Επειδη το τρακαρισμα εγινε σε αποβαθρα η οποια δεν ειχε καποια σημανση!!(ημαρτον δηλαδη..που ζουμε) αυτο που ακουσα απο το λιμενικο ειναι οτι και οι 2 πλευρες εχουν δικιο!! Ομως θεωρητικα μου ειπαν οτι την ευθυνη φερει ο αλλος οδηγος..κοιτα πως εγινε..εμπαινα εγω μεσα για να παρκαρω και ακολουθουσα μια σταθερη πορεια..διχως στροφες,διχως τιποτα..και ξαφνικα πεταχτηκε απο το πλαι(στα δεξια) ο αλλος οδηγος και με χτυπησε(ακριβως στο κεντρο του αυτοκινητου)μου εφαγε πορτα μπροστα και πισω φτερο! αυτος επεσε πανω μου! απο την αλλη ομως λενε οτι δεν παραβιασε κανα stop οποτε ειναι νομιμος(και συμφωνα με αυτον ε,αφου ηρθα απο δεξια μου λεει εσυ φταις!!ενω επεσε πανω μου!)ξερω τον κανονα αυτο αλλα δν υπαρχει περιπτωση να εφαρμοστει σε τετοια αλανα που ειναι η αποβαθρα! ειχα και συνοδηγο μεσα..αλλα ευτυχως ολα καλα..Αυτος φυσικα μου ειπε πως δεν φταιει κ θα παμε σε δικαστηριο..Ομως το πλεονεκτημα μου ειναι η μικτη..που ασχετα με το τι λεει αυτος μπορει ν με αποζημιωσει..(η ασφαλεια μου ενοω)και αυτος ας κανει οτι θελει...αλλα τιθεται ζητημα μου ειπε ενας γνωστος οτι σε τετοιο χωρο παιζει κ να μην σε καλυψει...η ασφαλεια!ουτε εσενα ουτε τον αλλον..(οποιος εχει δικιο δηλαδη) η ζημια ειναι 1200 εμενα! ποσο που με τις δυνατοτητες μου ειναι 1,5 μινιατικο!!
Έτσι που τα λες, δύσκολα τα βλέπω, φιλαράκο...
1) Σε χτύπησε στα δεξιά σου (πλευρά συνοδηγού σου), οπότε "τον είχες" στα δεξιά, και όπως ξέρεις, ο στα δεξιά έχει προτεραιότητα (ελλείψει σήμανσης - το λέει ΚΑΘΑΡΑ ο ΚΟΚ).
2) Αν έφτανες σε ένα δικαστήριο (για καθορισμό υπαιτιότητας) με το ζόρι να έβγαζες ένα 50-50. Ίσως και να ρίχνανε το φταίξιμο σε σένα λόγω του δεξιά.
3) Η μικτή (που πληρώνει την υπαιτιότητά σου και στο δικό σου και στο δικό του αμάξι) πράγματι, μπορεί να σου πει "εντός του χώρου του λιμανιού δε σε αποζημιώνω για τις δικές σου ζημιές. Ας πρόσεχες".
4) Όμως, δε μπορεί να αρνηθεί να αποζημιώσει τον άλλον (αν δεν έφταιγε). Στις ζημιές τρίτου δε παίζει ρόλο που έγινε το ατύχημα, ας έγινε και σε ταράτσα.
5) Αν ήταν ο Πειραιάς, νομίζω ότι έχει κάτι διαγραμμίσεις κάτω στην άσφαλτο, που κάπως "ορίζουν" τις πορείες (κάτι σαν "δρόμος" δηλαδή). Στην περείπτωση αυτή μπορείς να ισχυριστείς ότι είναι δημόσιος δρόμος (σίγουρα δεν είναι ιδιωτικός, σίγουρα δεν είναι χώρος στάθμευσης - απαγορεύεται αυτή), άρα επιμένεις να σε πληρώσουν, διότι "είναι δρόμος". Βγάλε φωτογραφίες των διαγραμμίσεων (αν υπάρχουν).
6) Δε σε νοιάζει (απέναντι στην ασφάλεια) αν την τάξη την επιβάλλει η αστυνομία, ή το Λιμενικό Σώμα, ή η πυροσβεστική, ή ο στρατός. Αυτό δεν είναι δική σου δουλειά.
7) Διάβασε στο ασφαλιστήριο συμβόλαιό σου εκεί που λέει για την "κάλυψη ιδίων ζημιών" τι εξαιρέσεις έχει. Προσπάθησε να καταλάβεις σε ποιά εξαίρεση μπορούν να πατήσουν για να μη σε πληρώσουν, για να είσαι προετοιμασμένος.
8) Αν τα πράματα είναι διφορούμενα (στο συμβόλαιο), είσαι απαοφασισμένος να πας την ασφαλιστική σου στο δικαστήριο για 1000 ευρώ? Πρέπει να το σκεφτείς και αυτό.
9) Ποιά ασφάλεια έχεις?