Νέα

Κυριάκος Μητσοτάκης-ΝΔ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα stekas72
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 102K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 9 άτομα (0 μέλη και 9 επισκέπτες)

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.284
Πόντοι
8.006
Τύπε Άλεξ.....μια χαρά καταλαβαίνεις τι γίνεται...και με τον Άρειο Πάγο το έχεις πιάσει....και με τα funds και με τις τράπεζες.

Μια ερώτηση μόνο πρέπει να απαντήσεις (στον εαυτό σου)

Από την έξωση του ανάπηρου και των αδύναμων γενικότερα...αλλά και από όλη την μπίσνα με τα funds ΠΟΙΟΣ ΚΕΡΔΙΖΕΙ?

γιατί δεν είναι ο δανειολήπτης, δεν είναι η τράπεζα (είπες 8-10%) περισσότερα θα έπαιρνε αν του έκανε εκ νέου ρύθμιση...δεν κερδίζει καν η κυβέρνηση (αν εξαιρέσουμε την διαφθορά και τους διαπλεκόμενους), δεν κερδίζει η Ελληνική οικονομία.....

Ποιος κερδίζει και ποιον κρατάει από τα @@ για να ισχύουν τα παραπάνω μπορείς να μου πεις?
Η τραπεζα κερδιζει. Γιατι απαλασσεται απο ενα κοκκινο δανειο και φαινεται υγιής. Εννοειται οτι δεν θα μπορούσε να το προτεινει στον δανειοληπτη το 8% γιατι τοτε ΟΛΟΙ θα σταματουσαν να πληρωνουν. Το καταλαβαινεις αυτο.

Εχω πει την αποψη μου για το ποιος κερδιζει με τα funds.
ΟΛΟΙ.
Η τραπεζα επειδη ξεφορτωνεται ενα κοκκινο δανειο, ο φορολογουμενος επειδη απομακρυνεται ο κινδυνος να ανακεφαλαιοποιήσει τα χρεη των τραπεζων, ο δανειοληπτης επειδη μπορει να αποπληρωσει χαμηλότερα το δανειο του με καλη ρυθμιση αφου το fund θα ικανοποιηθει με ενα 25-30% του συνόλου, και φυσικα το fund επειδη θα βγαλει 100% κερδος.

Το προβλημα εντοπίζεται ξεκάθαρα στα εξασφαλισμένα δάνεια, για τα οποία το fund μπορεί να αρνηθεί κάθε συζητηση και να περιμενει τον πλειστηριασμό. Αν θελουμε να κανουμε κατι, πρεπει να το κανουμε εκει.
Τα ανεξασφαλιστα δάνεια, μπορεις να τα αποπληρωσεις στο fund με εξαιρετικα ευνοικους ορους. Για να μην σου πω οτι αν δεν υπαρχει εξασφαλιση, δεν κάνεις τίποτα, δεν σου κάνουν τιποτα και απλως σε γαμανε στα τηλεφωνα για να πληρωσεις.

ROB. C

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Ιουν 2021
Κριτικές
2
Like
20.323
Πόντοι
6.056
δικαιολογώντας το 45% αύξηση ο κηφήνας λέει την πήραμε λόγω "έργου-δουλειάς" αλλά δεν αντέχει με τη φαιδρότητα που ξεστομίζει
και λύνεται στα γέλια , άξιος !!!!:2funny::rockon:

resp

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2023
Like
6.803
Πόντοι
2.356
Δεν εχω κάνει έρευνα ρε τύπε αλλά τι σημασια εχει?
Εγω εσενα ρωταω. Εχει σημασια;
Επισης, εχει σημασια αν το σπιτι που σε πετανε έξω ειναι αυτο που αγοραστηκε με το πιστολιασμενο δανειο;
Και εν τελει, τι πρεπει να γινει; Να χαριστουν; να διαγραφουν; Αν το πιστευεις, πες το. Το να μου λες για τον Αδωνη, δεν μου λεει κατι. Η απαντηση σου ειναι οτι το δεχεσαι αν ξεκινησουν απο τον Αδωνη; Ειναι σοβαρη απαντηση αυτη;
Έχει, μεγάλη. Γιατί είναι το πακετακι που μας σερβίρεις σε κάθε παρόμοια περίπτωση. Οι τζαμπατζήδες της μίας δόσης. Που όμως δεν έχεις ιδέα αν υπάρχουν και σε τι ποσοστό.
Από την πρώτη στιγμή σου έχω απαντήσει. Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Σε κάποιες ας χαριστεί και το υπόλοιπο. Ας μετατραπεί σε ενοίκιο που να εξασφαλίζει την επιβίωση και την παραμονή των ανθρώπων στα σπίτια τους.
Το Μπουμπουκο ξέρουμε ότι ποτέ δεν πρόκειται να τον αγγίξουν. Διότι, ως γνωστόν, το 'να χέρι νιβει τ' άλλο......
Τον αναφέρουμε γιατί και η υποκρισία έχει κάποια όρια.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.681
Πόντοι
3.656
Η τραπεζα κερδιζει. Γιατι απαλασσεται απο ενα κοκκινο δανειο και φαινεται υγιής. Εννοειται οτι δεν θα μπορούσε να το προτεινει στον δανειοληπτη το 8% γιατι τοτε ΟΛΟΙ θα σταματουσαν να πληρωνουν. Το καταλαβαινεις αυτο.

Εχω πει την αποψη μου για το ποιος κερδιζει με τα funds.
ΟΛΟΙ.
Η τραπεζα επειδη ξεφορτωνεται ενα κοκκινο δανειο, ο φορολογουμενος επειδη απομακρυνεται ο κινδυνος να ανακεφαλαιοποιήσει τα χρεη των τραπεζων, ο δανειοληπτης επειδη μπορει να αποπληρωσει χαμηλότερα το δανειο του με καλη ρυθμιση αφου το fund θα ικανοποιηθει με ενα 25-30% του συνόλου, και φυσικα το fund επειδη θα βγαλει 100% κερδος.

Το προβλημα εντοπίζεται ξεκάθαρα στα εξασφαλισμένα δάνεια, για τα οποία το fund μπορεί να αρνηθεί κάθε συζητηση και να περιμενει τον πλειστηριασμό. Αν θελουμε να κανουμε κατι, πρεπει να το κανουμε εκει.
Τα ανεξασφαλιστα δάνεια, μπορεις να τα αποπληρωσεις στο fund με εξαιρετικα ευνοικους ορους. Για να μην σου πω οτι αν δεν υπαρχει εξασφαλιση, δεν κάνεις τίποτα, δεν σου κάνουν τιποτα και απλως σε γαμανε στα τηλεφωνα για να πληρωσεις.
Τώρα νομίζεις ότι μιλάω για δάνεια από πιστωτικές και καταναλωτικά με μηδέν ενεργητικό?

Προφανώς μιλάμε για τα δάνεια που έχει προσημείωση το σπίτι. Καμία διαπραγμάτευση δεν σου κάνουν στο βγάζουν στο βγάζουν κλαρί και δεν το καταλαβαίνεις για πότε έγινε.

Η τράπεζα για τα κόκκινα δάνεια έχει ήδη ανακεφαλαιοποίηση (τουλάχιστον) μία φορά από το 2008 έως σήμερα. Και τι κερδίζει η τράπεζα το 8%??? Δουλευόμαστε??? - κερδίζει φυσικά γιατί οι μέτοχοι των τραπεζών έχουν συμμετοχή στα funds αλλά εδώ μιλάμε θεσμικά.

Ο δανειολήπτης χάνει το σπίτι του μην λέμε τα ίδια το είπες μόνος σου. καμία διαπραγμάτευση δεν γίνεται. Και εγώ δεν είπα να μην τους κυνηγάνε είπα να μην ξεσπιτώνουν ανύμπορους για το τίποτα.

Άσε και ξέρω τι γίνεται όταν δεν υπάρχει τίποτα να πάρουν.....μόνο 2 μπάλες παίρνουν. Για τα σπίτια μιλάμε.

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
23.952
Πόντοι
5.506
Πόσοι είναι αρκετοί?

10 σου φτάνουν????
Δε με αφορά ρε τύπε. Όποιος χρωστάει έχει και τις ευθύνες του. Ο "καημένος ο ανάπηρος" μπορεί να μου πει κάτι όταν δε συνδιαζεται με "ο αδωνης, οι μεγαλοκαρχαρίες, τα χρεη των κομμάτων, οι αυξήσεις των υπουργών". Αλλά και πάλι υπάρχουν ανάπηροι που είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους και έχουν φτύσει αίμα γι αυτό. Η αναπηρία τι κατα είναι στο μυαλό σας και το γράφετε και το ξαναγράφετε, άλλοθι;

ROB. C

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Ιουν 2021
Κριτικές
2
Like
20.323
Πόντοι
6.056
Αυτο λεω ακριβως,Δωρο σε οποιους θέλει και οσο θέλει.

Το οτι πληρωσε τον ΕΦΚΑ των μεγάλων ιδιωτικών καναλιών λογω του...πολέμου στην Ουκρανία,πληρωσε δηλαδη τις ασφαλιστικές εισφορές μεγιστανων του πλούτου Μαρινάκη Αλαφουζου κλπ ήταν ενα τρομακτικό σκάνδαλο που ως συνηθως κανενας δεν ασχολήθηκε

Αποφασίζομεν και διατάσσομεν.
Το Δημόσιο Ταμείο δεν υφίσταται κανέναν έλεγχο,οι εκάστοτε κυβερνωντες παίρνουν οσα θέλουν οποτε θέλουν και για οποιο σκοπό θέλουν.
Χωρίς κυρωσεις.
μπανανία
συμμοριστάν
κατσαπλιοκρατία
μπασταρδοκρατία

όπως και να πείς το καθεστώς , μέσα είσαι:rockon:

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
76.544
Πόντοι
12.756
εδω μεχρι και Αδωνης κανονισε αν θελουν οι αναπηροι να δουλεψουν και να μην τους γινεται η μειωση στην συνταξη

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.284
Πόντοι
8.006
Επιπλεον, μια και το πιασαμε.
Καθομαστε και ασχολουμαστε με τους πλειστηριασμους.
Ειναι εντελως λαθος.
Η πολιτεια εχει θεσπισει τον "εξωδικαστικο συμβιβασμό" στις οφειλες, δυο φορες (ή τρεις) ήδη. Και εχει αποτυχει ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ. Γιατι ο νομοθετης εχει επιλεξει το ΑΠΙΘΑΝΟ, να υποχρεούται το Δημόσιο να απαντησει στο αίτημα του οφειλέτη για ρύθμιση, ενω οι τραπεζες ΔΕΝ υποχρεούνται. Και φυσικα δεν απαντανε ΠΟΤΕ στο αίτημα που γινεται ηλεκτρονικα, και εχουν εγκριθει ελαχιστες αιτησεις.

Γι' αυτα ομως δεν βλεπω να ασχολειται κανενας, ασχολουμαστε αν βγηκε εξω ενας αναπηρος. Αρχιζω να πιστευω οτι το σύστημα το ιδιο ειναι αυτο που προωθει επικοινωνιακα τις εξωσεις αναξιοπαθουντων, για να θολωσει τα νερα και να μην μιλαμε για τα πραγματικα ουσιωδη.

Ποσο κοστιζει να βγει ενας νομος που θα ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ την τραπεζα να απαντησει στο αιτημα του εξωδικαστικού συμβιβασμου; Ποσο κοστιζει να ορισθεί ένας "χαρτης" που θα καθοριζει ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΑ με βαση το εισοδημα σου, ποσα μπορεις να δινεις το μηνα, χωρίς να υποκειται σε έγκριση; Πόσο θα κοστιζε ισως να δημιουργηθει μια τραπεζα ειδικα για τα κοκκινα δάνεια ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ, χωρίς να επιτρέπεται να ενταχθούν άλλα στο μέλλον; Ποσο θα κόστιζε να ΑΠΑΓΟΡΕΥΘΕΙ στις τραπεζες να ΕΚΧΩΡΟΥΝ στο δημόσιο δανειακές αξιώσεις που έχουν κατά των πελατων τους για δικες τους οφειλες; (ναι, συμβαινει και αυτο). Αλλά εμεις ασχολουμαστε με τα funds και τους αναπηρους. Αυτο εννοω, οταν μιλαω για λαικισμους και καμία ενασχόληση με τα πραγματικα ζητηματα.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.284
Πόντοι
8.006
Και έχουμε τον κάθε πουτανας γιο, να ρωτάει, τι πρέπει να γίνει.
Την προηγουμενη φορα ειπες γιδι τον πατερα μου.
Σημερα λες πουτανα τη μανα μου.

Δεν πας να γαμηθεις ρε καθαρμα; Αντε στο διαολο

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.681
Πόντοι
3.656
Δε με αφορά ρε τύπε. Όποιος χρωστάει έχει και τις ευθύνες του. Ο "καημένος ο ανάπηρος" μπορεί να μου πει κάτι όταν δε συνδιαζεται με "ο αδωνης, οι μεγαλοκαρχαρίες, τα χρεη των κομμάτων, οι αυξήσεις των υπουργών". Αλλά και πάλι υπάρχουν ανάπηροι που είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους και έχουν φτύσει αίμα γι αυτό. Η αναπηρία τι κατα είναι στο μυαλό σας και το γράφετε και το ξαναγράφετε, άλλοθι;
Είναι αξιοσημείωτο πως μπορείτε να δίνετε τόσα άλλοθι στα τομάρια τους πολιτικούς ακόμα και όταν εγκληματούν

αλλά για τους απλούς ανθρώπους ''τον ανάπηρο'' κρατάτε όλη σας την κακία

ρε τύπε για το θεό.....ο ανάπηρος αντιμετωπίζει προβλήματα στην ζωή του που εγώ και εσύ δεν τα έχουμε σκεφτεί...δεν μπορεί να πει ''δε γαμιέται θα δουλέψω να τα πληρώσω''...έχει αυξημένα έξοδα και όταν τον πετάς στον δρόμο έχει δυσκολία Χ10 από ότι να πέταγες έναν άλλον.

Εγώ ντρέπομαι να συνεχίσω την συζήτηση γαμώ την κοινωνία σας να πούμε

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.284
Πόντοι
8.006
Καλα, δεν περιμενω να αντιδρασει κανενας σας, ειναι γνωστη η επιλεκτικη σας ευαισθησια.

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
23.952
Πόντοι
5.506
Κατάλαβες μαλακα Έλληνα, έσωσες τις τράπεζες, χρεωθηκες δλδ για να σωσεις τον ιδιωτη που σου εδινε δανεια χωρις να τα θες (δεν ξεχναμε που μας στέλνανε πιστωτικη στο σπιτι ωντας άνεργοι) , για να πουλήσουν τα χρέη τους και να σου πάρουν τα σπίτια. Και έχουμε τον κάθε πουτανας γιο, να ρωτάει, τι πρέπει να γίνει. Τίποτα δεν πρέπει να γίνει, να πάρουν πουλο πρέπει. 100 φορές πάνω τα έχουν πληρωθεί, και δεν έχω ούτε δάνειο, ούτε 1€ χρέος.
Γουστάρεις να πάρεις πουλο ρε γαμιδι;

• Like
Αντιδράσεις: alex71

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
76.544
Πόντοι
12.756
Είναι αξιοσημείωτο πως μπορείτε να δίνετε τόσα άλλοθι στα τομάρια τους πολιτικούς ακόμα και όταν εγκληματούν

ρε τύπε για το θεό.....ο ανάπηρος αντιμετωπίζει προβλήματα στην ζωή του που εγώ και εσύ δεν τα έχουμε σκεφτεί...δεν μπορεί να πει ''δε γαμιέται θα δουλέψω να τα πληρώσω''...έχει αυξημένα έξοδα και όταν τον πετάς στον δρόμο έχει δυσκολία Χ10 από ότι να πέταγες έναν άλλον.

αφου ειναι μουνοπανα ρε τυπε , πότε θα το καταλαβεις ;;
Δεν τους νοιαζει τιποτα φτανει να στηριξουν αυτο που τους λενε οι αλλοι.
Γαμησε τους να πουμε

• Like
Αντιδράσεις: ROB. C

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
23.952
Πόντοι
5.506

Ρε μαλακα, τι σχέση έχουν τα τομάρια οι πολιτικοί με τον ανάπηρο και την τράπεζα; Καταλαβαίνεις επιτέλους ότι τα έχεις κάνει κατα στο κεφάλι σου επειδή κουβαλάς πάντα μπροστά τοι θυμό σου για τους πολιτικούς;

Α-Ω

Μέγας
Εγγρ.
15 Σεπ 2009
Κριτικές
14
Like
4.985
Πόντοι
3.715
Mαθήματα ηθικής δεν δεχομαι.

Εσυ απο πού είδες οτι η πλειοψηφια ειναι κατά των κατασχέσεων;
Με ποια λογικη ο συνεπής είναι υπερ του ασυνεπούς;
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

Εδω που τα λεμε, προκλήθηκε και το εκανε.
Λάθος του, εγω δεν θα το εκανα, οπως και δεν το εχω κάνει ποτέ ό,τι κι αν λεει ο καθε μπαγλαμας εδω μεσα
δεν είναι θέμα αν δέχεσαι ή δε δέχεσαι, τα έχεις ανάγκη τα μαθήματα ηθικής αφού υποστηρίζεις ανηθικότητες και ύβρεις. Αναμασάς καραμελίτσες...κι υποστηρίζεις αυτούς που χρωστάνε εκατομμύρια αλλά δεν τους παίρνουν τα σώβρακα. Τρικυμία εν κρανίω, καλή σου τύχη.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.284
Πόντοι
8.006
Εχουν δικιο οσοι μου λενε οτι κακώς προσπαθω να κανω σοβαρες συζητησεις εδω μεσα, ή να αναλυσω καποια πραγματα.
Θα το εφαρμοσω.

Καλη σας νυχτα.

Quasimodo

Ανώτερος
Εγγρ.
31 Δεκ 2005
Κριτικές
48
Like
1.969
Πόντοι
6.955
Την προηγουμενη φορα ειπες γιδι τον πατερα μου.
Σημερα λες πουτανα τη μανα μου.

Δεν πας να γαμηθεις ρε καθαρμα; Αντε στο διαολο
Είπα πουθενά πουτσνα τη μάνα σου; Έγραψα alex71; Ηλιθιος εισαι;

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.681
Πόντοι
3.656
Επιπλεον, μια και το πιασαμε.
Καθομαστε και ασχολουμαστε με τους πλειστηριασμους.
Ειναι εντελως λαθος.
Η πολιτεια εχει θεσπισει τον "εξωδικαστικο συμβιβασμό" στις οφειλες, δυο φορες (ή τρεις) ήδη. Και εχει αποτυχει ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ. Γιατι ο νομοθετης εχει επιλεξει το ΑΠΙΘΑΝΟ, να υποχρεούται το Δημόσιο να απαντησει στο αίτημα του οφειλέτη για ρύθμιση, ενω οι τραπεζες ΔΕΝ υποχρεούνται. Και φυσικα δεν απαντανε ΠΟΤΕ στο αίτημα που γινεται ηλεκτρονικα, και εχουν εγκριθει ελαχιστες αιτησεις.

Γι' αυτα ομως δεν βλεπω να ασχολειται κανενας, ασχολουμαστε αν βγηκε εξω ενας αναπηρος. Αρχιζω να πιστευω οτι το σύστημα το ιδιο ειναι αυτο που προωθει επικοινωνιακα τις εξωσεις αναξιοπαθουντων, για να θολωσει τα νερα και να μην μιλαμε για τα πραγματικα ουσιωδη.

Ποσο κοστιζει να βγει ενας νομος που θα ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ την τραπεζα να απαντησει στο αιτημα του εξωδικαστικού συμβιβασμου; Ποσο κοστιζει να ορισθεί ένας "χαρτης" που θα καθοριζει ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΑ με βαση το εισοδημα σου, ποσα μπορεις να δινεις το μηνα, χωρίς να υποκειται σε έγκριση; Πόσο θα κοστιζε ισως να δημιουργηθει μια τραπεζα ειδικα για τα κοκκινα δάνεια ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ, χωρίς να επιτρέπεται να ενταχθούν άλλα στο μέλλον; Ποσο θα κόστιζε να ΑΠΑΓΟΡΕΥΘΕΙ στις τραπεζες να ΕΚΧΩΡΟΥΝ στο δημόσιο δανειακές αξιώσεις που έχουν κατά των πελατων τους για δικες τους οφειλες; (ναι, συμβαινει και αυτο). Αλλά εμεις ασχολουμαστε με τα funds και τους αναπηρους. Αυτο εννοω, οταν μιλαω για λαικισμους και καμία ενασχόληση με τα πραγματικα ζητηματα.
Σωστά αυτά...αλλά είναι το στάδιο ΠΡΙΝ τον πλειστηριασμό.

Είναι σημαντικά και σημαντικό είναι και το τι κάνει ένας άνθρωπος χωρίς στέγη.

Ο νομοθέτης έχει όνομα και βρίσκεται στη βουλή...εκεί πρέπει να συζητηθεί

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom