Ψάχνουμε τις τελευταίες μέρες για μερικά εκατομμύρια € όταν 2 μήνες νωρίτερα να πουλιόταν η Ολυμπιακή θα τα είχαμε στο χέρι. Σκεφτείτε την τρελή σπατάλη.
Εγω θα ήθελα να μου εξηγήσεις ποιος νόμος της φύσης επιβάλλει η Ολυμπιακή να μπαίνει μέσα ενώ η Aegean να είναι κερδοφόρα...
Μην μου πεις πως φταίει το γεγονός ότι τη διοικεί το κράτος γενικώς και αορίστως...
Αυτά είναι επιχειρήματα για κουτορνίθια, γιατί θα σου φέρω δεκάδες παραδείγματα εταιρειών ανά τον κόσμο που της διοικεί το κράτος και είναι μια χαρά κερδοφόρες. Αλλά και εδω υπάρχουν (ΟΤΕ, ΕΛΠΕ, ΔΕΗ μέχρι πρότινος,...).
Αυτά, ήταν μέτρια επιχειρήματα μέχρι και πριν μερικούς μήνες.
Τώρα που ο Brown κοντεύει να κρατικοποιήσει το σύνολο του τραπεζικού συστήματος, είναι μάλλον άκυρο.
Η άποψη μου λοιπόν ότι δεν μπορει κανείς να λειτουργεί με αντίληψη "πονάει κεφάλι - κόψει κεφάλι", ήτοι η Ολυμπιακή μπαίνει μέσα, την ξεφορτώνομαι όσο γίνεται πιο γρήγορα.
Εγω δεν θα είχα ενδεχομένως αντίρρηση να πουληθεί η Ολυμπιακή αν κατά τα άλλα αυτό συμφέρει την Ελλάδα, αλλά προς θεού, όχι με το επιχείρημα ότι είναι ελλειματική, διότι αυτό δεν ειναι υποχρεωτικό...