You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
Κομπιουτεράκι για δυαδικό σύστημα
- Μέλος που άνοιξε το νήμα seitan
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 37
- Εμφανίσεις 6K
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
Χρειάζεσαι ακριβό Scientific Calculator για τέτοιες δουλειές. Όταν ήμουν εγώ φοιτητής πριν άπειρα χρόνια, είχα πάρει ένα της Texas Instruments που έκανε όλα αυτά (οκταδικά κλπ) και πολλά άλλα - μέχρι και γραφικές παραστάσεις. Υπάρχουν και φθηνότερα της Casio βέβαια κλπ.
Το θελω για εξετασεις γραπτες οπου επιτρεποντε calculators...
Ρε παιδια εχει κανεις υποψιν του συγκεκριμενο μοντελο??
Δε με νοιαζουν γραφικες παραστασεις και τετοια ,ουτε πολυπλοκα,τις βασικες αριθμητικες πραξεις σε δεκαδικο και δυαδικο συστημα
Δε με νοιαζουν γραφικες παραστασεις και τετοια ,ουτε πολυπλοκα,τις βασικες αριθμητικες πραξεις σε δεκαδικο και δυαδικο συστημα
Επισκέπτης
Το θελω για εξετασεις γραπτες οπου επιτρεποντε calculators...
βασικά δεν είναι δύσκολο να μάθεις να μετατρέπεις με το μυαλό/χέρι...αλλά υπάρχουν κομπιουτεράκια σε praktiker, carrefur κ γενικώς σε πολυκαταστηματοσουπερμάρκετ...
έχω κ εφαρμογή για το κινητό αλλά δεν θα επιτρέπεται, οπότε το ξεχνάμε.
sparkling_water
Σπουδαίος
- Εγγρ.
- 20 Μαρ 2010
- Κριτικές
- 11
- Like
- 171
- Πόντοι
- 2.287
Το κάνει και ο calculator των windows! Ακολούθησε τις οδηγίες.
1. Άνοιξε τον caclulator των windows. Start->Run και γράψε "calc".
2. Στο πρόγραμμα, View->Scientific.
3. Ακριβώς κάτω από τη μπάρα που γράφεις τους αριθμούς, στα αριστερά, έχει 4 επιλογές, "Hex", "Dec", "Oct", "Bin". Το τελευταίο είναι αυτό που θες, "Bin" από το binary system. Πατώντας το, σου επιτρέπει να χρησιμοποιείς μόνο τα 0 και 1 από τους αριθμούς. Μπορείς να κάνεις όλες τις πράξεις. Όταν κάνεις διαίρεση για παράδειγμα, θα σου βγάλει μόνο το ακέραιο μέρος (δε γνωρίζω αν υπάρχει τρόπος να το κάνεις να σου δείχνει και το υπόλοιπο στη συνέχεια, αν και κάτι θα έχουν σκεφτεί, εμένα δε μου χρειάστηκε).
4. Το καλό με το calculator αυτό είναι πως όταν πας τον δείκτη του mouse στη μπάρα που γράφεις τους αριθμούς, μπορείς να κάνεις και copy αλλά και paste. Με είχε σώσει κάποτε.
1. Άνοιξε τον caclulator των windows. Start->Run και γράψε "calc".
2. Στο πρόγραμμα, View->Scientific.
3. Ακριβώς κάτω από τη μπάρα που γράφεις τους αριθμούς, στα αριστερά, έχει 4 επιλογές, "Hex", "Dec", "Oct", "Bin". Το τελευταίο είναι αυτό που θες, "Bin" από το binary system. Πατώντας το, σου επιτρέπει να χρησιμοποιείς μόνο τα 0 και 1 από τους αριθμούς. Μπορείς να κάνεις όλες τις πράξεις. Όταν κάνεις διαίρεση για παράδειγμα, θα σου βγάλει μόνο το ακέραιο μέρος (δε γνωρίζω αν υπάρχει τρόπος να το κάνεις να σου δείχνει και το υπόλοιπο στη συνέχεια, αν και κάτι θα έχουν σκεφτεί, εμένα δε μου χρειάστηκε).
4. Το καλό με το calculator αυτό είναι πως όταν πας τον δείκτη του mouse στη μπάρα που γράφεις τους αριθμούς, μπορείς να κάνεις και copy αλλά και paste. Με είχε σώσει κάποτε.
sparkling_water
Σπουδαίος
- Εγγρ.
- 20 Μαρ 2010
- Κριτικές
- 11
- Like
- 171
- Πόντοι
- 2.287
Τώρα είδα πως το θες για εξετάσεις. Μαλακία.
Ρε συ, αν πας σε κάποιο μαγαζί έξω από τα ΑΕΙ ή τα ΤΕΙ, τα πουλάνε με 10 ευρώ. Μπορεί οι υπάλληλοι να μη γνωρίζουν το τι μπορεί να κάνει, αλλά θα το καταλάβεις γιατί γράφει κάπου "BIN" οπότε χαλάρωσε, θα τη βρεις την άκρη.
Ρε συ, αν πας σε κάποιο μαγαζί έξω από τα ΑΕΙ ή τα ΤΕΙ, τα πουλάνε με 10 ευρώ. Μπορεί οι υπάλληλοι να μη γνωρίζουν το τι μπορεί να κάνει, αλλά θα το καταλάβεις γιατί γράφει κάπου "BIN" οπότε χαλάρωσε, θα τη βρεις την άκρη.
Επισκέπτης
Δωστε μοντελο και σωστε...
Aμα καθομαι να κανω με το χερι τις μετατροπες θα φαω πολυ χρονο
φίλε μου δεν χρειάζεται να σου πούμε μοντέλου...ακόμη κ σε μεγάλα βιβιοπωλεία να πας...κ να ζητήσεις επιστημονικό κομπιουτεράκι..θα σου δείξουν 2-3 μοντέλα...εκεί κάποιο λογικά θα έχει μετατροπέα δυαδικού-δεκαδικού-δεκαεξαδικού κλπ...
Να μερικά εδω να ριξεις μια ματιά.
Από φτηνά μέχρι ακριβά ανάλογα με τις λειτουργίες που θες.
Εχω ένα casio πιο παλιό αλλά κάπου το έχω καταχωνιάσει και δεν το βρίσκω να σου πω ακριβώς...
lovegangbang
Μέλος
- Εγγρ.
- 28 Δεκ 2009
- Κριτικές
- 3
- Like
- 1
- Πόντοι
- 0
η μαγκιά θα ήταν να σου έλεγε και πως γίνετε η πραξη......εάν κάποιος ξέρει κάτι ας μας το πει πάνω σε αυτο........
αν εισαι αλανι και μπορείς να βγαλεις κινητο (εαν αυτο εχει windows mobile) κατεβασε το Hicalc τρελες επιλογές......
αν εισαι αλανι και μπορείς να βγαλεις κινητο (εαν αυτο εχει windows mobile) κατεβασε το Hicalc τρελες επιλογές......
Επισκέπτης
για την ιστορία...
Texas instruments 40 ή 36 -> προσωπική εμπειρία, απλά ότι καλύτερο έχω χρησιμοποιήσει.
Casio Fx/Es (κ διάφορα νούμερα που δηλώνουν το μοντέλο) -> εξαιρετικά για τη δουλειά τους κ ανθεκτικά όσον αφορά πεσίματα κλπ.
Texas instruments 40 ή 36 -> προσωπική εμπειρία, απλά ότι καλύτερο έχω χρησιμοποιήσει.
Casio Fx/Es (κ διάφορα νούμερα που δηλώνουν το μοντέλο) -> εξαιρετικά για τη δουλειά τους κ ανθεκτικά όσον αφορά πεσίματα κλπ.
sparkling_water
Σπουδαίος
- Εγγρ.
- 20 Μαρ 2010
- Κριτικές
- 11
- Like
- 171
- Πόντοι
- 2.287
Τι είπες τώρα ρε συ McLein, αγόρασα πριν περίπου 15 χρόνια, στα 16 μου χρόνια, ένα casio fx9600 (νομίζω, τώρα δε το έχω μαζί μου για να το δω) και είναι αθάνατο. Απίστευτο κομπιουτέρι. Τότε είχα καυλώσει με τις γραφικές που έκανε.
Αθάνατη casio.
McLein, το nick από που είναι?
Αθάνατη casio.
Επισκέπτης
απ'το "die hard" aka "πολύ σκληρός για να πεθάνει"...
Επισκέπτης
η μαγκιά θα ήταν να σου έλεγε και πως γίνετε η πραξη......εάν κάποιος ξέρει κάτι ας μας το πει πάνω σε αυτο........
δεκαδικό σε δυαδικό :
Διαιρείς τον δεκαδικό αριθμό n με το 2.
Το υπόλοιπο της διαίρεσης είναι το επόμενο bit του αριθμού.
Συνέχισε με n το πηλίκο
Παράδειγμα:
Το 71 είναι το 1000111 στο δυαδικό σύστημα.
δυαδικό σε δεκαδικό :
με παράδειγμα :
Έχεις το δυαδικό 101010 και θέλεις να το μετατρέψεις σε δεκαδικό.
Γράψε τα ψηφία του κάθετα αρχιζοντας απο δεξιά προς τα αριστερά δηλαδη:
0
1
0
1
0
1
Πολλαπλασιάζεις το κάθε ψηφίο με τον επόμενο αύξων αριθμό, αρχίζοντας απο το 0.
Δηλαδή :
0 x 1 = 0
1 x 2 = 2
0 x 4 = 0
1 x 8 = 8
0 x 16 = 0
1 x 32 = 32
Προσθέτεις τα αποτελέσματα που βρήκες και το άθροισμά τους είναι ο δεκαδικός αριθμός του δυαδικού.
Αποτέλεσμα : 0 + 2 + 0 + 8 + 0 + 32 = 42
***Αν θέλεις κ πιο "μπακαλίστικο" τρόπο για τον υπολογισμό, πες μου να στον στείλω κι αυτόν..
Ειναι πολυ η υλη λεμε,μασκα δικτυου,id δικτυου,ips δε γινεται να καθεσαι να κανεις ολο πραξεις δε βγαινει χρονικα
Αυτο στο skrountz το εχω ψαξει αλλα οι μαλακες δεν αναφερονται συγκεκριμενα για δυαδικο,ενα που ειχα βρει και ελεγε μετατροπη σε δυαδικο,οκταδικο,δεκαεξαδικο ειχε πανω της παναγιας τα ματια,εκοβε και αποδειξεις,εμενα με ενδιαφερει να ειναι απλο αρκει να κανει πραξεις και μετατροπες σε δυαδικο
Και στο χερι να τα κανεις παντα χρειαζεσαι και μια επαληθευση
Αυτο στο skrountz το εχω ψαξει αλλα οι μαλακες δεν αναφερονται συγκεκριμενα για δυαδικο,ενα που ειχα βρει και ελεγε μετατροπη σε δυαδικο,οκταδικο,δεκαεξαδικο ειχε πανω της παναγιας τα ματια,εκοβε και αποδειξεις,εμενα με ενδιαφερει να ειναι απλο αρκει να κανει πραξεις και μετατροπες σε δυαδικο
Επισκέπτης
Ειναι πολυ η υλη λεμε,μασκα δικτυου,id δικτυου,ips δε γινεται να καθεσαι να κανεις ολο πραξεις δε βγαινει χρονικα
Casio λέμε...για κάθε χρήση...κι αν χρειαστεί να διαβάσεις για λίγο τις οδηγίες...απλά ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΤΕΜΠΕΛΗΣ...λίγο ακόμη διάβασμα δε θα σε βλάψει...μην τα περιμένεις όλα απλά κ γρήγορα...ακόμη κ ο τρόπος που ψάχνεις θέλει μια τυπική θυσία μιας ώρας...
Casio λέμε...για κάθε χρήση...κι αν χρειαστεί να διαβάσεις για λίγο τις οδηγίες...απλά ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΤΕΜΠΕΛΗΣ...λίγο ακόμη διάβασμα δε θα σε βλάψει...μην τα περιμένεις όλα απλά κ γρήγορα...ακόμη κ ο τρόπος που ψάχνεις θέλει μια τυπική θυσία μιας ώρας...
Δεν ειναι θεμα τεμπελιας δεν εχω χρονοοο
Παρόμοια θέματα
- Απαντήσεις
- 15
- Εμφανίσεις
- 2K
- Απαντήσεις
- 62
- Εμφανίσεις
- 4K
- Απαντήσεις
- 302