Η συζήτηση άρχισε με το που είπα ότι γίνεται νέος διαγωνισμός ΑΣΕΠ
Μου απάντησες ότι με συνέντευξη όπως γινόταν επί μπουλούκου
Και σου είπα ότι έχω τη γνώμη ότι η συνέντευξη είναι μόνο για τα ειδικά στελέχη
Επειδή επιμένεις όμως για κάτι που ξέρω θα σου πω εδώ και πολλά πολλά χρόνια η επιλογή των στελεχών εκπαίδευσης γίνεται σχεδόν πάντα με συνέντευξη
Παραδείγματος χάρη ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε προσπάθεια να σταματήσει αλλά στις πρώτες επιλογές στη γύρισε πίσω
πάλι η σειρά της επιλογής είναι αντίστροφη. Οι επιλογές ξεκίνησαν τον Ιούνιο του 2015 από τους διευθυντές σχολικών μονάδων. Μετά από αυτήν την πρώτη εφαρμογή του νόμου και πριν εφαρμοστεί για την επιλογή των διευθυντών εκπαίδευσης, σε τροπολογία του Ν.4351/2015 αλλάζει το σύστημα επιλογής διευθυντών εκπαίδευσης πριν ακόμα εφαρμοστούν οι διαδικασίες του Ν. 4327/2015 που είχε θεσπίσει η ίδια κυβέρνηση πριν από έξι μήνες. Με αυτές τις ρυθμίσεις, επανέρχεται η διαδικασία της συνέντευξης, με 15 μονάδες, ως απαραίτητη για την αξιοκρατία. Ο υπουργός Παιδείας Ν. Φίλης υποστήριξε πως κρίθηκε αναγκαίο να τροποποιηθεί το σύστημα επιλογής τους έτσι ώστε να επιλέγονται για τις ανωτέρω θέσεις, οι οποίες είναι μείζονος σημασίας για τη λειτουργία της εκπαίδευσης, οι πλέον κατάλληλοι για τη βέλτιστη εκπλήρωση των καθηκόντων τους ως διευθυντές εκπαίδευσης . Σε θέσεις στελεχών μείζονος σημασίας λοιπόν, η συνέντευξη αξιοποιείται για την επιλογή των πλέον κατάλληλων στελεχών
Εδώ θα δεις αναλυτικά ότι σχεδόν πάντοτε γίνονταν με συνέντευξη
Από το βασιλικό διάταγμα του 1915 στην ψηφοφορία των συλλόγων και την επαναφορά της συνέντευξης
www.alfavita.gr