troubakhs
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 6 Φεβ 2017
- Like
- 28.956
- Πόντοι
- 5.506
δεν θα γαμησεις ποτεΑπορώ πως πάνε και μένουν οι τουριστες εκεί στο βόθρο
δεν θα γαμησεις ποτεΑπορώ πως πάνε και μένουν οι τουριστες εκεί στο βόθρο
δεν θα γαμησεις ποτε
ρε παπαρα πασαλιμανιωτης ειμαΕκει μένεις και θιχτηκες;
Iσως να μην περιλαμβάνονταν στην μελέτη ...θα σκέφτηκαν ότι οι άνθρωποι εκεί ικανοποιούν την ανάγκη τους με δωρεάν τρόπο!!!!δεν ειχε λεφτα για ουρητηρια ο μπακογιαννης, προτιμησε να τα φαει στον μεγαλο περιπατο
Αυτό συμβαίνει και σε αμερικανικές ταινίες,γιατί όχι και στην ελληνική πραγματικότητα;Εγώ πάντως ακουω εδω και χρόνια για το σχέδιο εξαθλίωσης του κέντρου με σκοπό να αγοραστούν τα σπίτια για ψυχούλα από ολιγαρχες και μεγάλα funds, και μετά να το μετατρέψουν σε high class τουριστικό μέρος, αυτό θα συμβεί ποτέ ή είναι ακόμα ένας αστικός μύθος;
Έχεις περάσει από τη Σταδίου τελευταία ;Εγώ πάντως ακουω εδω και χρόνια για το σχέδιο εξαθλίωσης του κέντρου με σκοπό να αγοραστούν τα σπίτια για ψυχούλα από ολιγαρχες και μεγάλα funds, και μετά να το μετατρέψουν σε high class τουριστικό μέρος, αυτό θα συμβεί ποτέ ή είναι ακόμα ένας αστικός μύθος;
Ποτέ δεν θα γίνει, εκτός και αν χρησιμοποιηθούν φλογοβόλα για να ξεβρωμίσει το σύμπαν εκεί πέρα.Εγώ πάντως ακουω εδω και χρόνια για το σχέδιο εξαθλίωσης του κέντρου με σκοπό να αγοραστούν τα σπίτια για ψυχούλα από ολιγαρχες και μεγάλα funds, και μετά να το μετατρέψουν σε high class τουριστικό μέρος, αυτό θα συμβεί ποτέ ή είναι ακόμα ένας αστικός μύθος;
Έχω ζήσει όλη την ζωή μου στα προάστια. Ενοικιάζοντας ως ιδιοκτήτης ένα ακίνητο στα Κ. Πατήσια έχω αποκτήσει μια ελάχιστη εμπειρία για τις συνθήκες που ζουν οι άνθρωποι εκεί. Για εμένα φαίνονται αφόρητες αλλά προς έκπληξή μου έχω γνωρίσει αρκετούς που έχουν ζήσει και μεγαλώσει εκεί γύρω και πάντα ψάχνουν σπίτι στην περιοχή και δεν θέλουν να φύγουν... Τι να πω, ίσως με τα χρόνια έχουν συνηθίσει και έχουν υποσυνείδητα διαμορφώσει συνήθειες και τρόπους ώστε τα (πολλά) κακώς κείμενα να μην τους αγγίζουν/ενοχλούν...
Και που είστε ακόμα, αν νομίζετε ότι είμαστε στον πάτο στο κέντρο της Αθηνας, με τον νέο αριστερούλη δήμαρχο προβλέπω να ανακαλύψουμε ότι έχει και πιο κάτω. Κάμερες κλπ είχε δηλώσει ότι δεν γουστάρει, αντιθέτως πορείες, μπαχαλακηδες κλπ του προκαλούν μια συμπάθεια, "μπάτσους" δεν θελει, αλληλέγγυος γουστάρει να είναι, τα γκράφιτι είναι τέχνη, η συμπερίληψη ωραία λέξη, όλα μια αλφαδιά.
Ναι, αλλά αυτά τα μέρη περιέχουν την καλτίλα και την παρακμή.Και άλλα μέρη του στυλ πλ. Αττικής, Βικτωρίας ή Κυψέλη που προαναφέρθηκαν, κεντρικά είναι φυσικά, αλλά δεν είναι για μένα «το κέντρο».
Όσοι επιλέγουν airbnb δεν το κάνουν για την τιμή όσο πιστεύεις, αλλά για να αποφύγουν την ψυχρότητα του ξενοδοχείου και να νιώσουν μέρος του τόπου που πήγαν να γνωρίσουν. Αυτο δεν είναι ο τουρισμός εκτός από τα αξιοθέατα;Όλα είναι σχετικά. Και τα Εξάρχεια που πριν δεν πλησίαζες με το μετρό θα γίνουν απλησίαστα.
Μεγάλο ρόλο παίζει το εισόδημα. Κέντρο αν βρεις νορμάλ πολυκατοικία και δεν έχεις παιδιά την κάνεις τη ταρζανιά. Θα σου μένουν και λεφτά στην τσέπη..
Σε ορισμένα προάστια τα ενοίκια είναι απλησίαστα. Ναι μεν καλύτερη ποιότητα ζωής, αλλά θα δίνεις μια περιουσία σε ενοίκια και λογαριασμούς, βενζίνες κοκ
Μέση λύση πιστεύω πως είναι περιοχές όπως Αμπελόκηποι, Άνω Πατήσια και Παγκράτι.
Όσο για τα airbnb αν μένεις σε πολυκατοικία που έχει ένα τον ήπιες. Έχω γνωστούς που μένουν Φάληρο σε πολυκατοικία με airbnb και τους έχουν γίνει τα αρχίδια αερόστατα. Κόσμος έρχεται από το αεροδρόμιο και κοπανάει βραδιάτικα, φωνές και μουσική το βράδυ, βαβούρα.
Αν νοικιάζεις, από τη φασαρία σηκώνεσαι και φεύγεις αν είσαι ιδιοκτήτης περαστικά.
Προσωπικά πιστεύω μόδα είναι και θα περάσει. Όσο ήταν λίγα και στις αρχές ΟΚ αλλά όσο αυξάνονται θα πέσουν τόσο οι τιμές για βραχυχρόνια μίσθωση που θα γίνουν ασύμφορα. Σε νησί που πήγα το καλοκαίρι δεν έμεινα σε airbnb αλλά σε κανονικό ξενοδοχείο. Δεν αξίζει πιστεύω η μικρή διαφορά στην τιμή σε σχέση με τις ανέσεις ενός ξενοδοχείου. Πιστεύω τα ξενοδοχεία θα επικρατήσουν.
Όπως και με όλα τα τρεντ κερδισμένοι θα βγουν όσοι μπήκαν στις αρχές και όχι στο τέλος.
Έχει συμβεί και στο Γκάζι (gentrification το λένε στην Αμερική)...Αυτό συμβαίνει και σε αμερικανικές ταινίες,γιατί όχι και στην ελληνική πραγματικότητα;