Νέα

Κυριάκος Μητσοτάκης-ΝΔ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα stekas72
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 101K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 60 άτομα (0 μέλη και 60 επισκέπτες)

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
14.897
Πόντοι
3.656
20230408_101319.jpg
Όσοι τον ψηφίζετε και δεν είστε πλούσιοι, αν δεν σας προσβάλλει αυτό που λέει, δεν σας νευριάζει, σας λυπάμαι...
τύπε εγώ γενικά έχω εκφράσει την αηδία μου για την νδ και ιδιαίτερα για τον αδωνη....αλλά στο συγκεκριμένο θέμα και παρακολουθώντας μια συζήτηση που είχαν χτες με τον πρόεδρο των χασάπικων και τον αδωνη δεν τα έλεγε και τελείως λάθος.

Για αρχή σίγουρα κάνει προμοτάρισμα στους φίλους του τους σουπερμαρκετάδες...το οποίο είναι εμετικό και στα όρια του παράνομου....

ΑΛΛΑ....και οι κρεοπώλες σκούζουν επειδή περιμένουν το Πάσχα για να αισχροκερδισουν! Παραδέχθηκε χθες αυτός ο πρόεδρος ότι στο αρνί ούτε λίγο ούτε πολύ βάζουν 70% κέδρος.....

θα μου πεις ότι ναι και αυτοί περιμένουν το Πάσχα για να βγάλουν κάτι παραπάνω...αλλά δεν είναι κακό να μπορεί και ο φτωχομπινές να πάρει αρνί χωρίς να το κλαίει 3 βδομάδας μετά....η να πάρει 2 κιλά για 5 άτομα.

Δηλαδή αν είχαν μια διαφορά πχ 9 ευρώ στο σούπερ και 10 στο χασάπη τότε ναι...ρε φίλε ο άλλος έλεγε στο χασάπη έχει 14-15 ευρώ το κιλό.

resp

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2023
Like
6.701
Πόντοι
2.356
τύπε εγώ γενικά έχω εκφράσει την αηδία μου για την νδ και ιδιαίτερα για τον αδωνη....αλλά στο συγκεκριμένο θέμα και παρακολουθώντας μια συζήτηση που είχαν χτες με τον πρόεδρο των χασάπικων και τον αδωνη δεν τα έλεγε και τελείως λάθος.

Για αρχή σίγουρα κάνει προμοτάρισμα στους φίλους του τους σουπερμαρκετάδες...το οποίο είναι εμετικό και στα όρια του παράνομου....

ΑΛΛΑ....και οι κρεοπώλες σκούζουν επειδή περιμένουν το Πάσχα για να αισχροκερδισουν! Παραδέχθηκε χθες αυτός ο πρόεδρος ότι στο αρνί ούτε λίγο ούτε πολύ βάζουν 70% κέδρος.....

θα μου πεις ότι ναι και αυτοί περιμένουν το Πάσχα για να βγάλουν κάτι παραπάνω...αλλά δεν είναι κακό να μπορεί και ο φτωχομπινές να πάρει αρνί χωρίς να το κλαίει 3 βδομάδας μετά....η να πάρει 2 κιλά για 5 άτομα.

Δηλαδή αν είχαν μια διαφορά πχ 9 ευρώ στο σούπερ και 10 στο χασάπη τότε ναι...ρε φίλε ο άλλος έλεγε στο χασάπη έχει 14-15 ευρώ το κιλό.
Απλά ο χασάπης δε μπορεί να σου πουλήσει το αρνί και να σου κάνει 2 6ευρες επιταγές δώρο. Οπότε πας αναγκαστικά στο S/M

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
14.897
Πόντοι
3.656
Απλά ο χασάπης δε μπορεί να σου πουλήσει το αρνί και να σου κάνει 2 6ευρες επιταγές δώρο. Οπότε πας αναγκαστικά στο S/M
Τι πάει να πει αυτό? Να μειώσουν το περιθώριο κέρδους. Αφού σου λέω ο άλλος παραδέχτηκε σχεδόν 70% κέρδος..ας το κάνουν 40%...γιατί έχουν καλύτερο προϊόν...και την προσωπική σχέση με τους πελάτες.

Αν στο σούπερ κάνει 9-10 και στο χασάπη 11-12 θα πας στον χασάπη. Αλλά όπως οι βενζινάδες καλά μουνιά είναι και αυτοί από ότι φαίνεται...

kontolagnos

Ανώτερος
Εγγρ.
2 Μαρ 2007
Κριτικές
1
Like
35.946
Πόντοι
6.256

resp

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2023
Like
6.701
Πόντοι
2.356
Τι πάει να πει αυτό? Να μειώσουν το περιθώριο κέρδους. Αφού σου λέω ο άλλος παραδέχτηκε σχεδόν 70% κέρδος..ας το κάνουν 40%...γιατί έχουν καλύτερο προϊόν...και την προσωπική σχέση με τους πελάτες.

Αν στο σούπερ κάνει 9-10 και στο χασάπη 11-12 θα πας στον χασάπη. Αλλά όπως οι βενζινάδες καλά μουνιά είναι και αυτοί από ότι φαίνεται...
Και 11-12 να στο πουλήσει, πάλι ο ΑΒ σου δινει και 6 ή 12 ευρώ δώρο, ανάλογα αν το πάρεις μισό ή ολόκληρο. Και σίγουρα αγοράζει πιο φθηνά από όσο αγοράζει ο οποιοσδήποτε χασάπης.

pnewman

Μέγας
Εγγρ.
20 Δεκ 2012
Like
12.282
Πόντοι
3.556
20230408_101319.jpg
Όσοι τον ψηφίζετε και δεν είστε πλούσιοι, αν δεν σας προσβάλλει αυτό που λέει, δεν σας νευριάζει, σας λυπάμαι...

Από αυτή την κυβέρνηση πολύ προμοτάρεται η Porsche :confused: τι διάλο, μετοχές έχουν ?

Αρνί Porsche
Δεν πέφτουν οι τιμές στα Σ/Μ μην ψωνίζουν τσάμπα αυτοί με τα Cayenne
Δεν πε΄φτει η βενζίνη μην γίνουν πλουσιότεροι αυτοί με τα Cayenne

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
14.897
Πόντοι
3.656
Και 11-12 να στο πουλήσει, πάλι ο ΑΒ σου δινει και 6 ή 12 ευρώ δώρο, ανάλογα αν το πάρεις μισό ή ολόκληρο. Και σίγουρα αγοράζει πιο φθηνά από όσο αγοράζει ο οποιοσδήποτε χασάπης.
Δεν αγοράζουν τα ίδια αυτό εννοώ..στο χασάπη παίρνεις καλύτερα πράγματα...αν δεν έχουν τόσο μεγάλη διαφορά τιμής από το σούπερ θα πας στον χασάπη. Εγώ προσωπικά δεν παίρνω από το σούπερ γιατί είναι σάπια.

Δεν έχω δει να τέτοια δώρα στα σούπερ μάρκετ ρε τύπε. Εγώ κρίνω από αυτό που είπε ο πρόεδρος τους..ότι έχουν περίπου 70% περιθώριο σε αυτό το προϊόν.

Ε ας το ρίξουν για να έχουν περισσότερη κίνηση...αλλά σίγουρα πρέπει και ο φτωχός που δεν έχει μια να μπορεί να το πάρει και με λιγότερα λεφτά και να μην γίνεται έρμαιο της αισχροκέρδειας. Αν η ελεύθερη αγορά έχει ένα καλό είναι αυτό.
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

Από αυτή την κυβέρνηση πολύ προμοτάρεται η Porsche :confused: τι διάλο, μετοχές έχουν ?

Αρνί Porsche
Δεν πέφτουν οι τιμές στα Σ/Μ μην ψωνίζουν τσάμπα αυτοί με τα Cayenne
Δεν πε΄φτει η βενζίνη μην γίνουν πλουσιότεροι αυτοί με τα Cayenne
Φλεξάρουν ότι έχουν Porsche ρε μαν :confused:

resp

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2023
Like
6.701
Πόντοι
2.356
Δεν αγοράζουν τα ίδια αυτό εννοώ..στο χασάπη παίρνεις καλύτερα πράγματα...αν δεν έχουν τόσο μεγάλη διαφορά τιμής από το σούπερ θα πας στον χασάπη. Εγώ προσωπικά δεν παίρνω από το σούπερ γιατί είναι σάπια.

Δεν έχω δει να τέτοια δώρα στα σούπερ μάρκετ ρε τύπε. Εγώ κρίνω από αυτό που είπε ο πρόεδρος τους..ότι έχουν περίπου 70% περιθώριο σε αυτό το προϊόν.

Ε ας το ρίξουν για να έχουν περισσότερη κίνηση...αλλά σίγουρα πρέπει και ο φτωχός που δεν έχει μια να μπορεί να το πάρει και με λιγότερα λεφτά και να μην γίνεται έρμαιο της αισχροκέρδειας. Αν η ελεύθερη αγορά έχει ένα καλό είναι αυτό.
Η πασχαλινή καμπάνια του ΑΒ είναι. Διάβασα και μία συνέντευξη του νεου Διευθυντή του, που εξηγούσε την εμπορική λογική πίσω από τις 6ευρες δωροεπιταγες.
Στα υπόλοιπα, επειδή της αγοράς είμαστε και οι δύο, ο κάθε επιχειρηματιας καθορίζει την τιμή του. Το αν ειναι σωστή ή οχι το καθορίζει η πελατεία του. Δε μου κάνει ως πελάτη η τιμή; Πάω αλλού.
Το αν είμαι φτωχός ή όχι, τι μπορώ να πάρω και τι όχι δεν ενδιαφέρει κανέναν. Οι επιχειρήσεις δεν είναι φιλοπτωχα ταμεία.
Αυτό είναι η ελεύθερη αγορά.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
14.897
Πόντοι
3.656
Η πασχαλινή καμπάνια του ΑΒ είναι. Διάβασα και μία συνέντευξη του νεου Διευθυντή του, που εξηγούσε την εμπορική λογική πίσω από τις 6ευρες δωροεπιταγες.
Στα υπόλοιπα, επειδή της αγοράς είμαστε και οι δύο, ο κάθε επιχειρηματιας καθορίζει την τιμή του. Το αν ειναι σωστή ή οχι το καθορίζει η πελατεία του. Δε μου κάνει ως πελάτη η τιμή; Πάω αλλού.
Το αν είμαι φτωχός ή όχι, τι μπορώ να πάρω και τι όχι δεν ενδιαφέρει κανέναν. Οι επιχειρήσεις δεν είναι φιλοπτωχα ταμεία.
Αυτό είναι η ελεύθερη αγορά.
Ε όχι ακριβώς...υπάρχουν και οι έννοιες του καρτέλ, της αισχροκέρδειας και του αθέμιτου ανταγωνισμού. Για παράδειγμα...είναι αθέμιτος ανταγωνισμός να κάνει ο Άδωνης κάθε μέρα διαφήμιση τον Μασούτη...αλλά είναι καρτέλ να πουλάνε κρέας μόνο οι χασάπηδες και να έχουν όλοι μαζί την τιμή ''όχι κάτω από 14 ευρώ το κιλό''.

Η ελεύθερη αγορά (θα έπρεπε) να δίνει την δυνατότητα σε όποιον μπορεί να πουλάει πιο φτηνά (στα όρια των ποιοτικών ελέγχων) να πουλάει και περισσότερο. Στα πλαίσια αυτά καλώς αφήνουν και τα σούπερ μάρκετ να πουλήσουν κρέας γιατί έτσι πέφτει η τιμή.

Από τα μάτια του καταναλωτή πάντα....γιατί από τα μάτια του εμπόρου καταλαβαίνω καλά γιατί τους πονάει. Έχουν όμως το δικαίωμα να κατεβάσουν τις τιμές. Αν δεν κάνω λάθος έλεγε ο πρόεδρος αυτός ότι το αγοράζουν 8,00 το κιλό και το που πουλάνε 14,00....

resp

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2023
Like
6.701
Πόντοι
2.356
Ε όχι ακριβώς...υπάρχουν και οι έννοιες του καρτέλ, της αισχροκέρδειας και του αθέμιτου ανταγωνισμού. Για παράδειγμα...είναι αθέμιτος ανταγωνισμός να κάνει ο Άδωνης κάθε μέρα διαφήμιση τον Μασούτη...αλλά είναι καρτέλ να πουλάνε κρέας μόνο οι χασάπηδες και να έχουν όλοι μαζί την τιμή ''όχι κάτω από 14 ευρώ το κιλό''.

Η ελεύθερη αγορά (θα έπρεπε) να δίνει την δυνατότητα σε όποιον μπορεί να πουλάει πιο φτηνά (στα όρια των ποιοτικών ελέγχων) να πουλάει και περισσότερο. Στα πλαίσια αυτά καλώς αφήνουν και τα σούπερ μάρκετ να πουλήσουν κρέας γιατί έτσι πέφτει η τιμή.

Από τα μάτια του καταναλωτή πάντα....γιατί από τα μάτια του εμπόρου καταλαβαίνω καλά γιατί τους πονάει. Έχουν όμως το δικαίωμα να κατεβάσουν τις τιμές. Αν δεν κάνω λάθος έλεγε ο πρόεδρος αυτός ότι το αγοράζουν 8,00 το κιλό και το που πουλάνε 14,00....
Καρτέλ εφόσον δε μπορούν να διαμορφώσουν τις τιμές και άλλες επιχειρησεις πωλούν φθηνότερα, το ίδιο προϊόν, δεν υφίσταται.
Καρτέλ έχει στο ρεύμα, τη βενζίνη, την κινητή. Ελάχιστες εταιρείες, συγκεντρωμένη αγορά, τιμές μπετόν.
Ο όρος αισχροκέρδεια είναι αστείος. Τον χρησιμοποιούν οι κυβερνήσεις για να δείξουν ότι και καλά κάτι κανουν ενάντια στην ακρίβεια. Σκοπός κάθε επιχείρησης είναι το κέρδος. Το ποσοστό το ορίζει η ίδια, το στηρίζει ή όχι η αγορά.
Αθέμιτος ανταγωνισμός δεν είναι η αναφορά του γελοίου του Αδωνη στο οποιοδηποτε S/M. Είναι η δυνατότητα του κάθε Μασούτη να σου κάνει δώρο ενα ποσό από το αρνί που αγοράζεις, για να σε τραβήξει στο καταστημα να πάρεις κι άλλα προϊόντα. Από τα οποία, με πολλούς τρόπους, θα βγαλει το δώρο που θεωρητικά σου κάνει.
Το συνοικιακό καταστημα δεν έχει αυτή τη δυνατότητα. Και στην τελική δε σε υποχρεώνει κανείς να πάρεις αρνί με 14 ευρώ το κιλό. Έχει αλλού φθηνότερα. Πάρε από κει
Της ίδιας ποιότητας είναι κι αυτό.

dantedmc

Μέγας
Εγγρ.
1 Νοε 2017
Κριτικές
3
Like
11.301
Πόντοι
3.936

Είπαν ότι το αγοράζουν 7,50 με 7,80 στην Βαρβάκειο και το πουλάνε 9,99. Λες κοντά στο 70% κέρδος. Από που βγαίνει το νούμερο αυτό? 9,99 στο σούπερ Ελληνικό. Τι Ελληνικό δλδ? Αυτό που σφαχτηκε στην Ελλάδα η αυτό που μεγάλωσε στην Ελλάδα? Στην πρώτη περίπτωση πόσο το αγοράζει το super και με τι κέρδος πουλάει?

troubakhs

Ανώτερος
Εγγρ.
6 Φεβ 2017
Like
28.980
Πόντοι
5.506
ΤΟ ΜΟΥΝΙ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΣΟΥ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ ΜΟΥΛΕ

daima703

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2019
Like
1.505
Πόντοι
266

Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

Φλεξάρουν ότι έχουν Porsche ρε μαν :confused:
Πέρσι εγώ δοκίμασα από γνωστό Χασάπη και πέταξα το μισό

sex volcano

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
15 Οκτ 2012
Κριτικές
184
Like
45.057
Πόντοι
22.266
Τελευταία τροποποίηση:

daima703

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2019
Like
1.505
Πόντοι
266

sex volcano

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
15 Οκτ 2012
Κριτικές
184
Like
45.057
Πόντοι
22.266
Γιατί κάνει άλλη δουλειά τα τελευταία 100 μηνύματα μονο βρίζει
Άρρωστος κοπρολάλος
Ναι αλλά αυτό δεν έχει σχέση ότι είσαι θαυμαστής του Μητσοτάκη;; Η κάνω λάθος;

daima703

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2019
Like
1.505
Πόντοι
266
Ναι αλλά αυτό δεν έχει σχέσει ότι είσαι θαυμαστής του Μητσοτάκη;; Η κάνω λάθος;
Αλίμονο να μην είχε
Και δεν είμαι θαυμαστής υποστηρίζω
Έχω γράψει ότι είναι το καλύτερο από αυτά που υπάρχουν όχι ότι είναι και το βέλτιστο

sex volcano

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
15 Οκτ 2012
Κριτικές
184
Like
45.057
Πόντοι
22.266
Αλίμονο να μην είχε
Και δεν είμαι θαυμαστής υποστηρίζω
Έχω γράψει ότι είναι το καλύτερο από αυτά που υπάρχουν όχι ότι είναι και το βέλτιστο
Γράψε ένα καλό σεντόνι στο νήμα του μπραβοκουλης κ αποστομωσε τους ...καλό σεντόνι όμως 10,000 λέξεις κ πάνω να βαρεθούν να το διαβάσουν ώστε να παρατήσουν το νήμα κ να θαφτεί

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom