kiss-my-feet
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 6 Αυγ 2023
- Like
- 1.554
- Πόντοι
- 206
ναι διαβαζονται τα παντα.εαν εγκαταστησω τα linux θα μπορω να διαβαζω αρχεια pdf και βιντεακια mp4 απο εξωετρικο σκληρο δισκο με μορφοποιηση NTFS;
ναι διαβαζονται τα παντα.εαν εγκαταστησω τα linux θα μπορω να διαβαζω αρχεια pdf και βιντεακια mp4 απο εξωετρικο σκληρο δισκο με μορφοποιηση NTFS;
Ti έστω ?Ε ναι ok παίρνει 64bit αλλά θα σέρνεται όντως, εσύ θες το ποιο στεγνό distro που υπάρχει , δεν ξέρω ποιο είναι ...
Πιο έυκολο είναι ν πάρεις άλλο μηχάνημα έστω refurbrished.
Καλησπέρα,εαν εγκαταστησω τα linux θα μπορω να διαβαζω αρχεια pdf και βιντεακια mp4 απο εξωετρικο σκληρο δισκο με μορφοποιηση NTFS;
Υπάρχουν αρκετά distros για παλιά μηχανήματα.Ε ναι ok παίρνει 64bit αλλά θα σέρνεται όντως, εσύ θες το ποιο στεγνό distro που υπάρχει , δεν ξέρω ποιο είναι ...
Ψάξιμο και αύριο φεύγωΜετα απο ψαξιμο βρηκα τα ubuntu16 32bit αλλα εχω ενα αλλο θεμα τωρα, δεν αναγνωριζει των εκτυπωτη δικτυου, ουτε απο την σελιδα του κατασκευαστη δεν εχει οδηγους, τι κανουμε τωρα υπαρχει λυση; εχω κανει καποιες εγκαταστασης με αλλους οδηγους αλλα μου εκτυπωνει οτι να ναι και μου καταστρεφει πολλες σελιδες χαρτι ενω ζητησα μονο 1 εκτυπωση Καμια ιδεα; ο εκτυπωτης ειναι ο Lexmark MB2236adw
Δες το support στο site της Lexmark (έχει drivers για Linux για το δικό σου μοντέλο):Μετα απο ψαξιμο βρηκα τα ubuntu16 32bit αλλα εχω ενα αλλο θεμα τωρα, δεν αναγνωριζει των εκτυπωτη δικτυου, ουτε απο την σελιδα του κατασκευαστη δεν εχει οδηγους, τι κανουμε τωρα υπαρχει λυση; εχω κανει καποιες εγκαταστασης με αλλους οδηγους αλλα μου εκτυπωνει οτι να ναι και μου καταστρεφει πολλες σελιδες χαρτι ενω ζητησα μονο 1 εκτυπωση Καμια ιδεα; ο εκτυπωτης ειναι ο Lexmark MB2236adw
Σε ευχαριστω, αυτο δεν το ειχα δει ισως μαλλον γιατι ειχα επιλεξει ως γλωσσα/χωρα τα ελληνικα η αγγλικα. Ολα οκ.Δες το support στο site της Lexmark (έχει drivers για Linux για το δικό σου μοντέλο):
Drivers & downloads
support.lexmark.com
Θα επιλέξεις "Driver files for 32-bit Linux distributions with Debian-based packaging"
Γιατί το κατέβασες και δεν το εγκατέστησες απευθείας από το store;Πως γίνεται εγκατάσταση ενός προγράμματος; Το Thunderbird μετά την αποσυμπίεση τι άλλο χρειάζεται να κάνω;
Καλησπέρα,Γιατί το κατέβασες και δεν το εγκατέστησες απευθείας από το store;
Όπως και να έχει, αν έχεις ubuntu, όπως είδα παραπάνω, θα έχεις κατεβάσει ένα αρχείο που λήγει σε .deb
Απλά το τρέχεις και εγκαθιστά αυτόματα, είναι σαν τα .exe των windows.
sudo apt-get update && apt-get upgrade
sudo reboot
sudo init 6
sudo apt-cache search <Ονομα Λογισμικού ή μέρος του ονοματος>
sudo apt-get install <Ονομα του λογισμικού>
sudo apt-get remove <Ονομα του λογισμικού>
sudo apt-get list <Ονομα του λογισμικού>
-y
apt-get <command>
Χαθήκανε ..Καλησπέρα,
Επειδή είμαι υποστηρικτής του τερματικού παρά του γρφικού περιβάλοντος θα δόσω έναν μικρό οδηγό για την εγκατάσταση λογισμικού και ενημέρωσης απο το τεερματικό.
-Ενημέρωση και αναβάθμιση του λειτουργικού εάν υπαρχει και ενημέρωση του πυρήνα ( kernel ) τότε καλό είναι να κάνουμε επανεκίννησηΚώδικας:sudo apt-get update && apt-get upgrade
ήΚώδικας:sudo reboot
-Κώδικας:sudo init 6
αναζήτηση λογισμικούΚώδικας:sudo apt-cache search <Ονομα Λογισμικού ή μέρος του ονοματος>
-εγκατάσταση του λογισμικού που θελουμε ή βρήκαμε στην αναζήτηση>Κώδικας:sudo apt-get install <Ονομα του λογισμικού>
-απεγκατασταση του λογισμικούΚώδικας:sudo apt-get remove <Ονομα του λογισμικού>
-χωρίς ονομα λογισμικού θα μας εμφανίση λίστα με όλα τα λογισμικα που έχουμε εγκαταστήση. Με το ονομα του λογισμικου θα μας εμφανιση πληροφορίες για το συγκεκριμένο λογισμικό.Κώδικας:sudo apt-get list <Ονομα του λογισμικού>
-με αυτή την παράμετρο στο τέλος ή μετά την εντολήΚώδικας:-y
θα αποφύγουμε την ερώτηση εάν θέλουμε να εκτελέσουμε την ενέργεια της εντολής.Κώδικας:apt-get <command>
Ελπίζω να βοήθησα έστω λίγο για παραπάνω ππληροφορίες ρωτατε ελεύθερα.
δεν κανεις αποσυμπίεση. εφοσον ειναι πακετο deb υπάρχουν 2 τροποι. δεξι κλικ και επιλογη "εγκαταρταση με το gdebi " o αυτοματος τροπος.Πως γίνεται εγκατάσταση ενός προγράμματος; Το Thunderbird μετά την αποσυμπίεση τι άλλο χρειάζεται να κάνω;
ΣχεδόνΈχω βάλει το mint σε ένα laptop του 2014 για λειτουργεί ένα cnc μηχάνημα! Μια χαρα λειτουργεί αλλά δεν κάνω κάτι άλλο με το συγκεκριμένο laptop. Μόλις χειμωνιάσει που θα έχω περισσότερο χρόνο θα το βάλω και στο άλλο laptop που έχω σαν βασικό!
Το wine προσπαθώ να μάθω πως λειτουργεί! Μέσω του wine μπορείς να τρέξεις οποιοδήποτε προγραμμα τον windows?
Απο μερικά βιντεάκια που είδα σε youtube μου έχει δημιουργηθεί η εντύπωση ότι δεν είναι ότι καλύτερο το virtual box ούτε το διπλό boot! Βέβαια μένει να τα δοκιμάσω όλα ώστε να έχω προσωπική άποψη!Σχεδόν
Αν το laptop είναι λίγο της προκοπής (μνήμη) καλύτερα να στήσεις virtual machine (VM). Εκεί εγκαθιστάς win και τρέχουν τα πάντα σε περιβάλλον win
Προτείνω virtualbox
To βάζεις σε άλλο workspace και με ctrl+alt+ βελάκι έχεις ταυτόχρονα και linux + winOracle VirtualBox
www.virtualbox.org
Το διπλό boot είναι σαν να έχεις μόνο winΑπο μερικά βιντεάκια που είδα σε youtube μου έχει δημιουργηθεί η εντύπωση ότι δεν είναι ότι καλύτερο το virtual box ούτε το διπλό boot! Βέβαια μένει να τα δοκιμάσω όλα ώστε να έχω προσωπική άποψη!
Γιατί το λες αυτό? Αφου μπορείς να επιλέγεις πιο λειτουργικό θα τρέξει!Το διπλό boot είναι σαν να έχεις μόνο win
Dual Boot έχω το δικό μου εδώ και χρόνια. Περισσότερο τρέχω Linux αλλά δεν έχω κανένα πρόβλημα, Δεν υπάρχει κάτι να σε φοβίζει αν θες να το κάνειςΑπο μερικά βιντεάκια που είδα σε youtube μου έχει δημιουργηθεί η εντύπωση ότι δεν είναι ότι καλύτερο το virtual box ούτε το διπλό boot! Βέβαια μένει να τα δοκιμάσω όλα ώστε να έχω προσωπική άποψη!