Με ενδιαφέρει η ΑΓΟΡΑΣΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ. Και όχι μόνο εμένα, θέλω να πιστεύω. Γιατί, εν τέλει, εκεί είναι το θέμα, δηλαδή τί μπορώ να αγοράσω σήμερα με το εισόδημα που έχω. Γι αυτό και πρόβαλα το συγκεκριμένο. Αυτό που παρέθεσα, αφορά, ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ, αυτό το θέμα. Και γιατί, επίσης, η τελευταία έκθεση του ΟΟΣΑ επιβεβαιώνει αυτήν ακριβώς την πτώση της αγοραστικής δύναμης.
Διάβασε σχετικά και την ανάλυση [30/04/2023] με τίτλο: "
Μισθοί, αγοραστική δύναμη και ανισότητες στην Ελλάδα" των Ρομπόλη και Μπέτση εδώ:
Ο Αλέκος Παπαδόπουλος, πρώην υπουργός Οικονομικών, προειδοποιεί τους αρχηγούς των κομμάτων για τις "αστόχαστες" επεκτατικές πολιτικές
www.thetoc.gr
Τώρα, βεβαίως, μπορείς να φωτίζεις - και εσύ και όποιος άλλος - διάφορες πλευρές και όψεις της οικονομίας για να πεις ό,τι θεωρείς εσύ σωστό για την ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗ κατάστασή της. Κατανοητό. Κάνοντας, όμως, αυτό το παιχνίδι λάβε υπ' όψιν και αυτή την ανάγνωση [08/05/2023] της εν γένει πορείας της οικονομίας(έχω ήδη παραπέμψει σε αυτήν, αλλά για να μη την ψάχνεις, αν όχι εσύ, τουλάχιστον όποιος θέλει να εγκύψει στο θέμα) από τον Αλέκο Παπαδόπουλο, με μορφή ανοικτής επιστολής του προς τους τρεις αρχηγούς των μεγαλύτερων κοινοβουλευτικών κομμάτων της απελθούσης βουλής και κάνε τις αντιπαραβολές και συγκρίσεις που νομίζεις:
Ο Αλέκος Παπαδόπουλος, πρώην υπουργός Οικονομικών, προειδοποιεί τους αρχηγούς των κομμάτων για τις "αστόχαστες" επεκτατικές πολιτικές
www.thetoc.gr