Νέα

Κορυφαία ζώα!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα old_admin
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 221
  • Εμφανίσεις 16K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Φυλήςυχος Πολίτης

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
166

Ακόρεστος

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Φεβ 2007
Κριτικές
100
Like
1.263
Πόντοι
7.195
Με συγκίνηση και περηφάνεια σας παρουσιάζω το πουλέν μου, την παμμέγιστη σκυλομορφή, τον περίφημο ΜΟΥΡΓΟ.
boneheart.gif

Σίγουρα κάποιοι αναγνωρίσατε αυτή τη μουσούδα. Όσοι περνάτε από Σύνταγμα τον έχετε δει να βαράει σκοπέτο στο φανάρι απέναντι απ'την Ερμού. Έχει βγάλει ρίζες λέμε. :dunno:
Συνήθως αράζει στο πεζοδρόμιο, αλλά μπορεί να'ναι και στο δρόμο ή στο παρτέρι να στήνει καρτέρι, τέλεια καμουφλαρισμένος στα χόρτα (βλ. φωτό). Σκυλοράμπο είναι ο κολλητός.
Δείτε ψαρωτικό βλέμμα. Τσεκάρετε απολλώνια κορμοστασιά. Απ'την ακινησία βεβαίως. Ο δικός μου βαριέται τα πάντα. :headbang2:
Του μιλάς; Βαριέται. Τον χαϊδεύεις; Βαριέται. Να γαβγίσει; Βαριέται. Να καβλαντίσει με τ'άλλα σκυλιά; Βαριέται. Ακόμα και να κοιμηθεί βαριέται. Μάλλον απ'αυτόν βγήκε η λέξη «σκυλοβαριέμαι».
thinking-018.gif

Καμιά φορά, όμως, τον πιάνουν τα διαόλια του και κυνηγάει κάνα αυτοκίνητο. Για μια στιγμή δηλαδή, γιατί αμέσως σκυλοβαριέται.
Πολύ μυστήριος για σκύλος ε; Δε φέρνει σε άνθρωπο; Μήπως τελικά είναι σκυλάνθρωπος; Χμμμμμ
Ό,τι και να'ναι, είναι κορυφή και του αξίζουν πολλά καντάρια σκυλορισπέκτ!
respect-061.gif
Τί είναι αυτη η μαρκιζα που μου εβαλες ρε?
Πεθανα απο το γελιο  :2funny: :2funny: :2funny:

Παρε και εσυ το φοβητρό σου, τον τιγρη που σαρώνει  :2on1:

img1111.jpg

Αντε ρε τυπε ποτε θα παμε τιτικα, μου ελειψε  :headbang2: :headbang2:

Υγ. Όποιος βρει απο ποιο σπιτι ειναι η φωτο, ειναι μεγαλο μπουρδελομουτρο και τον κερναω παγωτο(απο τα εβερεστ, μην παρεξηγηθουμε), χεχε!

lucky_striker

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Κριτικές
13
Like
4
Πόντοι
616

βυζολάγνος

Τιμημένος
Εγγρ.
6 Σεπ 2007
Κριτικές
18
Like
5.746
Πόντοι
5.035
Παρε και εσυ το φοβητρό σου, τον τιγρη που σαρώνει  :2on1:

img1111.jpg

Mπάροςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς κατά φωνή κι ο τίγρης ρε.
smilie_happy_255.gif
smilie_happy_255.gif
http://www.smilies.4-user.de/include/Froehlich/smilie_happy_255.gif[/img[/URL]]

[QUOTE="Ακόρεστος, post: 2123222"]
Αντε ρε τυπε ποτε θα παμε τιτικα, μου ελειψε  :headbang2: :headbang2:

Υγ. Όποιος βρε απο ποιο σπιτι ειναι η φωτο, ειναι μεγαλο μπουρδελομουτρο και τον κερναω παγωτο(απο τα εβερεστ, μην παρεξηγηθουμε), χεχε!
[/quote]
Να πω, να πω; Κέρνα με το παγωτό, να κεράσω την Τιτίκα. :rolleyes:

Φυλήςυχος Πολίτης

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
166
Δε σε έπιασα εγώ όμως...

Τα cougars που κολλάνε? (αν λέμε για τα ίδια cougars, δηλαδή μιλοφειδή και λοιπά...) :think:

Ώχου μωρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε.

Ενα λογοπαίγνιο δεν μπορούμε να κανουμε!

:2funny: :2funny: :2funny:

Ο τίτλος λέει για τα κορυφαία ζώα και εγώ λέω τα cougars ως ζώα αλλά φυσικά εννοώ τα μιλφοειδή.

ΥΓ: Για τις πορείες δεν μας είπατε...

baros

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Ιαν 2010
Κριτικές
31
Like
13.308
Πόντοι
5.097
Mπάροςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς κατά φωνή κι ο τίγρης ρε.
smilie_happy_255.gif
smilie_happy_255.gif
http://www.smilies.4-user.de/include/Froehlich/smilie_happy_255.gif[/img[/URL]]
[/quote]αυτα ειναι βιτσια και ο βυζος θελει τον τιγρη του ;D

lucky_striker

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Κριτικές
13
Like
4
Πόντοι
616
Ώχου μωρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε.

Ενα λογοπαίγνιο δεν μπορούμε να κανουμε!

:2funny: :2funny: :2funny:

Ο τίτλος λέει για τα κορυφαία ζώα και εγώ λέω τα cougars ως ζώα αλλά φυσικά εννοώ τα μιλφοειδή.

ΥΓ: Για τις πορείες δεν μας είπατε...

Δε θα σας πω γιατί προβλέπω φαγωμάρα και θέλω να την αποφύγω....

Πάνω που σας συμπάθησα διαβάζοντας για την αγάπη που έχετε στην κυρία Gianna Michaels, κρίμα δεν είναι να τα χαλάσουμε???

Κι αύριο μέρα είναι..... :grin:

εντιτ: στο δικό μου μήνυμα παραθέσατε γι'αυτό και η παρανόηση περί κουγκαρς... μην αναφέρω και τη διόρθωση αφού παρέθεσα κι εγώ..... :tits2:

Ακόρεστος

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Φεβ 2007
Κριτικές
100
Like
1.263
Πόντοι
7.195
Εσένα ετσι κι αλλιως σου χρωσταω παγωτακι διαρκειας για τις επομενες δεκα τσαρκες, μετα την βυζοαπάτη που σε έστειλα  :2funny: :2funny: (Εσυ εφταιγες παντως, ακου εκει να μαλωνεις μαζι της επειδη δεν σου δινε γκώλον, εγω φερομαι παντα με το σεις και με το σας  :tickedoff: :s&m_1: σε τετοιες κοπελες).

Τον τιγρη αστον, αμα δεν το βρουνε εδω, θα το βαλω στην μπουρδελοενημερωση ως αινιγμα. Ειναι πολυ καλτιλα ο τυπος  :cum: :cum:

Ryu

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Νοε 2006
Κριτικές
9
Like
13
Πόντοι
2.007

sotomoto64

Μέλος
Εγγρ.
21 Μαρ 2010
Κριτικές
3
Like
8
Πόντοι
16
Το θέμα αυτό είναι μόνο για φιλόζωους

Όνομα: Link Ο Παντεσπάνος
Ράτσα: Σιαμ

και εγώ που νόμιζα ότι το θρέντ απευθύνεται στα κορυφαία ζώα τους ανθρώπους!!! :rockon: :rockon: :rockon: :headbang2: :headbang2: :headbang2: :2funny: :2funny: :2funny:

Επισκέπτης
Υπαρχουν καποια ζωακια που τα θαυμαζεις επειδη ειναι ρωμαλεα, ομορφα, δυνατα, εντυπωσιακα,
και καποια που ειναι απιστευτα εξυπνα και ποιο ικανα απο ζωα που εχουν υψηλη νοημοσυνη π.χ. χιμπαντζης.

Για μενα ενα απο αυτα ειναι τα κορακοειδη.
Πριν κανα μερικα χρονια ειχα διαβασει οτι σ'ενα πανεπιστημιο στο Αμερικα,
ενα κορακοειδη επαληθευσε το μυθο του Αισωπου με το διψασμενο κορακι.

Επιβεβαιώθηκε ο μύθος του Αισώπου για τα έξυπνα κοράκια

Σε έναν από τους πιο γνωστούς μύθους του Αισώπου, που τα παιδιά όλου του κόσμου μαθαίνουν, ένα διψασμένο κοράκι ρίχνει πέτρες μέσα σε μια κανάτα, ώστε να ανέβει η στάθμη του νερού μέσα σε αυτήν και έτσι να μπορέσει να το πιεί.

Τώρα, οι επιστήμονες, έκπληκτοι, ανακάλυψαν ότι ο Αίσωπος μάλλον δεν είχε βγάλει την ιστορία από το κεφάλι του, γιατί πειράματα έδειξαν ότι πράγματι τα κοράκια έχουν την εξυπνάδα να κάνουν ακριβώς αυτό -μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση κατάφεραν να πιάσουν ένα νόστιμο σκουλήκι που επέπλεε στην επιφάνεια!

Προηγούμενες έρευνες έχουν ήδη δείξει ότι η εξυπνάδα των κορακιών -και των συγγενικών ειδών τους- είναι άκρως ανεπτυγμένη (ίσως περισσότερο από κάθε άλλο είδος) και ότι μπορούν να λύνουν προβλήματα και να χρησιμοποιούν εργαλεία για την επίτευξη των στόχων τους, ακόμα καλύτερα και από τους μεγάλους πιθήκους που θεωρούνται οι στενότεροι συγγενείς του ανθρώπου.

Όμως η νέα έρευνα πήγε ένα βήμα παρά πέρα και έδειξε ότι τα πανέξυπνα πουλιά καταλαβαίνουν ενστικτωδώς και τους νόμους της φυσικής (ότι η στάθμη του υγρού θα ανέβει αν ρίξουν πέτρες).

Η ανακάλυψη έγινε από τον ζωολόγο Κρίστοφερ Μπερντ του πανεπιστημίου Κέμπριτζ της Βρετανίας, σε συνεργασία με τον βιολόγο-ψυχολόγο Νάθαν Έμερι του πανεπιστημίου Κουίν Μέρι του Λονδίνου, και δημοσιεύτηκε στο βιολογικό περιοδικό Current Biology.

Τα πειράματα με τέσσερα κοράκια (σταροκόρακες-χαβαρόνια) έγιναν, αντί για την κανάτα του Αισώπου, με την χρήση ενός πλαστικού σωλήνα ύψους 15 εκατοστών, μισογεμάτου με νερού, ενώ δίπλα υπήρχε ένας σωρός από πέτρες.

Τα κοράκια που συμμετείχαν στο πείραμα, είχαν στο παρελθόν ήδη δείξει την εξυπνάδα τους, φτιάχνοντας εργαλεία (αγκίστρια από σύρμα) ή χρησιμοποιώντας ξύλα για να ανοίξουν μια πόρτα. Στο νέο πείραμα, τα κοράκια, αφού κοίταξαν καλά-καλά το σωλήνα με το σκουλήκι μέσα, είτε με την πρώτη (!), είτε με τη δεύτερη προσπάθεια, πέτυχαν να πιάσουν το σκουλήκι που επέπλεε, ανεβάζοντας τη στάθμη του νερού στο σωλήνα, πετώντας μέσα πέτρες.

Είναι αξιοσημείωτο ότι τα πουλιά έριξαν μέσα στο σωλήνα ακριβώς όσες πέτρες χρειάζονταν για να φθάσουν το σκουλήκι με το ράμφος τους και, κυρίως, δεν προσπαθούσαν να το πιάσουν μετά από κάθε πέτρα που έριχναν, αλλά περίμεναν μέχρι που να έχουν ρίξει τον σωστό αριθμό πετρών, πιθανότατα έχοντας κάνει τον σχετικό υπολογισμό από πριν! Και επιπλέον, έχοντας μια ποικιλία πετρών στη διάθεσή τους, τα κοράκια διάλεγαν μόνο τις μεγαλύτερες πέτρες και όχι τις μικρότερες, ώστε να τελειώνουν πιο γρήγορα…

Στο μέλλον οι εντυπωσιασμένοι ερευνητές θα κάνουν νέα πειράματα, αυτή τη φορά με πουλιά που δεν έχουν προηγούμενη εμπειρία χρήσης εργαλείων ή θα δυσκολέψουν τα πειράματα, με υγρά που δεν συμπεριφέρονται όπως το νερό, με υλικά που δεν επιπλέουν κλπ., για να δουν μέχρι που φτάνουν οι ικανότητες των κορακιών. Τα τεστ θα συμπεριλάβουν ακόμα και νήπια ανθρώπων.

«Δεν είναι σίγουρο ότι ακόμα και οι άνθρωποι μπορούν να κάνουν κάτι τέτοιο, χωρίς προηγούμενη γνώση των ιδιοτήτων του νερού ή των πετρών» δήλωσε ο Έμερι.

Τα κοράκια σχεδόν ποτέ δεν χρησιμοποιούν εργαλεία στη φύση, αντίθετα με τα επιστημονικά εργαστήρια όπου κάνουν επίδειξη εξυπνάδας. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι αυτό οφείλεται απλώς στο γεγονός ότι στη φύση τα ελεύθερα κοράκια δεν χρειάζεται να βάλουν πολύ παραπάνω μυαλό για να βρουν την τροφή τους, αντίθετα με τα εργαστήρια όπου οι επιστήμονες τους…κάνουν τη ζωή δύσκολη.

Όπως θα έλεγε και ο Αίσωπος, «η αναγκαιότητα είναι η μητέρα της εφευρετικότητας»!

Πηγη:

Επισκέπτης
Επισης τελικα δεν ειναι τυχαιο που το κορακι υπηρξε το ιερο πουλι του Οντιν,
και οτι τα ιαπωνικα τενκου (δαιμονια με φτερα) ειχαν τη μορφη κορακιων.

axaxouxas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2007
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
366

apolyto_arseniko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2008
Like
200
Πόντοι
866
Κατι θυμηθηκα τυπε.....

Απλα εκανα λαικ στο ποστ χωρις να προσεξω το νικ
τρομερη μορφη :rockon:
ειχαν γραψει ιστορια οι τσακωμοι του με τον παπαριωνα και τις ελλεεινιδες :grin:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom