Κόστος μεγαβατώρας εννοείς για τον καταναλωτή? Γιατί με την τιμή που βλέπω εγώ στον λογαριασμό μου θα έπρεπε να πηγαίνει κάπως έτσι : 1000kwhx0,30=300,00
τι ακριβώς σημαίνει το 144,00 ρε τύπε?
Εσύ μου βάζεις αυτό το σάιτ αλλά εγώ σου παραθέτω τον πραγματικό λογαριασμό.
μην πούμε πάλι ότι η τιμή είναι μετά την επιδότηση...πες μου τι θα γίνει όταν κοπεί η επιδότηση.
Ειλικρινά νοιώθω οτι με τρολάρεις. Ελπίζω πως όχι και συνεχίζω:
1. Ναι κόστος κιλοβατώρας (όχι μεγαβατώρας) για τον καταναλωτή στον λογαριασμό αναγράφεται έτσι 1000kwh x 0,30€/KWh = 300,00€
2&3. Η Ελπεντισον λέει οτι σήμερα στο πρόγραμμα ELPEDISON ECONOMY χρεώνει 144€/μεγαβατώρα. Αρα όταν έρθει ο επόμενος λογαριασμός αυτό που θα πρέπει να δεις είναι μια καταχώρηση που θα λέει 1000kwh x 0,144€/KWh = 144,00€.
Λίγο παρακάτω στον λογαριασμό θα έχει μια γραμμή που θα ονομάζεται "Πίστωση Ταμείου Ενεργ.Μετάβασης" που θα έχει την έκπτωση των 15 €/MWh για τον ίδιο αριθμό κιλοβατωρών και θα έχει αρνητικό πρόσημο. Αυτή θα είναι η κρατική επιδότηση. 1000kwh x 0,015€/KWh = -15,00€
Εσύ θα πληρώσεις 144-15=129€ (+ρυθμιζόμενες χρεώσεις+τέλη δήμου+φόρους κλπ)
4. Ε, όταν κοπεί η κρατική επιδότηση τότε φαντάζομαι οτι στη γραμμή κρατική επιδότηση δεν θα έχει το 15€ αλλά ένα κουλούρι. Και αντίστοιχα στους λογαριασμούς μας δεν θα υπάρχει η γραμμή Πίστωση Ταμείου Ενεργ.Μετάβασης με ότι εκπτώσεις επιφέρει.
Σήμερα που οι τιμές ενέργειας είναι χαμηλές στα 0,16 η επιδότηση των 0,015 δεν κλάνει μία. Αύριο αν γίνει ένα ντου και οι τιμές ανέβουν, ναι θα είναι πρόβλημα και πάλι προφανώς θα βρεθεί ένας τρόπος ενίσχυσης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων ανεξάρτητα από ότι λένε.
Επίσης ναι, οι σημερινές τιμές είναι χαμηλές αν τις συγκρίνεις με το 0,50 που είχαν πριν λίγους μήνες.
Αν λες οτι το 2021 είχαν 0,08, δεν έχω κανένα λόγο να μην σε πιστέψω.