Φιλε Θανο πες μας και σε ποιο νησακι εμεινες και ποσο σου κοστισε.
Cayo Santa Maria. Τιμή ακριβώς δε θυμάμαι, αλλά μου κοστισαν παραπάνω οι 5 μέρες εκεί (σε all inclusive resort όμως) από όσο οι υπόλοιπες 10 μέρες σε κάζα, μαζί με πρωινά κλπ τέλεια θάλασσα εκεί και πλούσιος κόσμος (που ψάχνεται...)
Να γραψω κ'εγω καποια πραματα για τον φιλο μας τον Ταου.
1)Αστυνομια ενοειται οτι υπαρχει ολο το βραδυ και σε πολλα μαγαζια που εχει τουριστες υπαρχουν αστυνομικοι με πολιτικα.Γενικα δεν θα νιωσεις ανασφαλης αλλα ειδικα για Αβανα ισχυει το "φυλαγε τα ρουχα σου να εχεις τα μισα".
[/quote]
Σωστός.Η συμβουλή που μου έδωσαν εμένα οι σπιτονοικοκύρηδές μου ήταν ότι μέχρι τις 11 το βράδυ κάνε ό,τι θες γιατί έχει μπάτσους παντού στους δρόμους. Μετά προτίμησε κεντρικές οδούς. Επίσης, γενικά προσοχή γιατί οι Κουβανοί/ές είναι πρήχτες: για να αγοράσεις πούρα, ρούμι, να πας σε φεστιβάλ σάλσα, να βγεις φωτογραφία μαζί τους κλπ. Πολλές φορές είναι απατεώνες και θέλουν να σε πάνε κάπου απόμερα να σε ληστέψουν. Αλλες απλά είναι κράχτες. Αλλες απλά είναι ζητιάνοι. Γενικά θα τύχετε δεκάδες τέτοιους καθώς περπατάτε. Οπως έχουν πει πολλοί, η Κούβα είναι μια χώρα ζητιάνων πλέον...
2)Για μενα η "ροδα" στην Κουβα ειναι απαραιτητη,ειναι το πρωτο πραμα που κανω οταν φτανω.Οταν ειμαι με φιλο νοικιαζουμε αμαξι και οταν ειμαι μονος μηχανακι.Τον Ιουνιο που θα πατε θα εχει περιπου 40Ε την μερα,δηλαδη με 20Ε την μερα ο καθενας θα εχετε την ανεση σας να πατε οπου θελετε,οτι ωρα θελετε χωρις να χρειαζεται να μπλεξετε με τον καθε ταξιτζη.Ασε που κατα την διαρκεια της μερας ειναι ειναι πολυ ευκολο να το γεμισετε με chicas....
3)Η Αβανα δεν ειναι και τοσο φτηνη για καποιον που θελει να εξασκησει πολυ το "σπορ"...25 δολαρια η casa +15 για φαγητο +10 στην παραλια +10(?) η εισοδο στην disco το βραδυ + τι θα πιεις μεσα + 60(?) αν θελεις να παρεις καποιο απο τα "δηλητηρια" που κυκλοφορουν εκει μεσα.Αν βαλεις και τις μετακινησεις,10(?) αν γυρνας με ταξι ή 20 αν παρετε αυτοκινητο.Για μενα η Αβανα αξιζει μονο για 3-4 μερες εκτος αν εχεις πολλα λεφτα.
[/quote]
όντως. + το οτι σε πιάνει ψυχοπλάκωμα με τη φτώχια, αλλά και την νοοτροπία τους (τεμπελιά, κακομοιριά κλπ κλπ)
4)Στο θεμα καιρου παιζει ρολο και η τυχη,αυτον τον Νοεμβριο ειχε πολυ καλο καιρο και ζεστη.Περισυ τον Νοεμβριο-Δεκεμβριο ειχε κρυο,ουτε με μπουφανακι δεν μπορουσες να σταθεις εξω το βραδυ.Περισυ Ιουνιο-Ιουλιο ειχε πολυ ζεστη και σχεδον καθε απογευμα εβρεχε,προπερσι σχεδον ολο τον Ιουλιο εριξε 2-3 βροχες.Για μας απο θεμα υποφερτης ζεστης και σχεδον καθολου βροχη η καλυτερη εποχη ειναι Μαρτιος-Απριλιος.Απλως δεν εχειπολλους Κουβανους στις παραλιες.
[/quote]
Οι Κουβανοί απαγορεύεται να πάνε στις παραλίες, τουλάχιστον των τουριστικών ριζόρτ! μόνο ξένοι επιτρέπεται να μπουν. Καλό ε; Στην ίδια σου την χώρα να απαγορεύεται... Ακόμη και συνέδριο να γίνεται, ο καθηγητήςς πανεπιστημίου χρειάζεται ειδική άδεια και μόνο για τις μέρες του συνεδρίου (εκτός αν είσαι σούπερ διάσημος ή λεφτάς υποθέτω)
5)Οποιος Κουβανος σε πλησιαζει ή τον διωχνεις ή τον αγνοεις..dale nino...
[/quote]
σωστός: εκτός αν είναι γκόμενα, αλλά ποτέ για 'φεστιβάλ σάλσα', εκεί είναι ληστεία... καλό είναι να ξέρεις τα βασικά στα ισπανικά, καλημέρα, ευχαριστώ, παρακαλώ κλπ
6)Για την διαμονη τα ειπε ολα ο Θανος.
7)Ενοειται νερο παντα εμφιαλομενο,παρτε μαζι σας και κανενα depon,imodium.
[/quote]
γενικά, να θυμάστε ότι η Κούβα λόγω εμπάργκο μπορεί να μην έχει πολλά βασικά αγαθά. Οπότε, αν μείνετε σε κάζα, χρειάζεστε τα πάντα από καλλυντικά: αφρόλουτρα, σαμπουάν, ξυριστικά, προφυλακτικά, οδοντόκρεμες, αντιηλιακά κλπ κλπ. Συνήθως, αν δε μείνεις κα΄που πολύ ακριβά, μόνο ένα σαπούνι παρέχουν (και πετσέτες), εκτός από τα ριζόρτ που έχουν τα περισσότερα
Αν θες να ρωτησεις κατι αλλο,εδω ειμαστε(Αρκει να το γνωριζουμε)Αν διαβασεις και τις προηγουμενες σελιδες σιγουρα θα σου λυθουν πολλες αποριες.
ΥΓ1:Θανο αν πας πολλες φορες και συναναστραφεις με τους Κουβανους σιγουρα θ'αλλαξεις γνωμη γι'αυτους... :S
[/quote]
Δε νομίζω: θύματα είναι: δε μπορούν να φύγουν από τη χωρα τους παρά μόνο αν παντρευτούν, ο κομμουνισμός τους έχει κάνει όλους ζητιάνους και τεμπέληδες, πολλές φορές λόγω φτώχιας πολλοί ακόμη πιστεύουν ότι ο Κάστρο (ο Ραούλ) είναι ο σωτήρας τους κλπ κλπ. Ζουν κυριολεκτικά με τις κατσαρίδες, 6 άτομα σε ένα δωμάτιο, και νιώθουν ευτυχισμένοι. Κι αυτοί που ξέρουν τι υπάρχει εκεί έξω, οι πατεράδες πλασάρουν τις κόρες και τους γιους τους σαν πόρνες μήπως και παντρευτούν κανέναν πλούσιο Καναδό/ή... Αυτό γενικά σηκώνει πολλή συζήτηση: είναι για λύπηση αλλά και φτύσιμο...
ΥΓ2:Τα χειροπιοητα πουρα 3 ευρω;;;Σας εγδαραν οι αληταραδες...
[/quote]
όντως. Αλλά γενικά, στα επίσημα μαγαζιά είναι πλέον ακριβοί. Καταλαβαν ότι έχει ψωμί η δουλειά και μαγκέψαν. φτηνά μόνο από παραγωγό, σε ποσότητα, ή από μαύρη αγορά, κυρίως το 2ο αλλά προσοχή σοτυς απατεώνες...
ΥΓ3:Στην Αβανα στην Μαλεκον και στο δρομο βρισκεις γκομενακια με 20-30 δολαρια.
ΥΓ4:ΣΠΥΡΟ ΚΡΑΤΑ ΓΕΡΑ....
[/quote]
άντε με τρέλα!!!!!!!!!