Λοιπόν επειδή συναγωνίζεσαι τον Λάκη στις ανακρίβειες θα σε ενημερώσω για τα εξής:
Είναι απολύτως αναληθές ότι στο εξώφυλλο του πρώτου δίσκου του συγκροτήματος Warsaw, όπως λέγονταν τότε η μπάντα του Ian Curtis, υπάρχουν ναζιστικά σύμβολα. Υπάρχει ένα σκίτσο ενός τυμπανιστή που είναι εμπνευσμένο από πόστερ της χιτλερικής νεολαίας αλλά δεν υπάρχει κανένα σύμβολο.
Επί πλέον μέσα υπάρχει κομμάτι από φωτογραφία του γκέτο της Βαρσοβίας κάτι που προφανώς δεν θα έκανε κανένας ναζιστής.
www.joydiv.org/aifl.htm]AN IDEAL FOR LIVING 7" Enigma Records[/url]
Καμία σχέση με ναζισμό ο Ian Curtis και το συγκρότημα λοιπόν.
Στην συνέχεια είναι αλήθεια ότι το συγκρότημα αλλάζει το όνομα του σε Joy Division.
Αλλά, υπάρχουν
πολλά αλλά.
1) Το όνομα Joy Division προέρχεται από το μυθιστόρημα
www.amazon.com/House-Dolls-Ka-Tzetnik/dp/0583122485]House of Dolls[/url] ενός ισραηλινού συγγραφέα, του K. Tzetnik, και αναφέρεται σε ομάδες Εβραίων γυναικών οι οποίες ήταν κρατούμενες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και τις χρησιμοποιούσαν οι Ναζί σαν σεξουαλικά αντικείμενα.
Το βιβλίο ήταν το πρώτο που γράφτηκε στα εβραϊκά για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, γνώρισε τεράστια δημοτικότητα στο Ισραήλ και σήμερα είνα υποχρεωτικό ανάγνωσμα στην Μέση Εκπαίδευση. Διηγείται την ιστορία μίας Εβραίας, της αδελφής του συγγραφέα, που χρησιμοποιείται σαν σκλάβα του σεξ για τα SS στο Μπλοκ 24 του Άουσβιτς.
2) Πλην όμως το μυθιστόρημα, παρόλο υποτίθεται αυτοβιγραφικό, θεωρείται καθαρά προϊόν φαντασίας από όλους τους σοβαρούς ιστορικούς.
Όπως για παράδειγμα στο άρθρο των ΝΥ Times:
"It was fiction," said Na'ama Shik, a researcher at Yad Vashem, The Holocaust Martyrs' and Heroes' Remembrance Authority. www.nytimes.com/2007/09/06/world/middleeast/06stalags.html?_r=1&oref=slogin]"There were no Jewish whores in Auschwitz.[/url]"
Στο ίδιο πολύ ενδιαφέρον άρθρο γίνεται αναφορά στα Stalags, ημι-πορνογραφικές νουβέλες που κυκλοφόρησαν στο Ισραήλ με θέμα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης όπου οι αιχμάλωτοι βασανίζονται από SS αξιωματικίνες - αφέντρες με μπότες και μαστίγια.
Σήμερα βέβαια όλα αυτά θεωρούνται προπαγάνδα και πρόσφατα ένα ντοκυμανταίρ σκηνοθέτη από το Ισραήλ εξετάζει τα Stalags με κριτικό μάτι:
Stalags: Israel's Dirty Little Secret
Τίποτε λοιπόν από αυτή την παραφιλολογία δεν τεκμηριώνεται ιστορικά.
Προς το παρόν μπορεί κανένας να βιώσει έναν τέτοιο φανταστικό κόσμο όπου τον βασανίζουν γερμανίδες αφέντρες με μαστίγια και διάφορα άλλα σύνεργα σε ένα από τα αναρίθμητα salon της Γερμανίας. Ή μπορεί να ζητήσει την ανάλογη φωτογραφία από τον Πλέζουρα.