Giankos2525
Μέλος
- Εγγρ.
- 19 Αυγ 2024
- Like
- 31
- Πόντοι
- 0
Επειδή ξεκίνησες τις εξυπνάδες, αν δεν απέδιδε τις εισφορές μου κατευθείαν ο επαγγελματίας στο κράτος σε ποιον θα κατέληγε το σύνολο του μισθού. Επίσης οι ασφαλιστικές εισφορές είναι διάφοροι του φόρου εισοδήματος. Κανένα φόρο δεν αποδίδεις. Ο φόρος εισοδήματος για τα φυσικά πρόσωπα αφορά αυτά και μόνο και δεν έχει καμία σχέση με την εργασιακή σχέση. Και θα πω το εξής παράδειγμα. Φόρος εισοδήματος επιβάλεται στα φυσικά πρόσωπα επί του συνόλου του εισοδήματος τους, το οποίο μπορεί να προέρχεται από διαφορετικές πηγές. Επομένως, αν εγώ έχω εισόδημα ως μισθωτός πέρα από την εργασία μου και από άλλες πηγές θα φορολογηθώ και για αυτές και προφανώς κανένα αφεντικό μου δεν θα τα πληρώσει. Ο ΕΝΦΙΑ είναι ξεχωριστός φόρος επί ακίνητης περιουσίας και δεν έχει καμία σχέση με το εισόδημα. Δεν ξέρω τι σου έχουν πει οι μισθωτοί σου επίσης (σίγουρα θα είσαι κακοπληρωτης δίνοντας βασικό μισθό και επομένως απαλλάσσονται του φόρου εισοδήματος), οι υπόλοιποι μισθωτοί κανονικά πληρώνουμε φόρους. Το εκκαθαριστικό μας βγαίνει αυτομάτως.Δεν αποδίδεις φόρους φίλε. Μηδενικό εκκαθαριστικό έχετε όλοι οι μισθωτοί ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΑΣ.
Πληρώνουν εργοδοτικές εισφορές για εσάς και ΦΜΥ οι εργοδότες σας , που έχουν κέρδος.
Γιατί αν δεν είχαν τη δαπάνη του μισθού σας, το ποσό αυτό θα φορολογούνταν με 44% .
Οι εισφορές και ο ΦΜΥ, είναι λιγότερες.
Όλοι οι μισθωτοί αν δεν έχετε ΕΝΦΙΑ, έχετε μηδενικό εκκαθαριστικό .
Τα υπόλοιπα είναι μαλακίες για να σας στρέφουν εναντίον των επαγγελματιών .
Το παιχνίδι του διχασμού, το ξέρουν καλά κάποιοι.
Από το 1915.
Δεν χρειάζομαι κανένα παιχνίδι διχασμού. Γνωρίζω πολύ καλά το παιχνίδι του εργοδότη και του εργαζόμενου και της εκμετάλλευσης του. Το έχω βιώσει πολλές φορές. Και μην ακούσω για επιχειρηματικό ρίσκο. Ο πρώτος που την πληρώνει πάλι είναι ο μισθωτός. Αυτός θα απολυθεί γιατί η επιχείρηση δεν βγαίνει. Αυτού ο μισθός θα κοπεί επειδή η επιχείρηση δεν βγαίνει. Αυτός θα πρέπει να είναι ο υπεύθυνος να τρέξει και να βάλει πλάτη, γιατί η επιχείρηση δεν βγαίνει. Προφανώς ο επιχειρηματίας θα απολύσει όλους τους υπαλλήλους, θα κλείσει την επιχείρηση και μετά θα σκεφτεί ότι δεν ήταν απαραίτητες οι διακοπές στην Ελβετία.
Πολύ βολικό είναι μάστορα να τα έχω καλά με τα αφεντικά και να αγωνίζομαι όλη τη μέρα για το κέρδος τους. Έτσι;