Νέα

Κυριάκος Μητσοτάκης-ΝΔ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα stekas72
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 102K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 13 άτομα (3 μέλη και 10 επισκέπτες)

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.280
Πόντοι
8.006
Με κόβεις να έχω χάσει την ψυχραιμία μου;
Μια ανοησία λες. Να σου πούμε και μπράβο;
Που την είδες την απόλυση;
Αλλαγή πόστου σημαίνει απόλυση; Που σας τα μαθαίνουν αυτά τα ωραία;
Ψηφίσατε αυτούς που δεν αγγίζουν τους κοπριτες του Δημοσίου, γιατί συνιστούν μεγαλο τμήμα της εκλογικής τους βάσης. Κι είναι αυτοί που ξεφούρνιζαν κάτι κορώνες για αξιολόγηση και εκσυγχρονισμό. Και είμαστε στο ίδιο έργο θεατές, με τωρινούς και προηγουμενους.
Υπερβολικος.
Πρώτον, δεν δινεται σε ολους τους απολυμενους η δυνατοτητα να εργασθουν στο Δημοσιο. Ειναι στην ευχερεια του Αρειου Παγου.
Δευτερον, υποθετω οτι το βασικο ειναι αυτοι οι ανθρωποι να μην συμβαλλουν στις καθυστερησεις της δικαιοσυνης. Σε μια αλλη θεση μπορει να ειναι χρησιμοι.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.109
Πόντοι
3.656
Τι απόλυση είναι όταν σε επαναπροσλαμβάνουν δηλαδή?

γιατί να μπουν στον κόπο να δουλέψουν τότε? καλά κάνουν

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.280
Πόντοι
8.006
Τι απόλυση είναι όταν σε επαναπροσλαμβάνουν δηλαδή?
Αντε, να το αναλυσω.
Οι δικαστες εχουν "ισοβιοτητα" (σε αντιθεση με τη "μονιμοτητα" των δημοσιων υπαλληλων). Αυτο εχει ως εκφανση, οτι υφισταται η δυνατοτητα οταν απολυθουν ως δικαστες, να προσλαμβανονται κάπου ως δημοσιοι υπαλληλοι (καποιοι γινονται γραμματείς). Η δουλεια του δικαστη ειναι πολυ συγκεκριμενη. Δεν αποκλειεται καποιος να μην ειναι ικανος να την κανει αλλά να ειναι μια χαρα ως δημοσιος υπαλληλος. Και τελος παντων, επι χρονια προβλεπεται αυτη η δυνατοτητα. Δεν καταλαβαινω γιατι ενοχλει. Εξαλλου αν καποιος ειναι ΕΝΤΕΛΩΣ ανεπαρκης και ντουγανι, ο Αρειος Παγος δεν του δινει τη δυνατοτητα να προσληφθει στο Δημοσιο.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.109
Πόντοι
3.656
Αντε, να το αναλυσω.
Οι δικαστες εχουν "ισοβιοτητα" (σε αντιθεση με τη "μονιμοτητα" των δημοσιων υπαλληλων). Αυτο εχει ως εκφανση, οτι υφισταται η δυνατοτητα οταν απολυθουν ως δικαστες, να προσλαμβανονται κάπου ως δημοσιοι υπαλληλοι (καποιοι γινονται γραμματείς). Η δουλεια του δικαστη ειναι πολυ συγκεκριμενη. Δεν αποκλειεται καποιος να μην ειναι ικανος να την κανει αλλά να ειναι μια χαρα ως δημοσιος υπαλληλος. Και τελος παντων, επι χρονια προβλεπεται αυτη η δυνατοτητα. Δεν καταλαβαινω γιατι ενοχλει. Εξαλλου αν καποιος ειναι ΕΝΤΕΛΩΣ ανεπαρκης και ντουγανι, ο Αρειος Παγος δεν του δινει τη δυνατοτητα να προσληφθει στο Δημοσιο.
αυτή δεν την απέλυσαν επειδή ήταν ντουγάνι και τεμπέλα και αργοπορούσε τα πάντα σε σημείο που να φτάσουν να γίνει θέμα ακόμα και στην δημοσιότητα?

φαντάσου πόσο κόσμο έχει ταλαιπωρήσει...μπορεί να έχει εξαντλήσει ακόμα και οικονομικά ενώ καιγόταν για την υπόθεση του....δεν είναι απλό ένα τέτοιο θέμα.

και μετά από όλα αυτά την έκριναν σωστή για μια άλλη θέση?

μετά αναρωτιώμαστε γιατί η δικαιοσύνη στην Ελλάδα είναι κώλος και βρακί με την πολιτική εξουσία....

αφού έχουν ''ισοβιότητα'' οι άνθρωποι....όλα κάπως εξηγούνται....

τα ακούει αυτά ο ιδιωτικός τομέας και γελάει....και τα κλάματα μαζί. Ντρέπεται και η ντροπή που λέμε...

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.280
Πόντοι
8.006
αυτή δεν την απέλυσαν επειδή ήταν ντουγάνι και τεμπέλα και αργοπορούσε τα πάντα σε σημείο που να φτάσουν να γίνει θέμα ακόμα και στην δημοσιότητα?

φαντάσου πόσο κόσμο έχει ταλαιπωρήσει...μπορεί να έχει εξαντλήσει ακόμα και οικονομικά ενώ καιγόταν για την υπόθεση του....δεν είναι απλό ένα τέτοιο θέμα.

και μετά από όλα αυτά την έκριναν σωστή για μια άλλη θέση?

μετά αναρωτιώμαστε γιατί η δικαιοσύνη στην Ελλάδα είναι κώλος και βρακί με την πολιτική εξουσία....

αφού έχουν ''ισοβιότητα'' οι άνθρωποι....όλα κάπως εξηγούνται....

τα ακούει αυτά ο ιδιωτικός τομέας και γελάει....και τα κλάματα μαζί. Ντρέπεται και η ντροπή που λέμε...
Αποψη σου. Διαφωνω

Balkan cowboy

Σεβαστός
Εγγρ.
13 Οκτ 2023
Like
8.173
Πόντοι
1.056
Οι υποθέσεις καθυστερούσαν επειδή δεν προσλάμβαναν δικαστές και αναγκάστηκαν να προσλάβουν περισσότερους επειδή τους πίεσε η ΕΕ με τα μνημόνια για ταχύτερη απονομή δικαιοσύνης.Δεν προσλαμβάνουν επειδή παίζουν διαγωνισμός για σχολή Δικαστών οπότε δεν υπάρχει βύσμα να κάνει παιχνίδι ο βουλευτής,υπουργός κτλ.Αμα δεν υπήρχε ο διαγωνισμός θα διόριζαν εν μια νυκτί 300 πεινάλες δικηγόρους ως δικαστές.

Εγγρ.
25 Αυγ 2017
Like
2.655
Πόντοι
456
innercowhero.jpg

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.109
Πόντοι
3.656
Αποψη σου. Διαφωνω
και καλά κάνεις ο καθένας υποστηρίζει τον κλάδο του

όπως αν ρωτήσεις ένα γιατρό για τα φακελάκια θα βρει χίλιους δυό τρόπους να το εκλογικεύσει

φακελάκι θα παραμείνει όμως.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.280
Πόντοι
8.006
Οι υποθέσεις καθυστερούσαν επειδή δεν προσλάμβαναν δικαστές και αναγκάστηκαν να προσλάβουν περισσότερους επειδή τους πίεσε η ΕΕ με τα μνημόνια για ταχύτερη απονομή δικαιοσύνης.Δεν προσλαμβάνουν επειδή παίζουν διαγωνισμός για σχολή Δικαστών οπότε δεν υπάρχει βύσμα να κάνει παιχνίδι ο βουλευτής,υπουργός κτλ.
οχι φιλε, δεν ειναι ετσι. Η καθυστερηση δεν εχει να κανει με τον αριθμο των δικαστων. Και πού ειδες οτι η ΕΕ ζητησε προσληψη περισσοτερων δικαστων? Οι οργανικες θεσεις οι ιδιες ειναι εδω και χρονια.
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

και καλά κάνεις ο καθένας υποστηρίζει τον κλάδο του

όπως αν ρωτήσεις ένα γιατρό για τα φακελάκια θα βρει χίλιους δυό τρόπους να το εκλογικεύσει

φακελάκι θα παραμείνει όμως.
Δεν ειμαι δικαστης τύπε, δεν ειμαι στον κλαδο αυτο

resp

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2023
Like
6.778
Πόντοι
2.356
Υπερβολικος.
Πρώτον, δεν δινεται σε ολους τους απολυμενους η δυνατοτητα να εργασθουν στο Δημοσιο. Ειναι στην ευχερεια του Αρειου Παγου.
Δευτερον, υποθετω οτι το βασικο ειναι αυτοι οι ανθρωποι να μην συμβαλλουν στις καθυστερησεις της δικαιοσυνης. Σε μια αλλη θεση μπορει να ειναι χρησιμοι.
Εσύ, τη συγκεκριμένη, που δεν είχε ιδέα ουτε καν που είναι οι δικογραφίες που της είχαν αναθέσει και τις ψαχνουν, την κόβεις ότι το μόνο πρόβλημά της ειναι η συμβολή της στην καθυστέρηση απονομής δικαιοσύνης; Κι ότι θα είναι χρήσιμη στο Δημόσιο σε άλλη θέση; Και καλό είναι να συνεχίσουμε να την πληρώνουμε;
Να 'ναι καλά αυτή η Αγία Κυβέρνηση που την "απέλυσε" τότε.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.280
Πόντοι
8.006
Εσύ, τη συγκεκριμένη, που δεν είχε ιδέα ουτε καν που είναι οι δικογραφίες που της είχαν αναθέσει και τις ψαχνουν, την κόβεις ότι το μόνο πρόβλημά της ειναι η συμβολή της στην καθυστέρηση απονομής δικαιοσύνης; Κι ότι θα είναι χρήσιμη στο Δημόσιο σε άλλη θέση; Και καλό είναι να συνεχίσουμε να την πληρώνουμε;
Να 'ναι καλά αυτή η Αγία Κυβέρνηση που την "απέλυσε" τότε.
Δεν την απελυσε η κυβερνηση

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.109
Πόντοι
3.656
Δεν έχει σημασία...είσαι στον κλάδο της ''δικαιοσύνης'' ότι αυτό σημαίνει.

Δεν λέω χαζά τύπε....κάποιος που έχει δουλέψει μόνο στον ιδιωτικό τομέα απέχει τόσα έτη φωτός από αυτά που περιγράφεις ως "ισοβιότητες'' και όλη αυτή την αντιμετώπιση του δημοσίου που πραγματικά δεν θα συμβαδίσουν ποτέ.

Εγω δεν ήξερα ότι υπάρχει αυτή η έννοια και πραγματικά το θεωρώ ντροπιαστικό....πολίτες 2 ταχυτήτων.

Balkan cowboy

Σεβαστός
Εγγρ.
13 Οκτ 2023
Like
8.173
Πόντοι
1.056
οχι φιλε, δεν ειναι ετσι. Η καθυστερηση δεν εχει να κανει με τον αριθμο των δικαστων. Και πού ειδες οτι η ΕΕ ζητησε προσληψη περισσοτερων δικαστων? Οι οργανικες θεσεις οι ιδιες ειναι εδω και χρονια.

Ζήτησαν πρόσληψη δικαστών ως όρο μνημονίου για επιτάχυνση των αποφάσεων δικαιοσύνης.Μου το είπε κάποιος που είχε σύζυγο δικαστικό και πέρασε χάρη σε αυτό.Θα ψάξω να το βρω.
Μπορεί και απλώς να καθυστερούσαν την πλήρωση των θέσεων δεν ξέρω τι έκαναν αλλά σίγουρα χάρη στα μνημόνια έπιασαν δουλειά περισσότεροι δικαστές.
Αυτό το ανκάλυψαν οι ελεγκτές των μνημονίων οτι η Ελλάδα είχε λιγότερους δικαστές αναλογικά σε σχέση με άλλες χώρες για αυτό καθυστερούσαν υπερβολικά σημαντικές οικονομικά αποφάσεις.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.280
Πόντοι
8.006
Ζήτησαν πρόσληψη δικαστών ως όρο μνημονίου για επιτάχυνση των αποφάσεων δικαιοσύνης.Μου το είπε κάποιος που είχε σύζυγο δικαστικό και πέρασε χάρη σε αυτό.Θα ψάξω να το βρω.
Μπορεί και απλώς να καθυστερούσαν την πλήρωση των θέσεων δεν ξέρω τι έκαναν αλλά σίγουρα χάρη στα μνημόνια έπιασαν δουλειά περισσότεροι δικαστές.
Αυτό το ανκάλυψαν οι ελεγκτές των μνημονίων οτι η Ελλάδα είχε λιγότερους δικαστές αναλογικά σε σχέση με άλλες χώρες για αυτό καθυστερούσαν υπερβολικά σημαντικές οικονομικά αποφάσεις.
Aυτο που εγινε ειναι οτι μειωθηκαν οι πρωτοβαθμιοι δικαστες και αυξηθηκαν οι δευτεροβαθμιοι. Ο αριθμος οργανικων θεσεων ειναι σχεδον ο ιδιος επι χρονια.
Επισης θα ηθελα πολυ να μου βρεις καποιο λινκ που να λεει οτι εχουμε αναλογικα λιγους δικαστες, γιατι εγω ξερω οτι αναλογα με τον πληθυσμο εχουμε υπερβολικα πολλους σε σχεση με τα αλλα κρατη της ΕΕ

Ασε τις βαριέμαι τις κολοκυθιες. Ιδιωτική εταιρεία την απέλυσε και είμαστε οκ.
Ούτε ιδιωτικη εταιρεια την απελυσε, ούτε η κυβερνηση. Πώς να το κανουμε δηλαδη

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.280
Πόντοι
8.006
Δεν έχει σημασία...είσαι στον κλάδο της ''δικαιοσύνης'' ότι αυτό σημαίνει.

Δεν λέω χαζά τύπε....κάποιος που έχει δουλέψει μόνο στον ιδιωτικό τομέα απέχει τόσα έτη φωτός από αυτά που περιγράφεις ως "ισοβιότητες'' και όλη αυτή την αντιμετώπιση του δημοσίου που πραγματικά δεν θα συμβαδίσουν ποτέ.

Εγω δεν ήξερα ότι υπάρχει αυτή η έννοια και πραγματικά το θεωρώ ντροπιαστικό....πολίτες 2 ταχυτήτων.
Εσυ το θεωρεις ντροπιαστικο αλλά ειναι στο Συνταγμα μας επι δεκαετιες, και μπηκε ακριβως για να προστατευεται η ανεξαρτησια της δικαιοσυνης απο την αυθαιρεσια της πολιτειας που θα μπορούσε με την καταργηση της οργανικης θεσης να απολυει τον δικαστη που δεν θα ηταν αρεστος.

Μην λετε πραγματα με τοση ευκολια. Καποιος λογος υπαρχει που υφιστανται.
Οπως και η μονιμοτητα των ΔΥ για καποιο λογο υπαρχει. Μην γυρναμε 100 χρονια πισω. Πολυ σκληροπυρηνικοι εχετε γινει χωρις να ερευνατε κιολας

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.109
Πόντοι
3.656
Εσυ το θεωρεις ντροπιαστικο αλλά ειναι στο Συνταγμα μας επι δεκαετιες, και μπηκε ακριβως για να προστατευεται η ανεξαρτησια της δικαιοσυνης απο την αυθαιρεσια της πολιτειας που θα μπορούσε με την καταργηση της οργανικης θεσης να απολυει τον δικαστη που δεν θα ηταν αρεστος.

Μην λετε πραγματα με τοση ευκολια. Καποιος λογος υπαρχει που υφιστανται.
Οπως και η μονιμοτητα των ΔΥ για καποιο λογο υπαρχει. Μην γυρναμε 100 χρονια πισω. Πολυ σκληροπυρηνικοι εχετε γινει χωρις να ερευνατε κιολας
Είμαι σίγουρος ότι αυτοί που έγραψαν τον νόμο τον έγραψαν με μεγάλη προσοχή για να φαίνεται ωραίος

όπως και η βουλευτική ασυλία και ο νόμος περί ευθύνης υπουργών.

Στην πράξη όμως αυτά δεν συμβαίνουν....έχεις διεφθαρμένους πολιτικούς που εγκληματούν, έχεις εξαρτημένους και διαπλεκόμενους δικαστικούς, έχεις άχρηστους και διεφθαρμένους δυ και όλοι αυτοί τρώνε και πίνουν στην υγειά των κορόιδων

του ιδιωτικού τομέα δηλαδή....που πληρώνει για όλα τα ''ευγενικά'' προνόμια τους.

Οπότε αν αυτός ο ''πολιτισμός'' επεκτεινόταν και στον ιδιωτικό τομέα θα σου έλεγα εντάξει μπορεί να έχεις δίκιο. Αλλά τελευταία φορά που τσέκαρα στον ιδιωτικό τομέα δεν σου εξασφαλίζουν ούτε τον αέρα που αναπνέεις...αντίθετα σου λένε καλύτερα να ψοφήσεις παρά να μας χρωστάς.

Για αυτό όπως στο είπα....πολίτες 2 ταχυτήτων....ντροπή.

Αναφυλαξίας3

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2023
Like
1.859
Πόντοι
216
Αντε, να το αναλυσω.
Κατά μια άποψη είναι στη διακριτική ευχέρεια του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου αν θα επιτραπεί η πρόσληψη αλλού. Κατά άλλη άποψη, σε περίπτωση ανεπάρκειας, δεν προβλέπεται τέτοια δυνατότητα. Επίσης υπάρχει ο προβληματισμός αν τέτοιες προσλήψεις προσκρούουν στον περιορισμό των προσλήψεων, σε σχέση με όσους ΔΥ αποχωρούν. Αλλά έχει επικρατήσει η άποψη ότι (προφανώς) υπερισχύει το Σύνταγμα.
Κατά τα λοιπά, ορθότατα επισήμανες ότι αυτό γίνεται λόγω της ισοβιότητας των δικαστών.

Ουδέποτε έχει ακουστεί αυτό, ούτε έχει δημοσιοποιηθεί επισήμως.
Και αν λάβουμε υπόψη ότι στους τελευταίους διαγωνισμούς παίρνουν λιγότερους από τις θέσεις που προκηρύσσουν, είναι ψευδές.

Ασε τις βαριέμαι τις κολοκυθιες. Ιδιωτική εταιρεία την απέλυσε και είμαστε οκ.
Την απέλυσε το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο, το οποίο αποτελείται από Αρεοπαγίτες, λόγω του αυτοδιοίκητου των Δικαστηρίων.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.280
Πόντοι
8.006
Είμαι σίγουρος ότι αυτοί που έγραψαν τον νόμο τον έγραψαν με μεγάλη προσοχή για να φαίνεται ωραίος

όπως και η βουλευτική ασυλία και ο νόμος περί ευθύνης υπουργών.

Στην πράξη όμως αυτά δεν συμβαίνουν....έχεις διεφθαρμένους πολιτικούς που εγκληματούν, έχεις εξαρτημένους και διαπλεκόμενους δικαστικούς, έχεις άχρηστους και διεφθαρμένους δυ και όλοι αυτοί τρώνε και πίνουν στην υγειά των κορόιδων

του ιδιωτικού τομέα δηλαδή....που πληρώνει για όλα τα ''ευγενικά'' προνόμια τους.

Οπότε αν αυτός ο ''πολιτισμός'' επεκτεινόταν και στον ιδιωτικό τομέα θα σου έλεγα εντάξει μπορεί να έχεις δίκιο. Αλλά τελευταία φορά που τσέκαρα στον ιδιωτικό τομέα δεν σου εξασφαλίζουν ούτε τον αέρα που αναπνέεις...αντίθετα σου λένε καλύτερα να ψοφήσεις παρά να μας χρωστάς.

Για αυτό όπως στο είπα....πολίτες 2 ταχυτήτων....ντροπή.
Nαι....οι σάπιοι δημοσιοι και οι άγιοι ιδιωτικοι
Αστο ρε φιλαρακι

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom