«Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών η οποία συστάθηκε με το άρθρο 1 του ν.δ. 2421/1953 και μετονομάστηκε και οργανώθηκε με το ν. 1645/1986 και το ν. 3649/2008 (Α’ 39) μεταφέρεται, ως αρμοδιοτήτων, θέσεων, ζ προσωπικού, στον Πρωθυπουργό», αναφέρεται στο σχετικό ΦΕΚ"
Πρώτον δεν μου απαντάς τίποτα για τον Τσίπρα
Σε αυτό που γράφεις ο Μητσκης έχει την ΠΟΛΙτΙΚΗ ευθύνη της ΕΥΠ
Όπως και όλοι οι υπουργοί έχουν την πολιτική ευθύνη του τι συμβαίνει στο υπουργείο τους
Φυσικό είναι με τους χιλιάδες υπαλλήλους κάθε υπουργείου και δεν ξέρω ποσους της ΕΥΠ με υπάρχουν και κάποιοι κακοπροαίρετοι ανήθικοι κλπ
Αν κάποιοι κάνουν κάτι παράνομο
Ποινική ευθύνη θα έχει ο πρωθυπουργός και ο εκάστοτε υπουργός αν ήξερε και δεν τους απέτρεψε
Στην Συγκεκριμένη περίπτωση
1 ο Μητσοτάκης δεν ξέρουμε αν ήξερε η δεν ήξερε μόνο υποθέσεις κάνουμε και το λόγο του ξέρουμε
2 ας κάνουμε μία υπόθεση εργασίας ότι του το είχαν πει
Τι δηλαδή ότι θα παρακολουθειθει ένα τηλέφωνο ευρωβουλευτή με σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου ανωτέρου υπαλλήλου της ΕΥΠ και εντολή εισαγγελέα ως ο νόμος ορίζει
Δεν ξέρω αν ο προϊστάμενος της ΕΥΠ δηλαδή ο πρωθυπουργός εχει ΝΟΜΙΜΑ το δικαίωμα να αποτρέψει την παρακολούθηση του τηλεφώνου κάποιου που έχει δώσει εντολή εισαγγελέας της ανεξάρτητης δικαστικής εξουσίας
Ανεπίσημα βέβαια μπορεί να το κάνει αν δέχτει καιο εισαγγελέας και η ΕΥΠ
Και δεν ξέρω γενικά αν οι πολίτες θέλουμε η εκτελεστική εξουσία να παρεμβαίνει αλλάζοντας τις απόφασεις της δικαστικής
Και αυτό που λέει ο Μητσοτάκης ότι αν το ήξερα θα το απέτρεπα
Πιστεύω ότι είναι για ψηφαλάκια
Με κανένα τρόπο όμως δεν λέω ότι το ήξερε άλλη μία φορά δεν ξέρω αν το ήξερε
3 ήξερε δεν ήξερε Αν ακολουθηθεί και η νόμιμη διαδικασία με εισαγγελέα τι μπορεί να του προσάψει κάνεις