Χμ, επειδή είμαι Αγγλία, δεν έχω τίποτε να κάνω και δεν γ@μ@ω (πιθανόν να γράψω την εξήγηση και για αυτό) θα ποστάρω και εγώ με ότι διαβάζω (βαριέμαι να σπααταλήσω φαιά ουσία).
Στον κυριακάτικο Observer λοιπόν διαβάζω την πρόταση να κατεβάσει τα ρολλά η χώρα και να μην δέχεται άλλους μετανάστες. Και αυτό γιατί ανακοίνωσε η Eurostat τις προβλέψεις για τον πληθυσμό των Ευρωπαϊκών Χωρών και βγήκε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα έχει περίπου 77 εκατομμύρια πληθυσμό μέχρι το 2060 δηλαδή θα γίνει η πολυπληθέστερη χώρα στην Ευρώπη περνώντας και την Γερμανία (αλήθεια τις προβλέψεις εδώ τις κάναμε γαργάρα).
Η προοπτική του να προστεθεί 16 εκατομμύρια κόσμος στο νησί έχει προκαλέσει πανικό στους Άγγλους. Γιατί λένε, πρόκειται για νησί και το νησί δεν μπορεί να μεγαλώσει με τίποτε για να χωρέσει και άλλο κόσμο. Ήδη ορισμένες περιοχές έχουν τιγκάρει, φίσκα οι δρόμοι από αυτοκίνητα, τα δημόσια μέσα μεταφοράς έχουν παραλύσει, γεμάτα τα δημόσια νοσοκομεία. Επειδή οι υποδομές δεν αντέχουν, η μόνη λύση (λένε) είναι να απαγορεύσουν την μετανάστευση.
Γίνει επίσης η εξής παρατήρηση για τους Πολωνούς: πρόσφατα παρατηρείται το φαινόμενο ότι πολλοί από αυτούς την κάνουν και επιστρέφουν στην πατρίδα τους. Ως γνωστό οι Πολωνοι είχαν κατακλύσει την Αγγλία πριν από χρόνια και είχαν φέρει τα πάνω-κάτω στην αγορά (και καλά τους κάθησε τους Άγγλους γιατί αυτοί χτίσανε ένα σωρό σπίτια).
Σήμερα όμως επιστρέφουν σιγά-σιγά στην πατρίδα τους αφήνοντας τους Άγγλους με τους ρασταφάριανς.
Και η επιστροφή γίνεται για δύο λόγους:
α) Οι μισθοί έχουν αυξηθεί στην Πολωνία και αναλογικά είναι μόνον δύο φορές μικρότεροι από την Αγγλία ενώ στην αρχή του μεταναστευτικού ρεύματος ήταν 4 φορές μικρότεροι.
β) Η στερλίνα πάει κατά διαόλου.
Τέλος επισημαίνεται το γεγονός της μεγάλης ειρωνίας του να ζητάνε να φύγουν οι Πολωνοί οι μαύροι Λονδρέζοι.