Έχω αναλύσει σε προηγούμενο post τι συμφέροντα υπάρχουν (ακόμα και ο νόμος Κατσέλη υπάρχει για να διατηρούνται ψηλά οι τιμές).
Φαντάζεσαι να έβγαιναν σε μια μέρα για πούλημα 200.000 ακίνητα που θα πήγαιναν οι τιμές;
Επίσης υπάρχουν συμφέροντα οικολογικής φύσεως (ESG) που θέλουν όλα τα σπίτια πράσινα, με βιώσιμα/οικολογικά υλικά. Δες το σπίτι της Σακελλαροπούλου να πάρεις μια ιδέα...
Αντικειμενικά όπως είναι η φάση δεν βρίσκω λόγο να κάνεις παιδιά, εκτός αν είσαι τρελός και θες να θυσιαστείς για την κοινωνία (την ποιά; αυτή που σε έχει γραμμένο; χαχαχα)!
Στο μέλλον όχι μόνο επίδομα δεν θα παίρνεις για παιδιά, αλλά θα πληρώνεις και φόρο «πράσινο» (carbon tax) να γουστάρεις:
With more people worrying about the environmental ethics of bringing more children into the world, Kate Ng examines the arguments on either side
www.independent.co.uk
Δεν αργεί, την επόμενη δεκαετία θα είναι κανονικότητα το παραπάνω μέτρο και μετά άντε τόλμα να πεις κάτι για την κλιματική αλλαγή (βέβαια η Ούρσουλα έχει 7 παιδιά, αλλά αυτή δεν είναι πλέμπα, είναι πουλέν του Νταβός).
Ο πλούσιος δεν θα έχει πρόβλημα να πληρώσει όσα carbon taxes χρειαστεί...
Τώρα θα μου πεις η πλέμπα τι θα κάνει; Ε, θα πάρει κανά ρομποτόπαιδο (δεν χέζει, δεν κατουράει, δεν κλαίει, δεν πάει σχολείο και θα φορτίζει με ΑΠΕ).
Και η Ελίτ πως θα βρει εργάτες; Πώς θα πληρώνει το κράτος συντάξεις; Από την υπεραξία των ρομπότ και της Τεχνητής Νοημοσύνης (αυτά θα κολλάνε ένσημα και η πλέμπα θα παίρνει επίδομα/ισόβια σύνταξη).
Καταλαβαίνεις πόσο κορόιδα μας έχουν να πληρώνουμε εισφορές σε μια Ponzi πυραμίδα (μέχρι να έρθουν τα ρομπότ και η ΤΝ, κάπως πρέπει να τραφούν τα τωρινά γερόντια):
Αυτά είναι τεχνολογία του 2024, μέχρι το 2030-2035 θα έχουν πάει 10-20 βήματα μπροστά.
Έρχονται πολύ σκοτεινές εποχές και δεν νομίζω ότι αξίζει κανένα παιδί να ζήσει σε τέτοιο ζοφερό περιβάλλον... απλά οι άνθρωποι σκέφτονται με ρομαντισμό/αφέλεια («κάνε μωρέ παιδάκια, θα σε βοηθήσουμε κι εμείς, δηλαδή εμείς πως κάναμε παιδιά σε πιο δύσκολες εποχές;»). Που να ήξεραν ΤΙ έρχεται...
Τώρα αν είσαι μάγκας και 100% εκτός συστήματος (μεγάλη συζήτηση), τότε το συζητάμε.