Νέα

Μαλάκες Οπαδοί Για Πάντα!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Μύστης
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 180
  • Εμφανίσεις 8K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Kurtinaitis

Μέλος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2010
Like
0
Πόντοι
16
ρε παιδια απλα δεν εχετε καταλαβει το τροπο σκεψεις μου οκ ακουσα οτι μπαλα βλεπεις στο γηπεδο ενω στη τβ βλεπεις οτι σου δειχνει ο σκηνοθετης καποιος ειπε οτι κανει ταξιδια οκ γηπεδο εχω παει μονο μια φορα στη ζωη μου α εχω παει και πολλες φορες στο γηπεδο σαν δουλεια (φυλακας σε γηπεδο) απλα την διαφορα εγω δν μπορω να τη δω οκ παω πασο απλα δεν βρισκω το λογω να παω καπου και να γκαριζω χωρις ευχαριστηση μαλλον στη ζωη ο καθενας εχει τις καβλες του
Ποσες είναι οι αισθήσεις σου φίλε;
Γνωρίζεις;

Kurtinaitis

Μέλος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2010
Like
0
Πόντοι
16
οραση αφη οσφρηση ακοη γευση υπαρχουν κι αλλες αυτο που κολλαει

Πόσες συμμετέχουν στην τηλεόραση;

Βάσει του σκεπτικού σου ένα νεογέννητο δε χρειάζεται να βγει στο έξω κόσμο.....

Τον βάζουμε μπροστά σε μια οθόνη, του μιλάμε με Skype και τελειώνει η υπόθεση...

Σκέφτομαι να πω στη γυναίκα μου ότι το παιδί μας μπορούμε να το μεγαλώσουμε στο πάρκο μέσα απο Teleconference.

Μου ανοίγεις πράγματι νέους ορίζοντες στη ζωη μου.

Όραση, ακοή, όσφρηση, αφή και γεύση είναι οι γνωστές σε όλους 5 αισθήσεις, με τις οποίες η πλειονότητα των ανθρώπων έρχεται εφοδιασμένη στη ζωή και αισθάνεται τον περιβάλλοντα κόσμο. Στην πορεία των χρόνων και με τη συσσώρευση εμπειριών από την αλληλεπίδρασή μας με τον κόσμο αυτό, οι αισθήσεις οξύνονται και έτσι καλλιεργείται η αντίληψη και διευρύνεται η γνώση μας για τα πράγματα και τον εαυτό.

Ωστόσο οι 5 αισθήσεις φαίνεται να μην είναι η μοναδική «προίκα» του ανθρώπου. Το μωρό που μεγαλώνει μαθαίνει να βλέπει, να ακούει, να μυρίζει, να αγγίζει και να γεύεται, μαθαίνει όμως και να κινείται. Και για την επιτυχία της κίνησης απαιτείται να ενεργοποιηθούν και να λειτουργήσουν αποτελεσματικά 3 ακόμα αισθήσεις: η ισορροπία, η ιδιοδεκτικότητα και η κιναισθησία.

Το μωρό κουνάει το κεφαλάκι του δεξιά και αριστερά, κι αρχίζει να μαζεύει και να τεντώνει με δύναμη τα ποδαράκια του. Και αυτό ήδη από τον πρώτο μήνα της ζωής του. Οι κινήσεις αυτές, συχνά και έντονες, μοιάζουν αλλά δεν είναι άσκοπες. Το μωρό δυναμώνει με τον τρόπο αυτό τους μύες του και  παράλληλα συλλέγει ερεθίσματα για να προσανατολιστεί στο χώρο, να καταλάβει τον τρόπο και τη θέση / στάση όπου μπορεί να στηριχθεί, και να μπορέσει τελικά, σε πρώτη φάση να στηρίξει το κεφαλάκι και στη συνέχεια ολόκληρο το κορμάκι του. Με άλλα λόγια το μωρό προσπαθεί να ενεργοποιήσει την αίσθηση της ισορροπίας. Είναι η αίσθηση που θα επιτρέψει όλες εκείνες τις κινήσεις που θα καταλήξουν στη βάδιση και θα συνεχίσουν να τελειοποιούνται έως την ηλικία των 3 περίπου ετών.

Το μωρό προσπαθεί να πιάσει την πιπίλα του και να τη φέρει στο στόμα. Οι προσπάθειες δεν είναι πάντα επιτυχημένες αξίζουν όμως σίγουρα τον κόπο: το μικρούλι ανακαλύπτει έτσι και μαθαίνει σιγά – σιγά που βρίσκονται τα σημεία – μέλη  που συμμετέχουν και βοηθούν στην επιτυχία των κινήσεών του (χεράκια, ποδαράκια, γόνατα, ώμοι). Βιώνει έτσι την 7 αίσθηση, την ιδιοδεκτικότητα , η οποία διοχετεύει στον εγκέφαλο τις απαραίτητες πληροφορίες που θα βοηθήσουν το μωρό να αντιληφθεί την ακριβή θέση των άκρων και του κορμού. Ο εγκέφαλος ερμηνεύει στη συνέχεια τα μηνύματα και το μωρό αρχίζει να εντάσσει την ύπαρξή του στο χώρο και να σχεδιάζει με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα τις κινήσεις του.

Οι κινήσεις των μωρών μπορεί να ξεκινούν πειραματικά, σύντομα όμως προσανατολίζονται στην εξυπηρέτηση συγκεκριμένων στόχων, όπως η σύλληψη  κάποιου παιχνιδιού ή η αγκαλιά της μαμάς ή του μπαμπά. Προκειμένου το παιδί να κατανοήσει πόσο πρέπει να κουνήσει χεράκια ή ποδαράκια για να φτάσει αυτό που κάθε φορά θέλει, όχι πια τυχαίες αλλά συγκροτημένες κινήσεις. Το μωρό πρέπει πλέον να γνωρίζει τα όρια του σώματός του, να αντιλαμβάνεται τι μπορεί να κάνει και τι όχι και να μπορεί να επιλέξει τον καταλληλότερο τρόπο για να μετακινηθεί προς την  εκάστοτε επιθυμητή πλευρά: για όλα αυτά ενεργοποιεί την 8 αίσθηση, την κιναισθησία. Η λέξη είναι σύνθετη, παράγεται από τις λέξεις «κίνηση» και  «αίσθηση» και σημαίνει την αίσθηση που επιτρέπει στο άτομο τη δυνατότητα κάθε κίνησης, όπως και όποτε αυτό την επιθυμεί. Κάτι τέτοιο φυσικά δεν επιτυγχάνεται στον πρώτο χρόνο της ζωής. Απαιτείται τουλάχιστον μια εφταετία να καταφέρει ο παιδικός εγκέφαλος να ασκήσει πλήρη έλεγχο των κινήσεων του σώματος, με τον ίδιο τρόπο που τον ασκεί και ο ενήλικος εγκέφαλος. Αυτό σημαίνει ότι για να καταφέρει το μικρούλι σας να πιάσει την μπάλα  που του πετάτε, πρέπει, πέραν της όρασης, ακοής  και αφής, να συλλέξει και μηνύματα από τους μύες και τις αρθρώσεις. Η κιναισθησία επιτρέπει στο παιδί τη συλλογή μηνυμάτων αυτών και τον έλεγχο των κινήσεών του ο οποίος θα εξασφαλίσει και την επιτυχία  του εγχειρήματος που το παιδί αναλαμβάνει.

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
λαθος αλλα τραβαω μαλακια και αλλο γαμαω ρεαλ μια γκομενα και οταν χυσω φευγω δεν ειναι το ιδιο αλλο γαμαω τη χουφτα μου και αλλο γαμαω μια πραγματικη γυναικα

το να δεις ενα αγωνα ποδοσφαιρου απλα βλεπεις ενα αγωνα ποδοσφαιρου ειτε στο γηπεδο ειτε στη τηλεοραση δεν εχει διαφορα
αλλο να μου πεις παω εγω και παιζω μπαλα και αλλο στηνομαι στη τβ και βλεπω μπαλα εκει υπαρχει διαφορα
αλλα παω γηπεδο και βλεπω μπαλα απο το καθομαι στη τβ και βλεπω μπαλα ειναι το ιδιο

Ωραια, δεν υπαρχει διαφορα και ειμαστε βλακες εμεις που πηγαινουμε. Ικανοποιηθηκες τωρα? Θα χωνεψεις καλα το μεσημερι?

Terrace

Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2012
Like
0
Πόντοι
6

Συνημμένα

• aris-giati-kyrie.png
    aris-giati-kyrie.png
    62,1 KB · Εμφανίσεις: 27

petrosyn

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2008
Like
0
Πόντοι
166
γιατί κλάνει το γατί

αι γαμήδια σκατόπαιδο  :2funny:

hippoaki

Μέλος
Εγγρ.
7 Απρ 2009
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
16
Ωραια, δεν υπαρχει διαφορα και ειμαστε βλακες εμεις που πηγαινουμε. Ικανοποιηθηκες τωρα? Θα χωνεψεις καλα το μεσημερι?

εγω δεν θεωρησα κανενα βλακα και οπως λεω και παραπανω ο καθενας εχει τις καβλες του
το μεσημερι μια χαρα χωνευω
απλα λεω την αποψη μου
δεν θεωρω κανενα υποδεεστερο που παει γηπεδο και καβλωνει απλα για τα δικα μου δεδομενα το θεωρω ανωφελο οπως και δεν βλεπω το λογο να εισαι η χ ομαδα απο την ψ

Kurtinaitis

Μέλος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2010
Like
0
Πόντοι
16
εγω δεν θεωρησα κανενα βλακα και οπως λεω και παραπανω ο καθενας εχει τις καβλες του
το μεσημερι μια χαρα χωνευω
απλα λεω την αποψη μου
δεν θεωρω κανενα υποδεεστερο που παει γηπεδο και καβλωνει απλα για τα δικα μου δεδομενα το θεωρω ανωφελο οπως και δεν βλεπω το λογο να εισαι η χ ομαδα απο την ψ

Να καταργήσεις το φαί.

Να παίρνεις σωληνάρια για αστροναύτες. Εχουν όλα όσα θρεπτικά συστατικά χρειάζεσαι και δε χαλάνε και τα δόντια.

erinal

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Like
91
Πόντοι
866
Να καταργήσεις το φαί.

Να παίρνεις σωληνάρια για αστροναύτες. Εχουν όλα όσα θρεπτικά συστατικά χρειάζεσαι και δε χαλάνε και τα δόντια.

να καταργησει τις βλακειες, γιατι εχω και ορια και σημερα ειμαι στο τσικ.. :2funny:

OP
OP
Μύστης

Μύστης

Μέλος
Εγγρ.
29 Ιουλ 2012
Like
6
Πόντοι
1

Stories