Νέα

Κυριάκος Μητσοτάκης-ΝΔ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα stekas72
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 102K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 10 άτομα (1 μέλη και 9 επισκέπτες)

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.080
Πόντοι
3.656
Ρε εσείς ... κοιτάτε πάντα την κορυφή σε κάθε επάγγελμα. Πολλοί έχουν πολλά ιατρεία από το 2004 που επιτράπηκε ΓΙΑΤΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ... από λόξα ... βίτσιο .... ή απλά επειδή είχαν τα διαμερίσματα ! Για ιατρείο , δεν χρησιμοποιείς κανένα μαγαζί που θα νοικιαζόταν 5000€.
Δεν σημαίνει ότι είναι σούπερ λεφτάδες ........ Και τα έξοδα είναι πολλά.

Όπως και οι δικηγόροι . Μην κοιτάτε τους τοπ λεφτάδες.

Δείτε και άλλους που είναι με σαξό ....
Επιχείρηση είναι...αν έχεις 3 ιατρεία και το ένα δεν περπατάει δε θα σε σώσουν τα 1000 ευρώ το χρόνο. Πληρώνεις μίσθωμα και ρεύμα και υπάλληλο και λείπουν μόνο τα 600 για κάθε έδρα?

Αυτά είναι το πρόβλημα? Και να μην μιλάμε για λεφτάδες....αν το ιατρείο δεν βγάζει αρκετά κέρδη ώστε να δικαιολογεί τα 600 ευρώ χαράτσι έχεις άλλα πιο σοβαρά προβλήματα.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.080
Πόντοι
3.656
Για να μη λέμε μαλακίες μπορεί να είμαστε μπουρδέλο ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΛΥΨΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.
Πάντα ίσχυε αυτό . Τουλάχιστον από δεκαετία 90 που τα ξέρω.

Κανείς δεν πληρώνει φάρμακα ετοιμοθάνατων . Αυτά τα λένε οι ζητιάνοι στην ηλεκτρικό ..........

Που θέλουν λεφτά για μπάφο .
Σχήμα λόγου ρε τύπε...αλλά για να μιλήσω συγκεκριμένα τα φάρμακα έχουν συμμετοχή...και ο έφκα δεν γράφει το 100% όσων χρειάζεται ένας ασθενής.

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
19.388
Πόντοι
3.656
Πληρώνεις μίσθωμα και ρεύμα και υπάλληλο
Υπάλληλο μπορεί να μην έχουν . Και μίσθωμα μπορεί να μην έχουν , να είναι ιδιόκτητα.
Είμαι στο χώρο , ξέρω πράγματα. Είχε ο άλλος στα 90 χλμ διαμέρισμα από αθήνα και ήθελε λόγω καταγωγής να πηγαίνει και εκεί μία μέρα.
Αυτό μέχρι το 2010 , κόστιζε 70€ το μήνα, ρεύμα και νερό . Τίποτε άλλο . Τώρα 50€ το μήνα, είναι ο εξτρά φόρος επιτηδεύματος , το ρεύμα έγινε 220€ το μήνα και ο ΕΝΦΙΑ άλλα 20€ το μήνα ... για το ιατρείο των 45τμ .

Δηλαδή φαντάσου ! Συνολικά το ιατρείο είχε πάγια μέχρι 2010 70€ το μήνα και τώρα έχει 300€ .
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

Σχήμα λόγου ρε τύπε...αλλά για να μιλήσω συγκεκριμένα τα φάρμακα έχουν συμμετοχή...και ο έφκα δεν γράφει το 100% όσων χρειάζεται ένας ασθενής.

Είπες για ετοιμοθάνατους. Εκεί καλύπτει το 100% .

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.080
Πόντοι
3.656
Τυπε το τι ζορια τραβαει ο καθενας δεν το ξερουμε το να γραφουμε εδω οτι νομιζουμε οτι γινεται στο μικροκοσμο μας καλα ειναι αλλα ο σκοπος ειναι να βλεπουμε σφαιρικα το τι γινεται .
Δηλαδή θα πάρουμε την κάθε περίπτωση ξεχωριστά? Είναι δυνατόν να βγάλουμε άκρη?

Σε γενικές γραμμές μιλώντας...αν κάποιος είχε μια καλή δουλειά και την έχασε...ή ακόμα και αν είχε μια εταιρεία και έπεσε έξω....δεν συνιστά λόγο να τινάξει τα μυαλά του στον αέρα...

επειδή δεν αντέχει από αφεντικό που ήταν τώρα να κουβαλάει χαρτοκιβώτια σε αποθήκη. Τι το συνεχίζουμε αφού κατάλαβες τι θέλω να πω

mixalis k.

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Νοε 2012
Like
4.690
Πόντοι
506
τύπε....αν την παλεύει ο ανάπηρος που πίνει νερό με καλαμάκι και η μάνα που το παιδί της έχει καρκίνο

μπορεί να την παλέψει και ο άνεργος....δεν λέω ότι είναι ωραίο...αλλά για να φτάσεις να αυτοκτονήσεις δεν αρκεί να είσαι φτωχός.
Αμα είσαι φτωχος μια ζωη τι ν αυτοκτονήσεις
Αν εισαι άρχοντας και γίνεις ζητιανος έχεις καθε λογο να το κανεις

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.080
Πόντοι
3.656
Υπάλληλο μπορεί να μην έχουν . Και μίσθωμα μπορεί να μην έχουν , να είναι ιδιόκτητα.
Είμαι στο χώρο , ξέρω πράγματα. Είχε ο άλλος στα 90 χλμ διαμέρισμα από αθήνα και ήθελε λόγω καταγωγής να πηγαίνει και εκεί μία μέρα.
Αυτό μέχρι το 2010 , κόστιζε 70€ το μήνα, ρεύμα και νερό . Τίποτε άλλο . Τώρα 50€ το μήνα, είναι ο εξτρά φόρος επιτηδεύματος , το ρεύμα έγινε 220€ το μήνα και ο ΕΝΦΙΑ άλλα 20€ το μήνα ... για το ιατρείο των 45τμ .

Δηλαδή φαντάσου ! Συνολικά το ιατρείο είχε πάγια μέχρι 2010 70€ το μήνα και τώρα έχει 300€ .
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

Είπες για ετοιμοθάνατους. Εκεί καλύπτει το 100% .
ναι και το ιατρείο τι το έχει? για να κάνει τζίρο 300 ευρώ το μήνα? Αυτό εννοώ...αν δεν βγάζει λεφτά θα το κλείσει έτσι και αλλιώς. Επίσης εγώ λέω ότι το τέλος επιτηδεύματος αν και άδικο είναι άκακο σε σχέση με τα λειτουργικά έξοδα που πραγματικά μπορούν να σε κλείσουν.

καλύπτει ο έφκα και τα αεριζόμενα στρώματα για να μην παθαίνει κατάκλιση ή όπως λέγεται ο ασθενής και να μην ανοίξει το δέρμα του? τέλος παντού δεν καλύπτονται τα πάντα

KALLIMAXOS

Ανώτερος
Εγγρ.
9 Νοε 2013
Κριτικές
26
Like
11.950
Πόντοι
6.166
Δηλαδή θα πάρουμε την κάθε περίπτωση ξεχωριστά? Είναι δυνατόν να βγάλουμε άκρη?

Σε γενικές γραμμές μιλώντας...αν κάποιος είχε μια καλή δουλειά και την έχασε...ή ακόμα και αν είχε μια εταιρεία και έπεσε έξω....δεν συνιστά λόγο να τινάξει τα μυαλά του στον αέρα...

επειδή δεν αντέχει από αφεντικό που ήταν τώρα να κουβαλάει χαρτοκιβώτια σε αποθήκη. Τι το συνεχίζουμε αφού κατάλαβες τι θέλω να πω
Μα δεν ειναι ο φρεντο τυπε μου ουτε οικονομικο μονο .Αυτο ειναι που δεν καταλαβαινεις .Στην πουτανα την ζωη δεν ειναι μονο το χαρτι ειναι και αλλα πολλα που οταν συσσωρευτουν τα τιναζουν ολα στον αερα .

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
19.388
Πόντοι
3.656
ναι και το ιατρείο τι το έχει? για να κάνει τζίρο 300 ευρώ το μήνα? Αυτό εννοώ...αν δεν βγάζει λεφτά θα το κλείσει έτσι και αλλιώς.
Απλά αυτό το σκεπτικό .... εκ μέρους των κρατιστών ... με ενοχλεί τα μάλα ........

Το δηλαδή "ή βγάζεις τόσο και μας πληρώνεις τουλάχιστον τόσα ... ή κλείστο .... "

Για μένα είναι λόγος να πάψει να υπάρχει η κοινωνία στη σημερινή μορφή.
Στους υποστηρικτές της άποψης, εύχομαι , διαχρονικά , να έχουν κακό ψόφο .

ΤΙ ΛΕΤΕ ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ ;;; ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ;;; ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΛΕΦΤΑ ΑΝΟΙΞΑΜΕ ;;;
ΣΕ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΜΑΓΑΖΙΑ ;;;;; Σας ζητήσαμε λεφτά ;;;

Τα αρχίδια που διορίζετε στο δημόσιο με τους φόρους που μας ζητάτε ... τι κάνουν ;;;
Μας ρωτήσατε πριν τους προσλάβατε ;;;
Γιατί παίρνουν όσα παίρνουν ;;;

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.080
Πόντοι
3.656
Απλά αυτό το σκεπτικό .... εκ μέρους των κρατιστών ... με ενοχλεί τα μάλα ........

Το δηλαδή "ή βγάζεις τόσο και μας πληρώνεις τουλάχιστον τόσα ... ή κλείστο .... "

Για μένα είναι λόγος να πάψει να υπάρχει η κοινωνία στη σημερινή μορφή.
Στους υποστηρικτές της άποψης, εύχομαι , διαχρονικά , να έχουν κακό ψόφο .

ΤΙ ΛΕΤΕ ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ ;;; ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ;;; ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΛΕΦΤΑ ΑΝΟΙΞΑΜΕ ;;;
ΣΕ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΜΑΓΑΖΙΑ ;;;;; Σας ζητήσαμε λεφτά ;;;

Τα αρχίδια που διορίζετε στο δημόσιο με τους φόρους που μας ζητάτε ... τι κάνουν ;;;
Μας ρωτήσατε πριν τους προσλάβατε ;;;
Γιατί παίρνουν όσα παίρνουν ;;;
Το τέλος επιτηδεύματος είναι ψυχούλα τύπε και κακώς ασχολείσαι με αυτό.

Η συζήτηση ξεκίνησε από το ασφαλιστικό...άποψη μου είναι ότι πρέπει (αν και δεν μου αρέσει) να πληρώνουμε εισφορές για να μπορεί να ζει και ο παππούλης που είναι 80 χρόνων έστω με 600 ευρώ.....αλλά πρέπει η ανώτερη σύνταξη να είναι 1200 ΤΟ ΠΟΛΥ.

Δεν με αφορά τι είχε τάξει η κάθε κυβέρνηση πριν 15 χρόνια στους συνταξιούχους και πόσες εισφορές πλήρωσαν.....1500 και 2000 το μήνα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΕ ΚΑΝΕΙΣ.

Όποτε ευχαρίστως να πληρώσω για να στηριχθεί ο συνταξιούχος....αλλά αν θέλει ο άλλος σύνταξη 2000 καλό ψόφο ή να πάει να δουλέψει στα 80 να τα πάρει γιατί εγώ ξέρω ότι όσα και να πληρώσω δεν θα πάρω από το κράτος ούτε 600 ευρώ.

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
19.388
Πόντοι
3.656
Όποτε ευχαρίστως να πληρώσω για να στηριχθεί ο συνταξιούχος....αλλά αν θέλει ο άλλος σύνταξη 2000 καλό ψόφο ή να πάει να δουλέψει στα 80 να τα πάρει γιατί εγώ ξέρω ότι όσα και να πληρώσω δεν θα πάρω από το κράτος ούτε 600 ευρώ.
Θεωρείς ότι 2000€ είναι η μεγαλύτερη σύνταξη που πληρώνουμε ;;;
Φυσικά όλοι δημόσιο !

Οι επαγγελματίες ένα παπάρι παίρνουν .........

Αλουμινά που ξέρω .... στα 75 πήρε σύνταξη .... πλήρωνε 800€ το μήνα .....

παίρνει 1400€ .... 53 χρόνια ένσημα είχε.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.080
Πόντοι
3.656
Θεωρείς ότι 2000€ είναι η μεγαλύτερη σύνταξη που πληρώνουμε ;;;
Φυσικά όλοι δημόσιο !

Οι επαγγελματίες ένα παπάρι παίρνουν .........

Αλουμινά που ξέρω .... στα 75 πήρε σύνταξη .... πλήρωνε 800€ το μήνα .....

παίρνει 1400€ .... 53 χρόνια ένσημα είχε.
όχι είναι και μερικοί που παίρνουν και 2 και 3 συντάξεις.

θεωρώ ότι σε μια χώρα με οικονομική κρίση δεν μπορεί να υπάρχει τέτοια ανισότητα στις συντάξεις. Καλύτερα να παίρνουν όλοι 800 παρά κάποιοι να μην μπορούν να ζήσουν. Και αυτός που έδινε 800 (αποκλείεται να έδινε 53 χρόνια 800) τα μισά δεν πήγαιναν για το ταμείο της σύνταξης του αλλά στο ΕΣΥ.

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
19.388
Πόντοι
3.656
όχι είναι και μερικοί που παίρνουν και 2 και 3 συντάξεις.

θεωρώ ότι σε μια χώρα με οικονομική κρίση δεν μπορεί να υπάρχει τέτοια ανισότητα στις συντάξεις. Καλύτερα να παίρνουν όλοι 800 παρά κάποιοι να μην μπορούν να ζήσουν. Και αυτός που έδινε 800 (αποκλείεται να έδινε 53 χρόνια 800) τα μισά δεν πήγαιναν για το ταμείο της σύνταξης του αλλά στο ΕΣΥ.
Ο συγκεκριμένος .... είχε καλή μπιζνα .... έδινε 800€ από τότε που βγήκε το ευρώ ................

Βέβαια , είχε δικαίωμα σύνταξης από το 1998 στα 55 και δούλευε μέχρι το 2018 στα 75 ...........
Έχασε 20 χρόνια σύνταξης, επειδή δούλευε . Μέχρι το 2010 , έβγαζε χρήμα όμως.
Μετά το κράταγε με ζημιές, λόγω ξεροκεφαλιάς. Του πήρε 8 χρόνια να καταλάβει , ότι η κρίση ήταν για πάντα
και ότι οι εποχές που ήξερε δεν θα ξαναέρχονταν ποτέ.

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.926
Πόντοι
3.556
Ελλαδα 2023 :headbaning1::headbaning1::headbaning1:

resp

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2023
Like
6.762
Πόντοι
2.356
Ένας ελεύθερος επαγγελματίας που άνοιξε μια εταιρεία πέρσι και έκανε ζημιά (όπως είναι αναμενόμενο για την πρώτη χρονιά) θα πληρώσει τέλος επιτηδεύματος 900 ευρώ. Το ίδιο με αυτόν που έκανε κέρδη 50 χιλιάδες. Αυτή είναι η μεγάλη αδικία.
Την πρώτη πενταετία από την έναρξη δεν πληρώνεις τέλος. Που δεν είναι 900. Είναι από 300 εως 650 ανάλογα την περίπτωση.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.080
Πόντοι
3.656
Την πρώτη πενταετία από την έναρξη δεν πληρώνεις τέλος. Που δεν είναι 900. Είναι από 300 εως 650 ανάλογα την περίπτωση.
Μόνο αν είναι ατομική εταιρεία. Αλλιώς πληρώνεις από τον πρώτο χρόνο και είναι πάνω από 900.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.080
Πόντοι
3.656
Ο συγκεκριμένος .... είχε καλή μπιζνα .... έδινε 800€ από τότε που βγήκε το ευρώ ................

Βέβαια , είχε δικαίωμα σύνταξης από το 1998 στα 55 και δούλευε μέχρι το 2018 στα 75 ...........
Έχασε 20 χρόνια σύνταξης, επειδή δούλευε . Μέχρι το 2010 , έβγαζε χρήμα όμως.
Μετά το κράταγε με ζημιές, λόγω ξεροκεφαλιάς. Του πήρε 8 χρόνια να καταλάβει , ότι η κρίση ήταν για πάντα
και ότι οι εποχές που ήξερε δεν θα ξαναέρχονταν ποτέ.
και να έρχονταν τι δουλειές θα έκανε στα 75?

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.080
Πόντοι
3.656
Ούτε για αστείο μη το λες αυτό.
4. Σε τι ποσό ορίζεται το ετήσιο τέλος επιτηδεύματος του άρθρου 31 του ν. 3986/2011;

Το τέλος επιτηδεύματος ορίζεται σε:
α) οκτακόσια (800) ευρώ ετησίως, για νομικά πρόσωπα που ασκούν εμπορική επιχείρηση και έχουν την έδρα τους σε τουριστικούς τόπους και σε πόλεις ή χωριά με πληθυσμό έως διακόσιες χιλιάδες (200.000) κατοίκους.
β) χίλια (1.000) ευρώ ετησίως, για νομικά πρόσωπα που ασκούν εμπορική επιχείρηση και έχουν την έδρα τους σε πόλεις με πληθυσμό πάνω από διακόσιες χιλιάδες (200.000) κατοίκους.
γ) εξακόσια πενήντα (650) ευρώ, ετησίως, για ατομικές εμπορικές επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες.
δ) εξακόσια (600) ευρώ ετησίως, για κάθε υποκατάστημα.

Read more at Taxheaven: Τέλος επιτηδεύματος: Εγχειρίδιο ερωταπαντήσεων από την ΑΑΔΕ

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
19.388
Πόντοι
3.656
και να έρχονταν τι δουλειές θα έκανε στα 75?

Οι εργάτες του, δεν ήταν 75. Τα πάντα από αλουμίνια έφτιαχνε, κουφώματα , κάγκελα , εσωτερικές σκάλες , μπαλκόνια , ντουλάπες , όλα.
Εμένα μου είχε φτιάξει ντουλάπες συρώμενες .

resp

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2023
Like
6.762
Πόντοι
2.356
4. Σε τι ποσό ορίζεται το ετήσιο τέλος επιτηδεύματος του άρθρου 31 του ν. 3986/2011;

Το τέλος επιτηδεύματος ορίζεται σε:
α) οκτακόσια (800) ευρώ ετησίως, για νομικά πρόσωπα που ασκούν εμπορική επιχείρηση και έχουν την έδρα τους σε τουριστικούς τόπους και σε πόλεις ή χωριά με πληθυσμό έως διακόσιες χιλιάδες (200.000) κατοίκους.
β) χίλια (1.000) ευρώ ετησίως, για νομικά πρόσωπα που ασκούν εμπορική επιχείρηση και έχουν την έδρα τους σε πόλεις με πληθυσμό πάνω από διακόσιες χιλιάδες (200.000) κατοίκους.
γ) εξακόσια πενήντα (650) ευρώ, ετησίως, για ατομικές εμπορικές επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες.
δ) εξακόσια (600) ευρώ ετησίως, για κάθε υποκατάστημα.

Read more at Taxheaven: Τέλος επιτηδεύματος: Εγχειρίδιο ερωταπαντήσεων από την ΑΑΔΕ
Είπες κάτι που δεν ίσχυε, επέμενες και τελικά παραθέτεις ένα κείμενο που αποδεικνύει ότι αυτό που είπες δεν ισχύει όντως. Τα έχεις λίγο μπερδεμένα.

• Like
Αντιδράσεις: alex71

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom