Νέα

Κωσταντίνα Κούνεβα

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα Upogeios
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 104
  • Εμφανίσεις 7K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

Upogeios

Μέλος
Εγγρ.
24 Μαρ 2008
Μηνύματα
1.262
Κριτικές
2
Like
770
Πόντοι
96
--- Πότε σκεφτήκατε την Ελλάδα για πρώτη φορά;

Επειδή σπούδαζα Ιστορία, ήθελα πολύ να δω την Ελλάδα. Πήρα βίζα, ήρθα, η μαμά μου ήταν ήδη εδώ, αλλά είδα μόνο την Ακρόπολη. Δεν ήξερα ελληνικά ούτε αγγλικά και δεν κατάφερα να δω τίποτα άλλο. Γύρισα στη Βουλγαρία και είπα ότι θα έρθω άλλη φορά οργανωμένα, αλλά η ζωή μου σέρβιρε άλλα.

--- Τι αληθεύει από όλα αυτά που έχουν ακουστεί; Γιατί ήρθατε τελικά στην Ελλάδα;

Ήρθα το 2001 για να κάνω εγχείρηση στον γιο μου τον Εμμανουέλ. Είχε πρόβλημα στην καρδιά, τώρα είναι καλά.

--- Και μετά την επέμβαση αποφασίσατε να μείνετε στην Ελλάδα;

Ναι. Είχα έρθει με πολύ λίγα ρούχα γιατί δεν είχα σκοπό να παραμείνω, αλλά μας είπαν ότι έπρεπε συνεχώς να κάνουμε εξετάσεις. Θα μου κόστιζαν τόσο πολύ τα ταξίδια πήγαινε- έλα και αποφάσισα να μείνουμε εδώ.

--- Η πρώτη σας δουλειά στην Ελλάδα;

Δούλεψα στο σούπερ μάρκετ Μπαζάρ στην αποθήκη, στο Μοσχάτο, ενάμιση χρόνο. Νύχτα, από τις 10 έως 6 το πρωί.

--- Νυχτερινή.

Ναι, για να μπορώ το πρωί να είμαι με τον Εμμανουέλ. Το βράδυ τον πρόσεχε η μαμά μου που εργαζόταν το πρωί. Έπειτα από ενάμιση- δύο χρόνια που μπόρεσα να τον πάω σε παιδικό σταθμό, αποφάσισα να αλλάξω και την εργασία μου.

--- Πόσα παίρνατε τότε στο σούπερ μάρκετ;

500 ευρώ

--- Και μετά;

Έμεινα άνεργη ένα διάστημα. Είχαμε κάνει και την εγχείρηση στον Εμμανουέλ και δεν ήθελα να πάω αμέσως για δουλειά. Αφού στάθηκε στα πόδια του κάπως, ξεκίνησα στην εταιρεία όπου εργαζόταν τότε η μαμά μου, στον ΗΣΑΠ, σαν καθαρίστρια.

--- Να καθαρίζετε τους σταθμούς. Πόσες ώρες την ημέρα;

Έξι.

--- Μια ιστορικός να καθαρίζει τον σταθμό του ΗΣΑΠ.

Εθνογράφος είμαι.

--- Και πόσα λεφτά;

Α, στην αρχή ήταν 700 ευρώ. Μετά σιγά σιγά έπεφταν οι μισθοί, μέχρι που είχαν φτάσει γύρω στα 520 ευρώ.

--- Πώς έπεφταν οι μισθοί; Συνήθως οι
μισθοί ανεβαίνουν.

Ε, σ΄ εμάς οι μισθοί έπεφταν. Μας έβαλαν και υπογράψαμε και κάτι χαρτιά...

--- Δηλαδή;

Τα παρουσίασαν ως στατιστική. Μας ρώτησαν πόσες γλώσσες ξέρουμε, τι δουλειές έχουμε κάνει, πού ζούμε κ.τ.λ. και εμείς τους πιστέψαμε γιατί μέχρι τότε ήταν πολύ καλή η συμπεριφορά της εταιρείας. Παίρναμε όλα τα επιδόματα που έπρεπε να πάρουμε και έτσι τους πιστέψαμε και υπογράψαμε. Αλλά αυτά τα χαρτιά ήταν τελικά σύμβαση εργασίας, δεν ήταν στατιστική.

--- Και άλλαξαν τους όρους εργασίας;

Ναι. Εμφανίστηκε και ένα διάλειμμα μισής ώρας, το οποίο ούτε είχε ζητηθεί από τα συνδικάτα. Έπεσε και το ένσημο, από βαρύ έγινε απλό.

--- Ποια ήταν η βασική προσπάθειά σας ως γραμματέα στο σωματείο των καθαριστριών;

Η δουλειά μας ήταν να ενημερώνουμε τους εργαζόμενους για τα δικαιώματά τους. Κάναμε ελέγχους με την Επιθεώρηση Εργασίας σε διάφορα έργα, για να αποδείξουμε ότι όντως παρανομούν. Και προσπαθούσαμε να κάνουμε πρόταση νόμου να γραφτεί ως επάγγελμα ο καθαριστής, γιατί ακόμη δεν υπάρχει επάγγελμα καθαριστής.

--- Είσαστε ενταγμένη σε κάποιο κόμμα;

Όχι, δεν ασχολούμαι με κόμματα. Κάθε κόμμα είναι ένα πλαίσιο και κάθε άνθρωπος που συμμετέχει στο κόμμα είναι μια τελεία μέσα στο πλαίσιο. Υπάρχει ιεραρχία εκεί μέσα, κατά συνέπεια υπάρχει και ανταγωνισμός- ποιος θα πάρει την πρώτη θέση. Και αυτός ο ανταγωνισμός βγαίνει έξω, στην κοινωνία, και τελικά μεταδίδεται ένα άρρωστο πνεύμα σε όλη την κοινωνία.

--- Ποια είναι η ιδεολογία σας όμως;

Δεν έχω. Δεν χρειάζεται ιδεολογία στη ζωή, χρειάζεται σοφία. Οι άνθρωποι χιλιάδες χρόνια πριν από εμάς, έχουν ανακαλύψει τη σοφία.

--- Αυτό που ακούστηκε ότι σας είχαν προτείνει να γίνεται ευρωβουλευτής;

Σε εμένα δεν έχουν έρθει να μου κάνουν πρόταση.

--- Θα δεχόσασταν;

Όχι.

--- Κάποιος που ξέρει τη δράση σας θα έλεγε ότι είστε μια αριστερή συνδικαλίστρια.

Μπορεί να φαίνομαι σαν αριστερή, ως νοοτροπία, αλλά δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με κόμματα. Έχω παρουσιαστεί σε εκδηλώσεις αριστερών κομμάτων- ούτε ξέρω ποιος με καλεί, να σας πω την αλήθεια αλλά για να πω τα προβλήματα του κλάδου μας, τα προβλήματα των γυναικών, τα προβλήματα των μεταναστών.

--- Πριν από την επίθεση υπήρχαν απειλές;

Ναι, υπήρχαν απειλές στο κινητό.

--- Συγκεκριμένα;

«Αν δεν σταματήσεις να τα κανείς αυτά θα σε σκοτώσουμε».

--- Πόσο καιρό πριν από την επίθεση σας απειλούσαν;

Έχουν ξεκινήσει από το 2006.

--- Λέγοντας τι;

«Να μην τα κανείς αυτά επειδή θα σε σκοτώσουμε».

--- Και δεν φοβηθήκατε;

Τους έκλεισα το τηλέφωνο. Και την άλλη φορά χωρίς να περιμένω να μου πουν κάτι τους είπα, «αν έχετε κάτι καλό να μου πείτε σας ακούω, αν θα μου πείτε το ίδιο σας κλείνω». Και τους το έκλεισα.

--- Στη δουλειά υπήρχαν άνθρωποι που σας έλεγαν «πρόσεξε, Κωνσταντίνα, θα βρεις τον μπελά σου»;

Τώρα θα μπλέξω ανθρώπους άμα το δηλώσω αυτό το πράγμα αλλά ερχόντουσαν και μου έλεγαν «τι θα πετύχεις με αυτά που κάνεις;». Ότι εγώ κάνω λάθος και αυτοί είναι σωστοί. Εγώ δεν νομίζω ότι έκανα λάθος, να βοηθάς τον κόσμο δεν είναι λάθος, αυτό είναι το καλό.

--- Δηλαδή αν γυρνούσατε τον χρόνο πίσω τα ίδια πράγματα θα κάνατε;

Δεν το έχω σκεφτεί ποτέ αλλά δεν πιστεύω ότι θα έκανα κάτι άλλο. Αφού με είχαν προειδοποιήσει ότι θα με σκοτώσουν και πάλι το ίδιο έκανα.

--- Το κράτος ανέχτηκε τις παρανομίες των εταιρειών καθαρισμού

Η αδράνεια όσον αφορά τον έλεγχο των εταιρειών με τα συνεργεία καθαρισμού είναι η μοναδική κατηγορία που προσάπτει η Κωνσταντίνα Κούνεβα στο ελληνικό κράτος. «Δεν είναι μία, δύο, τρεις εταιρείες. Όλες οι εταιρείες έχουν την ίδια συμπεριφορά και το κράτος, το ΙΚΑ, η Επιθεώρηση Εργασίας δεν έκαναν τίποτα, για να έχουμε οι εργαζόμενοι τον νόμιμο μισθό, τα νόμιμα ένσημα», λέει χαρακτηριστικά.

--- Έχετε την αίσθηση ότι το ελληνικό κράτος δεν σας προστάτευσε; Ότι κάποιοι πίστεψαν ότι μπορούν να σας χτυπήσουν και να μείνουν ατιμώρητοι;

Τότε; Δεν υπήρχε λόγος να με προστατεύει το κράτος, απλώς δεν έκανε τις σωστές κινήσεις με τις παρανομίες των συνεργείων καθαρισμού.

--- Εδώ, στον Ευαγγελισμό, σας περιποιήθηκαν;

Πολύ καλά. Πολύ καλοί γιατροί και πολύ καλοί άνθρωποι. Πάρα πολύ καλοί. Τους αγαπάω πολύ. Έχω πια μια ιδιαίτερη σχέση μαζί τους.

--- Ξέρετε ότι βγήκαν πολλοί στους δρόμους για σας. Όχι πάρα πολλοί, αλλά πολλοί.

Ναι, το έμαθα. Στην αρχή δεν μπορούσα να το συνειδητοποιήσω. Μου φαινόταν περίεργο. Δεν υποστήριξαν όμως μόνον εμένα, προσπαθούσαν να βοηθήσουν τον εαυτό τους, ήταν ένας τρόπος αντίδρασης.

--- Έγιναν διαδηλώσεις, έγραψαν συνθήματα.

Με αυτό, που γράφουν δηλαδή συνθήματα στους τοίχους, δεν συμφωνώ. Καλό είναι να έχεις άποψη, αλλά να μη χαλάς κάτι που δεν μπορείς να το φτιάξεις ξανά ο ίδιος. Πρέπει να προσέχουμε το περιβάλλον γύρω μας. Και τα μαγαζιά, τον κόσμο.

--- Δεν πιστεύετε δηλαδή στη βία. Ούτε ως απάντηση στη βία του κράτους.

Ε βέβαια, η βία δεν χρειάζεται. Υπάρχει ένας τρόπος πολύ καλός: ο λόγος.

--- Μπορείς να αλλάξεις τον κόσμο μόνο με τον λόγο;

Δεν είναι καθόλου δύσκολο. Βία σημαίνει φόβος. Βία χρησιμοποιεί αυτός που φοβάται. Για ποιον λόγο να χρησιμοποιήσει βία ο εργαζόμενος; Τι έχει να κερδίσει;


«Όσο μεγαλύτερος ήταν ο φόβος τους τόσο πιο σκληρή ήταν η επίθεση»

Τους πρώτους μήνες μετά την επίθεση η Κωνσταντίνα Κούνεβα δεν έβλεπε και «μιλούσε» μόνο με σημειώματα. Σήμερα, ύστερα από 8 μεγάλα χειρουργεία, και βλέπει και μιλάει. Όπως καταγγέλλουν όμως οι δικηγόροι της Κώστας Παπαδάκης και Δάφνη Βαγιανού, όλους αυτούς τους μήνες που η Κούνεβα μπορεί επιτέλους να συνεννοηθεί δεν την έχει επισκεφθεί ούτε μία φορά ο ανακριτής. Ανάλογη αδιαφορία είχε επιδείξει τις πρώτες εβδομάδες μετά την επίθεση και η Αστυνομία. Ανώτεροι αστυνομικοί παραδέχονται σήμερα ότι «πράγματι στην αρχή χάθηκε πολύτιμος χρόνος».

Πριν από μία εβδομάδα ενημέρωση για την «υπόθεση Κούνεβα» ζήτησε και ο νέος υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. «Για μένα το θέμα είναι ανοιχτό», λέει ο υπουργός στα «ΝΕΑ» και προσθέτει: «Είναι ένα στοίχημα να πιάσουμε αυτόν που πέταξε το υγρό αλλά και αυτούς που έδωσαν την εντολή. Την υπόθεση θα αναλάβουν οι καλύτεροι αξιωματικοί. Για μας ο φάκελος τώρα ανοίγει».

--- Η Αστυνομία πιστεύετε ότι έχει κάνει τη δουλειά της;

Για να μην τους έχει βρει δεν έχει κάνει τη δουλειά της σωστά.

--- Άργησε μάλλον να ασχοληθεί σοβαρά με την υπόθεση.

Από όσο κατάλαβα μετά, ναι.

--- Του γιου σας του Εμμανουέλ τι του είπατε;

Να μην έχει θυμό και μίσος. Ούτε για τον άνθρωπο αυτό ούτε για αυτόν που τον πλήρωσε. Εγώ πιστεύω ότι όσο μεγαλύτερος ήταν ο φόβος τους τόσο πιο σκληρή ήταν η επίθεση.

--- Μιλάτε σαν να μην έχετε μίσος μέσα σας.

Όντως δεν έχω μίσος, ναι.

--- Ούτε καν γι΄ αυτόν, τον συγκεκριμένο άνθρωπο που το ΄κανε;

Τον λυπάμαι, αυτός ο άνθρωπος έχει προβλήματα μεγάλα. Πρόβλημα με την ψυχή του, τον εαυτό του. Έχει εγωισμό και φόβο.

--- Σας έκανε ένα μεγάλο κακό όμως.

Σ΄ εμένα το κακό φαίνεται, σ΄ εκείνον δεν φαίνεται, αυτός τραβάει πολύ περισσότερα από μένα. Είμαι σίγουρη. Όταν κάνεις επίθεση σε έναν άνθρωπο, αυτό πολλαπλασιάζεται και γυρνάει σε σένα.

--- Η ταπεινότητα, ο αυτοέλεγχος, ταιριάζουν με τον ρόλο μιας δυναμικής συνδικαλίστριας;

Ε μάλλον ταιριάζουν, αφού εγώ είμαι έτσι.

--- Δεν έχει συμβεί κάποια στιγμή στη συνδικαλιστική σας δράση...

... να φωνάξω, να ξεσπάσω; Όχι, σπάνια γίνεται αυτό. Σ΄ αυτή την περίπτωση συνήθως χρησιμοποιώ το χιούμορ. Χαρακτηρίζω τον άλλον με χιούμορ και τον ηρεμώ.

--- Ποιοι σας συμπαραστάθηκαν όλους αυτούς τους μήνες;

Κατ΄ αρχάς σε αυτό το δωμάτιο έχουν έρθει αμέτρητοι άνθρωποι που δεν ήξερα ποτέ στη ζωή μου. Γνώρισα έναν καταπληκτικό κόσμο. Ας πούμε καθημερινά δίπλα μου σαν τη μαμά μου είναι η οικογένεια Μάτσα. Οι γιατροί Κατερίνα και Σάββας Μάτσας.

--- Γνωριζόσασταν από πριν με την ψυχίατρο κ. Μάτσα, την επιστημονική υπεύθυνη του «18 Άνω»;

Δεν την ήξερα, η κ. Μάτσα έμαθε στα γενέθλιά της, 1η Ιανουαρίου ότι έγινε αυτό το πράγμα κι ήρθε και βρήκε τη μαμά μου και στάθηκε δίπλα της. Με αυτόν τον τρόπο έχουν έρθει και από τον Ταύρο κοινωνικοί λειτουργοί. Βοηθάνε πάρα πολύ και το παιδί μου. Βοηθάνε οι συναδέλφισσες από το σωματείο, φιλενάδες, φίλοι που είχα.
 
OP
OP
Upogeios

Upogeios

Μέλος
Εγγρ.
24 Μαρ 2008
Μηνύματα
1.262
Κριτικές
2
Like
770
Πόντοι
96
Αυτη ειναι η συνεντευξη που εδωσε η Κ. Κουνεβα στην εφημεριδα "Τα Νεα".
Δεν εχω να σχολιασω το παραμικρο. Απλα νομιζω οτι αξιζει να διαβαστει!
 

soisix

Μέλος
Εγγρ.
29 Ιουν 2009
Μηνύματα
2.399
Like
0
Πόντοι
16

Τριπλασιάστηκαν την τελευταία πενταετία οι δαπάνες καθαρισμού των συρμών, των λεωφορείων και των εγκαταστάσεων του ΟΣΕ με την ανάθεση του έργου σχεδόν κατ΄ αποκλειστικότητα σε δύο εταιρίες.

Όπως αποκάλυψε ο ΣΚΑΪ, από το 2004 το έργο ανέλαβαν οι εταιρείες Οικολογική ΑΕ και Οικομέτ...

–γνωστή από την υπόθεση Κούνεβα- και το κόστος εκτοξεύτηκε απο τα 3,5 στα 7,5 εκατομμύρια ευρω.

Το ποσό το 2007 αυξήθηκε στα 11,7 εκατομμύρια, ενώ μέχρι τον Οκτώβριο του 2009 είχαν καταβληθεί στις 2 εταιρίες 7,3 εκατομμύρια ευρώ.

Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΣΕ, Δημήτρης Καραπάνος έκανε λόγο στο ΣΚΑΪ για τεράστιο πολιτικό σκάνδαλο, αφού όπως είπε – οι εταιρίες Οικομέτ και Οικολογική ΑΕ ανέλαβαν τον καθαρισμό στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, καθώς άλλαξε το καθεστώς ανάθεσης του έργου που έως τ 2003 ελέγχονταν από τους κατά τόπους προϊσταμένους.

Πρόσθεσε ότι το επίπεδο καθαριότητας όχι μόνο δεν βελτιώθηκε αλλά επιδεινώθηκε.

Η αύξηση του κόστους οφείλεται στην αναβάθμιση και διεύρυνση του έργου ανέφερε στο ΣΚΑΪ ο διευθυντής υποδομών του ΟΣΕ έως το 2008, Βασίλης Μακαντάσης.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, Νίκος Κιουτσούκης, δήλωσε στο σταθμό μας, ότι σε τόσο μεγάλες εργολαβίες δεν είανι δυαντός ο έλεγχος ποιότητας.

Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα εργάζονται για ψίχουλα και ανασφάλιστοι, καταστρατηγείται η εργατική νομοθεσία, τόνισε η πρόεδρος της Παναττικής Ένωσης Καθαριστριών, Βλασία Δημητρακοπούλου.

Τέλος ο πρόεδρος της Ένωσης Μηχανολόγων Μηχανικών του Οργανισμού, Χρήστος Ρετσινιάς, εξέφρασε την άποψη ότι οι δυο εταιρίες λειτουργούν ως καρτέλ.

H πηγη ειναι απο skai.gr,και η μια εκ των δυο εταιριων,οι πρωην "εργοδοτες" της Κ.Κουνεβα...
 

OXIA

Μέλος
Εγγρ.
9 Ιαν 2008
Μηνύματα
3.289
Like
8
Πόντοι
16
Αυτη ειναι η συνεντευξη που εδωσε η Κ. Κουνεβα στην εφημεριδα "Τα Νεα".
Δεν εχω να σχολιασω το παραμικρο. Απλα νομιζω οτι αξιζει να διαβαστει!
Τι να σχολιάσεις....
Σου σηκώνεται η τρίχα κάγκελο...
 
Εγγρ.
18 Ιαν 2009
Μηνύματα
219
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
Η Κωνσταντίνα Κούνεβα δεν είναι απλά μία αστυνομική περίπτωση ή μία δικαστική υπόθεση.
Είναι το μέτρο.
Το μέτρο που θα κρίνει την αποτελεσματικότητα της αστυνομίας, το αδέκαστο της δικαιοσύνης, την αποφασιστικότητα της πολιτικής εξουσίας.
Μα πάνω απ' όλα το μέτρο που θα κρίνει την δική μας ακεραιότητα, γενναιότητα και ανθρωπισμό.

Να σαι κάλα ρε Κωνσταντίνα, όσο μπορείς περισσότερο τουλάχιστον και συ και ο γιός σου.










[ας το διάλο ρε κωλόπαιδα, με κάνατε να συγκινηθώ βραδιάτικα, πορνόγερος άνθρωπος]
 

Proximo

Μέλος
Εγγρ.
7 Νοε 2009
Μηνύματα
168
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
Η Κωνσταντίνα Κούνεβα δεν είναι απλά μία αστυνομική περίπτωση ή μία δικαστική υπόθεση.
Είναι το μέτρο.
Το μέτρο που θα κρίνει την αποτελεσματικότητα της αστυνομίας, το αδέκαστο της δικαιοσύνης, την αποφασιστικότητα της πολιτικής εξουσίας.
Μα πάνω απ' όλα το μέτρο που θα κρίνει την δική μας ακεραιότητα, γενναιότητα και ανθρωπισμό.

Να σαι κάλα ρε Κωνσταντίνα, όσο μπορείς περισσότερο τουλάχιστον και συ και ο γιός σου.
:2funny:Ναι το μέτρο. οπως το Βατοπεδι, η κάθε ειδους εκμεταλευση και διωγμός των ξένων, τα δωράκια της Siemens,κλπ. Και για να μην ξεχνιομαστε συμπολιτης μας τελεσιδικα καταδικασμένος σε φυλακιση για υπεξαίρεση 11εκ ευρώ είναι ελεύθερος! Και όχι από τους άλλους τους κακούς από τους καινούργιους! Αυτούς που θα ανοίξουν και τον φακελλο της Κούνεβα! ΞΥΠΝΑΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΔΟΤΙΚΟ!
 

pornopapos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Ιαν 2009
Μηνύματα
42.180
Like
33
Πόντοι
366
η στάση της Κ. Κούνεβα επανανοηματοδοτεί έννοιες όπως
"αλληλεγγύη",
"εργατική τάξη",
"συνδικαλιστική οργάνωση",
"κοινωνική συνείδηση"
και -σε τελευταία ανάλυση-
"άνθρωπος"...
 

memosan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Οκτ 2006
Μηνύματα
12.219
Like
4
Πόντοι
166
η στάση της Κ. Κούνεβα επανανοηματοδοτεί έννοιες όπως
"αλληλεγγύη",
"εργατική τάξη",
"συνδικαλιστική οργάνωση",
"κοινωνική συνείδηση"
και -σε τελευταία ανάλυση-
"άνθρωπος"...
H Κουνεβα ειναι ολα αυτα επειδη καποιοι (κακως) τη σαπισανε στο ξυλο?
Ο Αλεξης ειναι ηρωας επειδη σκοτωθηκε απο μια μαλακια?
Σε λιγο θα μας πειτε οτι ο Πλεζουρας ειναι ο Μαρξ ο ιδιος!

Ρε μηπως το παρακανετε λιγο με τις υπερβολες?  Ψαχνετε απεγνωσμενα για προτυπα στις παρακμιακες  σας αριστερες συμμοριες!!!

Αληθεια, ο Αlexis ο προεδρος, δεν της ειχε κανει προταση να κατευει στις εκλογες και την αρνηθηκε? Γιατι στη συνεντευξη λεει οτι δεν τηςεγινε καμια προταση? Ποιος λεει ψεμματα?
 

memosan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Οκτ 2006
Μηνύματα
12.219
Like
4
Πόντοι
166
Η Κωνσταντίνα Κούνεβα δεν είναι απλά μία αστυνομική περίπτωση ή μία δικαστική υπόθεση.
Είναι το μέτρο.
Το μέτρο που θα κρίνει την αποτελεσματικότητα της αστυνομίας, το αδέκαστο της δικαιοσύνης, την αποφασιστικότητα της πολιτικής εξουσίας.
Μα πάνω απ' όλα το μέτρο που θα κρίνει την δική μας ακεραιότητα, γενναιότητα και ανθρωπισμό.

Να σαι κάλα ρε Κωνσταντίνα, όσο μπορείς περισσότερο τουλάχιστον και συ και ο γιός σου.










[ας το διάλο ρε κωλόπαιδα, με κάνατε να συγκινηθώ βραδιάτικα, πορνόγερος άνθρωπος]
η στάση της Κ. Κούνεβα επανανοηματοδοτεί έννοιες όπως
"αλληλεγγύη",
"εργατική τάξη",
"συνδικαλιστική οργάνωση",
"κοινωνική συνείδηση"
και -σε τελευταία ανάλυση-
"άνθρωπος"...

Μην ανοιξω το στομα μου τωρα για κλωνους!
 

pornopapos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Ιαν 2009
Μηνύματα
42.180
Like
33
Πόντοι
366
H Κουνεβα ειναι ολα αυτα επειδη καποιοι (κακως) τη σαπισανε στο ξυλο?
Ο Αλεξης ειναι ηρωας επειδη σκοτωθηκε απο μια μαλακια?
Σε λιγο θα μας πειτε οτι ο Πλεζουρας ειναι ο Μαρξ ο ιδιος!

Ρε μηπως το παρακανετε λιγο με τις υπερβολες?  Ψαχνετε απεγνωσμενα για προτυπα στις παρακμιακες  σας αριστερες συμμοριες!!!

Αληθεια, ο Αlexis ο προεδρος, δεν της ειχε κανει προταση να κατευει στις εκλογες και την αρνηθηκε? Γιατι στη συνεντευξη λεει οτι δεν τηςεγινε καμια προταση? Ποιος λεει ψεμματα?

δρ μεμο, μια διόρθωση:

την Κούνεβα,
οι "άνθρωποι" των αφεντικών δεν τη "σαπίσανε στο ξύλο",
αλλά την ΠΟΤΙΣΑΝΕ ΜΕ ΒΙΤΡΙΟΛΙ.
Μπορείς να το διανοηθείς;

Όλη η Ελλάδα ασχολιόταν μ' αυτό επί μήνες, αλλά που να φτάσει στα δικά σου αυτάκια!

ΥΓ Από τη συνέντευξη της Κούνεβα μόνο αυτά βρήκες να σχολιάσεις;
 

democrat

Σεβαστός
Εγγρ.
23 Δεκ 2006
Μηνύματα
1.873
Κριτικές
11
Like
10
Πόντοι
2.007
θα βρει τιποτα ο ποντιος Χρυσοχοιδης?
μαλλον εκμεταλλευεται το δραμα της Κουνεβα και λεει μπουρδες.
 

james070

Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2009
Μηνύματα
7.677
Κριτικές
4
Like
8
Πόντοι
66
Ε, σ΄ εμάς οι μισθοί έπεφταν. Μας έβαλαν και υπογράψαμε και κάτι χαρτιά...

--- Δηλαδή;

Τα παρουσίασαν ως στατιστική. Μας ρώτησαν πόσες γλώσσες ξέρουμε, τι δουλειές έχουμε κάνει, πού ζούμε κ.τ.λ. και εμείς τους πιστέψαμε γιατί μέχρι τότε ήταν πολύ καλή η συμπεριφορά της εταιρείας. Παίρναμε όλα τα επιδόματα που έπρεπε να πάρουμε και έτσι τους πιστέψαμε και υπογράψαμε. Αλλά αυτά τα χαρτιά ήταν τελικά σύμβαση εργασίας, δεν ήταν στατιστική. :new_shocked: :new_shocked: :new_shocked: :new_shocked:

--- Και άλλαξαν τους όρους εργασίας;

Ναι. Εμφανίστηκε και ένα διάλειμμα μισής ώρας, το οποίο ούτε είχε ζητηθεί από τα συνδικάτα. Έπεσε και το ένσημο, από βαρύ έγινε απλό.
:think: :think: :think: :think: :think: :think:

κανείς δεν το σχολίασε? :think: :think: :think: :think: :think: :think:



πουστρόπαπια!!!!!!

υπάρχει κάποιος τόσο πανέξυπνος που να πασσάρει σύμβαση εργασίας σε δεκάδες άτομα κι αυτοί να νομίζουν ότι είναι γκάλοπ? :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid:

καλά άσε! αβαβαβαβαβαβαβα! φτύσε πρώτα τα χύσια απ το βρωμόστομά σου και μετά μίλα καριόλη!
 

james070

Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2009
Μηνύματα
7.677
Κριτικές
4
Like
8
Πόντοι
66
την Κούνεβα,
οι "άνθρωποι" των αφεντικών δεν τη "σαπίσανε στο ξύλο",
αλλά την ΠΟΤΙΣΑΝΕ ΜΕ ΒΙΤΡΙΟΛΙ.

κακώς! δολοφόνος όποιος το έκανε και να σαπίσει στη φυλακή!

ο....Κάστρο? δεν είδα σχόλιο απ τα χιλιάδες παρόμοια......
ένα σχόλιο ότι το καταδικάζεις!!!!!

ξαναφτύσε!
 

Taiwanos

Μέλος
Εγγρ.
21 Αυγ 2009
Μηνύματα
196
Like
1
Πόντοι
1
Για κατι τέτοια εγω δεν πρόκειται να γυρίσω ποτε ξάνα μόνιμα στην Ελλάδα, έτσι πλήττεται ανεπανόρθωτα η Ελλάδα και μέσα και έξω. Καλή δύναμη στην γυναίκα και ειναι τυχερός ο "άνθρωπος" αυτος που έκανε αυτο το έγκλημα που είναι στην Ελλάδα και όχι καπου αλλού.

James, εύλογο το ερωτημά σου αλλα μιλάμε για ανθρώπους που ίσως να μην ξέρουν και καλα Ελληνικά, ίσως και να ειναι και φοβισμένοι. Αν εμένα κάποιος μου φέρει χαρτί στα κινέζικα εδω που είμαι που ειμαι και σε ένα πολυ καλο επίπεδο, παλι δεν θα υπογράψω για τον φόβο των "ιουδαίων" που λέμε, αν δεν συμβουλεύτω πρώτα κάποιον άνθρωπο δικό μου. Αυτοί οι άνθρωποι ίσως να μην είχαν αυτην την πολυτέλεια.
 
OP
OP
Upogeios

Upogeios

Μέλος
Εγγρ.
24 Μαρ 2008
Μηνύματα
1.262
Κριτικές
2
Like
770
Πόντοι
96
Το επιπεδο της συνεντευξης ειναι απιστευτο. Η Γυναικα ειναι τοσο απλη και αμεση που σου κοβει την ανασα! Δεν πιστευα οτι θα βρεθει ανθρωπος να εκφρασει τοσο καλα και απλα τοσο βασικες θεσεις γυρω απο την κοινωνικη μας υποσταση και το παραμυθι που λεμε ιδεολογια.
Το οτι ακομα και σε τετοια τοποθετηση εχει βρεθει ανθρωπος να χλευασει ειναι απλα αξιο λυπης.

Το 2003 δουλευα σε μια εταιρια που χρησιμοποιούσε καθαριστριες με το ιδιο συστημα. Μια ωραια πρωία λοιπον τι μαζεψαν ολες (οσες δουλευαν στην εταιρια καθαρισμου) και τους ειπαν οτι τωρα πια θα γινετε μονιμες στην εταιρια της οποιας το κτιριο καθαριζαν... τους εδωσαν τις συμβασεις και ολες τις υπεγραψαν χωρις δευτερη σκεψη. Υπεγραψαν γυναικες (ελληνιδες και μη) που δουλευαν 4-5 χρονια. Ακομα και εμεις δεν μπορεσαμε να καταλαβουμε τι γινεται... Πως τους επιασε τοσο ξαφνικα η καλοσυνη? Την στιγμη που η προσληψη εστω ενος βοηθου ηταν θεμα δυσκολο.
Ηταν ομως τοσο απλο...
Υπεγραψαν μια νεα συμβαση σε μια εταιρια και την ιδια στιγμη την παραιτηση απο την "παλια" εταιρια. Σε ενα διμηνο τις ειχαν διωξει ολες. Χωρις να πληρωσουν 1 ευρω για αποζημιωση.
 
Εγγρ.
18 Ιαν 2009
Μηνύματα
219
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
Μην ανοιξω το στομα μου τωρα για κλωνους!

Αυτό που υπονοείς θα ήταν αφελές.

Τα κλωνάρια εδώ μέσα δεν κυκλοφορούν με το ίδιο nick ή παραλλαγές του, ώστε να καρφόνονται.
 

vlachodeutsch

Μέλος
Εγγρ.
27 Δεκ 2008
Μηνύματα
6.218
Like
4
Πόντοι
66
:think: :think: :think: :think: :think: :think:
κανείς δεν το σχολίασε? :think: :think: :think: :think: :think: :think:
υπάρχει κάποιος τόσο πανέξυπνος που να πασσάρει σύμβαση εργασίας σε δεκάδες άτομα κι αυτοί να νομίζουν ότι είναι γκάλοπ? :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid:

καλά άσε! αβαβαβαβαβαβαβα!
η εισαι μικρος και δεν δεν ξερεις τι παιζετε εξω
η απλα θες να την λες συνεχως στον ΠΠ
ακου εκει δεν γινεται :2funny: :2funny: :2funny:
 

Επισκέπτης
Ο Αλεξης ειναι ηρωας επειδη σκοτωθηκε απο μια μαλακια?

Γράφεις ότι γράφεις.
Τουλάχιστον κάνεις τον κόπο να διαβάσεις μετά τι γράφεις??
Μαλακία έιναι να σκοτωθείς κάνοντας προσπέραση πάνω σε στροφή. Αν σε πυροβολήσει μπασκίνας είναι φόνος.



ΜΠΑΤΣΟΛΑΓΝΕ!!!!!!!!!!!!!!!!
 

soisix

Μέλος
Εγγρ.
29 Ιουν 2009
Μηνύματα
2.399
Like
0
Πόντοι
16
H Κ.Κουνεβα "πληρωθηκε" για την συνδικαλιστικη της δραση με βιτριολι,γιατι διεκδικησε κατι παραπανω απο τη ξεφτιλα των 520 ευρω,γιατι διεκδικησε βαρυ και ανθυγιεινο ενσημο,γιατι παλευε καθημερινα για τις αναγκες και τα δικαιωματα των συναδελφων της...το ποιος οπλισε το χερι που εριξε το βιτριολι,αν κρυβεται απο πισω ο "κυριος" Οικονομακης και η εταιρια του Οικομετ ισως να μην αποκαλυφθει ποτε...αλλα η περιεργη ολιγωρια της αστυνομιας και των ανακριτων,η μη ενδειξη της παραμικρης αλληλεγγυης εκ μερους της ΓΣΕΕ και η υποβαθμιση του γεγονοτος απο το υπουργειο δικαιοσυνης...μας δειχνουν τους ηθικους αυτουργους...αυτους που επεβαλαν συνθηκες εργασιακου μεσαιωνα για το μεγαλυτερο κομματι της κοινωνιας...

υ.γ Το να ποσταρουμε μαλακιες για ενα τετοιο θεμα,μονο και μονο για να ερθουμε σε αντιπαραθεση με αλλο μελος ειναι απλα παιδαριωδες...

Ο συριζα ειχε την προθεση να την προσεγγισει για ευρω-ΒΟΛΕΥΤΗ,αλλα του κοπηκε ο αερας με τη μια....

Ο γρηγοροπουλος και η κουνεβα δεν ειναι ουτε ηρωες ουτε "εικονοστασια"...ειναι απλα γεγονοτα που επιβεβαιωνουν την αστυνομικη,κρατικη,εργοδοτικη αναλγησια...οπως οι θανατοι σε χωρους δουλειας που βαφτιζονται εργατικα "ατυχηματα" και οι δολοφονιες σε αστ.τμηματα και στο δρομο που βαφτιζονται "εκπυρσοκροτισμοι"...
 

punter

Μέλος
Εγγρ.
12 Νοε 2007
Μηνύματα
2.048
Like
9
Πόντοι
16

Ο Αλέξης Παπαχελάς ανοίγει το φάκελο της δολοφονικής επίθεσης ενάντια στην Κωνσταντίνα Κούνεβα και αποκαλύπτει την πραγματική ιστορία της 45χρονης εργαζόμενης μητέρας από την Βουλγαρία, που συγκλόνισε το πανελλήνιο. «ΟΙ ΝΕΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ» φέρνουν στο φως αποκλειστικό βίντεο της Κούνεβα από τον ΗΣΑΠ, όπου εργαζόταν. Με οδηγό τον αδελφικό φίλο, που συμπαραστάθηκε στην 45χρονη Βουλγάρα ήδη από το περασμένο καλοκαίρι –όταν του εκμυστηρεύτηκε ότι δέχεται συγκεκριμένες απειλές – η κάμερα των «ΝΕΩΝ ΦΑΚΕΛΩΝ» ταξιδεύει στην πόλη της Βουλγαρίας, όπου η Κούνεβα σπούδασε ιστορία και αρχαιολογία και γέννησε τον 12χρονο σήμερα γιο της. Στο χιονισμένο Βέλικο Τάρνοβο «ΟΙ ΝΕΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ» συναντούν τους ανθρώπους, που η ίδια η Κούνεβα ζήτησε να διηγηθούν την ιστορία της αντί αυτής σε χειρόγραφο σημείωμά της προς την εκπομπή. Στο σπίτι της νονάς του γιου της, πέντε από τους πιο στενούς φίλους ανακαλούν χαρούμενες αλλά και δύσκολες στιγμές από την ζωή στην Ελλάδα και την Βουλγαρία. Πίσω στην Αθήνα, η μητέρα της Κούνεβα ανοίγει την καρδιά της στον Αλέξη Παπαχελά και αποκαλύπτει τις δύσκολες στιγμές της οικογένειας στον 9ο όροφο του Ευαγγελισμού. Τέλος, συνάδελφοι της Κούνεβα, μιλούν για πρώτη φορά στην κάμερα για τις απροκάλυπτες πιέσεις που δέχτηκαν, ενώ στενή της φίλη και συνάδελφος εκμυστηρεύεται πώς έφτασε στο σημείο να στραφεί και η ίδια εναντίον της.

δειτε το...Θα ξανακαταλαβουμε που ζουμε.. κ θα καταλαβουμε ποσο τυχεροι ημαστε που δεν ετυχε (ακομα) κατι τετοιο σε εμας
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom