Νέα

Μαθηματικοί γρίφοι- Σπαζολεφαλιές

• Μέλος που άνοιξε το νήμα xpapad
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 960
  • Εμφανίσεις 58K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

think2

Μέλος
Εγγρ.
17 Ιαν 2017
Like
1
Πόντοι
0
Ήταν 2 παντρεμένες και συζήταγαν.

-Ο πούτσος του άντρα μου είπε η ξανθιά είναι 2 πόντους μικρότερος απο του εραστή μου.
-Ο πούτσος του εραστή μου είπε η μελαχρινή είναι 3 πόντους μεγαλύτερος από του άντρα μου.

Αν η μια έχει γκόμενο τον άντρα της άλλης και ο άντρας της ξανθιάς έχει 19 πόντους πούτσο, πόσους πόντους είναι ο πούτσος του εραστή της μελαχρινής;

askeris

Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2010
Like
674
Πόντοι
86

-Ο πούτσος του άντρα μου είπε η ξανθιά είναι 2 πόντους μικρότερος απο του εραστή μου.
-Ο πούτσος του εραστή μου είπε η μελαχρινή είναι 3 πόντους μεγαλύτερος από του άντρα μου.

Αν η μια έχει γκόμενο τον άντρα της άλλης και ο άντρας της ξανθιάς έχει 19 πόντους πούτσο, πόσους πόντους είναι ο πούτσος του εραστή της μελαχρινής;

Γριφος του πουτσου

dg67

Μέλος
Εγγρ.
26 Δεκ 2017
Like
82
Πόντοι
0

Αν η κάθε μια έχει εραστή το άντρα της άλλης, ο άντρας της ξανθιάς είναι το ίδιο άτομο με τον εραστή της μελαχρινής, και άρα οι 19 πόντοι είναι δικοί του.

dg67

Μέλος
Εγγρ.
26 Δεκ 2017
Like
82
Πόντοι
0
Αν η κάθε μια έχει εραστή το άντρα της άλλης, ο άντρας της ξανθιάς είναι το ίδιο άτομο με τον εραστή της μελαχρινής, και άρα οι 19 πόντοι είναι δικοί του.

Αν μόνο η ξανθιά έχει γκόμενο τον άντρα της άλλης, τότε ο άντρας της ξανθιάς έχει 19 πόντους, ο εραστής της τον έχει 21 πόντους, αυτός είναι και ο άντρας της μελαχρινής και άρα ο εραστής της μελαχρινής τον έχει 24 πόντους.

μπαρμπαγιαννης

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Αυγ 2016
Κριτικές
12
Like
7.188
Πόντοι
2.646

19 ρε τυπε.Ειναι σαν τα παιδιά του ζεβεδαιου  :heavymetalbig: :heavymetalbig:

Sapakias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Σεπ 2016
Like
1.284
Πόντοι
216
[tt]Άσκησις 170.
Εκ δύο πόλεων Α και Β αι οποίαι απέχουν 135χλμ., αναχωρούν την αυτήν στιγμήν δύο αμαξοστοιχίαι κατευθυνόμενοι αντιθέτως
προς συνάντησήν των. Η ταχύτης της εκ της πόλεως Α κινουμένης είναι κατά 10χιλ./ώρα μεγαλυτέρα από την ταχύτητα της άλλης.
Αν η συνάντησις έγινε 3 ώρες μετά την αναχώρησιν, να ευρεθούν αι ταχύτητες και το σημείον της συναντήσεως.

Εισιτήριες εξετάσεις
(Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή 1963) [/tt]

Celebc

Μέλος
Εγγρ.
27 Ιουλ 2017
Like
100
Πόντοι
66
A+B=135 
A=(u+10)t  B=ut
(u+10)t+ut=135
u+10+u=135/t
2u+10=135/t  t=3
2u+10=135/3 επι 3 καθε παραγοντα
6u+30=135
6u=105
u=17,5kmh
A=(17,5+10)*3=82,5
B=17,5*3=52,5

dg67

Μέλος
Εγγρ.
26 Δεκ 2017
Like
82
Πόντοι
0
[tt]Εκ δύο πόλεων Α και Β αι οποίαι απέχουν 135χλμ., αναχωρούν την αυτήν στιγμήν δύο αμαξοστοιχίαι κατευθυνόμενοι αντιθέτως
προς συνάντησήν των. Η ταχύτης της εκ της πόλεως Α κινουμένης είναι κατά 10χιλ./ώρα μεγαλυτέρα από την ταχύτητα της άλλης.
Αν η συνάντησις έγινε 3 ώρες μετά την αναχώρησιν, να ευρεθούν αι ταχύτητες και το σημείον της συναντήσεως.
[/tt]

Η ταχύτης της εκ της πόλεως Α κινουμένης αμαξοστοιχίας ήτο 27,5 χλμ./ώρα.
Η ταχύτης της εκ της πόλεως Β κινουμένης αμαξοστοιχίας ήτο 17,5 χλμ./ώρα.
Το σημείον συναντήσεως απήχε 82,5 χλμ. της πόλεως Α και 52,5 χλμ. της πόλεως Β.

Sapakias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Σεπ 2016
Like
1.284
Πόντοι
216
[tt]Άσκησις 170.
Εκ δύο πόλεων Α και Β αι οποίαι απέχουν 135χλμ., αναχωρούν την αυτήν στιγμήν δύο αμαξοστοιχίαι κατευθυνόμενοι αντιθέτως

Εισιτήριες εξετάσεις
(Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή 1963) [/tt]

Λύσις
Το άθροισμα των ταχυτήτων των δύο κινητών είναι
135:3=45 χλμ ενώ η διαφορά είναι 10 χλμ.
Εκ τούτου
   (45+10) : 2= 27 1/2 χλμ/ώρα
και (45-10) : 2=  17 1/2 χλμ/ώρα

Γνωρίζοντας την ταχύτητα  ευρίσκομεν σημείον συναντήσεως Γ τοιούτον ώστε να είναι:
(ΑΓ)=27 1/2 Χ 3= 82 1/2

askeris

Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2010
Like
674
Πόντοι
86
Λύσις
Το άθροισμα των ταχυτήτων των δύο κινητών είναι
135:3=45 χλμ ενώ η διαφορά είναι 10 χλμ.
Εκ τούτου
    (45+10) : 2= 27 1/2 χλμ/ώρα
και (45-10) : 2=  17 1/2 χλμ/ώρα

Γνωρίζοντας την ταχύτητα  ευρίσκομεν σημείον συναντήσεως Γ τοιούτον ώστε να είναι:
(ΑΓ)=27 1/2 Χ 3= 82 1/2

όμως αυτό δεν ηταν γριφος. Ηταν προβλημα

Επισκέπτης
Θα πω κι εγώ μια σπαζοκεφαλιά θυμούμενος τις γιαγιάδες.......
Κάποτε σε ένα σπίτι μπήκε μια γυναίκα και κάθισε δίπλα σε έναν άντρα....
Τότε τη ρώτησαν => τι είναι αυτός????
Τούτου άντρα η μάνα είναι πεθερά της μάνας μου, ήταν η απάντησή της!
Τι είδους σχέση είχαν???
ΧΧΧ??? :grin:

Επισκέπτης
Όντως!
Μια εναλλακτική περίπτωση θα ήταν να έβλεπε το θείο της (αδελφό του πατέρα της - κοινή πεθερά) αλλά εντάξει η γιαγιά μου έτσι μου το είπε => για πατέρα με κόρη!

fuego80

Μέλος
Εγγρ.
13 Δεκ 2016
Like
0
Πόντοι
0
Ο Γιάννης λέει την αλήθεια μόνο κάθε Παρασκευή, όλες τις άλλες μέρες λέει ψέματα. Η γυναίκα του η Μαρία λέει ψέματα μόνο την Τρίτη και την Παρασκευή, όλες τις άλλες μέρες λέει αλήθεια.

α) Μία μέρα τηλεφωνείς στη Μαρία και τη ρωτάς «τι μέρα είναι σήμερα;» και αυτή σου απαντά «σήμερα είναι Τρίτη». Τι μέρα την τηλεφώνησες;

β) Λίγες μέρες μετά συναντάς τον Γιάννη και τη Μαρία μαζί και πάλι ρωτάς «τι μέρα είναι σήμερα;», η Μαρία απαντά «σήμερα είναι Τετάρτη» και ο Γιάννης συμφωνεί μαζί της λέγοντας «σίγουρα, σήμερα είναι Τετάρτη». Τι μέρα τους συνάντησες;

condo

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2009
Κριτικές
15
Like
114
Πόντοι
2.945
Ο Γιάννης λέει την αλήθεια μόνο κάθε Παρασκευή, όλες τις άλλες μέρες λέει ψέματα. Η γυναίκα του η Μαρία λέει ψέματα μόνο την Τρίτη και την Παρασκευή, όλες τις άλλες μέρες λέει αλήθεια.

α) Μία μέρα τηλεφωνείς στη Μαρία και τη ρωτάς «τι μέρα είναι σήμερα;» και αυτή σου απαντά «σήμερα είναι Τρίτη». Τι μέρα την τηλεφώνησες;

β) Λίγες μέρες μετά συναντάς τον Γιάννη και τη Μαρία μαζί και πάλι ρωτάς «τι μέρα είναι σήμερα;», η Μαρία απαντά «σήμερα είναι Τετάρτη» και ο Γιάννης συμφωνεί μαζί της λέγοντας «σίγουρα, σήμερα είναι Τετάρτη». Τι μέρα τους συνάντησες;

του αγιου πουτσου ανημερα

Celebc

Μέλος
Εγγρ.
27 Ιουλ 2017
Like
100
Πόντοι
66

α)Παρασκευη,τις αλλες πεντε μερες θα λεγε αληθεια,την Τριτη θα λεγε οποιαδηποτε αλλη εκτος Τριτης
Β)Τριτη,αν ηταν Τεταρτη ο Γιαννης επρεπε να πει αλλη μερα,αρα η Μαρια λεει ψεματα,αρα ειναι ή Τριτη ή Παρασκευη,και αφου τις Παρασκευες λεει αληθεια ο Γιαννης..

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom