alex71
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 5 Σεπ 2010
- Κριτικές
- 1
- Like
- 32.284
- Πόντοι
- 8.006
Η τραπεζα κερδιζει. Γιατι απαλασσεται απο ενα κοκκινο δανειο και φαινεται υγιής. Εννοειται οτι δεν θα μπορούσε να το προτεινει στον δανειοληπτη το 8% γιατι τοτε ΟΛΟΙ θα σταματουσαν να πληρωνουν. Το καταλαβαινεις αυτο.Τύπε Άλεξ.....μια χαρά καταλαβαίνεις τι γίνεται...και με τον Άρειο Πάγο το έχεις πιάσει....και με τα funds και με τις τράπεζες.
Μια ερώτηση μόνο πρέπει να απαντήσεις (στον εαυτό σου)
Από την έξωση του ανάπηρου και των αδύναμων γενικότερα...αλλά και από όλη την μπίσνα με τα funds ΠΟΙΟΣ ΚΕΡΔΙΖΕΙ?
γιατί δεν είναι ο δανειολήπτης, δεν είναι η τράπεζα (είπες 8-10%) περισσότερα θα έπαιρνε αν του έκανε εκ νέου ρύθμιση...δεν κερδίζει καν η κυβέρνηση (αν εξαιρέσουμε την διαφθορά και τους διαπλεκόμενους), δεν κερδίζει η Ελληνική οικονομία.....
Ποιος κερδίζει και ποιον κρατάει από τα @@ για να ισχύουν τα παραπάνω μπορείς να μου πεις?
Εχω πει την αποψη μου για το ποιος κερδιζει με τα funds.
ΟΛΟΙ.
Η τραπεζα επειδη ξεφορτωνεται ενα κοκκινο δανειο, ο φορολογουμενος επειδη απομακρυνεται ο κινδυνος να ανακεφαλαιοποιήσει τα χρεη των τραπεζων, ο δανειοληπτης επειδη μπορει να αποπληρωσει χαμηλότερα το δανειο του με καλη ρυθμιση αφου το fund θα ικανοποιηθει με ενα 25-30% του συνόλου, και φυσικα το fund επειδη θα βγαλει 100% κερδος.
Το προβλημα εντοπίζεται ξεκάθαρα στα εξασφαλισμένα δάνεια, για τα οποία το fund μπορεί να αρνηθεί κάθε συζητηση και να περιμενει τον πλειστηριασμό. Αν θελουμε να κανουμε κατι, πρεπει να το κανουμε εκει.
Τα ανεξασφαλιστα δάνεια, μπορεις να τα αποπληρωσεις στο fund με εξαιρετικα ευνοικους ορους. Για να μην σου πω οτι αν δεν υπαρχει εξασφαλιση, δεν κάνεις τίποτα, δεν σου κάνουν τιποτα και απλως σε γαμανε στα τηλεφωνα για να πληρωσεις.