13.
εσυ ρε σκουπιδι της κοινωνιας δεν ντρεπεσαι να υπερασπιζεσαι τον καρκινο της πολιτικης, ανθρωπους γεννημενους για να μην κανουν τιποτα και να τρωνε να τρωνε να τρωνε λεφτα, με στομαχι χωρις πατο; τα τζακια που γαμησανε τον τοπο δεκαετιες τωρα και τους γλειφεις τα αρχιδια, γιατι; ποσο πιο χαμηλα μπορεις να πεσεις ρε δουλε
δεν φανταζεσαι πως εχει ανεβει το βιοτικο επιπεδο των μικρομεσαιων ελληνων τα τελευταια 50 χρονια που κυβερνησαν τα τζακια
επειδη ειμαι μεγαλος εχω δει την διαφορα
μεχρι 6 χρονων ζουσα σε νησι του αιγσιου
νερο απο το πηγαδι
ηλεκτρικο το βραδυ βλεπαμε με λαμπα πετρελαιου
το καραβι εκανε 6 ωρες τωρα 2
κρεας καθε κυριακη γιορτες
το καραβι επαιρνε 1 αυτοκινητο με γερανο αφου ελαχιστοι ειχαν
ψυγειο παγου
οχι τηλεφωνο
ηρθαμε στην α θηνα
σιγα σιγα αγορασαμε ηλεκτρικο σιδερο μετα κουζινα ψυγειο τηλεοραση αχρωμη
και να σκεφτεις οτι λογω του ναυτικου επαγγελματος του πατερα μου ειχαμε αρκετα χρηματα
για να παρεις τηλεφωνο αιτηση οτε περιμενες 2 χρονια πολυ πληρωνες αρχικα
το μονο καλο εν σχεσει με σημερα δεν ειχε χρονοχρεωση
δουλευαμε 48 ωρες εξαημερο και πρωτη αδεια 14 μερες
ταξιδια εξω ονειρο αυτοκινητο ονειρο
μερος απο αυτα που σου λεω μπορεις να δεις σε μια σειρα της ερτ τα καλυτερα μας χρονια που υπαρχει στο ερτφλιξ μεσα απο τα ματια μιας οικογενειας
ενδεικτικα στο 1 επισοδειο το 1068 ο ανθρωπος προσεληνωθηκε στο φεγγαρι
η οικογενεια ειχε παρει ΜΕ ΔΟΣΕΙς ΑΧΡΩΜΗ ΤΒ
επειδη ειχε χαλασει η τβ του καφενειου και κανεις αλλος δεν ειχε μαζευτηκαν ολοι οι φιλοι στο σπιτι τους γι να δουν την προσεληνωση αφου κανεις αλλος δεν ειχε τβ
υπηρχαν πλουσιοι και φτωχοι τοτε ναι
υπαρχουν σημερα ναι
οι τοτε πλουσιοι σημερα θα ηταν παμφτωχοι
σημερα
κινητα σταθερα τβ σουπερ ολοι σχεδον αυτοκινητο ηλεκτρισμο υδρευση διακοπες καφετεριες ταβερνες πενθημερο 40 ωρες κλπ
και πολλοι
πολλα ακομη
βεβαια για να πω την αληθεια η καλυτερευση της ζωης σε μικρο μερος οφειλεται και σε δανεικα προσωπικα και του κρατους που χωρις αυτα θα ηταν λιγο χειροτερα
ο καπιταλισμος δινει πολλα λεφτα σους καπιταλιστες αλλα ανεβαινει και το επιπεδο των φτωχων
και μια ερωτηση
τι θα προτιμουσες την κοινωνια α που ολοι θα ειχαν με τις σημερινες τιμες απο 600 μεχρι 800 ευρω
η την κοινωνια β που τ0 8% θα ηταν ανεργο
το 10% θα επαιρνε 4οο με 600 ευρω
το 20% 600 με 800
το 22% 800 με 1200
το 20%1200 με 2000
το 10% 2000 με 3000
το 10% πανω απο 3000
εγω την β που εχει ανισοτητες το 18% θα περμουσε χειροτερα το 62% καλυτερα με την προυποθεση το 18% να ειχε μινιμουμ κοινωνικες παροχες