Ρε φιλαράκι, με όλο το σεβασμό κιόλας.
Προς τι η λύσσα "να πάρουμε" και "να πάρουμε";
Θα ήταν πιο ευτυχισμένη η ζωή σου δηλαδή αν στην ελληνική επικράτεια ανήκε σήμερα π.χ. το Αργυρόκαστρο;
Μήπως σε διακατέχει σύνδρομο εθνικού νεοπλουτισμού;
Επέτρεψέ μου να πω ότι ο συνομιλητής δεν εκφράζει λύσα να τα πάρει η Ελλάδα τα εδάφη αυτά αλλά απορία γιατί τελικά δε τα πήρε. Πάντως όπως και να χει ούτε εσένα σε χαλάνε οι πόροι και ο πλούτος που έχει η χώρα από εδάφη που τα έχει αποκτήσει με πόλεμο ( Μακεδονία, Κρήτη νησιά κλπ.)
Όσο για το ζήτημα του θρεντ οι σκοπιανοί πολύ απλά δεν είναι τίποτα άλλο από Βούλγαροι ( χώρια οι Αλβανοπί που είναι το 30% του πλυθησμού του κράτους περίπου). Θυμηθείτε σε ποια εδάφη γινόταν ο περίφημος ¨"μακεδονικός αγώνας". Αλλά στο δεύτερο βαλκανικό πόλεμο οι έλληνες και οι σέρβοι νίκησαν τους βούλγαρους και στη συνέχεια στον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο πάλι έλληνες και σέρβοι ήταν με την πλευρά των νικητών ενώ οι βούλγαροι με τους ηττημένους, επομένως η βουλγαρία έχασε τις αξιώσεις τις επί των συγκεκριμένων εδαφών. Μετά τον Α π.π. συγκροτήθηκε το βασίλειο των Σέρβων, Κροατών και Σλοβένων ( εξέφραζε το "σλαβικό εθνικισμό" δηλ. το ήδη μόρφωμα της Σερβίας με τους άρτι απελευθερωθέντες Σλάβους της αυτοκρατορίας των Αψβούργων η οποία μόλις τότε είχε διαλυθεί). Το 1929 το βασίλειο αυτό ονομάστηκε "Γιουγκοσλαβία" ήτοι χώρα των νότιων Σλάβων ( σε αντιδιαστολή με Πολωνούς και Τσέχους). Η εν λόγω περιφέρεια ονομαζότανε "Βαρντάρσκα" όπως έδειχνε και σε αυτούς τους χάρτες ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης.
Επίσης ουδέποτε η περιοχή αυτή στην αρχαιότητα ονομάστηκε "Μακεδονία". Η περιοχή αυτή που καταλαμβάνεται από το κράτος αυτό ονομαζόταν "Παιονία
. Μακεδονία ήταν η σημερινή γεωγραφική περιφέρεια του ελληνικού κράτους. Είναι φανερό λοιπόν ότι και μόνο η υιοθέτηση του ονόματος αυτού εμπερικλείει αλυτρωτικές τάσεις εφόσον η μακεδονία κατ' ουσίαν βρίσκεται ιστορικά έξω από τα όρια του κράτους της FYROM.
Στο κάτω κάτω δε ξέρω αν και κατά πόσον έχω εγώ το δικαίωμα να αυτοπροσδιοριστώ αύριο "Βαυαρός" ή η Πελοπόνησος να ονομαστεί "Λομβαρδία".
Κατά τη γνώμη μου η Ελλάδα πρέπει να μην αναγνωρίσει επουδενί το κράτος αυτό με το όνομα αυτό αλλά και να μην είναι ευνοική γενικά στο να εισέλθει σε διεθνείς οργανισμούς και απέναντί του. Το καλύτερο θα ήταν η φυσιολογική πορεία τωων πραγμάτων δηλαδή να διασπαστεί και να μοιραστεί σε Αλβανία και Βουλγαρία. Όσο για τις κορώνες περί "αλβανικού και βουλγαρικού "εθνικισμού, τρίχες κατσαρές. Εδώ ζουν 1 000 000 κι πλέον Αλβανοί στην Ελλάδα και η πλειοψηφία των παιδιών στα δημοτικά είναι από την Αλβανία. Τώρα τους πείραξε ο "αλβανικός εθνικισμός" ( προσωπικά βλέπω με θετικό μάτι τους αλβανούς στην Ελλλάδα ). Όσο για τον βουλγαρικό η Βουλγαρία είναι χώρα μέλος της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ το ίδιο και η Ελλάδα. Η περίοδος του 19ου αιώνα είναι αρκετά μακριά.