KALLIMAXOS
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 9 Νοε 2013
- Κριτικές
- 27
- Like
- 12.712
- Πόντοι
- 6.166
Είπαμε οι Ελ Επαγγελματίες είναι κλέφτες κ φοροφυγαδες
Λεφτα δεν εχει να αυξησει τους μισθους στο ΕΣΥ,να παρει καινουρια μηχανηματα αλλα να δινει στα καναλακια να διαφημιζουν το ΕΣΥ εχει ο αυτιστικος Ποζερας!!!
Αφού είσαι τόσο καλός στα μαθηματικάΕιλικρινά κάνω το σταυρο μου.
Θα μου πεις με άνθρωπο που ανήκει στη ΝΔ, οπως δήλωσε ο ίδιος, που έγινε γυμνασιάρχης ή λυκειάρχης όντας Φυσικός και διδάσκοντας τα παιδιά μας πως 31+8=37, παρόλο που κάνει πολλαπλασιασμούς τριψηφιου επί τριψήφιο με το μυαλό, όπως επίσης δηλώνει ο ίδιος, που δεν έχει ανάγκη, αλλά απο βίτσιο ψάχνει μανιωδώς που πουλάνε τα φθηνότερα σκουπίδια, μη χάσει την "ευκαιρία", είναι στη ζώνη του Λυκόφωτος η πιθανότητα να συνεννοηθεί κανείς μαζί του.
Άντε να το γράψω ακόμα μια φορά. Στ' αρχιδια μου ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Κασσελακης κι ο Τσακαλώτος κι η Αχτσιογλου και όποιος άλλος. Δεν τους ψήφισα και δε σκοπεύω να τους ψηφίσω.
Βέβαια ξέρω πως εσένα σου αρκεί μια διαψευση, όπως μας δήλωσες. Ασχέτως που σου παρεθεσα 6-7 και συνεχίζεις.
Μιας κι είσαι κουτοπόνηρος καραγκιόζης ομως, αναμένω την επόμενη φορά που θα μου πεις ότι δε σχολιάζω το ΣΥΡΙΖΑ γιατι δε με συμφέρει και για τις δηλώσεις Κασσελακη κάνω την πάπια, μιας και αυτοί κυβερνούν εδώ και πέντε χρόνια.
Να είχε και ζεστη, θα ηταν δικαιολογημένα κάποια πράγματα.Αφού είσαι τόσο καλός στα μαθηματικά
Και βρήκες το φοβερό λάθος που έκανα
Δεν σε είδα τόσο καλό
Ωστε να με διορθώσεις
Στους υπολογισμούς που έκανα για πότε συμφέρει η επιδότηση και πότε η μείωση του ειδικού φόρου στη βενζίνη
Για το ποιους συμφέρει και ποιούς όχι η κατάργηση της προσωπικής διαφοράς
Για τους υπολογισμούς που είχα κάνει σε απάντηση σε φίλο για το αν συμφέρει να πληρώσω την εφορία με δόσεις η μετρητοίς
Σε όλους αυτούς τους παραπάνω υπολογισμούς
Που μερικοί από αυτούς ήταν δύσκολοι δεν βρήκες λάθος;
Ούτε κανένας άλλος εδώ
Αλλά βρήκες το φοβερό λάθος που έκανα σε μία πρόσθεση
Και το λες και το ξανά λες και το ξανά λες και το ξαναλές
Επίσης δεν θυμάμαι
Να μην απάντησα σε κάποιο τεστ που έβγαζε φίλος που είχε σχέση με τεστ ευφυΐας
Για εδώ στο μπου μιλάω
Και ούτε φυσικός είμαι
Στα 6 με 7 που έβαλες σύμφωνα με τη φαντασία σου λέω ότι είσαι συριζαίος
Πουθενά Δεν το έγραψα αυτό
Ακόμα και το ότι λέω ότι είσαι πολιτικός αντίπαλος
Θεωρείς ότι σε λέω συριζαίο
Ο κόσμος δεν κρίνει μόνο αλλά και συγκρίνει
Και προφανώς συγκρίνει και με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης
Αλλά εδώ γίνεται χαμός στο ΣΥΡΙΖΑ
Και είτε συριζαίοι είτε όχι στο νήμα του κασελάκη δύο post υπάρχουν
Γιατί όταν κάνει κάποιος προπαγάνδα είτε συριζαίος είναι είτε όχι τον βολεύει να γράφει μόνο εναντίον της Νέας Δημοκρατίας
Πού να την κρίνει επειδή κυβερνά είναι λογικό
Αλλά ποτέ να μην τη συγκρίνει με τις εναλλακτικές αυτό δεν είναι
Γιατί ο κόσμος δεν κρίνει μόνο αλλά και συγκρίνει
Και για αυτό στα γκάλοπ στα ποιοτικά χαρακτηριστικά η Νέα Δημοκρατία δεν πάει καλά αλλά στην πρόθεση ψήφου πάει
Και αυτό γινόταν και πριν από τις εκλογές
Και τι γίνεται με τους ελ. επαγγελματίες που κάνουν πραγματικές ζημιές ή λιγότερο κέρδη από 15 χιλιάδες? Αυτούς που έχουν μια εταιρεία ως συμπλήρωμα?Ακουγα τις τελευταιες μερες ΝΔκρατες που εβγαιναν στα καναλια να υπερασπιστουν το επερχομενο νομοσχεδιο για τους ελευθερους επαγγελματιες. Παρεθεσαν καποια στοιχεια, δεδομενα, αριθμους, με συμπερασμα οτι πολλοι ελευθεροι επαγγελματιες πληρωνουν λιγο φορο. Δεν μπορει εγω υπαλληλος με μισθο καθαρα 900 ευρω να φορολογουμαι για τα παντα, απο τα νοικια που εισπρατω που τα δηλωνω ολα γιατι θελω να εχω το κεφαλι μου ησυχο, να φορολογουμαι και απο κει μεχρι κεραιας, και στην οικογενεια μου το ιδιο, μισθωτοι και εισοδημα απο ενοικια να τα δηλωνουν και να φορολογουνται για ολα, και αλλοι να πληρωνουν φορο ψιχουλα. Και ολο να κλαιγονται κιολας. Ναι, αμα φωναξω ηλεκτρολογο, υδραυλικο, δεν ζηταω αποδειξη ποτε, αλλα να πληρωνουν ολοι αυτοι φορο ελαχιστο, δεν ειναι σωστο. Οι ΝΔκρατες ειπαν οτι τα επιπλεον εσοδα θα πανε σε Υγεια, Παιδεια.
Παραδεχομαι οτι εφεξης ισως χρειαστει να πληρωνω παραπανω απ οτι πληρωνα. Αλλα τα στοιχεια ηταν καθαρα. Ο φορος που πληρωνουν εως τωρα ειναι εξευτελιστικος. Δεν γινεται ετσι. Και οπως ειπα, ολο κλαιγονταν.Και τι γίνεται με τους ελ. επαγγελματίες που κάνουν πραγματικές ζημιές ή λιγότερο κέρδη από 15 χιλιάδες? Αυτούς που έχουν μια εταιρεία ως συμπλήρωμα?
Επίσης να ξέρεις ότι από δω και πέρα μετά το νομοσχέδιο μπορεί να ζητάς έκπτωση από τον υδραυλικό για να μη πάρεις απόδειξη και αυτός να σου λέει ''όχι...100 ευρώ καθαρά και 24 ευρώ φπα'' και να το πληρώσεις εσύ τελικά τον φόρο του.....
και το κυριότερο...εσύ θες και να γλιτώνεις λεφτά χωρίς απόδειξη υπηρεσίες και να φορολογείται αυτός???? Πως θα γίνει????
Δεν νομίζω ότι καλύπτεις με αυτό που λες τις κατηγορίες που σου είπα που δεν βγάζουν όντως 15Κ κέρδη.Παραδεχομαι οτι εφεξης ισως χρειαστει να πληρωνω παραπανω απ οτι πληρωνα. Αλλα τα στοιχεια ηταν καθαρα. Ο φορος που πληρωνουν εως τωρα ειναι εξευτελιστικος. Δεν γινεται ετσι. Και οπως ειπα, ολο κλαιγονταν.
O αδερφος μου με 27 χρονια ενσημα, αν και δεν ειναι ουτε 50 ετων, περιμενε να τον φωναξουν επι πολλους μηνες απο Δημοσιο νοσοκομειο για μια επεμβαση που επρεπε να κανει και υποτιθεται τον ειχαν βαλει στη σειρα να τον φωναξουν καποια στιγμη. Περιμενε, περιμενε, περιμενε, δεν τον φωναξαν ποτε. Αναγκαστηκε και την εκανε σε ιδιωτικη κλινικη. Ειναι αυτο επιχειρημα να μην πληρωνει καποιος τον φορο που πρεπει; Η θα πρεπει να βελτιωθει η κατασταση;Δεν νομίζω ότι καλύπτεις με αυτό που λες τις κατηγορίες που σου είπα που δεν βγάζουν όντως 15Κ κέρδη.
Το ότι θα πληρώνεις περισσότερα είναι βέβαιο...και ίσως δεις και αυξήσεις και στην καθαρή αξία.
Να έχεις όμως υπόψη σου ότι ο μισθωτός πληρώνει φόρο από τον μεικτό μισθό του. Αν παίρνεις 900 ευρώ είναι 900χ14=12.600 ετησίως για 11 μήνες δουλειάς 8 ώρες τη μέρα.
Ο Ελ. επαγγελματίας που βγάζει 15 χιλιάρικα κέρδος από αυτά πληρώνει 650 έως 1000ε τέλος επιτηδεύματος και σε αυτά θα φορολογηθεί με το 22% και την προκαταβολή φόρου. Και μπορεί να έχει εργαστεί 7 μέρες τη βδομάδα 12 ώρες τη μέρα 12 μήνες το χρόνο για να τα βγάλει.
Εσύ αν το μόνο σου εισόδημα είναι τα 900 ευρώ τα παίρνεις καθαρά τσέπη και πληρώνει ο εργοδότης σου από τα μεικτά τον φόρο σου. Και πίστεψε με...αν δεν ήταν έτσι το κράτος θα στα έτρωγε από από αλλού....δε θα τα έπαιρνες τσέπη...
και το πιο τραγικό όλων..φωνάζουν όλοι οι υπάλληλοι για τους ελ. επαγγελματίες...για το κράτος που τσεπώνει 300 ευρώ από τον μεικτό μισθό σου για να πηγαίνεις και να περιμένεις 7 ώρες στο λαικό για μια ακτινογραφία δεν σε πειράζει????? Αυτά δεν είναι λεφτά σου????
Όχι αυτό το θέτω ως παράδειγμα για να σου εξηγήσω ότι έχουν οι υπάλληλοι άχτι τους εργοδότες επειδή βγάζουν περισσότερα. Χωρίς δεύτερη σκέψη για το πως βγαίνουν τα περισσότερα.O αδερφος μου με 27 χρονια ενσημα, αν και δεν ειναι ουτε 50 ετων, περιμενε να τον φωναξουν επι πολλους μηνες απο Δημοσιο νοσοκομειο για μια επεμβαση που επρεπε να κανει και υποτιθεται τον ειχαν βαλει στη σειρα να τον φωναξουν καποια στιγμη. Περιμενε, περιμενε, περιμενε, δεν τον φωναξαν ποτε. Αναγκαστηκε και την εκανε σε ιδιωτικη κλινικη. Ειναι αυτο επιχειρημα να μην πληρωνει καποιος τον φορο που πρεπει; Η θα πρεπει να βελτιωθει η κατασταση;
και το κυριότερο...εσύ θες και να γλιτώνεις λεφτά χωρίς απόδειξη υπηρεσίες και να φορολογείται αυτός???? Πως θα γίνει????
Εδώ έχουμε φτάσει να θέλουν να φορολογηθείς και για τα λεφτά που γλίτωσαν ρε τύπε....
Εγώ ανέκαθεν υποστήριζα και υποστηρίζω ότι το πρόβλημα της μη κοπής αποδείξεων από τους επαγγελματίες κατά κύριο λόγο το δημιουργεί και το συντηρεί ο πελάτης στην προσπάθειά του να γλυτώσει το χρήμα του φπα...
Εκτός από τον λίγο φόρο όπως λες έχεις ιδέα τι άλλο πληρώνουν?? Να σε βοηθήσω το ένα είναι φορολογία από το 1 ευρώ..για συνέχισε εσύ τώραΠαραδεχομαι οτι εφεξης ισως χρειαστει να πληρωνω παραπανω απ οτι πληρωνα. Αλλα τα στοιχεια ηταν καθαρα. Ο φορος που πληρωνουν εως τωρα ειναι εξευτελιστικος. Δεν γινεται ετσι. Και οπως ειπα, ολο κλαιγονταν.
Τι να συνεχισω; Πινγκ πονγκ θα παιξουμε;Εκτός από τον λίγο φόρο όπως λες έχεις ιδέα τι άλλο πληρώνουν?? Να σε βοηθήσω το ένα είναι φορολογία από το 1 ευρώ..για συνέχισε εσύ τώρα
Δεν γνωρίζεις αλλά μας τσαπουνας τις παπαριές του Χατζηδάκη ως σωστές και τίμιες. Άρα τι σκατα ξέρεις και έχεις και άποψη δλδ και το επικροτεις κιόλας. Εάν πορευεσαι με αυτό τον τρόπο σε όλα τα θέματα στην ζωή σου δεν αμφιβάλω για την κατάντια ΜΑΣ.Τι να συνεχισω; Πινγκ πονγκ θα παιξουμε;
Εγω ως υπαλληλος δεν γνωριζω τι πληρωνουν οι ελευθεροι επαγγελματιες, αλλα απο οσα ακουσα να πληρωνουν , δηλωμενα πενιχρα ετησια εισοδηματα με τον αναλογο ελαχιστο φορο, δεν το βρισκω καθολου σωστο.