Νίπλης
Ανώτατος
- Εγγρ.
- 4 Απρ 2013
- Like
- 78.564
- Πόντοι
- 12.756
Σου είμαι τόσο αντίπαθης τελικα ?![]()
Δεν νομιζω να αντεξεις την απαντηση ;)
Σου είμαι τόσο αντίπαθης τελικα ?![]()
Εννοείς υποτιμητικές για την ελληνική γλώσσα; Για παράθεσέ μας μερικές.Υπάρχουν και άλλες απόψεις ,που δεν ανέφερες .
Δεν νομιζω να αντεξεις την απαντηση ;)
Η Βιολετα μου φαινεται χρησιμοτατη και συμφωνω σε πολλα μαζι της.
Εννοείς υποτιμητικές για την ελληνική γλώσσα; Για παράθεσέ μας μερικές.
Καλά, νταξ...Οχι " υποτιμητικές " για την ελληνική γλώσσα .Απλά υπάρχουν απόψεις
για την υπεροχή της σημερινής Αγγλικής Γλώσσας ,έστω επειδή έχει
κλέψει λέξεις από την Ελληνική και τη Λατινική κτλ.
Την θεωρούν την πιο πλούσια γλώσσα .
Ε και τι πειραζει μωρε...Mόνομα στο θέμα της απιστίας διαφωνούμε λίγο αλλα δεν πειράζει:p
Ε ναι, και ο Παπακαλιάτης τοτε ειναι πιο ικανος σεναριογραφος απο αυτους που κλεβει.Οχι " υποτιμητικές " για την ελληνική γλώσσα .Απλά υπάρχουν απόψεις
για την υπεροχή της σημερινής Αγγλικής Γλώσσας ,έστω επειδή έχει
κλέψει λέξεις από την Ελληνική και τη Λατινική κτλ.
Την θεωρούν την πιο πλούσια γλώσσα .
Ε και τι πειραζει μωρε...
Μηπως θα με παντρευτεις ποτέ για να εχει καμια σημασια αν ειμαι πιστος ή οχι?
Εξαλλου μαζι σου μπορει να ημουνα![]()
Γιατι, ενιωσες προς στιγμην να πεφτεις?![]()
Ετσι τις ρίχνεις?
Tι κατάργηση των αρχαίων ελληνικών που τα αρχαία ελληνικά έχουν καταργηθεί εδώ και καιρό από τα σχολεία,έτσι όπως διδάσκονται καλύτερα να καταργηθούν εδώ που τα λέμε,μην πω να καταργηθούν και τα νέα και να αρχίσουν να διδάσκουν τα greeklish!!!!
Γαμώ το ΠΑΣΟΚ,γαμώ την αριστερά και γαμώ την ελευθερία του ανθρώπου στα όρια της ασυδοσίας!!!!!!
Γιατι, ενιωσες προς στιγμην να πεφτεις?![]()
Ρε φίλε καταλαβαινόμαστε; Όλες οι γλώσσες έχουν δημιουργήσει εκ του μηδενός κάποιες λέξεις για να περιγράψουν κάποια βασικά πράγματα. Εκεί όλοι συμφώνησαν ότι το λαμπερό άστρο θα το λέμε ήλιο, sun, soleil κλπ. ή την πέτρα λας, rock, pierre κλπ. Η κάθε γλώσσα όμως δεν κρίνεται από τις βασικές αυτές λέξεις που δημιούργησε αλλά από τους λογικούς κανόνες δημιουργίας παραγώγων ή συνθέτων λέξεων για να περιγράψει άλλα πράγματα πιο σύνθετα. Επίσης κρίνεται από τον πλούτο των συνωνύμων της. Πιστεύεις ότι υπάρχει άλλη γλώσσα με καλύτερους κανόνες δημιουργίας νέων λέξεων και με περισσότερα συνώνυμα για να περιγράψει κάτι; Πριν μας πεις τη γνώμη σου διάβασε τι λένε μερικοί ξένοι γι' αυτό:
"Ει οι θεοί διαλέγονται, τη των Ελλήνων γλώττι χρώνται"
Κικέρων (Ρωμαίος ρήτορας)
"Οι ευρωπαϊκές γλώσσες φαίνονται ως διάλεκτοι της Ελληνικής".
Wandruska (καθηγητής Γλωσσολογίας Πανεπ. Βιέννης)
"Η αρχαία Ελληνική γλώσσα ήτο και είναι η ανωτέρα όλων των παλαιοτέρων και νεωτέρων γλωσσών".
M. Ventris ('Aγγλος επιστήμων που αποκρυπτογράφησε τη Γραμμική γραφή Β')
"Είθε η Ελληνική γλώσσα να γίνει κοινή όλων των λαών".
Βολταίρος (Γάλλος διανοητής)
"Όπως το βιολί είναι το τελειότερο μουσικό όργανο, έτσι και η Ελληνική γλώσσα".
Hellen Keler (η διάσημη τυφλή Αμερικανίδα συγγραφέας)
και αυτό στο αφιερώνω γιατί μίλησες για τα γερμανικά
"Η θητεία μου στην Ελληνική γλώσσα υπήρξε η σπουδαιότερη πνευματική μου άσκησις. Στη γλώσσα αυτή υπάρχει η πληρέστερη αντιστοιχία μεταξύ της λέξεως και του εννοιολογικού της περιεχόμενου".
Werner Heisenberg (Γερμανός φυσικομαθηματικός-φιλόσοφος)
Σου έλειψε το καυλί μου από τον κώλο σου;που εισαι μουνακι ??![]()
Εχω κι άλλες.Οχιαλλα μια μικρη και αφελής θα μπορούσε! Έχει προοπτικές η ατάκα!
Tι κατάργηση των αρχαίων ελληνικών που τα αρχαία ελληνικά έχουν καταργηθεί εδώ και καιρό από τα σχολεία,έτσι όπως διδάσκονται καλύτερα να καταργηθούν εδώ που τα λέμε,μην πω να καταργηθούν και τα νέα και να αρχίσουν να διδάσκουν τα greeklish!!!!
Γαμώ το ΠΑΣΟΚ,γαμώ την αριστερά και γαμώ την ελευθερία του ανθρώπου στα όρια της ασυδοσίας!!!!!!
Σου έλειψε το καυλί μου από τον κώλο σου;![]()
ΕΚΤΑΚΤΟ: Επίθεση δέχθηκε πριν λίγο ο Πρωθυπουργός !
Επίθεση δέχτηκε πριν λίγη ώρα ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς έξω από το μέγαρο Μουσικής όπου βρισκόταν για την εκδήλωση στην μνήμη στου Κωνσταντίνου Καραμανλή.
Μόλις κατέβηκε από το αμάξι του και ενώ ετοιμαζόταν να δώσει συνέντευξη στα κανάλια δυο γυναίκες έτρεξαν προς το μέρος του φωνάζοντας πως είναι δολοφόνος. Η μία κατάφερε μάλιστα να τον κλωτσήσει στο πόδι. Η αστυνομία εντελώς ξαφνιασμένη από το περιστατικό και απροετοίμαστη για κάτι τέτοιο απομάκρυνε σηκωτή την γυναίκα.
Την ώρα εκείνη κατέφθανε και άλλο κυβερνητικό στέλεχος και η αστυνομία πήρε εντολή να σχηματίσει αμέσως κλοιό γύρο του υπό τον φόβο να μην επαναληφθεί κάτι παρόμοιο . Έτσι άφησαν τις δυο γυναίκες οι οποίες προσχώρησαν στο συγκεντρωμένο πλήθος περίπου 2000 ατόμων που βρίσκονταν στο σημείο για να διαμαρτυρηθούν .
Στην συγκέντρωση σημμετήχαν μέλη του ΕΠΑΜ της ΣΠΙΘΑ των ΑΝ.ΕΛ. και των ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ.
]
Αν είναι αλήθεια εύγε.....να μην μπορούν να σταθούν πουθενά οι κόπροι!!!!!