Το ερώτημα «με ποια κυβέρνηση περνούσε καλύτερα ο λαός ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ» είναι σίγουρα υποκειμενικό. Προσωπικά περνώ καλύτερα τώρα, διότι δουλεύω 14 ώρες την ημέρα και έτυχε να πάνε καλύτερα οι δουλειές μου. Είμαι αισιόδοξος πως προσωπικά θα συνεχίσω να τα πηγαίνω καλά όποια κυβέρνηση και αν βγει.
Άρα εκ πρώτης όψεως στ’ @@ μου ότι και γίνει.
ΑΛΛΑ, το ερώτημα είναι:
1) Υπάρχει κάποια στοιχειώδης πρόοδος σε σχέση με αυτά που αναμένω από το κράτος τα τελευταία 5 χρόνια?
2) Υπάρχει κάτι που να είναι καλύτερο σε αυτή τη χώρα σε σχέση με πριν? Υπάρχει κάτι θετικό που θα αφήσει πίσω της η ΝΔ? Κάποιο επίτευγμα? Κάτιτις?
Η απάντηση είναι δυστυχώς όχι και στα 2 ερωτήματα.
Η θητεία του Καραμανλή είναι μια πιο soft εκδοχή της αποτυχημένης θητείας του Μητσοτάκη.
Προσωπικά δεν έκρυψα πως ψηφίζω ΠΑΣΟΚ σταθερά τα τελευταία χρόνια. Το κάνω καταρχήν διότι ανήκω στην κεντροαριστερά. Οι δεξιές κυβερνήσεις είναι σε όλες τις χώρες (στο 90% των περιπτώσεων) χειρότερες από τις σοσιαλιστικές και αριστερές. Είναι αυταρχικές και κοιτούν πρώτα το συμφέρον των βολεμένων και όχι της κοινωνίας.
Το έχω ξαναγράψει: όλα τα ελληνικά κόμματα είναι τριτοκοσμικά. Το ΠΑΣΟΚ είναι επίσης τριτοκοσμικό κόμμα. Έτσι το έκανε δυστυχώς ο Αντρέας, μια από τις πιο αμφιλεγόμενες προσωπικότητες της μεταπολίτευσης. Αλλά το ΠΑΣΟΚ δεν παύει να είναι το λιγότερο τριτοκοσμικό της Ελλάδας. Για ΛΑΟΣ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ας μη το συζητήσουμε καλύτερα.
Ψηφίζω επίσης ΠΑΣΟΚ, παρά ότι δεν μου αρέσει και υπολείπεται πολύ ενός κόμματος που θα ήθελα, αλλά γιατί είμαι πραγματιστής. Σε μια χώρα μπουρδέλο, δεν έχουμε την πολυτέλεια να λέμε «όλοι ίδιοι είναι». Μόνο σ’ αυτό συμφωνώ με το Germaon.
Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, και δεν μπορούμε να προτιμήσουμε τον τυφλό έναντι του μονόφθαλμου διότι θα προτιμούσαμε να έχουμε κάποιον που να έχει και τα 2 του μάτια. Αυτή είναι η δική μου απάντηση στο Φέθρυ.
Όποια πρόοδος σημειώθηκε στην Ελλάδα (με χίλια άλλα στραβά) ήταν έργο του ΠΑΣΟΚ. Ο Μητσοτάκης και ο Κωστάκης ο Β’ δεν άφησαν τίποτα πίσω τους.
Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα κόμμα που μέσα στη μαλακία του κάτι έκανε. Χαίρομαι που χρησιμοποιώ τα ΚΕΠ, το μετρό και την Αττική Οδό. Χαίρομαι που η Αθήνα του σήμερα δεν έχει καμία σχέση με την τριτοκοσμική Αθήνα του 1996. Που δεν ντρέπομαι πια όταν έχω να υποδεχτώ έναν ξένο φίλο μου στο αεροδρόμιο (το θυμάστε το Ελληνικό;).
Φαγώθηκαν λεφτά; Στ’@@ μου. Λεφτά πάντα τρώγονται, τρώγονται και τώρα με μηδενική παραγωγή έργου.
Εγώ ξέρω πως από το 2004 και ύστερα δεν έγινε τίποτα.
Ντρέπομαι για την κατάντια της χώρας που έκανε όλους να παραμιλάνε με τους ολυμπιακούς αγώνες.
Ντρέπομαι που με περνάνε από πάνω για πολύ μαλάκα.
ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ.
Αυτό ούτε στην Σοβιετία και την Ουγκάντα δεν έχουν συμβεί.