι, ούτε κοροϊδεύω κανένα. Απλά αναφέρω και εγώ την δική μου άποψη, όπως και οι υπόλοιποι. Για εμένα αυτό που κυρίως μετράει είναι το πάθος, η αμεσότητα, ότι τα κάνουν όλα (ή σχεδόν όλα), δεν έχει "μη με πιάνεις εκεί, δεν φιλάω, δεν παίρνω πίπες. Σχεδόν τα πάντα είναι στο μενού. Και αυτά που δεν είναι, τις περισσότερες φορές, είναι υπό διαπραγμάτευση. Τι να την κάνω την θεομουνάρα αν είναι starfish δεν κάθεται να την πηδήξω. Για το επίπεδο που μου αρέσει αναφερθείτε στις φωτογραφίες που έχω αναρτήσει.