Νέα

Μακεδονία προδότες!!!!

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα CIVIL111
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3K
  • Εμφανίσεις 122K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Τελικά ποια θα είναι η κατάληξη στο θέμα της ονομασίας?

  • αρνητική

    Ψήφοι: 9 56,3%
  • θετική

    Ψήφοι: 2 12,5%
  • κοινά αποδεκτή λύση

    Ψήφοι: 4 25,0%
  • ΔΞ/ΔΑ

    Ψήφοι: 1 6,3%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    16

alphonso

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Οκτ 2007
Μηνύματα
17.713
Κριτικές
3
Like
4.834
Πόντοι
606
Έβαλαν και μέντιουμ να μιλήσει με τον Μέγα Αλέξανδρο!

Το είδαμε και αυτό στα Σκόπια. Κεντρικό θέμα στα δελτία ειδήσεων της γειτονικής χώρας, έγινε η… «συνομιλία» του Αμερικανού μέντιουμ, Steve Hermann, με το πνεύμα του… Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Οι γείτονες ζουν το δικό τους… «μακεδονικό» μύθο, στο πλαίσιο του γενικότερου παροξυσμού των τελευταίων ετών, στην προσπάθειά τους να αποβάλλουν κάθε σλαβικό στοιχείο από την ταυτότητά τους.

Το καλοκαίρι του 2008, ο αμφιλεγόμενος Σκοπιανός ιστορικός, Aleksandar Donski, βρέθηκε στις ΗΠΑ και συνάντησε το γνωστό μέντιουμ, ζητώντας του να έρθει σε επαφή με το Μέγα Αλέξανδρο, ώστε να μεταδώσει το μήνυμά του στους συμπατριώτες του στα Σκόπια.

Όντως... το πνεύμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου εμφανίστηκε στη διάρκεια μιας συνάντησης στο σπίτι του Hermann, παρουσία του Doneski και άλλων Σκοπιανών. Σύμφωνα με το μέντιουμ, ο Μακεδόνας βασιλιάς, του είπε επί λέξη: «Νιώθω μια επιθυμία να μιλήσω για την Περσία, για τους πολιτισμούς, για όλα τα πράγματα εδώ. Κατάφερα να φτάσω εδώ, αλλά θέλω να πάω πιο μακριά. Ενδιαφέρομαι για τη γλώσσα και τον τρόπο που γράφετε. Δεν πήγα στην Περσία για να διεξάγω πόλεμο. Πριν από όλα, ενδιαφέρομαι για τον πολιτισμό. Θέλω να μάθω σχετικά με τη γλωσσολογία σας. Δε θα έπρεπε να διεξάγουμε πολέμους, αλλά αντιθέτως θα έπρεπε να δημιουργήσουμε φιλικές σχέσεις με τους ανθρώπους και να συγκλίνουν οι απόψεις μας.»

Βέβαια, δεν έγινε γνωστό σε ποια γλώσσα μίλησε το πνεύμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στο μέντιουμ. Στα ελληνικά, στα σλαβικά ή μήπως στα αγγλικά;

Ο Hermann, πάντως, περιέγραψε στην κάμερα, πώς του εμφανίστηκε ο Αλέξανδρος, 2.323 χρόνια μετά το θάνατό του. «Αισθάνομαι ότι είναι εδώ. Το πρόσωπο είναι νεαρό με σκληρά χαρακτηριστικά προσώπου, είναι διάσημος. Κάθεται απέναντί μας, από τα δεξιά μου έχει ένα μεγάλο παλτό από δέρμα λιονταριού και θέλει να μας δηλώσει κάτι».

Το μεταφυσικό «τετ α τετ» του Steve Hermann με το Μακεδόνα βασιλιά, έγινε «σημαία» από τους εθνικιστές της ΠΓΔΜ, σε μια ακόμη προσπάθεια να αποδείξουν πως δεν είναι Σλάβοι, αλλά απευθείας απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Βουκεφάλα.

Κύριος εκφραστής της άποψης αυτής, είναι με το έργο του ο Aleksandar Donski, ο οποίος υποστηρίζει πως υπάρχει πολιτιστική, γλωσσική και εθνοτική συνέχεια μεταξύ σύγχρονων κατοίκων της ΠΓΔΜ  με τους αρχαίους Μακεδόνες, ενώ απορρίπτει κάθε σχέση με τους Βούλγαρους.

Το έργο του είναι αμφιλεγόμενο και αμφισβητείται ακόμη και από τους συμπατριώτες του. Μεταξύ των… έργων του είναι και η… «μακεδονική» καταγωγή της βασίλισσας Ελισάβετ,  της οποίας το DNA απεφάνθη πως είναι ίδιο με του… Βούλγαρου Τσάρου Σαμουήλ, ο οποίος, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι… «Μακεντόνσκι».

To συγκεκριμένο βίντεο «ανέβηκε» στο διαδίκτυο από το γνωστό Σέρβο ακτιβιστή, Βάσκο Γλιγκορίεβιτς, που ζει στα Σκόπια και έχει ιδρύσει το «Σλαβικό Φιλελληνικό Δίκτυο», με αποτέλεσμα να βρεθεί στο στόχαστρο ακραίων εθνικιστών της Γείτονος.

To συγκεκριμένο βίντεο «ανέβηκε» στο διαδίκτυο από το γνωστό Σέρβο ακτιβιστή, Βάσκο Γλιγκορίεβιτς, που ζει στα Σκόπια και έχει ιδρύσει το «Σλαβικό Φιλελληνικό Δίκτυο», με αποτέλεσμα να βρεθεί στο στόχαστρο ακραίων εθνικιστών της Γείτονος.

Διαβάστε τη μετάφραση:

Κινούμαστε εσωτερικά στη σφαίρα της πνευματικότητας, αλλά επίσης και των φαντασμάτων. Το ρεπορτάζ που ακολουθεί περιλαμβάνει ίσως τη μεγαλύτερη αποκλειστική δήλωση στην ιστορία της τηλεόρασης. Τεχνικά έχουμε μια δήλωση από ένα νεκρό άνδρα, αλλά όχι έναν οποιονδήποτε, από τον Αλέξανδρο τον Μακεδόνα.

Φυσικά, μεταφέρθηκε διαμέσου ενός παραψυχολόγου - μέντιουμ και όχι οποιουδήποτε, αλλά του Αμερικανού Steve Hermann, που είναι ένα από τα 10 πιο διάσημα μέντιουμ στον κόσμο.

Το φάντασμα του Αλέξανδρου του Μακεδόνα εμφανίστηκε, ενώ γινόταν μια συνεδρία στο σπίτι του Hermann, παρουσία του μεγαλοϊστορικού Αλεξάντερ Ντόνσκι.

Ο βασιλιάς δήλωσε διαμέσου του μέντιουμ Hermann: «Ενδιαφέρομαι για τη γλώσσα και τον τρόπο που γράφετε. Δεν πήγα στην Περσία για να διεξάγω πόλεμο. Πριν από όλα, ενδιαφέρομαι για τον πολιτισμό. Θέλω να μάθω σχετικά με τη γλωσσολογία σας.

Δε θα έπρεπε να διεξάγουμε πολέμους, αλλά αντιθέτως θα έπρεπε να δημιουργήσουμε φιλικές σχέσεις με τους ανθρώπους και να συγκλίνουν οι απόψεις μας.»

Δήλωσε, ούτε λίγο ούτε πολύ, ο Αλέξανδρος ο Mακεδόνας μέσω του οράματος του παραψυχολόγου Steve Hermann.

Αυτός είναι ο Steve Hermann, ένα από τα 10 πιο διάσημα μέντιουμ στον κόσμο.

Άνθρωποι περιμένουν πάνω από ένα χρόνο για μια συνάντηση μαζί του.

Χάρη στον Michael Brexton, τη Μαρία Κουκουμπάτσκι και το μεγαλοεπιχειρηματία Slave Ivanonski, ο ιστορικός Αλεξάντερ Ντόνσκι είχε την τύχη το προηγούμενο καλοκαίρι να συνομιλήσει μαζί του.

Alexander Donski: Ο Hermann δεν είναι μόνο ένας πνευματικός, όπως λένε, δεν καλεί πνεύματα ή άλλα παρόμοια, απλά λέει για τον εαυτό του: «Όταν κάποιος στέκεται απέναντί μου, έχω ένα χάρισμα να βλέπω τους κοντινούς του που είναι νεκροί».

Σε μια συνεδρία που κράτησε πάνω από μια ώρα και την οποία μαγνητοσκόπησε σε βιντεοκασέτα ο Donski, το διάσημο μέντιουμ επεξεργάζεται τις λεπτομέρειες του οικογενειακού του δέντρου, όπως επίσης επιδιώκει να εδραιώσει μια επαφή με τα πνεύματα των πρώην προγόνων του.

Σε μια στιγμή, το μέντιουμ είπε ότι ένιωσε δονήσεις και ο λαμπρός βασιλιάς άρχισε να λέει μερικές πληροφορίες, οι οποίες προοδευτικά δημιουργούν μια συνάφεια με τον Μέγα Αλέξανδρο και τις οποίες μπορούν να γνωρίζουν μόνο ειδήμονες για το άτομό του.

Steve Hermann: «Αισθάνομαι ότι είναι εδώ. Το πρόσωπο είναι νεαρό με σκληρά χαρακτηριστικά προσώπου, είναι διάσημος. Κάθεται απέναντί μας, από τα δεξιά μου, έχει ένα μεγάλο παλτό από δέρμα λιονταριού και θέλει να μας δηλώσει κάτι.»

Σταματώντας για μια στιγμή τις λεπτομερείς αποκαλύψεις της ζωής του ιστορικού Hermann, αμέσως μεταφέρθηκε το μήνυμα από το μεγάλο αρχαίο βασιλιά.

Steve Hermann: «Νιώθω μια επιθυμία να μιλήσω για την Περσία, για τους πολιτισμούς, για όλα τα πράγματα εδώ. Κατάφερα να φτάσω εδώ, αλλά θέλω να πάω πιο μακριά. Ενδιαφέρομαι για τη γλώσσα και τον τρόπο που γράφετε. Δεν πήγα στην Περσία για να διεξάγω πόλεμο. Πριν από όλα ενδιαφέρομαι για τον πολιτισμό. Θέλω να μάθω σχετικά με τη γλωσσολογία σας.

Δε θα έπρεπε να διεξάγουμε πολέμους, αλλά αντιθέτως θα έπρεπε να δημιουργήσουμε φιλικές σχέσεις με τους ανθρώπους και να συγκλίνουν οι απόψεις μας.»

Οι εντυπώσεις από τη συνάντηση θα αποτυπωθούν στο βιβλίο του Donski. Διαθέτει πτυχίο από το Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια, διευθύνει την Κλινική Πνευματικής Υγείας  στη Νέα Ζηλανδία και το τμήμα Υπνοθεραπείας στο Άμχερστ της Μασαχουσέτη. Στο σπίτι του 44χρονου μέντιουμ στην Αλατσούα της Φλόριδα του ζητούν βοήθεια κοινοί άνθρωποι, πολιτικοί, όπως ο Αλ Γκορ, ενώ συχνοί επισκέπτες είναι οι Κριστίνα Αγκιλέρα, η Τζένιφερ Λόπεζ και Κόρτνεϊ Κοξ και οι ηθοποιοί Ντον Τζόνσον και η Έλεν Ντιτζένερες.

Η δήλωση του μέντιουμ στη zougla.gr

Η zougla.gr επικοινώνησε με τον Steve Hermann και ζήτησε να μάθει σε ποια γλώσσα έγινε η συνομιλία με τον Μέγα Αλέξανδρο. Το μέντιουμ μας απάντησε ότι η επικοινωνία έγινε στη γλώσσα των... πνευμάτων.

«Στη διάρκεια μιας συνεδρίας, έλαβα την πληροφορία πνευματικά από τους βοηθούς μου στον κόσμο των πνευμάτων και μεταβίβασα τα μηνύματα στα αγγλικά.

Η πνευματική πληροφορία δίνεται σε εμένα μέσω ενός συνδυασμού εικόνων, ιδεών, ήχων, οσμών, γεύσεων και συναισθημάτων τα οποία μεταφράζω γλωσσικά.

Δεν λαμβάνω πληροφορίες μέσω της μητρικής γλώσσας αυτού που επικοινωνώ, αν και αυτό που μπορεί σίγουρα να γίνει, εξαρτάται από το πώς συνεργάζεται μαζί μου».

πηγη:
 

Sexpeare in Luv

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιαν 2008
Μηνύματα
838
Like
2
Πόντοι
6
[size=15pt]Ζήτω η Ελλάδα - Ζήτω η Θρησκεία - Ζήτω η Νέα Δημοκρατία[/size]

imageizj.jpg


Demokracia e Re (μήπως ΕΡΕ???)- Нова Демократија - Νέα Δημοκρατία (ακόμη και εκεί μας αντιγράφουνν????)

Στη σύσταση κοινοβουλευτικής ομάδας, προχώρησε τη Δευτέρα το αλβανικό αντιπολιτευόμενο κόμμα "Νέα Δημοκρατία" του Ιμερ Σελμάνι, καθώς ένας ακόμη βουλευτής του έτερου αντιπολιτευόμενου, "Δημοκρατικού Κόμματος Αλβανών" (DPA) του Μέντουχ Θάτσι, προσχώρησε στις τάξεις της "Νέας Δημοκρατίας", με αποτέλεσμα το κόμμα του κ. Σελμάνι να διαθέτει πλέον πέντε βουλευτές, αριθμός απαραίτητος για τη σύσταση αυτόνομης κοινοβουλευτικής ομάδας στο κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ.

Η "Νέα Δημοκρατία" σχηματίστηκε μετά τις περυσινές κοινοβουλευτικές εκλογές, όταν ο Ιμερ Σελμάνι, αντιπρόεδρος τότε του DPA, και μία μερίδα στελεχών του κόμματος του κ. Θάτσι, αποχώρησαν από το κόμμα αυτό, επειδή διαφώνησαν με τις πολιτικές και κομματικές επιλογές του Μέντουχ Θάτσι. Και οι πέντε βουλευτές της "Νέας Δημοκρατίας" είχαν αναδειχτεί βουλευτές με το DPA.

Στις βουλευτικές εκλογές της 1ης Ιουνίου 2008, τα αλβανικά κόμματα είχαν εκλέξει 29 βουλευτές στο κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ, το οποίο απαρτίζεται από 120 βουλευτές.

 

apolyto_arseniko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2008
Μηνύματα
77.482
Like
198
Πόντοι
866
Οι Σκοπιανοί ''έγραψαν'' δική τους Ιστορία...
18 Ιουνίου 2009, 16:00

Παναγιώτης Σαββίδης


Ως απευθείας απόγονος του Μεγάλου Αλεξάνδρου θα έρθει στην Κέρκυρα (27,28/6) ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ,  Αντόνιο Μιλόσοσκι, για τις εργασίες του άτυπου Συμβουλίου του ΟΑΣΕ, το οποίο διοργανώνει η ελληνική προεδρία.

Το Ινστιτούτο Εθνικής Ιστορίας της ΠΓΔΜ παρουσίασε επίσημα την αναθεωρημένη έκδοση της… «Ιστορίας του μακεδονικού λαού», σύμφωνα με την οποία η πλειοψηφία των κατοίκων της χώρας είναι απόγονοι των αρχαίων «Μακεντόνσκι» της κλασσικής εποχής, οι οποίοι ελάχιστα επηρεάστηκαν από τα τα σλαβικά φύλα που έφτασαν στην περιοχή τον 7ο αιώνα.

Η νέα έκδοση του Ινστιτούτου Εθνικής Ιστορίας της χώρας, που χρηματοδοτήθηκε από την εθνικιστική κυβέρνηση του Νίκολα Γκρουέφσκι, αναθεωρεί την «σλαβοκεντρική» θεωρία που υποστήριζαν οι γείτονες μέχρι σήμερα,  για απορρόφηση του αρχαίου πληθυσμού της περιοχής από την σλαβική πλειοψηφία.

Η διαμάχη μεταξύ των οπαδών της θεωρίας των «Αντίτσκι Μακεντόνσκι» και των «Σλάβιανσκι Μακεντόνσκι», φαίνεται να έχει νικητή την εθνικιστική πολιτική του VMRO, που μετά και την πρόσφατη εκλογή του νέου προέδρου της χώρας, Γκιόργκι  Ιβάνοφ, έχει βάλει στόχο την πλήρη αποσλαβοποίηση της ταυτότητας των κατοίκων της χώρας.

Στο νέο ιστορικό δόγμα της ΠΓΔΜ κατέληξαν ο ακαδημαϊκός Τόμε Μποσέβσκι και ο φιλόλογος Αριστοτέλ Τεντόφ. «Τα αρχαιολογικά ευρήματα επιβεβαιώνουν ότι οι σλαβικές εισβολές ήταν βαθμιαίες και κατά κύματα και σχετικά μικρές, έτσι υπήρξε αρκετός χρόνος για την αλληλεπίδραση και την αφομοίωση» υποστηρίζουν, μεταξύ άλλων, ζητώντας την αντικατάσταση του όρου «Ελληνιστική περίοδος» με «Αλεξανδρινή περίοδος» ή «Μακεδονική περίοδος».

Μέχρι σήμερα, δεν υπάρχει επίσημη ελληνική αντίδραση στο νέο ιστορικό δόγμα της ΠΓΔΜ, που πλέον και επίσημα οικειοποιείται ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής ιστορίας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Την ίδια ώρα, «προσωπική πολιτική» στο θέμα των Σκοπίων φαίνεται πως ακολουθεί η Ντόρα Μπακογιάννη, εκμεταλλευόμενη τη σύνοδο κορυφής των ΥΠΕΞ του ΟΑΣΕ στην Κέρκυρα.

Όπως έγινε γνωστό, δόθηκε οδηγία στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπλοΐας να επιτραπεί «κατ' εξαίρεση» η προσγείωση του αεροσκάφους του ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ, Αντόνιο Μιλόσοσκι, προκειμένου να συμμετάσχει στη σύνοδο του ΟΑΣΕ.

Το αεροπλάνο θα εισέλθει στον ελληνικό εναέριο χώρο με διακριτικά «ΜΚ», παραβιάζοντας την Ενδιάμεση Συμφωνία  Αθηνών – Σκοπίων, αν και σε προηγούμενες επισκέψεις αξιωματούχων της ΠΓΔΜ στην Ελλάδα ουδέποτε έχει επιτραπεί η είσοδος «μακεδονικού» αεροσκάφους. Για την ιστορία, το αεροπλάνο με τον κ. Μιλόσοσκι θα απογειωθεί από το αεροδρόμιο «Alexander the Great» των Σκοπίων.
 

lympe33

Νέο Μέλος
Εγγρ.
17 Σεπ 2007
Μηνύματα
4
Like
0
Πόντοι
0
Παιδιά καμία ανοχή στο θέμα Μακεδονία.
Ήταν, είναι και θα είναι ελληνική.
Ο λαός ξέρει ελπίζω να ξεχωρίζει, και όταν θα έρθει η ώρα της ψήφου, όλοι αυτοί
οι κύριοι κ κυρίες ελπίζω να καταλάβουν!!!!!!
 

johndee

Μέλος
Εγγρ.
31 Μαΐ 2009
Μηνύματα
253
Like
0
Πόντοι
1
Το συμφωνο του Πετριτσίου με το οποίο (νομίζω) γινοταν καποια παραχωρηση από το τότε ΚΚΕ του 1940 σε Βουλγαρους  για τμήμα της Μακεδονίας, είναι υπαρκτο? Ξέρει κανείς? Εχει αμφισβητηθεί πολλάκις η ύπαρξη του.  :think:
 

pornopapos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Ιαν 2009
Μηνύματα
42.180
Like
34
Πόντοι
366
Το συμφωνο του Πετριτσίου με το οποίο (νομίζω) γινοταν καποια παραχωρηση από το τότε ΚΚΕ του 1940 σε Βουλγαρους  για τμήμα της Μακεδονίας, είναι υπαρκτο? Ξέρει κανείς? Εχει αμφισβητηθεί πολλάκις η ύπαρξη του.  :think:
Μεταξύ ποίων συνήφθη το ανωτέρω σύμφωνο και πότε;
 

fffanatic

Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Μηνύματα
4.130
Like
12
Πόντοι
16
Εντονες επικρίσεις για πολιτική δημοσίων σχέσεων και υπονόμευση της διαπραγματευτικής θέσης της χώρας προκαλεί η απόφαση της Ντ. Μπακογιάννη να δώσει το πράσινο φως για να έρθει στην Κέρκυρα ο ομόλογός της των Σκοπίων Α. Μιλοσόσκι με αεροσκάφος που θα έχει τα διακριτικά της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» και τον κωδικό MKD.


Και ο Καρμανλης ειπε:

Αν δε δεχομασταν να ερθει το αεροπλανο με ονομα Μακεδονια θα φαινομασταν μικροψυχοι και ειπε το λεω αυτο και σαν Μακεδονας.

Μεταφραση:
Αντι να πει μου ειπαν οι Αμερικανοι να δεχτουμε το αεροπλανο νε το ονομα μακεδονια να ερθει.



 

Comando_1

Μέλος
Εγγρ.
22 Ιουλ 2008
Μηνύματα
715
Like
7
Πόντοι
6
ενω στις διαπροσωπικες μας σχεσεις , ειδικα με το άλλο φύλλο ,είτε απο εμπειρια, είτε από ένστικτο,είτε από παρότρυνση φίλων, όλοι διαμορφωνόμαστε να λέμε και να ζούμε με βάση το μοτο= μη κοιτας πίσω, κλπ, κοίτα μπροστά κλπ κλπ..Και συνολικά ακόμα   ο πιεστικός σύγχρονος τρόπος ζωής μας έχει κάνει να κοιτάμε αισιόδοξα το μέλλον -οτι έγινε έγινε- κλπ κλπ
όλα αυτα πιστευω  διαμορφωνουν ανθρώπους και χαρακτηρες....Τελικα βλέπω πολλούς να έχουν εμμονες με το παρελθον ή εμμονή με ότι πέρασε..
Ισως πρεπει να καταλαβουμε ότι η ζωη προχωραει , η αληθεια η ίδια αλλάζει  και τελικά  ζωντανός οργανισμός είναι και ονομάζεται ΜΟΝΟ ότι προσαρμόζεται.....το ξυλινο, το αμετακινητο,ακλονητο πεθαινει , αν δεν είναι ήδη ταυτόσημο  με το νεκρο οργανισμο...
:think: :think: :think: :think: :think:
 

HotScorpios

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Μαρ 2008
Μηνύματα
1.353
Κριτικές
17
Like
1
Πόντοι
1.240

Οι τρείς προσπάθειες των Εβραίων για την ανεξαρτητοποίηση της Μακεδονίας.

Το «Μακεδονικό ζήτημα» τέθηκε ουσιαστικά όταν οι Έλληνες απελευθέρωσαν την Θεσσαλονίκη απο τους Τούρκους και ανέλαβαν την εξουσία στην πόλη.Η τότε εβραϊκή κοινότητα τηςπόλης δεν ήθελε σε καμιά περίπτωση να αναγνωρίσει τους Έλληνες σαν κυρίαρχουςστην πόλη αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας γιατί πίστευαν πως ηανάπτυξη της πόλης οφείλοταν στην εβραϊκή κοινότητα και ότι «η μοίρα της πόληςσυνταυτίζεται με τη κοινότητά τους,κινητοποιούνται διεθνώς για την εξεύρεση λύσης που θα διασφαλίζει τη θέση τους»(Ρένα Μόλχο-Οι Εβραίοι της Θεσσαλονίκης).

Βέβαια οι Εβραίοι γνωστοί παγκοσμίως δεν είναι για τον πολιτισμό και την ανάπτυξη τωνπεριοχών που διαμένουν,αλλά για την ικανότητά τους να δανείζουν και σκλαβώνουνμε τα δάνειά τους,τους πληθυσμούς των περιοχών αυτών. «Στα1821, κατά την έκρηξη της ελληνικής επανάστασης, πολλοί χριστιανοί τηςΘεσσαλονίκης συνελήφθησαν. Για την απελευθέρωσή τους, οι Τούρκοι αξιωματούχοιεισέπραξαν ως λύτρα 440.000 γρόσια. Για να συγκεντρώσουν αυτό το ποσόν οιχριστιανοί, δανείσθηκαν από Εβραίους τραπεζίτες προς 30-50% επιτόκιο, μεενέχυρο τιμαλφή και σκεύη των ναών, λαμβάνοντας μετρητά το ένα δεύτερο ή ένατρίτο της αξίας.

Δυστυχώς δεν ξέρουμε από ποιους τραπεζίτες».Εκμεταλεύονται την φτώχεια στις διάφορεςπεριοχές που έχουν πληγεί απο πολέμους που ο Διεθνής Σιωνισμός και οιΤραπεζίτες προκαλούν σε όλες τις περιοχές της Γής ανεξαρτήτου φυλής ή έθνους.

Η πρώτη προσπάθεια για να επιτευχθεί η ανεξαρτησία της Μακεδονίας πραγματοποιείται αποτους Εβραίους το 1927 όταν εντός της ελληνικής Βουλής οι Εβραίοι ιδρυτές και βουλευτές του ΚΚΕ Αβραάμ Μπεναρόγια και Κούν Βεντούρα θέτουν θέμα ανεξαρτητοποιήσεως του ευρύτερου χώρου της Μακεδονίας.

Η δεύτερη πραγματοποιήθηκε απο τον Γιόζιπ Μπρόζ Τίτο, και τον Υπουργό Εξωτερικών της Γιουγκοσλαβίας,
οι οποίοι ήταν και οι δύο εβραϊκής καταγωγής,που υποστήριζαν την άμεση δημιουργία Μακεδονικού κράτους.Την ίδια εποχή 1945-6 πρέπει να σημειωθείοτι οι πιέσεις του Αμερικανο-ισραηλινού λόμπι μέσω Εβραίων γερουσιαστών πίεζετους πολιτικούς τις Ελλάδας να δεχθούν την κατάσταση αυτή στο Μακεδονικό γιατίαλλιώς δεν θα βοηθούσαν οικονομικά την Ελλάδα.

Η τρίτη προσπάθεια λαμβάνει χώρα στις μέρες μας.Εκατομμύρια δολάρια δαπανούνται στα Σκόπια απο τον Εβραίο Τζόρτζ Σόρος.Ο επίσης Εβραίος Ροκφέλλερ,πρώτος ύψωσε την σημαία των Σκοπίων στο μέγαρο της οικογένειας στη Νέα Υόρκη,ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου «Καρνέγκι»,Μόρτον Αμπράμοβιτς προπαγανδίζει ασταμάτητα υπέρ των Σκοπίων,ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα,Ρίτσαρντ Μπέρνς εβραϊκής καταγωγής,επίσης παίρνει θέσεις υπέρ των Σκοπίων και πολλοί άλλοι γνωστοί και μη εξαιρεταίοιεπιφανείς Εβραίοι προωθούν την «Μακεδονία» μέσα απο Ιδρύματα και Διεθνείς Οργανισμούς.

Την ίδια στιγμή που υποκριτικά «μάχονται» για το Μακεδονικό ζήτημα, υπονομεύουν κατά τον χειρότερο τρόπο τις Ελληνικές θέσεις σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς που ελέγχουν.Ο πρωθυπουργός Σημίτης(πολλά ακούγονται σχετικά με την καταγωγή του), ισχυρίζεται ότι το Μακεδονικό θα λυθεί «με αμοιβαίες υποχωρήσεις» και «συνεργασία», δηλώνοντας ότι«η συζήτηση γύρω από το όνομα των Σκοπίων δεν οδηγεί πουθενά», προαναγγέλλοντας την επερχόμενη μειοδοτική υπαναχώρηση.

Οι αμερικανοτραφείς πολιτικοί της Ελλάδας σήμερα προωθούν την σύνθετη ονομασία.Τατέσσερα απο τα 5 κόμματα της Βουλής(ΝΔ,ΠΑΣΟΚ,ΣΥΡΙΖΑ,ΚΚΕ)συμφωνούν στην σύνθετη ονομασία για τα Σκόπια.
Είδαμε στα σχολικά βιβλία χώρα «Μακεδονία».Την ίδια στιγμή Εβραίοι καθηγητές πανεπιστημίων της Αμερικής διδάσκουν ότι οι Έλληνες έκλεψαν την γη των Μακεδόνων. Παρ'όλα αυτά πολλοί Έλληνες της Αμερικής είναι φίλοι με τους Εβραίους της Αμερικής.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα επ' αυτού, είναι η περίπτωση της μεταπτυχιακής ερευνήτριας του Πανεπιστημίου του Πρίνστον, Αναστ. Καρακασίδου, η οποία υπό την προτροπή και συνεπικουρία του εβραίου ανθρωπολόγου Χέρτσφελντ, πανεπιστημιακού καθηγητή του Χάρβαντ, παρουσίασε μία ιστορική ανθρωπολογική εργασία, δια της οποίας αμφισβητεί
την Ελληνική προέλευση των Μακεδόνων.

Η ΥΠΕΞ Ντόρα Μπακογιάννη συναντήθηκε με την ΥΠΕΞ Κοντολίζα Ράϊς,πρόσφατα και η Ράϊς ανάφερε δύο φορές την Μπακογιάννη ώς ΥΠΕΞ του Ισραήλ. Η Μπακογιάννη έσπευσε να την διορθώσει και «η Αμερικανίδα υπουργός,δικαιολογήθηκε διπλωματικά, λέγοντας ότι εκτιμά τις προσπάθειες της Ντόρας καιτων ελληνικών διπλωματικών αποστολών στις ΗΠΑ να τιμούν ότι έχει σχέση με το Ολοκαύτωμα, περισσότερο και από τους Ισραηλινούς, Εβραίους και μή, στις ΗΠΑ. Μάλιστα, ανάφερε χαραχτηριστικά ότι ''μπορεί οι διπλωμάτες σου, με πρώτον και καλύτερο τον πρέσβη σου στην Ουάσιγκτον και οι Οργανώσεις σας εδώ να μην τιμούν τις ελληνικές εθνικές επετείους ή να εργάζονται γιά την αναγνώριση γενοκτονιών εις βάρος των Ελλήνων, αλλά σε ότι έχει σχέση με το Ολοκαύτωμα, πρωτοστατούν και το εβραϊκό λόμπι μόνο καλά λόγια έχει να πει γιά σένα''.

Λέτε τυχαία να μπερδεύτηκε η Κοντολίζα;Ή μήπως οι σχέσεις κάποιων Ελλήνων πολιτικών με τους Εβραίους είναι τόσο καλές που δεν μπορούν να ξεχωρίσουν οι Αμερικάνοι αν είμαστε Εβραίοι ή Έλληνες;
Η αλήθεια είναι ότι η Θεσσαλονίκη και η ευρύτερη Μακεδονία απο τη στιγμή που έφτασαν την εποχή της Τουρκοκρατίας Εβραίοι απο την Ισπανία, αποτελεί στόχο για τους Εβραίους Σιωνιστές που έχουν μόνο καλά λόγια να λένε για τη Θεσσαλονίκη. Βέβαια όπως αναφέραμε παραπάνω οι Εβραίοι δεν χάρηκαν καθόλου όταν ο ελληνικός στρατός κατέλαβε την πόλη και απο τότε προσπαθούν με χίλιους δύο τρόπους να ανεξαρτητοποιηθεί η «Μακεδονία του Αιγαίου» απο την Ελλάδα για να την αρπάξουν μελλοντικά αυτοί.

Εάν λοιπόν η Ελλάδα διαθέτει τους εβραίους συμπαραστάτες της στο Μακεδονικό αλλά και σε κάθε άλλο Εθνικό ζήτημα, δεν έχει να φοβηθεί, πέραν της ολοκληρωτικής υπονομεύσεως,τίποτε απολύτως άλλο...
 

Επισκέπτης
Το συμφωνο του Πετριτσίου με το οποίο (νομίζω) γινοταν καποια παραχωρηση από το τότε ΚΚΕ του 1940 σε Βουλγαρους  για τμήμα της Μακεδονίας, είναι υπαρκτο? Ξέρει κανείς? Εχει αμφισβητηθεί πολλάκις η ύπαρξη του.  :think:
Εχει αμφισβητηθει πολλακις γιατι ειναι ανυπαρκτο.
Βεβαιως τα καθε λογης εθνικοφρονα και σια καθικια,συν μερικους δυστυχους που στριμωχτηκαν απο την ιστορια,δεν παυουν να το υπενθυμιζουν προκειμενου να φανε μερικες ακρως δροσιστικες ροχαλες.
Μεταξύ ποίων συνήφθη το ανωτέρω σύμφωνο και πότε;
Κανεις το κοροιδο,ε?Πες τα ολα ρε κουμουνα,'μολογα λεμε...
 

Επισκέπτης
Μιας και το σκορπιοπανθηρονημα εξαφανιστηκε(και δεν με χαλαει καθολου το γεγονος)θα στειλω απο εδω μια απαντηση στον str8 για το χθεσινοβραδυνο ποσταρισμα του.

Ο Str8 ισχυριστηκε οτι οι ταγματασφαλιτες και οι πρωην συνεργατες των Ναζι(μερος αυτων τουλαχιστον)χρησιμοποιηθηκαν απο το Εμφυλιακο Κρατος γιατι...δεν γινοταν αλλιως:Οι ανταρτες απειλουσαν το Εθνος,την εδαφικη ακεραιοτητα της χωρας κλπ.,κλπ.

Προκειται για ξεκαθαρη λαθροχειρια που ο Str8 εκανε ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ,αφαιρωντας απο την φαινομενικα συνεκτικη αφηγηση του την περιοδο της Λευκης Τρομοκρατιας μετα την Βαρκιζα,που εξαπολυθηκε απο το Κρατος ΕΝΩ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ:Ηταν μια εξισου συνειδητη(με τα ψευδη του str8)αποφαση να εξαπολυθει ατιμωρητι τρομοκρατια σε βαρος των ΕΑΜ,ΚΚΕ και των οπαδων τους την στιγμη που το ΕΑΜ και το ΚΚΕ επιζητουσαν την νομιμοτητα-KAI ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ η(Δεξια)ηγεσια της χωρας δεν επεσε θυμα των περιστασεων,του ψυχρου πολεμου κλπ.


 

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Μηνύματα
13.679
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Μιας και το σκορποπανθηρονημα εξαφανιστηκε(και δεν με χαλαει καθολου το γεγονος)θα στειλω απο εδω μια απαντηση στον str8 για το χθεσινοβραδυνο ποσταρισμα του.

Ο Str8 ισχυριστηκε οτι οι ταγματασφαλιτες και οι πρωην συνεργατες των Ναζι(μερος αυτων τουλαχιστον)χρησιμοποιηθηκαν απο το Εμφυλιακο Κρατος γιατι...δεν γινοταν αλλιως:Οι ανταρτες απειλουσαν το Εθνος,την εδαφικη ακεραιοτητα της χωρας κλπ.,κλπ.

Προκειται για ξεκαθαρη λαθροχειρια που ο Str8 εκανε ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ,αφαιρωντας απο την φαινομενικα συνεκτικη αφηγηση του την περιοδο της Λευκης Τρομοκρατιας μετα την Βαρκιζα,που εξαπολυθηκε απο το Κρατος ΕΝΩ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ:Ηταν μια εξισου συνειδητη(με τα ψευδη του str8)αποφαση να εξαπολυθει ατιμωρητι τρομοκρατια σε βαρος των ΕΑΜ,ΚΚΕ και των οπαδων τους την στιγμη που το ΕΑΜ και το ΚΚΕ επιζητουσαν την νομιμοτητα-KAI ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ η(Δεξια)ηγεσια της χωρας δεν επεσε θυμα των περιστασεων,του ψυχρου πολεμου κλπ.

Μάλλον ξεχνάς τα Δεκεμβριανά και την απροθυμία του ΚΚΕ να εγκαταλείψει τον αγώνα για την αρπαγή της εξουσίας...
Η ύπαρξη οργανωμένων ενόπλων σωμάτων και πριν την έναρξη του αντάρτικου (εκτός αν πιστεύει κανείς ότι αφοπλισμός της βάρκιζας ήταν πλήρης) και η όλη στάση της αριστεράς δεν άφηναν αυταπάτες για το τί θα επακολουθούσε...
Η δε λευκή τρομοκρατία θα δικαιολογούσε ενδεχομένως την οργάνωση ομάδων αυτοπροστασίας αλλά όχι και τη συγκρότηση κανονικού στρατού και κράτους μέσα στο κράτος , όπως έγινε...

Στην τελική το ΚΚΕ με την απόφασή του να μην συμμετέχει στις εκλογές του '46 και να τεθεί εκτός της επίσημης πολιτικής σκηνής- είναι αμφίβολο εάν με μια αριστερά της τάξης του 30% η λευκή τρομοκρατία (που δεν ελεγχόταν κεντρικά αλλά είχε να κάνει και με ξεκαθαρίσματα λογαριασμών στην περιφέρεια που το κεντρικό κράτος δεν είχε αποκαταστήσει πλήρως την εξουσία του) θα περνούσε...

Το κκε είχε αποφασίσει τί θα έπραττε- η λευκή τρομοκρατία ήταν απλά μια αφορμή...

 

stekas72

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2008
Μηνύματα
22.255
Κριτικές
3
Like
1.435
Πόντοι
566
Στην τελική το ΚΚΕ με την απόφασή του να μην συμμετέχει στις εκλογές του '46 και να τεθεί εκτός της επίσημης πολιτικής σκηνής- είναι αμφίβολο εάν με μια αριστερά της τάξης του 30% η λευκή τρομοκρατία (που δεν ελεγχόταν κεντρικά αλλά είχε να κάνει και με ξεκαθαρίσματα λογαριασμών στην περιφέρεια που το κεντρικό κράτος δεν είχε αποκαταστήσει πλήρως την εξουσία του) θα περνούσε...

...ένα από τα πολλά λάθη του ΚΚΕ και η αποχή του από τις εκλογές του 1946 :jerking: :jerking: :jerking:

...ίσως γιατί τα κομουνιστικά κόμματα αποστρέφονται κατά βάθος την κοινοβουλευτική δημοκρατία.
 

Επισκέπτης

Str8,πως εκτιμας το γεγονος οτι στα μεσα του 1946 το Εμφυλιακο Κρατος εξαπολυει αποσπασματα θανατου κατα του ακομη νομιμου ΚΚΕ?
Ποια λογικη επικρατησε στην νομιμοποιηση και μετατροπη σε Εθνοφυλακων ολων σχεδον των μελων των ΤΑ,ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ Ο ΔΣΕ?Ο κινδυνος των μακεντονσκι?
Το ανταρτικο ξεκινησε ΟΠΩΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ το φθινοπωρο.
 

Επισκέπτης
Μάλλον ξεχνάς τα Δεκεμβριανά και την απροθυμία του ΚΚΕ να εγκαταλείψει τον αγώνα για την αρπαγή της εξουσίας...
Η ύπαρξη οργανωμένων ενόπλων σωμάτων και πριν την έναρξη του αντάρτικου (εκτός αν πιστεύει κανείς ότι αφοπλισμός της βάρκιζας ήταν πλήρης) και η όλη στάση της αριστεράς δεν άφηναν αυταπάτες για το τί θα επακολουθούσε...
Η δε λευκή τρομοκρατία θα δικαιολογούσε ενδεχομένως την οργάνωση ομάδων αυτοπροστασίας αλλά όχι και τη συγκρότηση κανονικού στρατού και κράτους μέσα στο κράτος , όπως έγινε...
Δλδ.ο Σουρλας π.χ. και οι πρωην Ταγματασφαλιτες που ηταν πλεον εθνοφυλακες δρουσαν περιπου οπως αυτοι γουσταραν?Καλα για ποσο μαλακα περνας τον κοσμο?
Στην τελική το ΚΚΕ με την απόφασή του να μην συμμετέχει στις εκλογές του '46 και να τεθεί εκτός της επίσημης πολιτικής σκηνής- είναι αμφίβολο εάν με μια αριστερά της τάξης του 30% η λευκή τρομοκρατία (που δεν ελεγχόταν κεντρικά αλλά είχε να κάνει και με ξεκαθαρίσματα λογαριασμών στην περιφέρεια που το κεντρικό κράτος δεν είχε αποκαταστήσει πλήρως την εξουσία του) θα περνούσε...
Το γνωριζω το παραμυθι αυτο:Οτι δηθεν αυτα ηταν προσωπικα και δεν υπηρχε κεντρικη κατευθυνση...οι νεοκοπες παπαριες,που κανουν να φαινεται αντικειμενικοτατος ακομη και ο πλεον κολλημενος Κνιτης.
Το κκε είχε αποφασίσει τί θα έπραττε- η λευκή τρομοκρατία ήταν απλά μια αφορμή...
Ειναι ξεφτιλα να λες κατι τετοιο...απολυτη ξεφτιλα και απολυτη δικαιολογηση της πλεον σκοτεινης και θλιβερης ιστοριας στον τοπο αυτο:To KKE παρεδωσε σχεδον ολο τον οπλισμο και ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ επιζητουσε την νομιμοτητα.

Η δε Λευκη Τρομοκρατια που ΕΚΑΝΕΣ ΓΑΡΓΑΡΑ χθες ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΚΟΠΟ ΕΙΧΕ:Nα καταστρεψει το ριζοσπαστικοποιημενο πολιτικα κομματι του Ελληνικου Λαου,ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
 

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Μηνύματα
13.679
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166

Str8,πως εκτιμας το γεγονος οτι στα μεσα του 1946 το Εμφυλιακο Κρατος εξαπολυει αποσπασματα θανατου κατα του ακομη νομιμου ΚΚΕ?
Ποια λογικη επικρατησε στην νομιμοποιηση και μετατροπη σε Εθνοφυλακων ολων σχεδον των μελων των ΤΑ,ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ Ο ΔΣΕ?Ο κινδυνος των μακεντονσκι?
Το ανταρτικο ξεκινησε ΟΠΩΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ το φθινοπωρο.

Τα αντάρτικα υπερποντικέ δεν ξεκινάνε από τη μία μέρα στην άλλη αλλά προετοιμάζονται μεθοδικά, όπως και γινόταν...
Και οι δυο πλευρές έστηναν τα πιόνια τους για την τελική παρτίδα...

Άλλωστε το ντοκουμέντο που βασίζει ο Ιος (αν εγώ έβαζα λινκ από την ιστοσελίδα της ΧΑ ή έστω του λάος θα ούρλιαζες) τις δήθεν αποκαλύψεις του, μάλλον δικαιολογεί τις προετοιμασίες του ελληνικού κράτους για γενικευμένη σύγκρουση:

"Μετά τας εκλογάς (τέλη Απριλίου) η κατάστασις αλλάζει αποτόμως. Αι δύο χωρισταί ζώναι της Β. Ελλάδος εννούνται υπό γιουγκοσλαβικήν διοίκησιν, οι ξένοι πράκτορες διευθύνουν μέχρι του Έβρου, δημιουργείται εις Σκόπια κοινόν Αρχηγείον, το οποίον δεν τηρεί καν τα προσχήματα. Χωρίς καμμίαν επιφύλαξιν, και μάλιστα επιδεικτικώς, εφοδιάζουν τους Σλάβους αρχηγούς, οι οποίοι εισέρχονται εις το έδαφός μας με ταυτότητας και πιστοποιητικά βεβαιούντα τους Έλληνας της Μακεδονίας οπαδούς των ότι είναι οι μέλλοντες αρχηγοί τους, ούς δέον να υπακούουν τυφλώς, εντεταλμένους να επιτύχουν την αυτονόμησιν της Μακεδονίας.
Από τα Σκόπια διευθύνονται σήμερον 34 μεγάλαι συμμορίαι μικταί εκ Σλάβων και Ελλήνων και πολλαί μικραί, εκ 5-6 ατόμων εκάστη, εξ εντοπίων, βοηθητικαί των πρώτων, χρησιμοποιούμεναι δια τον φόνον μεμονωμένων εθνικιστών εις τους αγρούς και την παραπλάνησιν και απασχόλησιν των κινητών αποσπασμάτων της Χωροφυλακής.
Τον Μάϊον είχον εισέλθει εις την Ελλάδα δια του δασώδους Καϊμακτσαλάν 3 τάγματα μικτά αυτονομιστών, εκ 3 λόχων έκαστον. Τον πυρήνα αποτελούν Σέρβοι κομμουνισταί και Έλληνες ελασίται καταφυγόντες εις Σερβίαν μετά τα Δεκεμβριανά. Είναι οπλισμένοι με όλμους, πολυβόλα, χειροβομβίδας και ασυρμάτους. Περί τον πυρήνα αυτόν συγκεντρούνται, αναλόγως των αναγκών, εντόπιοι χωρικοί είτε κομμουνισταί, είτε αδιάφοροι τρομοκρατούμενοι. Οι εντόπιοι ούτοι χρησιμοποιούνται δια κάποιαν σοβαρωτέραν επιχείρησιν εκάστοτε και είτα κρύπτοντες τον οπλισμόν και τα στρατιωτικά ρούχα αυτών εις κρυψώνας, επανέρχονται εις τα χωριά τους ως φιλόνομοι δήθεν πολίται.
Τα τάγματα αυτά βοηθούνται από τοπικάς επιτροπάς, πενταμελείς κατά νομόν και υποπεπιτροπάς τριμελείς κατά επαρχίαν, εχούσας προορισμόν να φροντίζουν αφ’ ενός δια την επιμελητείαν και αφ’ ετέρου δια την παροχήν πληροφοριών επί της κινήσεως και της δυνάμεως των καταδιωκτικών αποσπασμάτων.
Ήδη από των αρχών Μαΐου ειδοποιήσαμεν την Κυβέρνησιν περί της σοβαρότητος των προετοιμασιών των αναρχικών. Οι παλαιοί μας πράκτορες της Επιτροπής Συντονισμού Εθνικού Αγώνος μας απέστελναν εκθέσεις αι οποίαι όλαι, χωρίς να γνωρίζη ο είς πράκτωρ μας τον άλλον επανελάμβανον περίπου τα αυτά πράγματα.
Παρά την ακρίβειαν και την σοβαρότητα των πληροφοριών μας των τόσο καλά διασταυρουμένων, ούτε το Υπουργείον Δημοσίας Ασφαλείας, ούτε η Κυβέρνησις ηθέλησαν να πιστεύσουν.
Υπεδείξαμεν εγγράφως ότι η Χωροφυλακή, οπλισμένη μόνον με παλαιά όπλα Μάουζερ, ήτο ανίκανος ν’ αντισταθή εις τον βαρύν οπλισμόν των συμμοριών και συνεπώς θα υπέκυπτε."


Για αυτό μην ψάχνεις άλλοθι στη λευκή τρομοκρατία ούτε και το προσεκτικά προετοιασμένο αντάρτικο ήταν απλά η αυθόρμητη εκδήλωση αγανακτισμένων αριστερών...


Δλδ.ο Σουρλας π.χ. και οι πρωην Ταγματασφαλιτες που ηταν πλεον εθνοφυλακες δρουσαν περιπου οπως αυτοι γουσταραν?Καλα για ποσο μαλακα περνας τον κοσμο?Το γνωριζω το παραμυθι αυτο:Οτι δηθεν αυτα ηταν προσωπικα και δεν υπηρχε κεντρικη κατευθυνση...οι νεοκοπες παπαριες,που κανουν να φαινεται αντικειμενικοτατος ακομη και ο πλεον κολλημενος Κνιτης.Ειναι ξεφτιλα να λες κατι τετοιο...απολυτη ξεφτιλα και απολυτη δικαιολογηση της πλεον σκοτεινης και θλιβερης ιστοριας στον τοπο αυτο:To KKE παρεδωσε σχεδον ολο τον οπλισμο και ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ επιζητουσε την νομιμοτητα.

Η δε Λευκη Τρομοκρατια που ΕΚΑΝΕΣ ΓΑΡΓΑΡΑ χθες ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΚΟΠΟ ΕΙΧΕ:Nα καταστρεψει το ριζοσπαστικοποιημενο πολιτικα κομματι του Ελληνικου Λαου,ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.


Αν επιζητούσε τη νομιμότητα θα είχε πράξει ό,τι η ΕΔΑ μερικά χρόνια αργότερα και αυτό είναι η συμμετοχή στις δημοκρατικές διαδικασίες- το κκε όμως υπό την τότε ηγεσία του επεδίωκε την ένταση και προετοιμαζόταν για αυτήν...

 

Επισκέπτης
Απο το ιδιο κειμενο.
"Οπωσδήποτε τόσον το ΚΚΕ όσον και η ΝΟΦ φαίνονται νομοταγείς και ουδέν έγκλημα διαπράττουν"
Κοψε-ραψε,η αγαπημενη μεθοδος καθε γκαιμπελισκου.
Και βεβαια ΑΛΛΟ Η ΑΥΤΟΤΕΛΗΣ ΑΞΙΑ καθε κειμενου και ΑΛΛΟ Η ΑΝΑΛΥΣΗ του ιδιου κειμενου.
Το εγγραφο αυτο ειναι κατ'αρχην ντοκουμεντο και ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πρεπει να εξεταζεται και να κρινεται ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ-κατι που δεν κανεις.
Για αυτό μην ψάχνεις άλλοθι στη λευκή τρομοκρατία ούτε και το προσεκτικά προετοιασμένο αντάρτικο ήταν απλά η αυθόρμητη εκδήλωση αγανακτισμένων αριστερών...
Εγω δεν ψαχνω πουθενα αλλοθι,και ασε τις μαλακιες για προσεκτικα σχεδιασμενο ανταρτικο και πιπες.
Απλα ξεφτιλιζεσαι και δικαιολογεις ΦΟΝΙΑΔΕΣ-τους οποιους"παρελειψες"χθες για να μην γκρεμισεις την ουτως η αλλως σαθρη λογικη σου.
Αν επιζητούσε τη νομιμότητα θα είχε πράξει ό,τι η ΕΔΑ μερικά χρόνια αργότερα και αυτό είναι η συμμετοχή στις δημοκρατικές διαδικασίες- το κκε όμως υπό την τότε ηγεσία του επεδίωκε την ένταση και προετοιμαζόταν για αυτήν...
Η λευκη τρομοκρατια ηταν προφανως προτροπη προς το ΚΚΕ να συμετασχει στις εκλογες του 1946...
Γινεσαι γελοιος στην προσπαθεια σου να γυρισεις αναποδα την πραγματικοτητα.
 

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Μηνύματα
13.679
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Απο το ιδιο κειμενο.
"Οπωσδήποτε τόσον το ΚΚΕ όσον και η ΝΟΦ φαίνονται νομοταγείς και ουδέν έγκλημα διαπράττουν"
Κοψε-ραψε,η αγαπημενη μεθοδος καθε γκαιμπελισκου.
Και βεβαια ΑΛΛΟ Η ΑΥΤΟΤΕΛΗΣ ΑΞΙΑ καθε κειμενου και ΑΛΛΟ Η ΑΝΑΛΥΣΗ του ιδιου κειμενου.
Το εγγραφο αυτο ειναι κατ'αρχην ντοκουμεντο και ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πρεπει να εξεταζεται και να κρινεται ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ-κατι που δεν κανεις.Εγω δεν ψαχνω πουθενα αλλοθι,και ασε τις μαλακιες για προσεκτικα σχεδιασμενο ανταρτικο και πιπες.
Απλα ξεφτιλιζεσαι και δικαιολογεις ΦΟΝΙΑΔΕΣ-τους οποιους"παρελειψες"χθες για να μην γκρεμισεις την ουτως η αλλως σαθρη λογικη σου.Η λευκη τρομοκρατια ηταν προφανως προτροπη προς το ΚΚΕ να συμετασχει στις εκλογες του 1946...
Γινεσαι γελοιος στην προσπαθεια σου να γυρισεις αναποδα την πραγματικοτητα.

Βεβαια το κείμενο αυτό δεν είναι επίσημο κυβερνητικό κείμενο - αντίθετα στηλιτεύει την κυβέρνηση για την αδράνειά της και τους άγγλους για τη στάση τους...

Και φυσικά αναφέρεται σε χρόνο μετά τις εκλογές, γεγονός που αποσιωπάς...
Η δε νομιμοφροσύνη του ελας και του νοφ μόνο γέλια προκαλούν και από πουθενά δεν προκύπτει ότι οι ομάδες σλάβων και ελασιτών σκοπό έχουν την προστασία του "ριζοσπαστικοποιημένου" κομματιού του ελληνικού πληθυσμού...
Και φυσικά τουμπεκί για την τρομοκρατία των κόκκινων στη Β. Ελλάδα.
Είπαμε, οι άνθρωποι έπαιρναν θέσεις για την τελική σύγκρουση...

Η μόνη γελοιότητα στην όλη ιστορία είνα ότι θέλεις να πιστέψουμε ότι ο "εμφύλιος" ήταν η αυθόρμητη αντίδραση στη λευκή τρομοκρατία και όχι ένα προσχεδιασμένο και προμελετημένο άγος...
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom