Νέα

Μελοµακάρονα VS κουραµπιέδες

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα sex volcano
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 292
  • Εμφανίσεις 14K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Μελοµακάρονα ή κουραµπιέδες

  • Μελοµακάρονα

    Ψήφοι: 221 79,2%
  • κουραµπιέδες

    Ψήφοι: 58 20,8%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    279

easyrider77

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2007
Μηνύματα
5.860
Κριτικές
6
Like
242
Πόντοι
86
:grin:
 

Συνημμένα

  • 15590490_1323552490998130_5068036165556048455_n.jpg
    15590490_1323552490998130_5068036165556048455_n.jpg
    35,5 KB · Εμφανίσεις: 19

fax

Μέλος
Εγγρ.
5 Ιαν 2009
Μηνύματα
228
Like
1
Πόντοι
1
Ποιο είναι το μυστικό για να βγουν μυρωδάτοι, τραγανοί και αφράτοι;
Υλικά

300 γρ. βούτυρο γάλακτος (αυτό που πωλείται στο βαζάκι και συνήθως είναι από αιγοπρόβειο γάλα – το χρησιμοποιούμε κρύο, ώστε να είναι σε στερεή μορφή)
120 γρ. αμύγδαλα αναποφλοίωτα
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα βανίλια σε σκόνη
110 γρ. άχνη ζάχαρη + επιπλέον για το πασπάλισμα
25 γρ. ρούμι μαύρο ή κονιάκ
600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Βάρος: 1.200 γρ., Προετοιμασία: 1 ώρα, Ψήσιμο: 20΄-30΄
Απλώνουμε τα αμύγδαλα σε ένα ταψί και τα ψήνουμε στους 160°C (σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις) για 8 λεπτά, ώστε να καβουρδιστούν. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και τα κοπανίζουμε στο γουδί σε χοντρά κομμάτια ή τα σπάμε πιέζοντάς τα με τον πλάστη ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες.
Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο με την άχνη σε δυνατή ταχύτητα για περίπου 20 λεπτά. (Όσο περισσότερο το χτυπάμε, τόσο καλύτερη θα γίνει η ζύμη. Αυτό είναι το μυστικό στους κουραμπιέδες.) Έπειτα ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα σε πιο χαμηλή ταχύτητα (γιατί θα ζορίζεται το μίξερ) για 10 λεπτά. Τέλος προσθέτουμε τα αμύγδαλα και το ρούμι.
Πλάθουμε στρογγυλούς κουραμπιέδες σε διάμετρο 3 εκ. και τους πιέζουμε με το δάχτυλό μας ελαφρώς στην κορυφή. Τους βάζουμε σε μια λαμαρίνα, πάνω σε λαδόκολλα, και τους ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 20-30 λεπτά, ανάλογα και με το μέγεθος που τους πλάσαμε.
Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά και τους ρίχνουμε σε ένα ταψί γεμάτο άχνη. Τους γυρνάμε να καλυφθούν καλά και τους μεταφέρουμε σε μία πιατέλα, όπου τους σερβίρουμε σε πυραμίδα, πασπαλίζοντας κάθε σειρά που βάζουμε με επιπλέον άχνη.
Tips
Όσο πιο αφράτο γίνεται το μείγμα του βουτύρου, τόσο πιο αφράτος θα γίνει ο κουραμπιές.
Το αφράτεμα του βουτύρου με τη ζάχαρης απαιτεί πολύ δυνατό χτύπημα. Όμως μόλις προστεθεί το αλεύρι, πρέπει το χτύπημα να γίνεται αργά, σε χαμηλή ταχύτητα για να μην καταστραφεί η αφράτη υφή που έχει αποκτήσει το μείγμα.
O κουραμπιές πρέπει να ψήνεται σε χαμηλές θερμοκρασίες και όχι πάρα πολύ ώστε να μην αποκτά τραχιά και σκληρή υφή και να βγαίνει λευκός.
Απαραίτητο είναι να ζαχαρωθεί όταν είναι κρύος. Γιατί όταν είναι ζεστός η πρώτη στρώση ζάχαρης δημιουργεί ένα χονδρό, μαλακό και πανιασμένο στρώμα που δεν είναι ευχάριστο στο στόμα.
Πάντα πρέπει να σκεπάζουμε τους κουραμπιέδες καλά γιατί απορροφούν πολύ εύκολα υγρασία και νοτίζουν.
Διατηρούνται για αρκετό διάστημα όταν είναι ερμητικά κλεισμένοι.
Μπορούμε να μη βάλουμε αμύγδαλα και να ανοίξουμε τη ζύμη σε φύλλο ώστε να κόψουμε σε διάφορα σχήματα π.χ. αστέρια, καρδιές, κτλ. :wanker:
 

Duke Nukem

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2015
Μηνύματα
13.369
Like
492
Πόντοι
186
Οποιος φτιαχνει να βγαζει την πιατελα φωτογραφια.
 

easyrider77

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2007
Μηνύματα
5.860
Κριτικές
6
Like
242
Πόντοι
86
:grin:
 

Συνημμένα

  • nnn.png
    nnn.png
    291,7 KB · Εμφανίσεις: 24

KINGKARL996

Μέλος
Εγγρ.
23 Μαΐ 2010
Μηνύματα
16
Κριτικές
2
Like
24
Πόντοι
0
Μελομακάρονα σταθερά, που δεν ...ξεσκονίζονται κιόλας!
 

kontolagnos

Ανώτερος
Εγγρ.
2 Μαρ 2007
Μηνύματα
31.673
Κριτικές
1
Like
36.106
Πόντοι
6.256
Για φέτος ας φάμε μπλάκ φόρεστ ή προφιτερόλ ή μιλφειγ .
 

Andrew256

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Νοε 2017
Μηνύματα
1.316
Κριτικές
33
Like
3.438
Πόντοι
1.446
Συγκριτικά τα πιο πολλά θρεπτικά συστατικά τα έχουν τα μελομακάρονα ενώ οι κουραμπιέδες σχεδόν νεκρές θερμίδες οπότε ...
 

rodriguez96

Ανώτατος
Εγγρ.
5 Δεκ 2017
Μηνύματα
8.702
Κριτικές
32
Like
18.504
Πόντοι
12.946
Δυστυχώς τίποτα από τα 2, ως γνωστό η ζάχαρη ρίχνει την τεστοστερόνη και συνεπώς την λίμπιντο, κάτι σαν αντικούκου. Όποτε ο καθένας κάνει το κουμάντο του, εγώ θα τη βγάλω με κριθαρένια παξιμαδάκια  :grin:
 

mpekiaris10

Μέλος
Εγγρ.
11 Φεβ 2016
Μηνύματα
767
Like
3
Πόντοι
6
Μαλακίες, εμένα μου σηκώνεται κατευθείαν αφού πιω Coca-Cola ή Pepsi, που είναι τίγκα στη ζάχαρη.

Κατά τα άλλα να παίρνετε πάντα έτοιμα μελομακάρονα. Όποια νοικοκυρά έχει προσπαθήσει να τα φτιάξει σπίτι γίνονται ΣΚΑΤΑ.
 

soul3

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Νοε 2010
Μηνύματα
4.297
Like
2.363
Πόντοι
456
Θα τα γαμησουμε και φετος και τα 2.Μελομακαρονα μονο σπιτικα τα εξω ειναι γτπ.
 

jimy.m.

Γλομπεάρχης
Εγγρ.
14 Μαΐ 2011
Μηνύματα
56.149
Κριτικές
169
Like
20.417
Πόντοι
34.612
Κ τα δυο τα τσακιζω :heavymetalbig:
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom