Νέα

Κυριάκος Μητσοτάκης-ΝΔ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα stekas72
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 102K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 13 άτομα (0 μέλη και 13 επισκέπτες)

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.133
Πόντοι
3.656
Αν και καταλαβαινω πως το εκφραζεις και σιγουρα η ελλαδα δεν ειναι ετοιμη για κατι τετοιο, δεν λειτουργει ετσι η λογικη του τετραημερου... Δεν θα κλεινει η επιχειρηση για μια μερα ουτε θα προσλαβεις υπαλληλους της μιας ημερας... Ο εργοδοτης απλα θα κανει rotation στο προγραμμα ετσι ωστε η 5η μερα του καθε εργαζομενου (οι εργατοωρες του) να μοιραστει. Η λογικη γυρω απο ολο αυτο ειναι οτι οι εργαζομενοι θα αποδοσουν καλυτερα γιατι θα εχουν κινητρο να δουλεψουν πιο αποτελεσματικα (το θεωρητικο ζητουμενο ειναι 20%), προκειμενου να ευχαριστηθουν το εξτρα ρεπο τους. Ξαναλεω, ναι, δεν θα εφαρμοστει στην ελλαδα (και πιθανοτατα σε παρα πολλα κρατη) γιατι και οι εργοδοτες θα το εκμεταλλευτουν στο επακρο, και οι εργαζομενοι ενδεχομενως να μην φιλοτιμηθουν να αποδοσουν αυτο το εξτρα 20% ζητουμενο (ας πουμε οι παρασκευες ειναι οι στατιστικα λιγοτερο αποδοτικες ημερες, για ευνοητους λογους, αυτο θα κοπει στο 4ημερο).

Μην αναρωτηθεις πως στο πουτσο θα αποδοσει 20% παραπανω ο εργαζομενος, καθε εταιρεια/κρατος που σεβονται τον εαυτο τους, το τρεχουν πιλοτικα το προγραμμα, για να δουν στην τελικη αν τους ταιριαζει. Καλυτερη εργονομια/"logistics", λιγοτερο ξυσιμο (αυτο που κοιτας τον τοιχο για 20 λεπτα μετα το διαλειμμα επειδη παραφαγες και δεν σου λεει κανενας τιποτα), αυστηροτερη -σε ανθρωπινα πλαισια- εργοδοσια (δεν μπορεις να εισαι ελαστικος οταν προσφερεις μισθο 5ημερου για 4ημερη εργασια) κτλ κτλ.
Εκ των πραγματων δεν γινεται να ειναι καθολικο γιατι καποιες δουλειες εχουν χρονικους περιορισμους, ΕΚΤΟΣ κι αν γινουν προσληψεις (συγκεκριμενα 20% επι του υπαρχοντος δυναμικου), πραγμα λιγο χλωμο με τα τωρινα δεδομενα.

Και αυτα ειναι μια γενικη εικονα οτι ειναι doable αρκει να θελουν ολοι. Ξανα, λιγες επιχειρησεις στην ελλαδα, με τα τωρινα δεδομενα, θα το πετυχαιναν.

ο ΟΑΕΔ δεν προσφερει σχεδον τιποτα σε εναν ανεργο που δεν λαμβανει επιδομα. Μια καρτα λεωφορειων, και καποιες αστειες εκπτωσεις σε ασχετα πραγματα. Η μεγαλυτερη ενσταση λοιπον ειναι οτι μαζι με αυτους που αναφερεις, που εκμεταλλευονται το συστημα και λαμβανουν επιδοματα, θα την πληρωσουν και αυτοι που δεν χρεωνουν ουσιαστικα το κρατος οσο ειναι ανεργοι (μακροχρονια).

Επισης, οι εργασιες που σου προτεινει ο οαεδ δεν ειναι οτι απλα ειναι κακοπληρωμενες, αλλα για παραδειγμα μια γνωστη μου που μενει νοτια προαστια, ο οαεδ της ειχε βρει 2 δουλειες οσο ηταν ανεργη, μια στην Μανδρα και μια στα ΒΠ. Και οι 2 δουλειες δεν ηταν καθαρα στο αντικειμενο της αλλα σε κατι ψιλοασχετο. Δεν ξερω αν αντιλαμβανεσαι οτι το να κανεις 2 ωρες να πας και 2 ωρες να επιστρεψεις με τα ΜΜΜ στην δουλεια σου, ειναι εξοντωτικο. Ιδιαιτερα οταν ας πουμε εχεις και ενα παιδι. Φαντασου τωρα αυτη η κοπελα να απορριψει και μια τριτη αθλια δουλεια, και εκτος απο την διαγραφη της απο τα μητρωα (πραγμα που οπως ειπα δεν σου προσφερει και πολλα) να φαει και προστιμο! Προστιμο επειδη εβγαζε τσαμπα καρτα λεωφοριων (το μειωμενο 13.5ευρω/μηνα), που στο τελος της ημερας οι ελεγχοι ειναι μηδενικοι και η μιση αθηνα δεν αγοραζει καν εισιτηριο (παρε το μετρο ωρα αιχμης και δες ποσες δεκαδες ανθρωποι μπαινοβγανουν "διπλο" αλα γηπεδο απο τα μηχανηματα). Αστεια πραγματα.

Ασε που αυτος που οπως λες δουλευει λιγους μηνες και μετα παιρνει επιδομα για αλλους τοσους, δεν θα προλαβει να απορριψει 3 εργασιες, οποτε παλι την πληρωνει ο μακροχρονια ανεργος.

Λοιπον, ναι, πρεπει να βρεθει λυση να μην εκμεταλλευονται τα επιδοματα, αλλα οχι να γαμας και τον ανεργο που δεν επιβαρυνει το κρατος, απλα και μονο για να δειξεις στα νουμερα οτι μειωθηκε η ανεργια, ενω ουσιαστικα απλα θα εχεις κρυψει το προβλημα κατω απο το χαλακι....

σορρυ για τα σεντονια :grin: παρασυρθηκα μιας και δεν ριχνουμε μπινελικια ακομα
Οσον αφορά την 4ημερη εργασια....και τι θα γινει αν εγω εχω μονο εναν εργαζομενο? Ξανα ρωταω...την παρασκευη θα κανω τη δουλεια μονος μου και θα πρεπει να βγαλω και το μεροκάματο του? Δηλαδη αυτος θα δουλευει 4 μερες και εγω 6???? Αυτο δεν ειναι μια λογικη απορία?

Επισης...εγω στις δουλειες που κανω αλλα και που βλεπω και συνεργαζομαι..οχι δεν εχουμε 20λεπτο να ξυστουμε...ουτε για τουαλέτα δεν πάμε...έχει τύχει μέρα να έχω να πιω και εγω και οι υπάλληλοι νερό από το πρωι. Ήδη αποδίδουμε ότι μπορούμε...ποιο 20% παραπάνω? Εγώ αν δω τον άλλον να τον παίζει ενώ εγώ τρέχω του ρίχνω πόδι...ακούγεται κακό αλλά μόνο έτσι πας μπροστά σε αυτή την αγορά. Επίσης δεν έχω δει καμία παρασκευή α είναι πιο χαλαρή...ουτε έχει έρθει κανένας πελάτης να μου πει ''α είναι Παρασκευή...δε θα σου κάνω μεγάλες παραγγελίες σήμερα''. Για αυτό ξαναλέω...οι γαλάζιοι νομίζουν ότι η εταιριούλες της Ελλάδας είναι η Google.

Για τον οαεδ συνεχιζω να πιστευω οτι οποιος ειναι μακροχρόνια άνεργος δεν θα πει όχι σε δουλειά ακόμα και αν κανει 2 ώρες με το λεοφορίο. Δηλαδή τι μου λες? Οτι προτιμάει να πεινάει? Απλά προτιμάει τα 400 ευρώ και να κάθετε. Επισης ακούγεται κακό αλλά έτσι είναι. Πηγαίνοντας σε μια δουλεια ακόμα και να μην κάτσεις πολύ αποκτάς α) προυπηρεσία β) γνωριμίες. Και μετά μπορείς να πας σε μια άλλη εταιρεια κοντα στο σπίτι σου και να πεις δουλευα εκει μεχρι χτες. Αν πας και πεις ειμαι 3 χρονια ανεργος ξερεις τι εικονα δειχνεις?

spipis71

Ανώτατος
Εγγρ.
16 Απρ 2018
Κριτικές
34
Like
14.892
Πόντοι
18.546
Για τον οαεδ συνεχιζω να πιστευω οτι οποιος ειναι μακροχρόνια άνεργος δεν θα πει όχι σε δουλειά ακόμα και αν κανει 2 ώρες με το λεοφορίο. Δηλαδή τι μου λες? Οτι προτιμάει να πεινάει? Απλά προτιμάει τα 400 ευρώ και να κάθετε.

μα αυτό που σου λέει ο @paparotriftoulas είναι ότι οι μακροχρόνια άνεργοι δεν παίρνουν τα 400 ευρώ μόνο κάτι εκπτώσεις στα ΜΜΜ , δεν έχει να κερδίσει κάτι το κράτος παρά μόνο να μειώσει στα χαρτιά την ανεργία

paparotriftoulas

Ανώτατος
Εγγρ.
13 Σεπ 2014
Κριτικές
67
Like
29.247
Πόντοι
10.336
Οσον αφορά την 4ημερη εργασια....και τι θα γινει αν εγω εχω μονο εναν εργαζομενο? Ξανα ρωταω...την παρασκευη θα κανω τη δουλεια μονος μου και θα πρεπει να βγαλω και το μεροκάματο του? Δηλαδη αυτος θα δουλευει 4 μερες και εγω 6???? Αυτο δεν ειναι μια λογικη απορία?

Επισης...εγω στις δουλειες που κανω αλλα και που βλεπω και συνεργαζομαι..οχι δεν εχουμε 20λεπτο να ξυστουμε...ουτε για τουαλέτα δεν πάμε...έχει τύχει μέρα να έχω να πιω και εγω και οι υπάλληλοι νερό από το πρωι. Ήδη αποδίδουμε ότι μπορούμε...ποιο 20% παραπάνω? Εγώ αν δω τον άλλον να τον παίζει ενώ εγώ τρέχω του ρίχνω πόδι...ακούγεται κακό αλλά μόνο έτσι πας μπροστά σε αυτή την αγορά. Επίσης δεν έχω δει καμία παρασκευή α είναι πιο χαλαρή...ουτε έχει έρθει κανένας πελάτης να μου πει ''α είναι Παρασκευή...δε θα σου κάνω μεγάλες παραγγελίες σήμερα''. Για αυτό ξαναλέω...οι γαλάζιοι νομίζουν ότι η εταιριούλες της Ελλάδας είναι η Google.

Εκ των πραγματων δεν γινεται να ειναι καθολικο γιατι καποιες δουλειες εχουν χρονικους περιορισμους, ΕΚΤΟΣ κι αν γινουν προσληψεις (συγκεκριμενα 20% επι του υπαρχοντος δυναμικου), πραγμα λιγο χλωμο με τα τωρινα δεδομενα.
Ξανα, λιγες επιχειρησεις στην ελλαδα, με τα τωρινα δεδομενα, θα το πετυχαιναν.
δεν διαβασες με τα ματια ορισμενα σημεια. Προφανως και μια επιχειρηση με ελαχιστους υπαλληλους δεν μπορει να το πετυχει, δεν αφορα αυτες τις επιχειρησεις. Οπως επισης, το αν εισαι το αφεντικο του εαυτου σου, μπορεις να δουλευεις 7 μερες την βδομαδα αν θες (και μπορεις), μπορεις να δουλευεις και 3 μερες αν θες (και μπορεις).

Αν γαμιεσαι στη δουλεια και δεν εχεις χρονο για το παραμικρο, τοτε προφανως η επιχειρηση φυτοζωει και δεν ειναι αρκετα επικερδης, αλλιως θα ειχε κανει προσληψεις για να μην δουλευετε σαν τα σκυλια. Δηλαδη, ετσι οπως το λες, αν κολλησετε κοβιντ 2 ατομα, δεν θα μεινει ορθιο τιποτα και θα χασετε ολους πελατες;;; Γιαυτο σου λεω οτι το συγκεκριμενο δεν γινεται να ειναι καθολικο και αφορα μονο μεγαλυτερες επιχειρησεις.

Για τον οαεδ συνεχιζω να πιστευω οτι οποιος ειναι μακροχρόνια άνεργος δεν θα πει όχι σε δουλειά ακόμα και αν κανει 2 ώρες με το λεοφορίο. Δηλαδή τι μου λες? Οτι προτιμάει να πεινάει? Απλά προτιμάει τα 400 ευρώ και να κάθετε. Επισης ακούγεται κακό αλλά έτσι είναι. Πηγαίνοντας σε μια δουλεια ακόμα και να μην κάτσεις πολύ αποκτάς α) προυπηρεσία β) γνωριμίες. Και μετά μπορείς να πας σε μια άλλη εταιρεια κοντα στο σπίτι σου και να πεις δουλευα εκει μεχρι χτες. Αν πας και πεις ειμαι 3 χρονια ανεργος ξερεις τι εικονα δειχνεις?

επιμενεις να μιλας για 400 ευρω τα οποια τα παιρνουν συγκεκριμενοι, οχι ολοι οι ανεργοι. Τι νομιζεις; οτι οποιος ειναι ανεργος πληρωνεται ετσι απλα; Δεν ζεις στην ελβετια (που δεν νομιζω ουτε εκει να γινεται αυτο αλλα λεμε), αλλα στην ελλαδα. Το να παρεις 400 ευρω προυποθετει να δικαιολογεις εργασια καποιους μηνες, και οπως ειπα, ΝΑΙ υπαρχουν τυποι που εκμεταλλευονται το παραθυρακι, και ΝΑΙ, αυτοι οι τυποι πρεπει να ελεγχθουν και να τακτοποιηθουν καταλληλως. Οχι ομως να βαζεις στην ιδια σακουλα και καποιον που οντως ετυχε να ειναι ανεργος και δεν επιβαρυνει το κρατος με επιδοματα.

Μην προσπαθεις να εκλογικευσεις καταστασεις με τα δικα σου δεδομενα, το κρατος οφειλει να βρισκει λυσεις που εξυπηρετουν τους παντες, ειδικα ατομα τα οποια για χ,ψ λογους εχουν αδυναμια να βρουν δουλεια.

Τα θετικα που μου παρουσιαζεις για την υπαρξη εργασιας ειναι ασχετα με την κουβεντα, δεν συζηταμε το ποσο καλο ειναι να εχεις δουλεια, προφανως, αλλα το κατα ποσο ειναι γονιμο να διωχνεις χωρις συγκεκριμενα κριτηρια αυθαιρετα κοσμο απο τις λιστες του οαεδ, με μονη λογικη εξηγηση το μαγειρεμα των αριθμων που θα παρουσιασεις προεκλογικα. Ειναι τοσο δυσκολο;

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
23.382
Πόντοι
5.506
Γιαννης Καρουζος Εργατολόγος πριν λιγο στον σκαι,
Καποια στιγμη θα πρεπει να ανοιξει η συζητηση για τετραημερη εργασια στην ελλαδα οπως στην ευρωπη,
Φυσικα τα μμε μας το θαβουν το θεμα, ο εξολοθρευτης των εργασιακων Χατζηδάκης εχει στοχο μονο την λεηλασια των ελληνων,
Ο αποτυχημενος της ολυμπιακης και της δεη χατζηδακης
Δεν ξεχναμε οτι ο χατζηδακης ηταν στην πετυχημενη κυβερνηση καραμανλη που παρεδωσε χρεοκωπημενη χωρα
Ε άμα τον λες εσύ αποτυχημένο της ολυμπιακής και της δεη, ροιμακσαμαι

daima703

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2019
Like
1.508
Πόντοι
266
Μα έχω οικογενειακό γιατρό που με ξέρει από παιδί στην συνοικία μου , τι να τον κάνω έναν γιατρό σε άλλο νομό που δεν τον έχω δει ποτέ στην ζωή μου :confused::confused::confused:
Ο γιατρός αυτός που έχεις τώρα έχει κάνει αίτηση για οικογενειακός γιατρός;
Είναι γιατρός του δημοσίου;
Η ελεύθερος επαγγελματίας;

Αυτό για τον άλλο νόμο είναι μία πρόσκαιρη λύση μέχρι να βρεθούν αρκετοί γιατροί στον ίδιο νόμο

Τώρα ότι έκανες μπορείς να συνεχίσεις να το κάνεις
Μπορείς να πηγαίνεις στον ίδιο γιατρό
Αν πλήρωνες θα εξακολουθείς να πληρώνεις
Αν δεν πλήρωνες το ίδιο

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.133
Πόντοι
3.656
δεν διαβασες με τα ματια ορισμενα σημεια. Προφανως και μια επιχειρηση με ελαχιστους υπαλληλους δεν μπορει να το πετυχει, δεν αφορα αυτες τις επιχειρησεις. Οπως επισης, το αν εισαι το αφεντικο του εαυτου σου, μπορεις να δουλευεις 7 μερες την βδομαδα αν θες (και μπορεις), μπορεις να δουλευεις και 3 μερες αν θες (και μπορεις).

Αν γαμιεσαι στη δουλεια και δεν εχεις χρονο για το παραμικρο, τοτε προφανως η επιχειρηση φυτοζωει και δεν ειναι αρκετα επικερδης, αλλιως θα ειχε κανει προσληψεις για να μην δουλευετε σαν τα σκυλια. Δηλαδη, ετσι οπως το λες, αν κολλησετε κοβιντ 2 ατομα, δεν θα μεινει ορθιο τιποτα και θα χασετε ολους πελατες;;; Γιαυτο σου λεω οτι το συγκεκριμενο δεν γινεται να ειναι καθολικο και αφορα μονο μεγαλυτερες επιχειρησεις.

επιμενεις να μιλας για 400 ευρω τα οποια τα παιρνουν συγκεκριμενοι, οχι ολοι οι ανεργοι. Τι νομιζεις; οτι οποιος ειναι ανεργος πληρωνεται ετσι απλα; Δεν ζεις στην ελβετια (που δεν νομιζω ουτε εκει να γινεται αυτο αλλα λεμε), αλλα στην ελλαδα. Το να παρεις 400 ευρω προυποθετει να δικαιολογεις εργασια καποιους μηνες, και οπως ειπα, ΝΑΙ υπαρχουν τυποι που εκμεταλλευονται το παραθυρακι, και ΝΑΙ, αυτοι οι τυποι πρεπει να ελεγχθουν και να τακτοποιηθουν καταλληλως. Οχι ομως να βαζεις στην ιδια σακουλα και καποιον που οντως ετυχε να ειναι ανεργος και δεν επιβαρυνει το κρατος με επιδοματα.

Μην προσπαθεις να εκλογικευσεις καταστασεις με τα δικα σου δεδομενα, το κρατος οφειλει να βρισκει λυσεις που εξυπηρετουν τους παντες, ειδικα ατομα τα οποια για χ,ψ λογους εχουν αδυναμια να βρουν δουλεια.

Τα θετικα που μου παρουσιαζεις για την υπαρξη εργασιας ειναι ασχετα με την κουβεντα, δεν συζηταμε το ποσο καλο ειναι να εχεις δουλεια, προφανως, αλλα το κατα ποσο ειναι γονιμο να διωχνεις χωρις συγκεκριμενα κριτηρια αυθαιρετα κοσμο απο τις λιστες του οαεδ, με μονη λογικη εξηγηση το μαγειρεμα των αριθμων που θα παρουσιασεις προεκλογικα. Ειναι τοσο δυσκολο;
Όχι τυπε δεν κανείς προσλήψεις έτσι αέρα επειδή εχεις πολύ δουλειά…σήμερα τρέχει μια σύμβαση αύριο τελειώνει..τι θα κανείς θα απολύεις κόσμο επειδή έπεσε η δουλειά σου; Αυτά γίνονται στις πολύ μεγάλες επιχειρήσεις. Όπως επίσης σε μια αγορά ανελέητου ανταγωνισμού πρέπει να προσεχείς με τα έξοδα γιατί πολύ εύκολα βρίσκεσαι να δουλεύεις κοστος. Και δεν καταλαβαίνω γιατί να μην κερδίσουμε τα λεφτά μας; Κακό είναι να τρέχουμε και μερικές φορές;

Είπα τυπε για τον οαεδ…αν είσαι χρόνια άνεργος δεν μπορεί να αρνηθείς μια δουλειά επειδή είναι μακρυά από το σπίτι σου. Προτιμάς να περνάς; Απαντά μου αυτό.

Εγγρ.
24 Μαρ 2022
Κριτικές
30
Like
20.500
Πόντοι
8.846
Ολοι αυτο εκαναν .

Θυμασαι τα stage το 2005? Απόκτηση εμπειρίας το ονόμασαν. Ειχα τοτε φιλο απόφοιτο ΑΕΙ πληροφορικής να δουλευει σε internet cafe στην Αλεξάνδρας βραδυνη βαρδια (απαγορευοταν μετα τις 22:00 να εργάζεται). Θεωρείται αυτό μείωση ανεργίας? Παραμυθια
προγραμματιστής να μη βρίσκει δουλειά σήμερα ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΤΕΜΠΕΛΗΣ ΚΑΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΑΝΕΡΓΙΑ.
ή πανάσχετος και τον διώχνουν...
τους ψάχνουν με το κυάλι. παρακαλώντας...

spipis71

Ανώτατος
Εγγρ.
16 Απρ 2018
Κριτικές
34
Like
14.892
Πόντοι
18.546
Ο γιατρός αυτός που έχεις τώρα έχει κάνει αίτηση για οικογενειακός γιατρός;
Είναι γιατρός του δημοσίου;
Η ελεύθερος επαγγελματίας;

Αυτό για τον άλλο νόμο είναι μία πρόσκαιρη λύση μέχρι να βρεθούν αρκετοί γιατροί στον ίδιο νόμο

Τώρα ότι έκανες μπορείς να συνεχίσεις να το κάνεις
Μπορείς να πηγαίνεις στον ίδιο γιατρό
Αν πλήρωνες θα εξακολουθείς να πληρώνεις
Αν δεν πλήρωνες το ίδιο
Ο παθολόγος μου είναι. Ελεύθερος επαγγελματίας είναι , γράφει σε εμένα και στους γονείς μου τα φάρμακα , εξετάσεις αν χρειαστούν κλπ και μας συμβουλεύει, με ξέρει εδώ και 30 χρόνια και εμένα και τους γονείς μου. Δεν τον βρήκα στην λίστα οπότε μάλλον δεν έχει δηλώσει. Απλώς δεν μπορώ να καταλάβω την χρησιμότητα να έχω τυπικά ένα γιατρό 3 προάστια μακριά από αυτό που μένω τον οποίο και δεν έχω δει ποτέ στην ζωή μου. Τι παραπάνω θα μου προσφέρει από αυτόν που έχω και τον ξέρω 30 χρόνια :dunno: και αν ο δικός μου δεν δηλώσει ποτέ θα αλλάξω γιατρό με το ζόρι ?

Εγγρ.
24 Μαρ 2022
Κριτικές
30
Like
20.500
Πόντοι
8.846
Θυμάμαι κάποτε προσπαθούσα να εξηγήσω σε έναν Ολλανδό την έννοια του φροντιστηρίου, ο Χριστιανός δεν μπορούσε να καταλάβει ποιος ο λόγος να πληρώνει κάποιος ώστε το παιδί του να ξανακάνει το απόγευμα την ίδια ύλη που έχει κάνει το πρωί στο δημόσιο σχολείο τσάμπα , μιλάμε ο άνθρωπος νόμιζε ότι τον δούλευα. Τι να του πω ότι υπάρχουν καθηγητές που το πρωί κωλοβαράνε και οι ίδιοι το βράδυ στο φροντιστήριο σκίζονται.
τέτοια κάνετε και βλέπω σε λίγο ιδιαίτερα και στο άμστερνταμ :confused:

daima703

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2019
Like
1.508
Πόντοι
266
Γιατι η ΔΕΗ ειναι τελειως ειδικη περιπτωση? Και τι διαφορα εχει ο γενικος διευθυντης μιας τραπεζας, μιας αλησιδας σουπερ μαρκετ, μιας εταιρειας πετρελαιοειδών, μιας επικοινωνιων κτλπ..με την ΔΕΗ?

Ποσα παιρνει ο ένας και πόσα παίρνει άλλος?

Γενικός διευθυντής στο υπουργειο ειναι ο Υπουργός. Και παίρνει 80Κ το χρονο που μαζι με τα εξοδα που του καλυπτουν και τις επιτροπες παει 100Κ χαλαρα. Αυτα δεν ειναι και τοσο πολλα...αν σκεφτει κανεις ομως τις ευκαιριες για μιζες και χαρες και οτι παιζει κατω απο το τραπεζι....δεν ειναι τυχαιο που ολοι οι πολιτικοι εχουν απο 20 ακινητα.

Οι περιφερειαρχες και οτι εχει να κανει με δημους και περιφερειες παιρνουν πιο λιγα γιατι σε σχεση με τους γενικους διευθυντες μιας εταιρειας τυπου ΕΛΠΕ ή COSMOTE ή τέτοιων μεγεθών...είναι απλά λιγότεροι σε ικανότητες, αρμοδιότητες και ευθύνες.

Μιλάμε για τη μέρα και τη νύχτα. Για τον πάγκαλο ειπα τι εννουσε όταν είπε την έκφραση μαζι τα φάγαμε όχι για το βιβλίο του.
Πόσες φορές να το γράψω;
Η 10η είναι ειδική περίπτωση γιατί υπάρχουν ανταγωνιστικές εταιρείες

Εν πάση περιπτώσει έχεις δίκιο για το γενικό διευθυντή της ΔΕΗ
Που από την αρχή είπα ότι είναι εξαίρεση

Μιλάμε για όλους τους άλλους γενικούς διευθυντές ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ
ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ

Κάνουμε σύγκριση μεταξύ δημοσίων υπαλλήλων και ιδιωτικών υπαλλήλων

Ποια είναι η καλύτερη θέση που μπορεί να πάρει ο ένας σε ποια ο άλλος
Στον ιδιωτικό τομέα είναι γενικός διευθυντής

Στο δημόσιο δεν είναι καταληκτικός βαθμός υπουργός

Ο υπουργός μπορεί να προέρχεται και από τον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα

Ήταν λοιπόν παλιά γενικός διευθυντής υπουργείου τώρα είναι γενικός γραμματέας υπουργείου

Μετά από 39 χρόνια δουλειάς στο δημόσιο αν δεν έχεις πάρει θέση ευθύνης πανεπιστημιακής εκπαίδευσης τα καθαρά σου λεφτά είναι 1.500 ευρώ

Αν έχεις πάλι και μεγαλύτερη θέση ευθύνης που υπάρχει
Τα καθαρά σου λεφτά είναι γύρω στις 3000

Έχει καμία σχέση ο μισθός αυτός με το μισθό σε επιχείρηση του ιδιωτικού τομέα;

Όσον αφορά τις μίζες τις κλεψιές
Μιλάμε για δημοσίους υπαλλήλους και όχι πολιτικούς
Που κάποιοι από αυτούς κλέβουν

Αλλά το ίδιο κάνουνε και γενικοι διευθυντές σε μεγάλες επιχειρήσεις
Κάνοντας παρανομιες στην επιχείρηση περνουν πολύ μεγαλύτερο μπόνους
Συνέχεια στο επόμενο

daima703

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2019
Like
1.508
Πόντοι
266
Ο παθολόγος μου είναι. Ελεύθερος επαγγελματίας είναι , γράφει σε εμένα και στους γονείς μου τα φάρμακα , εξετάσεις αν χρειαστούν κλπ και μας συμβουλεύει, με ξέρει εδώ και 30 χρόνια και εμένα και τους γονείς μου. Δεν τον βρήκα στην λίστα οπότε μάλλον δεν έχει δηλώσει. Απλώς δεν μπορώ να καταλάβω την χρησιμότητα να έχω τυπικά ένα γιατρό 3 προάστια μακριά από αυτό που μένω τον οποίο και δεν έχω δει ποτέ στην ζωή μου. Τι παραπάνω θα μου προσφέρει από αυτόν που έχω και τον ξέρω 30 χρόνια :dunno: και αν ο δικός μου δεν δηλώσει ποτέ θα αλλάξω γιατρό με το ζόρι ?
Όταν εφαρμοστεί πλήρως ο οικογενειακός γιατρός σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα προϋποθέτει και άλλους γιατρούς στην περιοχή σου
Τότε όλοι θα μπορούν να γραφτούν σε γιατρό κοντά στην περιοχή τους
Όσοι δεν το έχουν κάνει θα μπορούν να πηγαίνουν στο γιατρό που επιθυμούν
Που δεν θα ναι ο οικογενειακος
Αλλά θα πληρώνουν μεγαλύτερη συμμετοχή στα φάρμακα που τους γράφει ο γιατρός τους και στις εξετάσεις που θα κάνουνε

Τότε θα μπορείς να γραφτείς τυπικά σε έναν οικογενειακό γιατρό
Να πηγαίνεις στο δικό σου
Χωρίς πρόβλημα
Αλλά όποτε οι εξετάσεις που θα σου γράφει ο δικός σου η τα φάρμακα είναι ακριβές θα πληρώσεις τη διαφορά που προείπα
Αν δεν το θέλεις αυτό θα πηγαίνεις οικογενειακό γιατρό να στα γράψει

spipis71

Ανώτατος
Εγγρ.
16 Απρ 2018
Κριτικές
34
Like
14.892
Πόντοι
18.546
Όταν εφαρμοστεί πλήρως ο οικογενειακός γιατρός σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα προϋποθέτει και άλλους γιατρούς στην περιοχή σου
Τότε όλοι θα μπορούν να γραφτούν σε γιατρό κοντά στην περιοχή τους
Όσοι δεν το έχουν κάνει θα μπορούν να πηγαίνουν στο γιατρό που επιθυμούν
Που δεν θα ναι ο οικογενειακος
Αλλά θα πληρώνουν μεγαλύτερη συμμετοχή στα φάρμακα που τους γράφει ο γιατρός τους και στις εξετάσεις που θα κάνουνε

Τότε θα μπορείς να γραφτείς τυπικά σε έναν οικογενειακό γιατρό
Να πηγαίνεις στο δικό σου
Χωρίς πρόβλημα
Αλλά όποτε οι εξετάσεις που θα σου γράφει ο δικός σου η τα φάρμακα είναι ακριβές θα πληρώσεις τη διαφορά που προείπα
Αν δεν το θέλεις αυτό θα πηγαίνεις οικογενειακό γιατρό να στα γράψει

δηλαδή αν ο δικός μου γιατρός δεν δηλώσει (γιατί δεν του έδωσε κίνητρο το κράτος) θα πρέπει ή να τον αλλάξω και να πάω σε κάποιον που δεν τον έχω δει ποτέ στην ζωή μου ή θα τρώω πρόστιμο κάθε φορά που θα πηγαίνω για φάρμακα ή εξετάσεις?

ΥΓ: ισχύει αυτό που λένε για 2000 ασθενείς ανά προσωπικό γιατρό ?

paparotriftoulas

Ανώτατος
Εγγρ.
13 Σεπ 2014
Κριτικές
67
Like
29.247
Πόντοι
10.336
Όχι τυπε δεν κανείς προσλήψεις έτσι αέρα επειδή εχεις πολύ δουλειά…σήμερα τρέχει μια σύμβαση αύριο τελειώνει..τι θα κανείς θα απολύεις κόσμο επειδή έπεσε η δουλειά σου; Αυτά γίνονται στις πολύ μεγάλες επιχειρήσεις. Όπως επίσης σε μια αγορά ανελέητου ανταγωνισμού πρέπει να προσεχείς με τα έξοδα γιατί πολύ εύκολα βρίσκεσαι να δουλεύεις κοστος. Και δεν καταλαβαίνω γιατί να μην κερδίσουμε τα λεφτά μας; Κακό είναι να τρέχουμε και μερικές φορές;

Είπα τυπε για τον οαεδ…αν είσαι χρόνια άνεργος δεν μπορεί να αρνηθείς μια δουλειά επειδή είναι μακρυά από το σπίτι σου. Προτιμάς να περνάς; Απαντά μου αυτό.
τυπε δεν ξερω πως εχεις φανταστει τον μεσο μακροχρονια ανεργο (ανω των 12 μηνων ανεργος), μπορει στο μυαλο σου να νομιζεις οτι ειναι καποιος αστεγος που ζει σε χαρτοκουτα στην ομονοια.... Σε ενημερωνω οτι δεν ειναι απαραιτητο να πεθαινεις της πεινας για να εισαι ανεργος. Τα παρακατω παραδειγματα που θα σου φερω μπορει να αφορουν μικροτερο μερος του πληθυσμου, αλλα ειναι υπαρκτα, και τα απανθρωπα μετρα της κυβερνησης τους τσουβαλιαζουν μαζι με τους "τεμπεληδες".

ενας ανθρωπος με καταθλιψη ή ψυχολογικα προβληματα (αγοραφοβια κτλ).
μια μητερα (ή ενας πατερας) με μικρο παιδι -πες 2 ετων- που δεν εχει συγγενεις να το παρατησει και ζει με το εισοδημα του ανδρα (ή της γυναικας).
ενας ανθρωπος με καποια παθηση που ομως δεν δικαιολογει αναπηρια μεγαλου βαθμου.

Υπαρχουν ανεργοι οι οποιοι δεν ειναι απο επιλογη αλλα απο αναγκη. Ας πουμε υποθετικα οτι ειναι το 10% των ανεργων. Οι παραπανω που ανεφερα δεν δικαιουνται επιδομα και δεν χρεωνουν στο κρατος παρα πενιχρα ποσα (πχ ελευθερη μετακινηση ΜΜΜ).

Θα τους εβαζες στο ιδιο τσουβαλι με καποιον αεργο 30αρη που διακοπαρει με τα λεφτα του μπαμπα; Ε το κρατος τους βαζει. Και αν τους προτεινει 3 κακες δουλειες τις οποιες εκ των πραγματων ο καθενας απο τα τρια παραδειγματα θα μπορουσε να αρνηθει (ή να μην ειναι καν καταλληλος), τους διαγραφει απο τα μητρωα; και αμα λαχει τους παταει και προστιμο; Γιατι; τι κερδος εχει; Οπως ειπα, το κερδος ειναι αποκλειστικα τα νουμερα που θα παρουσιασει την επομενη σεζον που θα προσπαθει να κανει πλυση εγκεφαλου για τις ψηφους. Και αυτο ισχυει για καθε κυβερνηση, απλα τυγχαινει να αναφερομαι σε αυτους που ειναι σημερα πανω.

Ναι, μπορεις να αρνηθεις μια κακη δουλεια που ειναι μακρια απο το σπιτι σου, δεν εισαι ζητιανος.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.133
Πόντοι
3.656
Πόσες φορές να το γράψω;
Η 10η είναι ειδική περίπτωση γιατί υπάρχουν ανταγωνιστικές εταιρείες

Εν πάση περιπτώσει έχεις δίκιο για το γενικό διευθυντή της ΔΕΗ
Που από την αρχή είπα ότι είναι εξαίρεση

Μιλάμε για όλους τους άλλους γενικούς διευθυντές ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ
ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ

Κάνουμε σύγκριση μεταξύ δημοσίων υπαλλήλων και ιδιωτικών υπαλλήλων

Ποια είναι η καλύτερη θέση που μπορεί να πάρει ο ένας σε ποια ο άλλος
Στον ιδιωτικό τομέα είναι γενικός διευθυντής

Στο δημόσιο δεν είναι καταληκτικός βαθμός υπουργός

Ο υπουργός μπορεί να προέρχεται και από τον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα

Ήταν λοιπόν παλιά γενικός διευθυντής υπουργείου τώρα είναι γενικός γραμματέας υπουργείου

Μετά από 39 χρόνια δουλειάς στο δημόσιο αν δεν έχεις πάρει θέση ευθύνης πανεπιστημιακής εκπαίδευσης τα καθαρά σου λεφτά είναι 1.500 ευρώ

Αν έχεις πάλι και μεγαλύτερη θέση ευθύνης που υπάρχει
Τα καθαρά σου λεφτά είναι γύρω στις 3000

Έχει καμία σχέση ο μισθός αυτός με το μισθό σε επιχείρηση του ιδιωτικού τομέα;

Όσον αφορά τις μίζες τις κλεψιές
Μιλάμε για δημοσίους υπαλλήλους και όχι πολιτικούς
Που κάποιοι από αυτούς κλέβουν

Αλλά το ίδιο κάνουνε και γενικοι διευθυντές σε μεγάλες επιχειρήσεις
Κάνοντας παρανομιες στην επιχείρηση περνουν πολύ μεγαλύτερο μπόνους
Συνέχεια στο επόμενο
Ο γενικός διευθυντής της Motor Oil (για παραδειγμα) δεν μπορει να συγκριθει με τον διευθυντη του ΕΦΚΑ στο παγκρατι αλλα με τον διοικητη του ΕΦΚΑ. Εκει διαφωνουμε. Πόσα παίρνει ο διοικητης του ΕΦΚΑ?

Ο ιδιωτικός υπάλληλος καλά κάνει και παίρνει και 1 αύριο το μήνα...δεν βάζει μέσα το κράτος. Ο δημόσιος υπάλληλος όμως το βάζει. Και εν τέλη τι μου λες? Ότι έπεσε έξω το κράτος επειδή παίρνει πολλά λεφτά ένας ιδιωτικός υπάλληλος?

Και το καλύτερο όλων..γιατί κλέβουν οι δημόσιοι υπάλληλοι και όχι οι υπουργοί? που το είδες γραμμένο?

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.133
Πόντοι
3.656
τυπε δεν ξερω πως εχεις φανταστει τον μεσο μακροχρονια ανεργο (ανω των 12 μηνων ανεργος), μπορει στο μυαλο σου να νομιζεις οτι ειναι καποιος αστεγος που ζει σε χαρτοκουτα στην ομονοια.... Σε ενημερωνω οτι δεν ειναι απαραιτητο να πεθαινεις της πεινας για να εισαι ανεργος. Τα παρακατω παραδειγματα που θα σου φερω μπορει να αφορουν μικροτερο μερος του πληθυσμου, αλλα ειναι υπαρκτα, και τα απανθρωπα μετρα της κυβερνησης τους τσουβαλιαζουν μαζι με τους "τεμπεληδες".

ενας ανθρωπος με καταθλιψη ή ψυχολογικα προβληματα (αγοραφοβια κτλ).
μια μητερα (ή ενας πατερας) με μικρο παιδι -πες 2 ετων- που δεν εχει συγγενεις να το παρατησει και ζει με το εισοδημα του ανδρα (ή της γυναικας).
ενας ανθρωπος με καποια παθηση που ομως δεν δικαιολογει αναπηρια μεγαλου βαθμου.

Υπαρχουν ανεργοι οι οποιοι δεν ειναι απο επιλογη αλλα απο αναγκη. Ας πουμε υποθετικα οτι ειναι το 10% των ανεργων. Οι παραπανω που ανεφερα δεν δικαιουνται επιδομα και δεν χρεωνουν στο κρατος παρα πενιχρα ποσα (πχ ελευθερη μετακινηση ΜΜΜ).

Θα τους εβαζες στο ιδιο τσουβαλι με καποιον αεργο 30αρη που διακοπαρει με τα λεφτα του μπαμπα; Ε το κρατος τους βαζει. Και αν τους προτεινει 3 κακες δουλειες τις οποιες εκ των πραγματων ο καθενας απο τα τρια παραδειγματα θα μπορουσε να αρνηθει (ή να μην ειναι καν καταλληλος), τους διαγραφει απο τα μητρωα; και αμα λαχει τους παταει και προστιμο; Γιατι; τι κερδος εχει; Οπως ειπα, το κερδος ειναι αποκλειστικα τα νουμερα που θα παρουσιασει την επομενη σεζον που θα προσπαθει να κανει πλυση εγκεφαλου για τις ψηφους. Και αυτο ισχυει για καθε κυβερνηση, απλα τυγχαινει να αναφερομαι σε αυτους που ειναι σημερα πανω.

Ναι, μπορεις να αρνηθεις μια κακη δουλεια που ειναι μακρια απο το σπιτι σου, δεν εισαι ζητιανος.
Και σου απαντάω ότι δεν διαφωνώ με αυτά που λες. Αλλά αν είσαι 1 χρόνο άνεργος και δεν έχεις κεφάλαιο στην άκρη θα την πάρεις και την δουλειά μακρυά από το σπίτι. Διότι αλλιώς δεν θα έχεις να φας. Ιδιαίτερα εάν έχεις παιδί. Τα υπόλοιπα παραδείγματα που λες με αναπηρίες κλπ δεν έχουν σχέση με την συζήτηση μας...προφανώς και χρίζουν άλλης αντιμετώπισης.

Δεν διαφωνώ στην πουστια που πάει να κάνει η κυβέρνηση...δεν περίμενα τίποτα καλύτερο από τα τομάρια. Διαφωνώ σε μερικά θέματα που τα ανέλυσα παραπάνω.

sex volcano

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
15 Οκτ 2012
Κριτικές
185
Like
45.549
Πόντοι
22.266
Ο γενικός διευθυντής της Motor Oil (για παραδειγμα) δεν μπορει να συγκριθει με τον διευθυντη του ΕΦΚΑ στο παγκρατι αλλα με τον διοικητη του ΕΦΚΑ. Εκει διαφωνουμε. Πόσα παίρνει ο διοικητης του ΕΦΚΑ?

Ο ιδιωτικός υπάλληλος καλά κάνει και παίρνει και 1 αύριο το μήνα...δεν βάζει μέσα το κράτος. Ο δημόσιος υπάλληλος όμως το βάζει. Και εν τέλη τι μου λες? Ότι έπεσε έξω το κράτος επειδή παίρνει πολλά λεφτά ένας ιδιωτικός υπάλληλος?

Και το καλύτερο όλων..γιατί κλέβουν οι δημόσιοι υπάλληλοι και όχι οι υπουργοί? που το είδες γραμμένο?
Χαρά στο κουράγιο σου:confused::confused:

dantedmc

Μέγας
Εγγρ.
1 Νοε 2017
Κριτικές
3
Like
11.319
Πόντοι
3.936
Όταν λέω 3 μήνες εννοώ με σύμβαση ορισμένου χρόνου σε διάφορες εταιρείες που θέλουν εποχιακά συνεργεία. Δεν έχει σχέση με τα τουριστικά. Μετά γίνεται εικονική απόλυση και μπαίνει ο άλλος ταμείο.

Ωράριο καταστημάτων εννοείς 8.00 με 9.00 και τεταρτη Δευτέρα 8.00 με 15.00? Καλα ειναι 900 καθαρα αν μιλαμε για δουλεια γραφειου. Μου κανει εντυπωση..μηπως ζητας πολλα προσοντα και αυτοι που τα εχουν δουλευουν σε καλυτερες θεσεις?
09:30 - 14:30 -17:30-20:30 Δευτέρα -Τετάρτη Σάββατο 9:30-14:30.
Όχι τυπε απλά το νέο μοντέλο υπάλληλος γραφείου είναι πάρε ένα κείμενο πάρε 1000 τηλέφωνα κτλπ κτλπ. Όταν του ζητάς να βάλει το μυαλό να σκεφτεί εκεί αρχίζει το πρόβλημα

dantedmc

Μέγας
Εγγρ.
1 Νοε 2017
Κριτικές
3
Like
11.319
Πόντοι
3.936
προγραμματιστής να μη βρίσκει δουλειά σήμερα ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΤΕΜΠΕΛΗΣ ΚΑΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΑΝΕΡΓΙΑ.
ή πανάσχετος και τον διώχνουν...
τους ψάχνουν με το κυάλι. παρακαλώντας...
Σήμερα ε? Με τι μισθό???

dantedmc

Μέγας
Εγγρ.
1 Νοε 2017
Κριτικές
3
Like
11.319
Πόντοι
3.936
Εισπρακτικό καθαρά είναι τύπε. 10% προστιμο στην συμμετοχή εάν στο γράψει άλλος γιατρός κ όχι ο δηλωμένος!

dantedmc

Μέγας
Εγγρ.
1 Νοε 2017
Κριτικές
3
Like
11.319
Πόντοι
3.936
δηλαδή αν ο δικός μου γιατρός δεν δηλώσει (γιατί δεν του έδωσε κίνητρο το κράτος) θα πρέπει ή να τον αλλάξω και να πάω σε κάποιον που δεν τον έχω δει ποτέ στην ζωή μου ή θα τρώω πρόστιμο κάθε φορά που θα πηγαίνω για φάρμακα ή εξετάσεις?

ΥΓ: ισχύει αυτό που λένε για 2000 ασθενείς ανά προσωπικό γιατρό ?
Ακριβώς. Ξέρεις γιατί δεν δήλωσαν γιατροί??

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom