Νέα

Κάτοικος κέντρου Αθήνας...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Lemmy13!!!!
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 55K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Watcher17

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Αυγ 2023
Like
1.049
Πόντοι
201
Εγώ ήρθα Αθήνα για δουλειά ,όταν σταματήσω να έχω δουλειά θα ξαναγυρίσω στην πόλη μου.
Τι αρέσει όμως στους Αθηναίους; Θέλουν να πάνε για διακοπές στο πετρόχτιστο το παραδοσιακό, αρκεί να έχει wi fi, πλυντήριο ρούχων και καθαρίστρια κάθε μέρα. Να πάνε στην παραλία την καθαρή ,αρκεί να την καθαρίζουν άλλοι και αυτοί να χώνουν τον καφέ στην άμμο. Να είναι η παραλία ερημική αλλά να έχει και άσφαλτο μέχρι να φτάσεις. Να βγάζουν selfie με ένα κατσικάκι αλλά μετά να το πάρει ο βοσκός επειδή μυρίζει.
Δεν το βρίσκω περίεργο, έτσι είναι η γενιά που μεγαλώνει σε πόλεις παγκοσμίως, δεν έχουν την παραμικρή ιδέα πως λειτουργεί ο κόσμος. Όλοι αυτοί λοιπόν που βλέπεις σου λένε "μα καλά είσαι από τη Ρόδο και ήρθες να ζήσεις Αθήνα; Γιατί το έκανες, μαλάκας είσαι;" ενώ οι ίδιοι μένουν Αθήνα. Οι ίδιοι άνθρωποι όταν βλέπουν έναν Αλβανό που ήρθε από την Αλβανία στην Αθήνα του λένε "ε τι να κάνουν αυτοί οι άνθρωποι, ψάχνουν μια καλύτερη ζωή".
Εσύ είσαι όπως βλέπω,σοβαρή περίπτωση και Άνθρωπος.Αλλα το κακο έχει παραγίνει όταν ακούς όχι τώρα,αλλά χρόνια ολόκληρα να μπινελικωνει την Αθηνα ο κάθε καημένος. Βγάζουν συμπεράσματα από 4 γειτονιές. Ε όχι ρε φίλε, αυτό είναι τελείως άδικο.Αν πιστεύουν ότι είναι βόθρος,πραγματικά θα μας κάνουν χάρη αν φύγουν. Αύγουστο η Αθηνα είναι πανέμορφη.Και μετά έρχονται ολοι παλι το Σεπτέμβρη και φτου από την αρχή. Δεν ξεκόλλανε.

Nubic

Μέγας
Εγγρ.
28 Οκτ 2019
Κριτικές
10
Like
13.227
Πόντοι
3.846
Δεν ξεκολλάνε γιατί έχουν τις δουλειές τους στην Αθήνα. Αν ο άλλος δε βρίσκει δουλειά στο χωριό του, πάει στην κοντινότερη πόλη, αν δε βρίσκει ούτε εκεί πάει Αθήνα ή Θεσσαλονίκη.
Επίσης παρατήρησε ότι την Αθήνα τη βρίζουν πολλοί Αθηναίοι. Και όταν τους λες "γιατί δε σηκώνεσαι να φύγεις εσύ;" σου απαντάνε "ε ξέρεις, τώρα εδώ έχω τους γονείς μου, τους φίλους μου, εδώ έχω τη δουλειά μου....".
Συμφωνώ πάντως ότι η Αττική είναι μια τεράστια περιοχή με μεγάλες αποκλίσεις. Τι σχέση έχει τώρα η Κυψέλη με το Μαραθώνα; Τι σχέση μπορεί να έχει η Γλυφάδα με την Ελευσίνα; Ειδικά τώρα που όλο και περισσότεροι άνθρωποι εργάζονται από το σπίτι (εγώ δεν είμαι ένας από αυτούς) απορώ πως δεν πάνε περισσότεροι να ζήσουν Ανάβυσσο, Βάρη, Κρυονέρι, Μαρκόπουλο να είναι μέσα στη φύση να σταματήσουν να μας τα πρήζουν.

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.926
Πόντοι
3.556
Στη μικρη Ελλαδιτσα των 10 εκ πληθυσμου, δε θα επρεπε να υπαρχει πολη με 5 εκ πληθυσμο. Τοσο απλο

Οπως και ειναι παραλογο πχ να χτιστει σημερα μια νεα πολη των 5 η 10 εκατομμυριων πχ στη Λαρισα η την Τριπολη. Τι περιμενετε να γινει; Καμια πολη αλφαδια και προτυπο γεωμετριας, καθαριοτητας και οργανωσης;

Απλα με το περας των δεκαετιων, οσοι ειχαν συμφεροντα απο παλια στην πολη, ειδαν πως το να τραβανε ολο και περισσοτερο κοσμο, αυξανε την αξια των οικοπεδων, μαγαζιων, σπιτιων, επιχειρησεων τους κλπ και λογω αυτου ιδρυαν τα παντα εκει, υπουργεια, πανεπιστημια, κλπ και τραβουσαν ολο και περισσοτερο κοσμο.
Το ιδιο θα μπορουσε να ειχε συμβει με καποια αλλη πολη.

Η πραγματικοτητα ειναι πως η Αθηνα πριν καποιες δεκαετιες ηταν απλα μια...Αμαλιαδα σε μεγεθος. Δεν ειναι πχ Παρισι η Λονδινο που ειναι πρωτευουσες με μεγαλη αναλογια πληθυσμου σε σχεση με το υπολοιπο κρατος εδω και πολλους αιωνες και καθε στενο και σοκακι τους εχει γκρεμιστει και ξαναχτιστει καμια 10ρια φορες στο βαθος των αιωνων και να γινονται διαρκως μικροπροσαρμογες και βελτιωσεις.

Αθηνα το 99% των κτιριων της ειναι τα πρωτα κτιρια επι του οικοπεδου (που καποτε ητανε βοσκοτοπος η καλλιεργησιμη γη) και μαλιστα χωρις οργανωμενο πολεοδομικο σχεδιο συνηθως. Βαλε σε αυτο και κατι συντελεστες δομησης τραγελαφικους, βαλε και την απροβλεπτη εκρηξη των αυτοκινητων που πρεπει και αυτα να χωρεσουν στον ηδη πνιγμενο αστικο ιστο και εχεις το αποτελεσμα που βλεπουμε, τουλαχιστον σε καποιες περιοχες

Η Ελλαδα εχει σωστη δομηση μονο σε καποια χωρια και σε ελαχιστες πλουσιες περιοχες των πολεων

Παρολαυτα εχει και τις ομορφιες της η Αθηνα, οπως και καθε πολη.

Καθε τοπος ειναι σα μια βιβλιοθηκη. Ειναι στο χερι σου αν θα διαβασεις τα ομορφα βιβλια της η τα θριλερ/καταθλιπτικα

skatastamoutratous

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Ιουλ 2019
Like
1.736
Πόντοι
216

Termin

Σπουδαίος
Εγγρ.
9 Φεβ 2018
Like
7.743
Πόντοι
2.306
Μου αρέσει που όλοι βρίζουν την Αθηνα..καλοκαίρι ολοι πάνε στα χωριά τους, και Σεπτέμβρη όλοι εδώ έρχονται πάλι και γίνεται χαμός.Μεινετε ρε τύποι στα βουνά κ στα χωριά αφού είναι τόσο χάλια.Τι έρχεστε παλι εδω?
Όλο την βρίζετε.. και στο τέλος από εδω δεν ξεκολλάτε.
Βγάζετε συμπέρασμα από 4 γειτονιές ξέρω γω,ότι και καλά είναι όλη έτσι.Η Αθήνα έχει τόσες κ τόσες γειτονιές κ τόσες επιλογές..αλλά εσείς βγάζετε συμπέρασμα από την Αχαρνών μονο ξερω γω.ΜΗΝ ΞΑΝΑΕΡΘΕΤΕ,χάρη θα μας κάνετε πίστεψε με.
δεν κανει να βριζουμε ποτε την πουτάνα που επιλέξαμε. που λιγο πιο πριν την γαμήσαμε
γαμώ την πουτάνα μου

Watcher17

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Αυγ 2023
Like
1.049
Πόντοι
201
Δεν ξεκολλάνε γιατί έχουν τις δουλειές τους στην Αθήνα. Αν ο άλλος δε βρίσκει δουλειά στο χωριό του, πάει στην κοντινότερη πόλη, αν δε βρίσκει ούτε εκεί πάει Αθήνα ή Θεσσαλονίκη.
Επίσης παρατήρησε ότι την Αθήνα τη βρίζουν πολλοί Αθηναίοι. Και όταν τους λες "γιατί δε σηκώνεσαι να φύγεις εσύ;" σου απαντάνε "ε ξέρεις, τώρα εδώ έχω τους γονείς μου, τους φίλους μου, εδώ έχω τη δουλειά μου....".
Συμφωνώ πάντως ότι η Αττική είναι μια τεράστια περιοχή με μεγάλες αποκλίσεις. Τι σχέση έχει τώρα η Κυψέλη με το Μαραθώνα; Τι σχέση μπορεί να έχει η Γλυφάδα με την Ελευσίνα; Ειδικά τώρα που όλο και περισσότεροι άνθρωποι εργάζονται από το σπίτι (εγώ δεν είμαι ένας από αυτούς) απορώ πως δεν πάνε περισσότεροι να ζήσουν Ανάβυσσο, Βάρη, Κρυονέρι, Μαρκόπουλο να είναι μέσα στη φύση να σταματήσουν να μας τα πρήζουν.
Α Μπραβο ρε φιλε μου!Εγω ας πουμε αν εμένα σε χωριο(ας πούμε Κατερινη) δεν θα έβριζα την περιοχή και θα την σεβόμουν,δεν θα άνοιγα το στόμα μου να την βρίζω από το πρωί έως το βράδυ.Καπου ωπα...τώρα ποσοι οι Αθηναίοι βρίζουν την Αθήνα δεν λεει κάτι.. και εγώ γνωρίζω από την άλλην τόσους Αθηναίους που την λατρευουν.

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
19.312
Πόντοι
3.656
Απλά και μόνο αν δεν επιτρέπαν σε κατοίκους που δεν έχουν πάρκιγκ να έχουν αυτοκίνητο
και να άδειαζαν οι δρόμοι από τα παρκαρισμένα ... και να .... ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΝ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΩΣ ΔΡΟΜΟΙ ...
ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΑΡΚΙΓΚ ....

θα λύνονταν πολλά προβλήματα.

Θα γινόταν τις πουτάνας από αντιδράσεις, αλλά έχει ξαναγίνει.
Απλά εδώ δεν έχει κονόμα.

Katikos

Μέλος
Εγγρ.
23 Μαρ 2022
Like
968
Πόντοι
81
Εσύ είσαι όπως βλέπω,σοβαρή περίπτωση και Άνθρωπος.Αλλα το κακο έχει παραγίνει όταν ακούς όχι τώρα,αλλά χρόνια ολόκληρα να μπινελικωνει την Αθηνα ο κάθε καημένος. Βγάζουν συμπεράσματα από 4 γειτονιές. Ε όχι ρε φίλε, αυτό είναι τελείως άδικο.Αν πιστεύουν ότι είναι βόθρος,πραγματικά θα μας κάνουν χάρη αν φύγουν. Αύγουστο η Αθηνα είναι πανέμορφη.Και μετά έρχονται ολοι παλι το Σεπτέμβρη και φτου από την αρχή. Δεν ξεκόλλανε.
Ένα αναγκαίο κακό είναι η Αθήνα,κέντρο και δυτικά ,με χαμηλή ποιότητα ζωής ,με επικινδυνότητα σε δρόμους με αυξημένη εγκληματικότητα.Τωρα αν εσύ εννοείς Αθήνα τα Ψυχικό, Φιλοθέη,Παπάγου,Εκάλη, Βουλιαγμένη, Βούλα φυσικά θα συμφωνήσω και ποιος δεν θα ήθελε να μένει και να εργάζεται εκεί αποφεύγοντας το κέντρο.

Watcher17

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Αυγ 2023
Like
1.049
Πόντοι
201
Ένα αναγκαίο κακό είναι η Αθήνα,κέντρο και δυτικά ,με χαμηλή ποιότητα ζωής ,με επικινδυνότητα σε δρόμους με αυξημένη εγκληματικότητα.Τωρα αν εσύ εννοείς Αθήνα τα Ψυχικό, Φιλοθέη,Παπάγου,Εκάλη, Βουλιαγμένη, Βούλα φυσικά θα συμφωνήσω και ποιος δεν θα ήθελε να μένει και να εργάζεται εκεί αποφεύγοντας το κέντρο.
Και αλλες περιοχές φίλε μου.Άλιμος,Γλυφάδα, Κουκάκι,Χαλάνδρι,Νέα Σμύρνη,Νέα Ιωνία,Ηράκλειο και ποοοσες ακόμη μην στα πρηζω.Καταλαβες το νόημα.Ειναι σαν να βγάζω μπαζο την Μόνικα Μπελουτσι γιατί έχει παρανυχιδα ξέρω γω.Αθηνα ΔΕΝ είναι μόνο Αχαρνων,Μεταξουργείο, Βικτωρία,Σταθμός Λαρισσης.Δηλ οκ έλεος.

Katikos

Μέλος
Εγγρ.
23 Μαρ 2022
Like
968
Πόντοι
81
Στη μικρη Ελλαδιτσα των 10 εκ πληθυσμου, δε θα επρεπε να υπαρχει πολη με 5 εκ πληθυσμο. Τοσο απλο

Οπως και ειναι παραλογο πχ να χτιστει σημερα μια νεα πολη των 5 η 10 εκατομμυριων πχ στη Λαρισα η την Τριπολη. Τι περιμενετε να γινει; Καμια πολη αλφαδια και προτυπο γεωμετριας, καθαριοτητας και οργανωσης;

Απλα με το περας των δεκαετιων, οσοι ειχαν συμφεροντα απο παλια στην πολη, ειδαν πως το να τραβανε ολο και περισσοτερο κοσμο, αυξανε την αξια των οικοπεδων, μαγαζιων, σπιτιων, επιχειρησεων τους κλπ και λογω αυτου ιδρυαν τα παντα εκει, υπουργεια, πανεπιστημια, κλπ και τραβουσαν ολο και περισσοτερο κοσμο.
Το ιδιο θα μπορουσε να ειχε συμβει με καποια αλλη πολη.

Η πραγματικοτητα ειναι πως η Αθηνα πριν καποιες δεκαετιες ηταν απλα μια...Αμαλιαδα σε μεγεθος. Δεν ειναι πχ Παρισι η Λονδινο που ειναι πρωτευουσες με μεγαλη αναλογια πληθυσμου σε σχεση με το υπολοιπο κρατος εδω και πολλους αιωνες και καθε στενο και σοκακι τους εχει γκρεμιστει και ξαναχτιστει καμια 10ρια φορες στο βαθος των αιωνων και να γινονται διαρκως μικροπροσαρμογες και βελτιωσεις.

Αθηνα το 99% των κτιριων της ειναι τα πρωτα κτιρια επι του οικοπεδου (που καποτε ητανε βοσκοτοπος η καλλιεργησιμη γη) και μαλιστα χωρις οργανωμενο πολεοδομικο σχεδιο συνηθως. Βαλε σε αυτο και κατι συντελεστες δομησης τραγελαφικους, βαλε και την απροβλεπτη εκρηξη των αυτοκινητων που πρεπει και αυτα να χωρεσουν στον ηδη πνιγμενο αστικο ιστο και εχεις το αποτελεσμα που βλεπουμε, τουλαχιστον σε καποιες περιοχες

Η Ελλαδα εχει σωστη δομηση μονο σε καποια χωρια και σε ελαχιστες πλουσιες περιοχες των πολεων

Παρολαυτα εχει και τις ομορφιες της η Αθηνα, οπως και καθε πολη.

Καθε τοπος ειναι σα μια βιβλιοθηκη. Ειναι στο χερι σου αν θα διαβασεις τα ομορφα βιβλια της η τα θριλερ/καταθλιπτικα
Πολεοδομικά στο λεκανοπέδιο της Αττικής έχει γίνει τρισαθλια κακοποίηση,κανονικός βιασμός περιβάλλοντος και χωροταξίας κι αυτό είναι συσσώρευση πολιτικής σπεκουλας, ωχαδερφισμού,ερασιτεχνισμου και λαμογιασμός μεταξύ πολιτικών και πολιτών με πρώτα πρώτα το γκρέμισμα εξαιρετικών κατοικιών προπολεμικών (1920)με διεθνή βραβεία και πολύ πρωτοποριακά σχέδια μέχρι γκρέμισμα νεοκλασικών για ανέγερση 7οροφων -κελιων- χωρίς αρχιτεκτονική άποψη,μεταφορά δομήσεων υπερβάσεις υψών κτλ.....κρίμα γιατί σαν κλίμα και ιστορία θα μπορούσε αυτή η πόλη να είναι Στολίδι παγκοσμίως.
Πάντως όταν γίνει η Ελλάδα πάλι Ελλάδα και υπάρχει η σωστή μαγιά αυτά θα αλλάξουν και πάνω από όλα γκρέμισμα το κέντρο και διατήρηση μονο νεοκλασικών ,ανάδειξη και ανασκαφή όλου του ιστορικού κέντρου και τις αρχαιότητες από Ελαιώνα μέχρι Λυκαβητο και όλη την Πειραιώς όπου υπάρχει αρχαιολογικός θησαυρός (Σημεία).Κρύσταλλα μονο και από κάτω αρχαιότητες....
Όνειρο θερινός νυκτός;Ίσως.

Katikos

Μέλος
Εγγρ.
23 Μαρ 2022
Like
968
Πόντοι
81
Και αλλες περιοχές φίλε μου.Άλιμος,Γλυφάδα, Κουκάκι,Χαλάνδρι,Νέα Σμύρνη,Νέα Ιωνία,Ηράκλειο και ποοοσες ακόμη μην στα πρηζω.Καταλαβες το νόημα.Ειναι σαν να βγάζω μπαζο την Μόνικα Μπελουτσι γιατί έχει παρανυχιδα ξέρω γω.Αθηνα ΔΕΝ είναι μόνο Αχαρνων,Μεταξουργείο, Βικτωρία,Σταθμός Λαρισσης.Δηλ οκ έλεος.
Εντάξει συμφωνούμε.Εγω όταν λέω Αθήνα εννοώ κέντρο κυρίως,τα άλλα είναι Αττική.

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
75.408
Πόντοι
12.756
Πολεοδομικά στο λεκανοπέδιο της Αττικής έχει γίνει τρισαθλια κακοποίηση,κανονικός βιασμός περιβάλλοντος και χωροταξίας κι αυτό είναι συσσώρευση πολιτικής σπεκουλας, ωχαδερφισμού,ερασιτεχνισμου και λαμογιασμός μεταξύ πολιτικών και πολιτών με πρώτα πρώτα το γκρέμισμα εξαιρετικών κατοικιών προπολεμικών (1920)με διεθνή βραβεία και πολύ πρωτοποριακά σχέδια μέχρι γκρέμισμα νεοκλασικών για ανέγερση 7οροφων -κελιων- χωρίς αρχιτεκτονική άποψη,μεταφορά δονήσεων υπερβάσεις υψών κτλ.....κρίμα γιατί σαν κλίμα και ιστορία θα μπορούσε αυτή η πόλη να είναι Στολίδι παγκοσμίως.
Πάντως όταν γίνει η Ελλάδα πάλι Ελλάδα και υπάρχει η σωστή μαγιά αυτά θα αλλάξουν και πάνω από όλα γκρέμισμα το κέντρο και διατήρηση μονο νεοκλασικών ,ανάδειξη και ανασκαφή όλου του ιστορικού κέντρου και τις αρχαιότητες από Ελαιώνα μέχρι Λυακβητο και όλη την Πειραιώς όπου υπάρχει αρχαιολογικός θησαυρός (Σημεία).Κρύσταλλα μονο και από κάτω αρχαιότητες....
Καθολου ισως .. δεν θα γίνει ποτέ
Μονο πιο σκατά θα γίνεται κάθε χρονιά που περνάει

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.926
Πόντοι
3.556
Πολεοδομικά στο λεκανοπέδιο της Αττικής έχει γίνει τρισαθλια κακοποίηση,κανονικός βιασμός περιβάλλοντος και χωροταξίας κι αυτό είναι συσσώρευση πολιτικής σπεκουλας, ωχαδερφισμού,ερασιτεχνισμου και λαμόγια μεταξύ πολιτικών και πολιτών με πρώτα πρώτα το γκρέμισμα εξαιρετικών κατοικιών προπολεμικών (1920)με διεθνή βραβεία και πολύ πρωτοποριακά σχέδια μέχρι γκρέμισμα νεοκλασικών για ανέγερση 7οροφων -κελιων- χωρίς αρχιτεκτονική άποψη,μεταφορά δονήσεων υπερβάσεις υψών κτλ.....κρίμα γιατί σαν κλίμα και ιστορία θα μπορούσε αυτή η πόλη να είναι Στολίδι παγκοσμίως.
Πάντως όταν γίνει η Ελλάδα πάλι Ελλάδα και υπάρχει η σωστή μαγιά αυτά θα αλλάξουν και πάνω από όλα γκρέμισμα το κέντρο και διατήρηση μονο νεοκλασικών ,ανάδειξη και ανασκαφή όλου του ιστορικού κέντρου και τις αρχαιότητες από Ελαιώνα μέχρι Λυακβητο και όλη την Πειραιώς όπου υπάρχει αρχαιολογικός θησαυρός (Σημεία).Κρύσταλλα μονο και από κάτω αρχαιότητες....

Δεν προκειται να γινει ποτε αυτο που λες. Ισως μια ευκαιρια υπαρχει οταν μεγαλος αριθμος πολυκατοικιων του 50, 60, 70 κλεισει τον κυκλο ζωης τους και ερθει η ωρα για κατεδαφιση ισως; Αλλα και εκει τι να κανεις; Πως να ικανοποιησεις πχ 20 ενοικους προσπαθωντας να χτισεις κατι σωστο στο μερος που πριν υπηρχε το εκτρωμα;

Παντως αυτο που εγινε στην Ελλαδα φτανει και το ορια του αστειου-παραλογου

Το 50 στα χωρια μεναν κυριως σε μικρα σπιτια μεγαλες οικογενειες, χωρις νερο, ρευμα, κλπ Σημερα στην ιδια θεση εχουν χτιστει πολυτελη εξοχικα. Αντι λοιπον ο νεοελληνας να απολαυσει τα νεα αυτα σπιτια 2000 φορες καλυτερα απο αυτο που εμενε ο παππους του, επιλεγει να μετακινηθει σε ενα κελι μιας πολυκατοικιας σε παστωμενη περιοχη του κεντρου, χωρις δικους του χωρους παρκινγκ, αυλες, αποθηκες, κλπ συχνα σε ανηλια και αναερα σπιτια, ακομα και σε υπογεια. Και με δουλειες συχνα χειροτερες απο αυτες που προσφερονται στην επαρχια.

Το μονο που μπορει καπως να δικαιολογησει αυτο ειναι πως η Αθηνα εχει ΕΠΙΛΟΓΕΣ. Και απο μια σκοπια, οι επιλογες ειναι κατα καποιον τροπο ΠΛΟΥΤΟΣ. Ετσι το νιωθει ο καθενας. Μπορει πχ να μενει στριμωκολα, αλλα σου λεει μεσα στη χρονια θα παω 2 μπουζουκια, 5 φορες γηπεδο, 3 συναυλιες, θεατρα, πολυχωρους, βιβλιοθηκες, μαγαζια, φαγαδικα, μωλ, στουντιο θα γνωρισω κοσμο, κλπ εχω πλουτο επιλογων. Επαρχια δε θα εκανα ουτε το 1% απο αυτα. Συν τις επαγγελματικες επιλογες

Θυσιαζει λοιπον την ποιοτητα κατοικιας και χωρων για να εχει αυτον τον πλουτο επιλογων. Κατι κερδιζει και κατι χανει. Το ιδιο ισχυει σε ολες τις μεγαλουπολεις και για αυτο βλεπουμε δεκαδες εκατομμυρια σε πολεις απειρως χειροτερες απο την Αθηνα, πχ Δελχι, κλπ

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
75.408
Πόντοι
12.756
Δεν προκειται να γινει ποτε αυτο που λες. Ισως μια ευκαιρια υπαρχει οταν μεγαλος αριθμος πολυκατοικιων του 50, 60, 70 κλεισει τον κυκλο ζωης τους και ερθει η ωρα για κατεδαφιση ισως; Αλλα και εκει τι να κανεις; Πως να ικανοποιησεις πχ 20 ενοικους προσπαθωντας να χτισεις κατι σωστο στο μερος που πριν υπηρχε το εκτρωμα;

Παντως αυτο που εγινε στην Ελλαδα φτανει και το ορια του αστειου-παραλογου

Το 50 στα χωρια μεναν κυριως σε μικρα σπιτια μεγαλες οικογενειες, χωρις νερο, ρευμα, κλπ Σημερα στην ιδια θεση εχουν χτιστει πολυτελη εξοχικα. Αντι λοιπον ο νεοελληνας να απολαυσει τα νεα αυτα σπιτια 2000 φορες καλυτερα απο αυτο που εμενε ο παππους του, επιλεγει να μετακινηθει σε ενα κελι μιας πολυκατοικιας σε παστωμενη περιοχη του κεντρου, χωρις δικους του χωρους παρκινγκ, αυλες, αποθηκες, κλπ συχνα σε ανηλια και αναερα σπιτια, ακομα και σε υπογεια. Και με δουλειες συχνα χειροτερες απο αυτες που προσφερονται στην επαρχια.

Το μονο που μπορει καπως να δικαιολογησει αυτο ειναι πως η Αθηνα εχει ΕΠΙΛΟΓΕΣ. Και απο μια σκοπια, οι επιλογες ειναι κατα καποιον τροπο ΠΛΟΥΤΟΣ. Ετσι το νιωθει ο καθενας. Μπορει πχ να μενει στριμωκολα, αλλα σου λεει μεσα στη χρονια θα παω 2 μπουζουκια, 5 φορες γηπεδο, 3 συναυλιες, θεατρα, πολυχωρους, βιβλιοθηκες, μαγαζια, φαγαδικα, μωλ, στουντιο θα γνωρισω κοσμο, κλπ εχω πλουτο επιλογων. Επαρχια δε θα εκανα ουτε το 1% απο αυτα. Συν τις επαγγελματικες επιλογες

Θυσιαζει λοιπον την ποιοτητα κατοικιας και χωρων για να εχει αυτον τον πλουτο επιλογων. Κατι κερδιζει και κατι χανει. Το ιδιο ισχυει σε ολες τις μεγαλουπολεις και για αυτο βλεπουμε δεκαδες εκατομμυρια σε πολεις απειρως χειροτερες απο την Αθηνα, πχ Δελχι, κλπ
Δηλαδη σε λιγο που δεν θα εχει λεφτα να παει σε αυτες τις επιλογες τι λες να κάνει ο μαλάκας ο βλαχος εργατικός μεταναστης ;;
Θα παει στο χωριο του ;

Πύργος Βασιλικός

Σπουδαίος
Εγγρ.
13 Φεβ 2013
Κριτικές
10
Like
5.766
Πόντοι
2.816
Τύπε νηματοθετη
Σε βλέπω πονεμένο από τα Airbnb.. βρήκες και μερικούς πονεμένους ακόμα και τα λέτε όμορφα κι ωραία..
Αν δεν ήταν τα Airbnb κ μπορούσατε να μείνετε σε αυτές τις περιοχές δεν θα κραζατε το κέντρο.. βέβαια σαν κλασικοί Έλληνες θα βρίσκατε κάτι άλλο να κραξετε..

CLOSER822

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Ιουν 2008
Like
11.469
Πόντοι
2.606
Απο προσωπικη εμπειρια. Εμενα κεντρο επι 7 χρονια, συγκεκριμενα πλατεια Βικτωριας. Κατα αναγκη, για να ειμαι κοντα στην εργασια μου. Για να μενεις κεντρο Αθηνας, τρια τινά παιζουν. Ειτε εισαι στο τσαμπε (πατρικο σπιτι, κτλ), ειτε κατα αναγκη (εργασια οπως εγω, συγκοινωνιες), ειτε εισαι ανωμαλαρα του κερατα, οτι και να σημαινει αυτο. Θα μου πειτε ειναι και θεμα γουστου, σε αλλους αρεσει η ζωη στο κεντρο σε αλλους οχι. Προσπαθω λοιπον οσο γινεται αντικειμενικα να το κρινω. Πως γινεται να σου αρεσει το νταπα ντουπα γυρω σου σχεδον επι 24ωρου βασεως; Δεν ειναι μονο οι κορνες, οι φωνες (μεθυσμενοι, αλλοδαπα, κτλ), η βρωμα στους δρομους και στα πεζοδρομια (φιλοτιμες οι προσπαθειες του δημου Αθηναιων αλλα...), εχουμε και τα τελευταια 2 χρονια την ΕΠΙΔΗΜΙΑ των ανακαινισεων (ειτε ιδωτικα ειτε τα καρκινωματα τα airbnb). Μονο στην γειτονια μου θυμαμαι να βιωσα 5-6 ανακαινισεις, ΟΛΙΚΕΣ, να μενουν μονο τα ντουβαρια και αν. Αυτα εν μερει περι "ανωμαλιας". Υπαρχουν και λοιποι "στραβοι" που εδω κρυβονται αναμεσα στο πληθος. Αδερφαρες, με καμια γκομενα 200 κιλα (που την "αγαπουν" διοτι εχει λεπτα αισθηματα..), βιζιτουδες της κακιας ωρας, μεγαλα κεφαλια της νυχτας που "κρυβονται" μεσα σε μια πολυκατοικια 30+ διαμερισματων, κτλ. Ολα αυτα δεν τα βγαζω απο το κεφαλι μου, τα εχω δει/ζησει. Ασε που η συγκεκριμενη περιοχη εχει γινει πολος ελξης για τα συναφι των lgbt, ντοπιο και εισαγωμενο. Μιλαμε για πολυ τακουνι 44 και βαλε νουμερο. Σηκωθηκα και εφυγα αθελητα (ο ηλιθιος τοσο καιρο), διοτι εκει που εμενα θα γινει ΚΑΙ ΑΥΤΟ airbnb. Πηγα σε προαστιο και ΒΡΗΚΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ. Μπορει να "χανω" μιαμιση ωρα την ημερα με τις συγκοινωνιες προσωπικο χρονο αλλα ρε φιλε μπαινω σπιτακι μου χωρις να κοιταω πισω μου, ωρες ησυχιας ΩΡΕΣ ΗΣΥΧΙΑΣ γαμωτο, ολοι μιλανε ελληνικα και χωρις προφορα καν, απλα βάρδα να μην εχεις ξεμεινει απο τσιγαρα κτλ και γυρνας σπιτι απο δουλεια 11 βραδυ....τον ηπιες. Εδω δεν εχει μινι μαρκετ πακιστανομπαγκλαντεσιανο ανοιχτο εως 1-2 βραδυ. Και παλι, ολα αυτα ειναι υποκειμενικα διοτι οπως προειπα ο καθενας με τα γουστα του.
κλαιω.....

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.926
Πόντοι
3.556
Δηλαδη σε λιγο που δεν θα εχει λεφτα να παει σε αυτες τις επιλογες τι λες να κάνει ο μαλάκας ο βλαχος εργατικός μεταναστης ;;
Θα παει στο χωριο του ;

Δυσκολο και αυτο

Συνηθως καθεται, υπομενει, γκρινιαζει, αποδεχεται τη μοιρα του, ελπιζει σε κατι καλυτερο

Και κυριως, ψηφιζει Κυριακο Μητσοτακη για μια καλυτερη Ελλαδα :tooth:

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
75.408
Πόντοι
12.756
Τύπε νηματοθετη
Σε βλέπω πονεμένο από τα Airbnb.. βρήκες και μερικούς πονεμένους ακόμα και τα λέτε όμορφα κι ωραία..
Αν δεν ήταν τα Airbnb κ μπορούσατε να μείνετε σε αυτές τις περιοχές δεν θα κραζατε το κέντρο.. βέβαια σαν κλασικοί Έλληνες θα βρίσκατε κάτι άλλο να κραξετε..

Σε χρειάζονται σε αυτο το νημα .. γιατι τους βλεπω να εχουν παρει αέρα :coffee:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom