Νέα

Κυριάκος Μητσοτάκης-ΝΔ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα stekas72
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 103K
  • Εμφανίσεις 3M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 6 άτομα (0 μέλη και 6 επισκέπτες)

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.294
Πόντοι
8.006
Πως και δεν ξέρεις για τις 190 και 191 που βγήκαν το Φεβρουάριο του 2022;
Για τον πουστικο τρόπο που το Οικονομικών πήγε να τις παρακάμψει υποθέτω πάλι δεν ξέρεις. Και ότι η απόφαση του ΣΤΕ του 2023 αφορά τη μη συμμόρφωση της Κυβέρνησης με την προηγούμενη απόφαση επιστροφής, δεν το ανέφερες.
Εννοείται ότι θα τον κατηγορήσουμε το Μητσοτάκη,γιατί έκανε ότι μπορούσε για να μην τις επιστρέψει.
Ναι, τα ξερω αυτα, το 2023 πιστοποιηθηκε η μη συμμορφωση και τεθηκε προθεσμια 6 μηνων. Τι ακριβως "εκανε" για να μην τα επιστρεψει?
Για δεκαδες πραγματα παρατηρειται καθυστερηση. Οχι μονο γι αυτο

tellystalone6969

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
21.169
Πόντοι
6.056
Αφου ειπαμε ο ΚΙΚΙΛΙΑΣ ΕΦΕΡΕ ΛΕΦΤΑ ΜΕ ΤΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ. Ετσι δεν ειναι @alex71
Τύπε , έχει καλά κομμάτια στον τουρισμό . Μακάρι να βουλιάξει , να βγουν μετάξι , φυλής, στούντιο , βίζιτα , μασατζίδικα.

resp

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2023
Like
7.057
Πόντοι
2.356
Ναι, τα ξερω αυτα, το 2023 πιστοποιηθηκε η μη συμμορφωση και τεθηκε προθεσμια 6 μηνων. Τι ακριβως "εκανε" για να μην τα επιστρεψει?
Για δεκαδες πραγματα παρατηρειται καθυστερηση. Οχι μονο γι αυτο
Ιούλιος 2022. Τα περιβόητα άρθρα 119 και 120 που πέρασε ο Σκρεκας. Οπου οπως μας εξηγείται παρακάτω, όχι μόνο δε συμμορφώθηκε αλλά αγνόησε τελείως την αποφαση του ΣΤΕ του Φεβρουαρίου. Και οχι, δεν υπήρξε καμία καθυστέρηση. Ξεκάθαρη επιλογή μη συμμόρφωσης με τις αποφάσεις του ΣΤΕ υπήρξε.
Και το είχαμε συζητήσει ξανά οι δυο μας. Οταν σε ρώτησα τι επιλογές υπάρχουν αν η κυβέρνηση αρνείται να συμμορφωθεί. Και μου απάντησες ότι μπορεί το ΣΤΕ να επιστρέψει αυτό τσαμπουκα τις μετοχές στο Δημόσιο, με τις κατάλληλες νομικές ενέργειες, που μου ανέλυσες διεξοδικά.
Οπότε ή έχεις κοντή μνήμη ή επιλεκτική.
Τείνω στο δεύτερο.

Τι έκανε η κυβέρνηση; Ακύρωσε την απόφαση του ΣτΕ. Τον Ιούλιο του 2022, ψηφίστηκε νόμος, μέσα στον οποίο προβλέφθηκε ότι το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών παραμένει στο Υπερταμείο «και ούτε επιστρέφεται, ούτε παραχωρείται». Παράλληλα, σκανδαλωδώς, η κυβέρνηση φρόντισε να θωρακιστεί από το σενάριο νέας προσφυγής στο ΣτΕ. Επειδή για να προσφύγει κάποιος στο ΣτΕ απαιτείται να υπάρχει μία διοικητική πράξη, την οποία θέλει να προσβάλει, στον νέο νόμο προβλέφθηκε ότι «δεν απαιτείται επανάληψη προβλεπόμενων ενεργειών από τη νομοθεσία». Οι εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ, μαζί με άλλους πολίτες, προσέφυγαν στην Επιτροπή Συμμόρφωσης του Συμβουλίου της Επικρατείας, ένα τριμελές όργανο το οποίο κρίνει το αν η νομοθετική και η εκτελεστική εξουσία συμμορφώνεται με τις αποφάσεις του Δικαστηρίου.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.294
Πόντοι
8.006
Ιούλιος 2022. Τα περιβόητα άρθρα 119 και 120 που πέρασε ο Σκρεκας. Οπου οπως μας εξηγείται παρακάτω, όχι μόνο δε συμμορφώθηκε αλλά αγνόησε τελείως την αποφαση του ΣΤΕ του Φεβρουαρίου. Και οχι, δεν υπήρξε καμία καθυστέρηση. Ξεκάθαρη επιλογή μη συμμόρφωσης με τις αποφάσεις του ΣΤΕ υπήρξε.
Και το είχαμε συζητήσει ξανά οι δυο μας. Οταν σε ρώτησα τι επιλογές υπάρχουν αν η κυβέρνηση αρνείται να συμμορφωθεί. Και μου απάντησες ότι μπορεί το ΣΤΕ να επιστρέψει αυτό τσαμπουκα τις μετοχές στο Δημόσιο, με τις κατάλληλες νομικές ενέργειες, που μου ανέλυσες διεξοδικά.
Οπότε ή έχεις κοντή μνήμη ή επιλεκτική.
Τείνω στο δεύτερο.

Τι έκανε η κυβέρνηση; Ακύρωσε την απόφαση του ΣτΕ. Τον Ιούλιο του 2022, ψηφίστηκε νόμος, μέσα στον οποίο προβλέφθηκε ότι το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών παραμένει στο Υπερταμείο «και ούτε επιστρέφεται, ούτε παραχωρείται». Παράλληλα, σκανδαλωδώς, η κυβέρνηση φρόντισε να θωρακιστεί από το σενάριο νέας προσφυγής στο ΣτΕ. Επειδή για να προσφύγει κάποιος στο ΣτΕ απαιτείται να υπάρχει μία διοικητική πράξη, την οποία θέλει να προσβάλει, στον νέο νόμο προβλέφθηκε ότι «δεν απαιτείται επανάληψη προβλεπόμενων ενεργειών από τη νομοθεσία». Οι εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ, μαζί με άλλους πολίτες, προσέφυγαν στην Επιτροπή Συμμόρφωσης του Συμβουλίου της Επικρατείας, ένα τριμελές όργανο το οποίο κρίνει το αν η νομοθετική και η εκτελεστική εξουσία συμμορφώνεται με τις αποφάσεις του Δικαστηρίου.
Κάτσε βρε παιδι μου, ενα λεπτο.
Αφου ηταν δεδομενο οτι θα υπαρξει νεα προσφυγη. Και ηταν δεδομενη και η νεα αποφαση περι συμμορφωσης. Τι απεφυγε ακριβως η κυβερνηση? Μαλλον για λογους που δεν γνωριζω, θελησε να κερδισει λιγο χρονο. Ή να αποφυγει εξηγησεις προς τους δανειστές, λέγοντας οτι τελικά υποχρεούται να το πραξει με δικαστική απόφαση.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.294
Πόντοι
8.006
Εννοείται ότι θα τον κατηγορήσουμε το Μητσοτάκη,γιατί έκανε ότι μπορούσε για να μην τις επιστρέψει.
Η ιστορία ομως θα γραψει, οτι ο Συριζα εβγαλε ΕΥΔΑΠ και ΔΕΥΑΘ απο το Δημοσιο και η ΝΔ τα επέστρεψε στο Δημοσιο. Σωστα?

resp

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2023
Like
7.057
Πόντοι
2.356
Η ιστορία ομως θα γραψει, οτι ο Συριζα εβγαλε ΕΥΔΑΠ και ΔΕΥΑΘ απο το Δημοσιο και η ΝΔ τα επέστρεψε στο Δημοσιο. Σωστα?
Θα γράψει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τα παρέδωσε στο Υπερταμείο και ότι η ΝΔ υποχρεώθηκε, με διπλή δικαστική απόφαση κιόλας, και παρά τη θέλησή της να τα επιστρέψει στο Δημόσιο.
Αυτό είναι το σωστό.
Και δε μπορώ να ακούω το Μητσοτάκη να μου ζαλίζει τα αυτιά, ότι στα τρία πρώτα νομοσχέδια της νέας κυβέρνησης το νερό θα ξαναγίνει δημόσιο αγαθό, οταν μπορούσε από το Φεβρουάριο του 2022 να το κάνει, αλλά δεν "προκανε".

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.294
Πόντοι
8.006
Θα γράψει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τα παρέδωσε στο Υπερταμείο και ότι η ΝΔ υποχρεώθηκε με διπλή δικαστική απόφαση κιόλας, και παρά τη θέλησή της να τα επιστρέψει στο Δημόσιο.
Αυτό είναι το σωστό.
Και δε μπορώ να ακούω το Μητσοτάκη να μου ζαλίζει τα αυτιά, ότι στα τρία πρώτα νομοσχέδια της νέας κυβέρνησης το νερό θα ξαναγίνει δημόσιο αγαθό, οταν μπορούσε από το Φεβρουάριο του 2022 να το κάνει, αλλά δεν "προκανε".
Κι εγω ρε φιλε δεν μπορω να ακουω οτι η ΝΔ θα ιδιωτικοποιησει το νερο οταν κερδισει τις εκλογες, ενω ολοι γνωριζουμε οτι αυτο δεν θα γινει.

Βασιλοφρων13

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2014
Like
7.649
Πόντοι
1.406
Κι εγω ρε φιλε δεν μπορω να ακουω οτι η ΝΔ θα ιδιωτικοποιησει το νερο οταν κερδισει τις εκλογες, ενω ολοι γνωριζουμε οτι αυτο δεν θα γινει.
Απο αυριο θα το ακους παλι :2funny:

• Χαχα
Αντιδράσεις: alex71

resp

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2023
Like
7.057
Πόντοι
2.356
Δε μπορεί να το κάνει και με τη δικαστική βούλα πλέον. Και ευτυχώς γιατί τα χαΐρια της ιδιωτικοποίησης τα είδαμε στο ρεύμα.

dantedmc

Μέγας
Εγγρ.
1 Νοε 2017
Κριτικές
3
Like
11.450
Πόντοι
3.936
Δε μπορεί να το κάνει και με τη δικαστική βούλα πλέον. Και ευτυχώς γιατί τα χαΐρια της ιδιωτικοποίησης τα είδαμε στο ρεύμα.
Καλά και τους δασμούς στα εισαγόμενα αυτοκίνητα δεν μπορούσε να επιβάλει αλλά το κάνει πληρώνοντας πρόστιμα.

resp

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2023
Like
7.057
Πόντοι
2.356
Καλά και τους δασμούς στα εισαγόμενα αυτοκίνητα δεν μπορούσε να επιβάλει αλλά το κάνει πληρώνοντας πρόστιμα.
Δε μπορεί να κάνει κάτι διαφορετικό. Του εδωσαν 6 μήνες διορία να συμμορφωθεί. Μετά αναλαμβάνει το ΣΤΕ. Χαμένη μάχη είναι. Το προσπάθησε ήδη κι έχασε δεύτερη φορά στο ΣΤΕ. Είναι αρκετά έξυπνος για να μην καταναλώσει πολιτικό κεφάλαιο σε μία χαμένη μάχη.
Θα κάνει και μία απόπειρα να το περάσει ως ενέργεια καλού πατερουλη, που το κάνει γιατί αφουγκραζεται την αγωνία του λαού για το νερό και όποιος τσιμπήσει.
Εδώ στο νομοσχέδιο του Ιουλίου, πέρα από την παραμονή του νερού στο Υπερταμειο, πήγαν να περάσουν την αλλαγή χρήσης γης σε περιοχές Νatura. Έγινε ο κακος χαμός, θυσίασαν τις Natura για να περάσουν το νερό. Τελικά ουτε σε αυτό τα κατάφεραν.

tellystalone6969

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
21.169
Πόντοι
6.056

Θα διαγραφόσουν αν γίνει ; ΔΕΣΜΕΥΕΣΑΙ ;

kontolagnos

Ανώτερος
Εγγρ.
2 Μαρ 2007
Κριτικές
1
Like
36.887
Πόντοι
6.256
Τι εγινε;
Κυκλοφορει ήδη η νεα κυβερνηση των αρίστων;

kontolagnos

Ανώτερος
Εγγρ.
2 Μαρ 2007
Κριτικές
1
Like
36.887
Πόντοι
6.256
Τι θα ψηφίσεις είπαμε;:confused:
Κούλη.

kontolagnos

Ανώτερος
Εγγρ.
2 Μαρ 2007
Κριτικές
1
Like
36.887
Πόντοι
6.256
Ε καλα, για σενα τα χουμε πει, μη τα ξαναλεμε

resp

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2023
Like
7.057
Πόντοι
2.356
Τι εγινε;
Κυκλοφορει ήδη η νεα κυβερνηση των αρίστων;
Διαμαντοπούλου σίγουρη. Παίρνει το ΥΠΑΑΤ λέει, γιατί έχει γαμάτη ομάδα και την εκτίμηση του Μητσοτάκη και προσωπική και ότι θα τα καταφέρει.
Τι θα ψηφίσεις ειπαμε; :coffee:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom