Νέα

Κάτοικος κέντρου Αθήνας...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Lemmy13!!!!
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 55K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

chris0000

Μέλος
Εγγρ.
30 Δεκ 2015
Like
83
Πόντοι
0
Σε αυτό συμφωνώ. Τα Εξάρχεια είναι πλάϊ στο Μουσείο και το Πεδίο του Άρεως. Με το που θα λειτουργήσει το μετρό κι εκεί, θα ακριβύνει κι άλλο η περιοχή.

Όποιος θέλει να μείνει κεντρικά, έχει γενικώς να υπολογίζει ότι θα μένει σε παλαιότερα κτήρια με πιο ψηλοτάβανα, πιο καλτ διαμερίσματα. Πολυκατοικίες κατασκευής της δεκαετίας του ‘50 έχουν τα καλύτερα μπετά. Οι πιο ανθεκτικές στο χρόνο.
Το θέμα δεν είναι το μπετόν αλλά το σίδερο εντός αυτού, που αυτές οι οικοδομές λόγω παλαιού αντισεισμικου κανονισμού, έχουν λιγοστό και πιθανόν διαβρωμενο.

BIG_BIG_BEN

Μέγας
Εγγρ.
28 Φεβ 2024
Like
11.854
Πόντοι
3.556
Το θέμα δεν είναι το μπετόν αλλά το σίδερο εντός αυτού, που αυτές οι οικοδομές λόγω παλαιού αντισεισμικου κανονισμού, έχουν λιγοστό και πιθανόν διαβρωμενο.

Είναι μία εκδοχή.

Καλά είναι να μη γίνει σοβαρός σεισμός εδώ που τα λέμε, και αναγκαστούμε να μάθουμε ποια κτίσματα θα αρπάξουν τις περισσότερες ζημιές.

Μεγάλες οι διαφορές στην ποιότητα κατασκευής της δεκαετίας του ´50 και του ´80 π.χ.

Ναι, είναι απλά καλύτερα να μην έχουμε ποτέ άλλο δυνατό σεισμό στην Αθήνα. Ούτε τώρα, ούτε σε εκατό χρόνια.

:—)

Sub-Zero

Μέγας
Εγγρ.
10 Οκτ 2021
Like
18.969
Πόντοι
3.656
Το εργασιακο εχει αλλαξει αρδην τα τελευταια χρονια

Οποιος εχει ορεξη δε θα ξεμεινει απο δουλεια επαρχια (σε ολες τις ηλικιες)

Το γκομενικο ειναι αλλη κουβεντα και εχει να κανει με ηλικια και αλλες παραμετρους

Γι'αυτό έχουν φρακα΄ρει Αθήνα-Θεσσαλονίκη,επειδή έχει φουλ δουλειές η επαρχία

Αλλα οκ,πες ότι απο δουλειά βρίσκεις άκρη.

Γκομενικά τι γίνεται;Θα τη βγάζεις χειροκίνητο και θα κάνεις χιλιόμετρα να ριξεις κανα πούτσο;

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
75.494
Πόντοι
12.756
Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.926
Πόντοι
3.556
Γι'αυτό έχουν φρακα΄ρει Αθήνα-Θεσσαλονίκη, επειδή έχει φουλ δουλειές η επαρχία

Αλλα οκ,πες ότι απο δουλειά βρίσκεις άκρη.

Γκομενικά τι γίνεται;Θα τη βγάζεις χειροκίνητο και θα κάνεις χιλιόμετρα να ριξεις κανα πούτσο;

Μια χαρα δουλειες εχει για οποιον εχει ορεξη

Και γκομενες εχει για τους 40-

Για 40+ εργενηδες ουτως η αλλως παντου ειναι δυσκολα

Η μεγαλη διαφορα ειναι στον αγοραιο, οπου η Αθηνα απλα δεν εχει αντιπαλο.
Πανευρωπαικα οχι μονο για Ελλαδα

Cantfindname

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Οκτ 2017
Like
1.396
Πόντοι
206
ποτε εκεί !!! για το πουτσο ειναι , επισης η Εθνικη παντα ειναι κολλημένη
Ώρες αιχμής ναι, δε παλεύεται. Αν χρειάζεται να πιάσεις εθνική για να κατέβεις προς τα κάτω την έχεις γαμήσει. Εγώ που μένω Κηφισιά όμως και δουλεύω remotely δε βγαίνω καν από το σπίτι. Ζωάρα. Με τα πόδια για τα καθημερινά ψώνια, φυσικά δε χρειάζεται καν να βγάζω αμάξι. Βράδυ όταν θέλω να βγω, πάω σχετικά γρήγορα όπου θέλω.
Παρασκευοσάββατα ναι, είναι κάπως ξενέρα (βασικά επειδή έχω καλομάθει μη λέμε μαλακίες και δε γουστάρω μία τη βαβούρα στους δρόμους). Βγαίνουν όλοι και ακόμα και Χαλάνδρι/Μαρούσι κλπ αν θέλω να πάω "ξενερώνω" :grin:
Βασικά είμαι ικανοποιημένος από ότι υπάρχει εδώ. Έχω "χτίσει" το Dos Hermanos. Φαγητό, cocktailάκι και όλα καλά

Sub-Zero

Μέγας
Εγγρ.
10 Οκτ 2021
Like
18.969
Πόντοι
3.656
Ναι, ακριβώς. Δεν είναι όλοι δα στην επαρχία βολεμένοι.

Θέλει κι η Αθήνα γερή κράση και νεύρο ώρες-ώρες. Δεν το ´χει ο καθένας στο πετσί του.

Άσε, που κάπου είναι πιο αντρική φάση η επαρχία. Έχουμε κάτι φανταστικά μέρη με βουνά, οξυγόνο και κοιλάδες, που ανοίγει η ψυχή σου. Μόνο που το γκομενάκι από κοντά ένα τριήμερο τα θέλει μόνο αυτά.
Άμα είναι να θες να αράξεις για ένα και δυο χρόνια, πες Καρπενήσι, Πήλιο, Παρνασσό, ό,τι, τις κοπέλες από μεγάλες πόλεις τις πιάνουν τα ψυχολογικά, και πατάν το κουμπί στο μυαλό «τρεχάτε, ποδαράκια μου».

*lol*

Ε προφανώς είναι αντρική φάση ρε μαν...Αφού μόνο άντρες έχει

Τώρα για το αν ανοίγει η ψυχή σου βλέποντας βουνά και λαγκάδια,οκ

Άλλουνου η ψυχή ανοίγει βλέποντας κόσμο,μουνιά,μαγαζιά,μωλ κλπ

Sub-Zero

Μέγας
Εγγρ.
10 Οκτ 2021
Like
18.969
Πόντοι
3.656
Μια χαρα δουλειες εχει για οποιον εχει ορεξη

Και γκομενες εχει για τους 40-

Για 40+ εργενηδες ουτως η αλλως παντου ειναι δυσκολα

Η μεγαλη διαφορα ειναι στον αγοραιο, οπου η Αθηνα απλα δεν εχει αντιπαλο.
Πανευρωπαικα οχι μονο για Ελλαδα

Έγινε μητσοτακικος φουλ ε; :tooth:

DAMDIM100

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Ιαν 2020
Κριτικές
20
Like
3.821
Πόντοι
1.446
Οι αναρχοαπλυτοι είναι απλά οι χρήσιμοι ηλίθιοι που τους κάνουν οτι θέλουν οι μεγάλοκαρχαριες (φυσικά μέσα στις τάξεις τους υπάρχουν και αυτοί που πληρώνονται για να καθοδηγούν τα πρόβατα, όπως στους χούλιγκανς των ομάδων)

Εδώ η πλατεία εξαρχιών είναι γεμάτη ματ κάθε μέρα και οι αναρχοαπλυτοι κάνουν τις κότες. Εάν μπαίναν εμπόδιο στα συμφέροντα των ολιγαρχών, θα τους είχα μαζέψει εν μια νυχτη
Όπως τα λες...
Κάτι μαλακισμένα παιδάκια (μεταξύ των οποίων και πλουσιόπαιδα) και κάτι ανερμάτιστοι "αιώνιοι έφηβοι" είναι οι "αναρχικοί" (οι οποίοι βέβαια μπορούν να κάνουν ζημιά, μην ξεχνάμε ότι είναι συγκοινωνούντα δοχεία με τους χούλιγκαν)...
Τους χρησιμοποιεί η ολιγαρχία (το σύστημα) σαν πιόνια, όπως και τους πρεζάκηδες για να ρίξει τις τιμές στις συνοικίες που θέλει και να αγοράσουν κάποιοι "διώχνοντας" τους παλαιότερους κάτοικους...

stolenheart

Μέλος
Εγγρ.
27 Νοε 2005
Like
600
Πόντοι
81
Μονη λυση η εισαγωγη νυφων απο αγροτικες χωρες

Η Ελλαδα, ειδικα ο γυναικειος πληθυσμος εχει αστικοποιηθει στο 98%

Προχθες ειδα ενα μελανουρι να καβαλαει ενα θηριο λασπωμενο αγροτικο και την χαρηκε η ψυχη μου. Λεβεντισα, να τη χαιρεται ο μπαμπας της. Αλλα αυτες ειναι σπανιες εξαιρεσεις

Οι περισσοτερες ειναι first-dates, mall, attica και Τατιανα Στεφανιδου
Αντί να εισάγουμε τα πάντα σε αυτή την χώρα, δεν παίζει οι πατεράδες να εκπαιδεύουν σωστά τις κόρες;

Τα παλιά τα χρόνια αυτό δεν έκαναν; Τώρα γιατί τις αφήνουν λάσκα;

Μας έφαγε ο πολύς Φεμινισμός και ιδού τα αποτελέσματα...

BIG_BIG_BEN

Μέγας
Εγγρ.
28 Φεβ 2024
Like
11.854
Πόντοι
3.556
Όπως τα λες...
Κάτι μαλακισμένα παιδάκια (μεταξύ των οποίων και πλουσιόπαιδα) και κάτι ανερμάτιστοι αιώνιοι έφηβοι είναι οι "αναρχικοί" (οι οποίοι βέβαια μπορούν να κάνουν ζημιά, μην ξεχνάμε ότι είναι συγκοινωνούντα δοχεία με τους χούλιγκαν)...
Τους χρησιμοποιεί η ολιγαρχία (το σύστημα) σαν πιόνια, όπως και τους πρεζάκηδες για να ρίξει τις τιμές στις συνοικίες που θέλει και να αγοράσουν κάποιοι "διώχνοντας" τους παλαιότερους κάτοικους...

Ε, ναι. Επειδή άμα θέλαν τους πιάναν, και τους χρεώναν για τις ζημιές., κι ας μην καταφέρουν να ξεχρεώσουν ως το τέλος των ημερών τους. Αλλά τους αφήνουν για καιρό να κάνουν ό,τι να ´ναι.

Άρα άνετα κρύβονται κάποια συμφέροντα πίσω από όλα αυτά, και την πατάνε οι φιλειρηνικοί κάτοικοι στην περιοχή.

Είναι μια δικαιολογημένη εικασία. Κι έτσι τιμές σε περιοχές που δεν τις υπολόγιζες, ανεβαίνουν ξαφνικά σε αστρονομικά επίπεδα.

stolenheart

Μέλος
Εγγρ.
27 Νοε 2005
Like
600
Πόντοι
81
Αυτό ισχύει. Η υπερβολική έμφαση στον τουρισμό καθιστά την οικονομία μας ευάλωτη. Το ίδιο και η επικέντρωση στην Αττική.

Τα τελευταία χρόνια όλα τα λεφτά έρχονται από τον τουρισμό. Μια στραβή να γίνει, και θα τρέχουμε πάλι.

Απλά είναι λίγο άλλο θέμα. Ευρύτερο. Ξεφεύγει από το κεντρικό ζήτημα του νήματος, θεωρώ.
Σκέψου τι θα πάθει ο τουρισμός με τις πόλεις των 15 λεπτών (είναι στην ατζέντα του Δούκα)... ;-)

Ποιός θα μπορεί να ταξιδέψει με αεροπλάνο από την άλλη άκρη του κόσμου χωρίς επαρκές υπόλοιπο carbon credits;

Ο κόσμος δεν ξέρει τι κεραμίδα θα του σκάσει στην κεφάλα...

Αλλά για το 99% αυτά είναι ψεκασμένες θεωρίες συνωμοσίας.

DAMDIM100

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Ιαν 2020
Κριτικές
20
Like
3.821
Πόντοι
1.446
Ε, ναι. Επειδή άμα θέλαν τους πιάναν, και τους χρεώναν για τις ζημιές., κι ας μην καταφέρουν να ξεχρεώσουν ως το τέλος των ημερών τους. Αλλά τους αφήνουν για καιρό να κάνουν ό,τι να ´ναι.

Άρα άνετα κρύβονται κάποια συμφέροντα πίσω από όλα αυτά, και την πατάνε οι φιλειρηνικοί κάτοικοι στην περιοχή.

Είναι μια δικαιολογημένη εικασία. Κι έτσι τιμές σε περιοχές που δεν τις υπολόγιζες, ανεβαίνουν ξαφνικά σε αστρονομικά επίπεδα.
Τι να λέμε τώρα...
Το ίδιο δεν έκαναν και στα πανεπιστήμια;
Άφησαν την κατάσταση να γίνει μπάχαλο για να προτείνουν την λύση (πανεπιστημιακή αστυνομία) και να διορίσουν κάποιους ημέτερους στην ΕΛΑΣ...

Sub-Zero

Μέγας
Εγγρ.
10 Οκτ 2021
Like
18.969
Πόντοι
3.656
Αντί να εισάγουμε τα πάντα σε αυτή την χώρα, δεν παίζει οι πατεράδες να εκπαιδεύουν σωστά τις κόρες;

Τα παλιά τα χρόνια αυτό δεν έκαναν; Τώρα γιατί τις αφήνουν λάσκα;

Μας έφαγε ο πολύς Φεμινισμός και ιδού τα αποτελέσματα...

Ποιοι πατεράδες ρε τύπε...Δεν υπάρχουν πατεράδες πλέον

Οι γυναίκες τους κάνουν τα κουμάντα

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
75.494
Πόντοι
12.756
Ώρες αιχμής ναι, δε παλεύεται. Αν χρειάζεται να πιάσεις εθνική για να κατέβεις προς τα κάτω την έχεις γαμήσει. Εγώ που μένω Κηφισιά όμως και δουλεύω remotely δε βγαίνω καν από το σπίτι. Ζωάρα. Με τα πόδια για τα καθημερινά ψώνια, φυσικά δε χρειάζεται καν να βγάζω αμάξι. Βράδυ όταν θέλω να βγω, πάω σχετικά γρήγορα όπου θέλω.
Παρασκευοσάββατα ναι, είναι κάπως ξενέρα (βασικά επειδή έχω καλομάθει μη λέμε μαλακίες και δε γουστάρω μία τη βαβούρα στους δρόμους). Βγαίνουν όλοι και ακόμα και Χαλάνδρι/Μαρούσι κλπ αν θέλω να πάω "ξενερώνω" :grin:
Βασικά είμαι ικανοποιημένος από ότι υπάρχει εδώ. Έχω "χτίσει" το Dos Hermanos. Φαγητό, cocktailάκι και όλα καλά
Η Εθνική όποια ωρα και να μπεις πιά ειναι ωρα αιχμης , δεν ειναι οπως παλια , τωρα μονο κατι καθημερινες ξημερωματα μπαινεις απο Λαινοπουλο και μεχρι της εισοδο για Αττικη Οδό εχεις χτυπησει 250 χλμ κοντερίσια .. Το ιδιο ομως κανουν και κατι καγκουρες με κατι εξατμισεις και τον ακους τον μαλάκα απο τα διόδια μέχρι την στροφη στο ΣΕΦ , γαμω το σπιτι του

BIG_BIG_BEN

Μέγας
Εγγρ.
28 Φεβ 2024
Like
11.854
Πόντοι
3.556
Σκέψου τι θα πάθει ο τουρισμός με τις πόλεις των 15 λεπτών (είναι στην ατζέντα του Δούκα)... ;-)

Ποιός θα μπορεί να ταξιδέψει με αεροπλάνο από την άλλη άκρη του κόσμου χωρίς επαρκές υπόλοιπο carbon credits;

Ο κόσμος δεν ξέρει τι κεραμίδα θα του σκάσει στην κεφάλα...

Αλλά για το 99% αυτά είναι ψεκασμένες θεωρίες συνωμοσίας.

Εδώ μια πρώτη «συστημική» εισαγωγή στο θέμα, για όποιον τον ενδιαφέρει:

Πάντα κάτι πιασάρικες σούπερ-ιδεάρες από «τα μεγάλα κεφάλια» που όμως σπανίως είναι λεπτομερώς κοστολογημένες, και χωρίς ακριβείς αναφορές για τα συνδεδεμένα οικονομικά συμφέροντα.

Κάπου από πίσω κρύβεται πάντα ένα «λεφτά υπάρχουν», εννοώντας όχι αυτά στα ταμεία, αλλά αυτά που θα προκύψουν από τις τσέπες του πολίτη.

Είναι ουσιαστικά ένα πλάνο, ώστε οι δημόσιοι χώροι να εξελιχθούν σε κάτι σαν χιονοδρομικό κέντρο. Θα χρειάζεσαι πάσο, εισιτήριο, για να βγεις από το σπίτι σου, και θα πληρώνεις με τη μέρα, με την ώρα, με το λεπτό.

Που να εξηγείς μετά σε νέα παιδιά, ότι παλιά αράζαμε σε πλατείες, καφενεία, μπυραρίες, και ψαχνόμασταν για κλαμπάκια και μπουρδελότσαρκες.

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
19.506
Πόντοι
3.656
ποτε εκεί !!! για το πουτσο ειναι , επισης η Εθνικη παντα ειναι κολλημένη

Κάνουμε βιντεοκλήση ... να δούμε ποιός πάει πιο γρήγορα στο κέντρο .... ή όπου αλλού θες .

Και στο φλοίσβο φτάνω πιο γρήγορα , αν ξεκινήσεις από γλυφάδα.
Καλά ... τουρκολίμανο φτάνω σε 10 λεπτά .

BIG_BIG_BEN

Μέγας
Εγγρ.
28 Φεβ 2024
Like
11.854
Πόντοι
3.556
Έχουν πάλι κάποια πραγματάκια στο μυαλό τους για το μέλλον της Αθήνας. «Ο μεγάλος περίπατος» πήγε περίπατο.
Τώρα πάμε για την «πόλη των 15 λεπτών».

Εδώ κι ένας σύνδεσμος που συσχετίζει το θέμα με συνομωσιακές θεωρίες.

BIG_BIG_BEN

Μέγας
Εγγρ.
28 Φεβ 2024
Like
11.854
Πόντοι
3.556
Βέβαια, σε πέντε χρόνια μπορεί να ακούσουμε πάλι για ένα άλλο εμπνευσμένο πλάνο. Μόνο που θα έχουν φύγει εκ νέου κάμποσα δισεκατομμύρια στο μεταξύ.

Και τα πεζοδρόμια θα είναι ακόμη στραβά, η άσφαλτος με λακκούβες, και προσεγμένες δημόσιες τουαλέτες ακόμη σχεδόν πουθενά.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom