voltaire45
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 1 Δεκ 2005
- Κριτικές
- 1
- Like
- 1.910
- Πόντοι
- 366
Σάνιμ..
Καλή η επίδειξη γνώσης της ελληνικής γλώσσας, καλό και το μάθημα πολτικής ορθότητας, αλλά δεν απαντάς....
Ολόκληρες περιοχές στην πρωτεύουσα του κράτους έχουν γίνει γκέτο με υψηλότατη εγκληματικότητα...
Δεν ξέρω αν φταίνει μόνο οι μετανάστες αλλά ξέρω ότι μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του ' 90, όπου άρχισαν τα μεταναστευτικά ρεύματα η Κυψέλη, τα Πατήσια, τα Σεπόλια, ακόμη και η περιοχή πίσω από το δημαρχείο ήταν μέρη που μπορούσες κουτσά- στραβά να μεγαλώσεις τα παιδιά σου ή να εργαστείς σχετικά ειρηνικά..
Σήμερα δεν είναι...
Οι έλληνες ( ; ) διακινήτες - που μεταξύ μας, δεν είναι έλληνες, το εμπόριο και το λαθρεμπόριο έχει ξεφύγει από τοτς ντόπιους κακοποιούς, οι οποίοι παίζουν κυρίω ρόλο συνδέσμου- πατάνε πάνω στο μπαχαλο και επενδύουν στην αύξηση της εγκληματικότητας για να επεκτείνουν τις δουλείες τους..
Και θα έπρεπε να ξέρεις ότι κάθε σοβαρή προσπάθεια καταπολέμησης της εγκληματικότητας ξεκινάει και από χαμήλα- το λεγομενο zero tolerance του Τζιουλιάνι...
Όταν λοιπόν κάποιοι έχουν την πεποίθηση ότι σε ορισμένες περιοχές της αθήνας μπορούν να κάνουν τα πάντα, από σφάξιμο έως διακίνηση, ο κάθε εγκληματικός εγκέφαλος υα μπορεί να επεκτείνει ανενόχλητος τις δραστηριότητές του...
Zero tolerance δεν ονομάζονταν η στρατηγική του Τζουλιάνι όταν έγινε δήμαρχος στην Νέα Υόρκη. Με κάτι άλλο τα μπερδεύεις.
Αλλά αυτό που έχει σημασία είνα ότι η αποτελεσματικότητα της πολιτικής αυτής (ιδιαίτερα αυστηρότερη αντιμετωπίση της πταισματικής εγκληματικότητας) αμφισβητείται έντονα.
Για παράδειγμα αν δεν είχαν χτιστεί τόσες ομοσπονδιακές και πολιτειακές φυλακές είναι αμφίβολο αν θα υπήρχε καμία μείωση. Τώρα ποίοι πληρώνουν τις φυλακές αυτές και γιατί διογκώνεται το δημόσιο έλλειμμα είναι άλλο θέμα.
Άλλη ερμηνεία για τις καλές στατιστικές του Τζουλιάνι είναι οικονομική ανάπτυξη και η μείωση της ανεργίας που για παράδειγμα έφθασε στο 39% στην Νέα Υόρκη ανάμεσα στο 1992 και 1999.
Και όπως έχει διαπιστωθεί (αλλά βεβαίως αποκρύπτεται) σε άλλες πόλεις όπως το Σαν Φρανσίσκο υπήρξε μεγαλύτερη μείωση της εγκληματικότητας με τελείως διαφορετικές πολιτικές:
Α, και δεν βλέπω να ανταμείφθηκε από το Ρεμπουμπλικανικό Κόμμα ο Τζουλιάνι για την μείωση της εγκληματικότητας.
Υπάρχει δε και το παράδειγμα του Άμστερνταμ και της Ολλανδία γενικότερα. Όπου ακολυθήθηκα τελείως διαφορετικές πολιτικές για την μείωση της εγκληματικότητας που γνώριζε έξαρση στο τέλος της δεκαετίας του 70. Όποιος είχε περάσει από τον Κεντρικό Σιδηροδρομικό Σταθμό του Άμστερνταμ τότε και πέρασε ξανά τώρα καταλαβαίνει.
Και βέβαια είναι τελείως διαφορετική η τελευταία προσπάθεια του Δήμου του Άμστερνταμ για να μειώσει την εγκληματικότητα στην RLD. Προσπάθεια που επικεντρώνεται στην αγορά κτιρίων με βιτρίνες και η προώθηση αλλαγών στους όρους χρήσης.
Βέβαια, η εγκληματικότητα δεν είναι σε καμία περίπτωση ορατή στον τουρίστα, αν και ένας φίλος μου είπες πρόσφατα ότι τον λήστεψαν με όπλο στην RLD.
Κάτι που δεν νομίζω ότι είνα πολύ πιθανόν να συμβεί ακόμη και στην Γερανίου.