Νέα

Μακεδονία προδότες!!!!

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα CIVIL111
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3K
  • Εμφανίσεις 122K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Τελικά ποια θα είναι η κατάληξη στο θέμα της ονομασίας?

  • αρνητική

    Ψήφοι: 9 56,3%
  • θετική

    Ψήφοι: 2 12,5%
  • κοινά αποδεκτή λύση

    Ψήφοι: 4 25,0%
  • ΔΞ/ΔΑ

    Ψήφοι: 1 6,3%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    16

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Μηνύματα
129.587
Κριτικές
475
Like
499
Πόντοι
4.906
ο λιακοπουλος θα ηγηθει των ελ; :think: :2funny: :2funny:ή ο γεροντας παισιος;
 

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Μηνύματα
129.587
Κριτικές
475
Like
499
Πόντοι
4.906
φιλε τωρα με τον γιωργο θα συμμαχησουμε και με κολομβια και τα παντα ολα... :rockon: :rockon: :rockon:
 

apolyto_arseniko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2008
Μηνύματα
77.482
Like
196
Πόντοι
866
Αποσύρεται η «Μακεδονική Εγκυκλοπαίδεια»
Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2009, 19:53


Η Ακαδημία Επιστημών και Τεχνών των Σκοπίων (MANU), αποφάσισε σήμερα το απόγευμα την απόσυρση της λεγόμενης «Μακεδονικής Εγκυκλοπαίδειας», την οποία εξέδωσε η ίδια.

Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά τις αντιδράσεις κυρίως αλβανικών κύκλων, για τις αμφιλεγόμενες αναφορές της εγκυκλοπαίδειας σχετικά με τους Αλβανούς στην ΠΓΔΜ. Αντιδράσεις σημειώθηκαν επίσης από την ελληνική, τη βουλγαρική, την αμερικανική και τη βρετανική πλευρά.

Η MANU αποφάσισε να αναθεωρηθούν όλες οι επίμαχες αναφορές για τις σχέσεις Αλβανών και Σλαβομακεδόνων στην ΠΓΔΜ, καθώς επίσης και οι αναφορές για τους Αλβανούς στην ΠΓΔΜ, για τον Αλί Αχμέτι, για τους Αλβανούς αντάρτες του UCK και για τη Μητέρα Τερέζα.

Οι αναφορές αυτές θεωρήθηκαν από τους Αλβανούς -τόσο στην ΠΓΔΜ, όσο και στην Αλβανία και το Κόσσοβο- ως «υποτιμητικές» και «προσβλητικές» για τους ίδιους.

Η παρουσίαση της εγκυκλοπαίδειας αυτής έγινε πριν περίπου δύο εβδομάδες στα Σκόπια. Πολλές, ωστόσο, επίμαχες αναφορές σε αυτήν προκάλεσαν σωρεία αντιδράσεων και η εγκυκλοπαίδεια, ως σήμερα, δεν κυκλοφόρησε στο εμπόριο.

Χθες το βράδυ, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, και ο αρχηγός του συγκυβερνώντος αλβανικού κόμματος, «DUI», Αλί Αχμέτι, συναντήθηκαν στα Σκόπια, με σκοπό την αποκλιμάκωση της έντασης, που προκλήθηκε για το θέμα.


 

apolyto_arseniko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2008
Μηνύματα
77.482
Like
196
Πόντοι
866
Αντιδρά και η Αθήνα για τη «Μακεδονική Εγκυκλοπαίδεια»
Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2009, 19:29


Εντείνονται οι αντιδράσεις για το περιεχόμενο της λεγόμενης «Μακεδονικής Εγκυκλοπαίδειας», που εξέδωσε η Ακαδημία Επιστημών και Τεχνών των Σκοπίων.
Μετά τις έντονες αντιδράσεις της βουλγαρικής και αλβανικής πλευράς, ήρθε η σειρά της Αθήνας, η οποία καταδίκασε ως μισαλλόδοξο και εθνικιστικό το περιεχόμενο της εγκυκλοπαίδειας.

«Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ προωθεί συστηματικά τη μισαλλοδοξία και τον εθνικισμό. Επιχειρεί να ενισχύσει το προφίλ του στην εσωτερική πολιτική σκηνή, επινοώντας εχθρούς και επιδεινώνοντας τις σχέσεις της χώρας του με τους γείτονές της. Ο κ. Νίκολα Γκρούεφσκι δεν αγνοεί, απλώς αδιαφορεί για το βασικό κριτήριο προόδου της ενταξιακής πορείας της ΠΓΔΜ προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, το κριτήριο των σχέσεων καλής γειτονίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ελληνικού ΥΠΕΞ, Γ. Δελαβέκουρας.

«Αυτή η νέα απόπειρα, το νέο εργαλείο παραχάραξης της ιστορίας εκ μέρους της κυβέρνησης της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας δεν μας εξέπληξε. Είναι, άλλωστε, γνωστό το έργο της Ακαδημίας των Σκοπίων», συνέχισε ο εκπρόσωπος.

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις των Αλβανών

Στην Πρίστινα, νεαροί Αλβανοί κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα έκαψαν σημαίες της FYROM και φώναξαν συνθήματα εναντίον των Σκοπίων. Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, οι αντιδράσεις οφείλονται στην «έντονη δυσαρέσκεια για τις αναλήθειες της μακεδονικής εγκυκλοπαίδειας σχετικά με τους Αλβανούς».

Αντιδράσεις και στο εσωτερικό της ΠΓΔΜ

Οι αναφορές στους Αλβανούς της ΠΓΔΜ θεωρήθηκαν προσβλητικές από τους ιδίους και τώρα υπάρχει κίνδυνος να προκαλέσουν εσωτερική κρίση. Μάλιστα, τα εξωκοινοβουλευτικά αλβανικά κόμματα έχουν οργανώσει συγκέντρωση, απαιτώντας την απόσυρση της εγκυκλοπαίδειας.

Ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τέως πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, κάλεσε τον πρωθυπουργό, κ. Νίκολα Γκρούεφσκι, και τον πρόεδρο της χώρας, κ. Γκιόργκι Ιβάνοφ, να αποστασιοποιηθούν από το περιεχόμενο της εγκυκλοπαίδειας. Όπως τόνισε, «εάν δεν αποστασιοποιηθούν σημαίνει ότι είναι συνένοχοι για τις αμφιλεγόμενες και ιδιαίτερα επιζήμιες για τη χώρα αναφορές».

 

apolyto_arseniko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2008
Μηνύματα
77.482
Like
196
Πόντοι
866
Φιτίλι" στις σχέσεις Αλβανών και Σκοπιανών βάζει μια εγκυκλοπαίδεια


Μια αμφισβητούμενης εγκυρότητας προσπάθεια της ΠΓΔΜ να αποκτήσει εγκυκλοπαίδεια, προκαλεί τριβές στη γειτονική χώρα και ανεβάζει το θερμόμετρο μεταξύ σλάβων και αλβανών.

Ο αρχηγός του συγκυβερνώντος αλβανικού κόμματος «Ένωση για την Δημοκρατική Ένταξη» (DUI), Αλί Αχμέτι, εκτίμησε ότι οι αναφορές της λεγόμενης «Μακεδονικής Εγκυγκοπαίδειας» για τους Αλβανούς της ΠΓΔΜ επέφεραν ρήξη στην ειρήνευση στην ΠΓΔΜ.

«Έχουν συμπληρωθεί οκτώ χρόνια από την ειρήνευση. Μετά την υπογραφή της συμφωνίας της Οχρίδας (σσ: το 2001), είχαμε ειρήνη στη χώρα. Τώρα επήλθε ρήξη με το έργο ενός κυρίου, του Μπλάζε Ρίστεφσκι (σσ: ο υπεύθυνος έκδοσης της εγκυκλοπαίδειας), ο οποίος συμπεριφέρθηκε ως ανεύθυνος και ασυνείδητος στρατιώτης του λαού του», ανέφερε ο Αλί Αχμέτι, στη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής, αφιερωμένης στην εγκυκλοπαίδεια, του ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού των Τιράνων, «Κλαν».

Σημειώνεται ότι την εγκυκλοπαίδεια επιμελήθηκε η Ακαδημία Επιστημών και Τεχνών της ΠΓΔΜ (MANU).

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, εκτίμησε ότι για την ένταση, που προκλήθηκε τις τελευταίες ημέρες εξαιτίας της εγκυκλοπαίδειας, ευθύνονται κάποιες «συγκεκριμένες δυνάμεις», τις οποίες δεν κατανόμασε.

«Πάντοτε εμφανίζονται κάποιες δυνάμεις, για τις οποίες δεν θέλω να αναφερθώ με λεπτομέρειες, που προσπαθούν να ηλεκτρίσουν την ατμόσφαιρα, να προκαλέσουν εκνευρισμό και καβγάδες, να δημιουργήσουν αντιμαχόμενες πλευρές. Προσπαθούν να δημιουργήσουν μία άσχημη εικόνα για τη Δημοκρατία της Μακεδονίας, θέλοντας πιθανώς να κάνουν κάποιους στην Ευρώπη, από τους όποιους εξαρτάται μία καλή έκθεση και η πρόοδος για τη χώρα μας, να σκεφθούν ότι δεν αξίζουμε κάτι τέτοιο», ανέφερε ο Ν. Γκρούεφσκι.

Πάντως, η πιο έντονη αντίδραση των τελευταίων ημερών για την εγκυκλοπαίδεια προήλθε από τον πρώην πρωθυπουργό της Αλβανίας, Παντελί Μάικο, ο οποίος είπε ότι οι Αλβανοί στην ΠΓΔΜ «δικαιούνται να κάψουν την μακεδονική σημαία, στο κέντρο των Σκοπίων».

Ο Ν. Γκρούεφσκι, σχολιάζοντας τη δήλωση Μάικο, ανέφερε ότι «πρόκειται για αντίδραση ενός στελέχους της αλβανικής αντιπολίτευσης, με προφανή στόχο να εκμεταλλευθεί τη στιγμή για να ενισχύσει τη θέση του στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό της Αλβανίας
 

apolyto_arseniko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2008
Μηνύματα
77.482
Like
196
Πόντοι
866
Βγενόπουλος: Κατοχυρώσαμε τον τίτλο Μακεδονικές Αερογραμμές
Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2009, 09:44


Μια πολύ σημαντική εξαγγελία έκανε από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης ο πρόεδρος της MIG, Ανδρέας Βγενόπουλος.

Στη διάρκεια τελετής, που πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο με αφορμή την έναρξη των πτήσεων της Olympic Air, ο κ. Βγενόπουλος ανακοίνωσε ότι η MIG έχει στην κατοχή της κατοχυρωμένο διεθνώς σήμα με τον τίτλο Μακεδονικές Αερογραμμές.

«Έχουμε πάρει κωδικούς και κανείς δεν μπορεί να πετάξει με αυτό το όνομα», τόνισε ο κ. Βγενόπουλος.

Ο πρόεδρος της MIG είπε ότι θα δημιουργηθεί θυγατρική εταιρεία της Olympic Air με έδρα τη Θεσσαλονίκη και με την ονομασία «Μακεδονικές Αερογραμμές», προκειμένου να καλυφθούν σύντομα οι επιχειρηματικές και τουριστικές ανάγκες της περιοχής.

Πρόσθεσε επίσης ότι την άλλη εβδομάδα θα έχει συνάντηση με φορείς της Βόρειας Ελλάδος, προκειμένου να συζητήσουν διαδικαστικά θέματα, ενώ, όπως είπε, η νέα εταιρεία θα πετάξει σε λίγους μήνες. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρώτες πτήσεις που θα κάνει η νέα εταιρεία θα είναι προς Γερμανία και Άμστερνταμ.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο κ. Βγενόπουλος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συμμετοχής του Δημοσίου στην ΟΑ με μειοψηφικό πακέτο, σημειώνοντας ότι «θα υλοποιήσουμε το σχέδιό μας είτε μπει το Δημόσιο είτε όχι».

Ο πρόεδρος της MIG αρνήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση σχετικά με την αντιπαράθεση που έχει με την υπουργό Εξωτερικών, κ. Ντόρα Μπακογιάννη, σημειώνοντας ωστόσο ότι η ΟΑ θέλει υγιή ανταγωνισμό χωρίς πολιτικές παρεμβάσεις από οικογενειακούς φίλους, συγγενείς και άλλους.  Επίσης επανέλαβε ότι ιδιοκτήτες της Ολυμπιακής δεν είναι η MIG, αλλά όλοι οι Έλληνες που τόσα χρόνια στηρίζουν αυτή την εταιρεία.
 

memosan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Οκτ 2006
Μηνύματα
12.219
Like
4
Πόντοι
166
Ευτυχως που υπαρχει ενας σοβαρος επιχειρηματιας για να κανει σοβαρη εξωτερικη πολιτικη!

(βασικα σαν ανεκδοτο ακουγεται αλλα καθε τι θετικο για την Ελλαδα το επικροτω)
 

cretan335

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Μηνύματα
5.488
Like
1
Πόντοι
66
Γκούχου γκούχου, λέμε...
Το ανέβασε αφενός ο Λιοντάρης, δεν θα βρούν αν θέλουν άλλο όνομα αφετέρου?  :rolleyes: :rolleyes: :grin:
Σόρρυ, αλλά μηδέν εις στο πηλίκιον  :grin: :grin: :grin:
 

soisix

Μέλος
Εγγρ.
29 Ιουν 2009
Μηνύματα
2.399
Like
0
Πόντοι
16
Ευτυχως που υπαρχει ενας σοβαρος επιχειρηματιας για να κανει σοβαρη εξωτερικη πολιτικη!

(βασικα σαν ανεκδοτο ακουγεται αλλα καθε τι θετικο για την Ελλαδα το επικροτω)
Υπαρχει και αλλος σοβαρος επιχειρηματιας....για να κανει σοβαρη εξωτερικη πολιτικη....


Xαλβαδες...
 

arcans71

Μέλος
Εγγρ.
29 Σεπ 2009
Μηνύματα
1.044
Like
5
Πόντοι
16
Βγενόπουλος: Κατοχυρώσαμε τον τίτλο Μακεδονικές Αερογραμμές
Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2009, 09:44


Μια πολύ σημαντική εξαγγελία έκανε από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης ο πρόεδρος της MIG, Ανδρέας Βγενόπουλος.

Στη διάρκεια τελετής, που πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο με αφορμή την έναρξη των πτήσεων της Olympic Air, ο κ. Βγενόπουλος ανακοίνωσε ότι η MIG έχει στην κατοχή της κατοχυρωμένο διεθνώς σήμα με τον τίτλο Μακεδονικές Αερογραμμές.

«Έχουμε πάρει κωδικούς και κανείς δεν μπορεί να πετάξει με αυτό το όνομα», τόνισε ο κ. Βγενόπουλος.

Ο πρόεδρος της MIG είπε ότι θα δημιουργηθεί θυγατρική εταιρεία της Olympic Air με έδρα τη Θεσσαλονίκη και με την ονομασία «Μακεδονικές Αερογραμμές», προκειμένου να καλυφθούν σύντομα οι επιχειρηματικές και τουριστικές ανάγκες της περιοχής.

Πρόσθεσε επίσης ότι την άλλη εβδομάδα θα έχει συνάντηση με φορείς της Βόρειας Ελλάδος, προκειμένου να συζητήσουν διαδικαστικά θέματα, ενώ, όπως είπε, η νέα εταιρεία θα πετάξει σε λίγους μήνες. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρώτες πτήσεις που θα κάνει η νέα εταιρεία θα είναι προς Γερμανία και Άμστερνταμ.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο κ. Βγενόπουλος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συμμετοχής του Δημοσίου στην ΟΑ με μειοψηφικό πακέτο, σημειώνοντας ότι «θα υλοποιήσουμε το σχέδιό μας είτε μπει το Δημόσιο είτε όχι».

Ο πρόεδρος της MIG αρνήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση σχετικά με την αντιπαράθεση που έχει με την υπουργό Εξωτερικών, κ. Ντόρα Μπακογιάννη, σημειώνοντας ωστόσο ότι η ΟΑ θέλει υγιή ανταγωνισμό χωρίς πολιτικές παρεμβάσεις από οικογενειακούς φίλους, συγγενείς και άλλους.  Επίσης επανέλαβε ότι ιδιοκτήτες της Ολυμπιακής δεν είναι η MIG, αλλά όλοι οι Έλληνες που τόσα χρόνια στηρίζουν αυτή την εταιρεία.
:rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon:
 

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Μηνύματα
21.619
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Ωραίος τύπε μου ο Βγενό. Η ελπίδα του έθνους!!!
 

apolyto_arseniko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2008
Μηνύματα
77.482
Like
196
Πόντοι
866
Το παραδέχονται και τα «παιδιά» του Φαλμεράιερ
Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου 2009, 20:55


Ακόμα μια επιβεβαίωση περί της ελληνικής ταυτότητας και καταγωγής του Μεγάλου Αλεξάνδρου ήρθε σήμερα από τα χείλη του διευθυντή του γερμανικού μουσείου του Μάνχαϊμ «Ράις- Ένγλεχορν», Άλφριντ Βιτστσόρεκ.

Το συγκεκριμένο μουσείο πρόκειται να οργανώσει έκθεση για το Μέγα Αλέξανδρο και ο διευθυντής του είπε σχετικά: «Ο Αλέξανδρος ήταν κατά κύριο λόγο Έλληνας και σε καμία περίπτωση πρόγονος των σύγχρονων Σλαβομακεδόνων. Οι τελευταίες έρευνες έδειξαν καθαρά για ακόμα μία φορά ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου είχαν στενές σχέσεις με τους σύγχρονούς τους Έλληνες. Στην αρχαιότητα, υπήρχε αλληλεπίδραση μεταξύ Ελλήνων και Μακεδόνων γιατί μιλούσαν την ίδια γλώσσα».

Ο διευθυντής του μουσείου αναφέρθηκε σε ευρήματα που δείχνουν, ότι ο πληθυσμός της ΠΓΔΜ, το ένα τέταρτο του οποίου μιλά αλβανικά και τα τρία τέταρτα σλαβικά, κατάγεται από λαούς που μετανάστευσαν στην περιοχή τον 6 μ.Χ. αιώνα, πολύ μετά από το θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

 

sarman

Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Μηνύματα
180
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
Τα σύνορα είναι μόνο στο μυαλό, μας εκπαίδευσαν να τα αναγνωρίζουμε σαν κάτι το δεδομένο. Όπου υπάρχουν, φυλακίζουν - δεν προστατεύουν. Οι άρχοντες τα θέλουν όπως ο σκύλος που κατουράει την περιοχή του. Οι πολίτες σκοτώνονται γιά αυτά γιατί έτσι τους δίδαξαν στο σχολείο. Τελικά δεν έχω τίποτα να χωρίσω με το γείτονα.
 

Επισκέπτης
Τα σύνορα είναι μόνο στο μυαλό, μας εκπαίδευσαν να τα αναγνωρίζουμε σαν κάτι το δεδομένο. Όπου υπάρχουν, φυλακίζουν - δεν προστατεύουν. Οι άρχοντες τα θέλουν όπως ο σκύλος που κατουράει την περιοχή του. Οι πολίτες σκοτώνονται γιά αυτά γιατί έτσι τους δίδαξαν στο σχολείο. Τελικά δεν έχω τίποτα να χωρίσω με το γείτονα.
χωσε ποιητη μου..
εισαι ωραιος..
μονο που τα ζωα δεν προκειται να σε καταλαβουν ουτε μετα απο λοβοτομη..
 

memosan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Οκτ 2006
Μηνύματα
12.219
Like
4
Πόντοι
166
ΙΔΟΥ Η ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΤΟΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ ΟΤΙ Η ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΠΡΙΤΣΙΟ! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ Η ΤΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ!!!!!!!!!!!!!! ΒΡΕ ΜΗΠΩΣ ΣΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ?

Γκρούεφσκι: Είμαστε «Μακεδόνες»
Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2009, 12:01


«Εμείς ξέρουμε καλά ποιοι είμαστε και τι είμαστε. Είμαστε Μακεδόνες. Τέτοιοι ήμασταν ανέκαθεν».

Με αυτά τα λόγια ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, επεσήμανε σε ομιλία του στα Σκόπια πως η λύση στην εκκρεμότητα της ονομασίας πρέπει να βασίζεται στο διεθνές Δίκαιο και στα σχετικά κείμενα του ΟΗΕ, ήτοι στο δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού.

Μιλώντας σε πανηγυρική εκδήλωση, για την επέτειο της έναρξης του αντιφασιστικού αγώνα στην ΠΓΔΜ στις 11 Οκτωβρίου 1941, ο κ. Γκρούεφσκι υποστήριξε ότι η ηγεσία της ΠΓΔΜ επιθυμεί την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας, η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, δημιουργεί αρκετά προβλήματα στους πολίτες της χώρας.

«Είμαστε έτοιμοι να καθίσουμε σε κοινό τραπέζι και να ανοίξουμε με τους γείτονές μας το ζήτημα αυτό, να συνομιλήσουμε, να ανταλλάξουμε απόψεις και να αναζητήσουμε λύση. Ως πολιτικοί, εγώ και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας έχουμε χρέος να αναζητήσουμε και να βρούμε λύση. Από την πλευρά μας, είμαστε έτοιμοι να αναζητήσουμε εντατικά λύση και εισερχόμαστε στην σχετική διαδικασία με την πλέον εποικοδομητική διάθεση», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι το ευρωπαϊκό μέλλον των πολιτών της χώρας είναι πολύ σημαντικό και δεν πρέπει να τεθεί σε ομηρία εξαιτίας διαφόρων καταστάσεων.

Αναφερόμενος στην επικείμενη ετήσια αξιολόγηση της χώρας από την ΕΕ, ο κ. Γκρούεφσκι εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτή θα επιβραβεύσει τις προσπάθειες της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων στην κοινωνία της ΠΓΔΜ.

Ο κ. Γκρούεφσκι, σημείωσε ότι η χώρα του εκπλήρωσε όλα τα σχετικά κριτήρια που της ετέθησαν από την Επιτροπή και τον αρμόδιο για την διεύρυνση Επίτροπο, Όλι Ρεν, και καμία από τις χώρες-μέλη της ΕΕ -προφανώς και η Ελλάδα- δεν έχει λόγο και αιτία να εμποδίσει την ευρω-ατλαντική πορεία της ΠΓΔΜ.

 

memosan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Οκτ 2006
Μηνύματα
12.219
Like
4
Πόντοι
166
χωσε ποιητη μου..
εισαι ωραιος..
μονο που τα ζωα δεν προκειται να σε καταλαβουν ουτε μετα απο λοβοτομη..
εσυ ρε μεγαλε γιατι εχεις πορτα στο σπιτι σου? επειδη στο διδαξαν στο σχολειο?
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom