Νέα

Κάτοικος κέντρου Αθήνας...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Lemmy13!!!!
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 55K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

BIG_BIG_BEN

Μέγας
Εγγρ.
28 Φεβ 2024
Like
11.848
Πόντοι
3.556
εμεινα κ μονος κ με συγκατοικος οταν σπουδαζα,μαλακια ειναι η συγκατοικηση...ουτε κωλοχαρτο δεν αγοραζε ο συγκατοικος που ειχα...βαριοτανε να σηκωσει τα χερια του...συν δεν καθαριζε ποτε...κ τοσα αλλα....μακρυα..καλυτερα σε σταβλο κ μονος σου.

Η συγκατοίκηση δεν προκύπτει συνήθως από τη διάθεση συναναστροφής με άλλους στο χώρο σου.

Προκύπτει, επειδή δεν έχεις τα χρήματα να πληρώσεις ολόκληρο το ενοίκιο.

Εξού και υποθέτω, θα βρεθούν κι εδώ ακόμη και πενηντάρηδες ή εξηντάρηδες να συγκατοικούν με συνομήλικους τους, όχι επειδή θα τους αρέσει, αλλά επειδή δεν θα τους παίρνει αλλιώς.

Στο συγκεκριμένο παράδειγμα με το κωλόχαρτο που αναφέρεις, που να ξέρουμε, μπορεί ο άλλος να διαμαρτυρόταν ότι δεν χρησιμοποιείς το κωλόχαρτο κι από τις δυο μεριές!

*γέλια*

OP
OP
Lemmy13!!!!

Lemmy13!!!!

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Αυγ 2023
Like
1.879
Πόντοι
206
Κι όμως.. κάνε τον κόπο να διαβάσεις κριτικές από τουρίστες που έμειναν σε παρακμιακά ξενοδοχεία στην ευρύτερη περιοχή να ΜΗΝ σου μείνει άντερο...
Μιλάμε θα κλάψεις...
* Θυμάμαι μια τύπισσα έγραφε: ενώ έκανε μπάνιο (κοινόχρηστο) κάποιος ανώμαλος την έπαιρνε μάτι από απέναντι και τον έπαιζε.. κι αυτή αναγκάστηκε να ξημερωθεί στο μπάνιο...
** Ένα ζευγάρι πάλι έκανε παράπονα πως η Χαλκοκονδύλη ήταν γεμάτη πρεζάκια & τραβελόπουστες και φοβόντουσαν να κυκλοφορήσουν κτλ.
*** ΔΕΝ τους αρέσουν κατά τ'άλλα οι συνθήκες στα Airbnb αλλά ΔΕΝ βάζουν το χέρι στην τσέπη να πληρώσουν μία 80άρα να κοιμηθούν (κι ΟΧΙ μόνο) σαν άνθρωποι!!!!
Τουρισμός & τσάμπα ΔΕΝ πάνε μαζί νόμος!!!!
Όταν μάλιστα ομιλούμε συγκεκριμένα για Ελλάδα άστο καλύτερα...
Χαιρομαι ειλικρινα για οσα βιωνουν ολα αυτα τα αλλοδαπα χιπστερακια των app και ευχομαι και χειροτερα

Katikos

Μέλος
Εγγρ.
23 Μαρ 2022
Like
969
Πόντοι
81
Θα έρθει κι η ώρα, που θα βρουν τους τρόπους να σπρώξουν τη συγκατοίκηση κι εδώ.

Μόλις αρχίσουν τα τεκμήρια τύπου «άμα ζεις σε 40τμ βγάζεις και φορολογείσαι για 10000 το χρόνο, άμα ζεις σε 50τμ βγάζεις και φορολογείσαι για 15000 το χρόνο» κ.ο.κ. , αλλά πρώτα πρέπει να έχουν περιορίσει πολύ το μαύρο χρήμα και τη χρήση μετρητών.

Όταν βάλουν τέτοια τεκμήρια, δεν θα μπορεί να πληρώσει ο ένας και ο άλλος τους φόρους τεκμαρτού εισοδήματος για τα τετραγωνικά του ανεξάρτητου σπιτιού ή του πατρικού, οπότε θα αναγκαστεί να μοιράζεται μεγαλύτερα διαμερίσματα με άλλους.

Έτσι μιλούσαν και έξω παλιά, τι ωραία να ζεις μόνο σου μπλα, αλλά άμα δεν κοιτάς να έχεις και τα αντίστοιχα επίσημα εισοδήματα για περισσότερα χρόνια στη σειρά, δεν θα βγαίνει.

Ξέρουν να το δουλεύουν οι αρχές. Βήμα-βήμα και σφάζοντας με το βαμπάκι.
Ε.Ε κατά τα άλλα.Στην Ολλανδία κ Σουηδία,Δανία αν μένεις χωρίς δουλειά να σ3 βοηθάνε να βρεις ή να σε επιδοτούν με κάποια χιλιάρικα όπως το ψυχακι τον Νορβηγό που έσφαξε στο μπαρ στη Θεσσαλονίκη κι εδώ να πρέπει να αποδεικνύεις το πόθεν σε κάθε ευρώ κατά τα άλλα όπως οι τίμιοι πολιτικοί μας.Στην Ολλανδία ξέρω περίπτωση που Ολλανδός που διαγνώστηκε με σύνδρομο αγοραφοβίας δεν εργάζεται κ παίρνει επίδομα.
Όταν λοιπόν έρθουν τότε τα ολλανδικά,γερμανικά και οποία αλλά φαντς να πάρουν το οποίο ακίνητο με το περιουσιολογιο εγώ στην θέση τους θα το έκανα οικοπεδο.Οτι ψηφίζουν οι γαματε και με ας κλαίω ΚουληδεςΤσιπρες κ Σαμαράδες δεν σημαινει ότι είμαστε όλοι το ίδιο.Υπαρχουν κ καλοπαιδα.

OP
OP
Lemmy13!!!!

Lemmy13!!!!

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Αυγ 2023
Like
1.879
Πόντοι
206
δαφνη ωραια ειναι..εχω παει πανω στην ανηφορα που εχει ωραια θεα την αθηνα και την ακροπολη..ζωγραφου δεν γουσταρω καθολου..εγω το ζωγραφου για κεντρο αθηνας το ειχα..τα ιλισια ας πουμε..κεντρο αθηνας ειναι..τι ειναι?θυμαμαι ιλισια που ειχα παει σε ενα μασατζιδικο..και οταν τελειωσα .μου ειχαν βαλει οι μπασκινες της δημοτικης αστυνομιας προστιμο 40ευρω..α λεει ο αλλος εδω καθε μερα γραφουνε..ρε τι κολοπεριοχη ειναι αυτη!
Λογω κλησης εχεις αρνητικες αναμνησεις ρε συ; μασαζ ηθελες μερα μεσημερι; καλα να παθεις

BIG_BIG_BEN

Μέγας
Εγγρ.
28 Φεβ 2024
Like
11.848
Πόντοι
3.556
Ε.Ε κατά τα άλλα.Στην Ολλανδία κ Σουηδία,Δανία αν μένεις χωρίς δουλειά να σ3 βοηθάνε να βρεις ή να σε επιδοτούν με κάποια χιλιάρικα όπως το ψυχακι τον Νορβηγό που έσφαξε στο μπαρ στη Θεσσαλονίκη κι εδώ να πρέπει να αποδεικνύεις το πόθεν σε κάθε ευρώ κατά τα άλλα όπως οι τίμιοι πολιτικοί μας.Στην Ολλανδία ξέρω περίπτωση που Ολλανδός που διαγνώστηκε με σύνδρομο αγοραφοβίας δεν εργάζεται κ παίρνει επίδομα.
Όταν λοιπόν έρθουν τότε τα ολλανδικά,γερμανικά και οποία αλλά φαντς να πάρουν το οποίο ακίνητο με το περιουσιολογιο εγώ στην θέση τους θα το έκανα οικοπεδο.Οτι ψηφίζουν οι γαματε και με ας κλαίω ΚουληδεςΤσιπρες κ Σαμαράδες δεν σημαινει ότι είμαστε όλοι το ίδιο.Υπαρχουν κ καλοπαιδα.

Εδώ θα έρθει ό,τι τους βολεύει από τους νόμους του εξωτερικού. Ό,τι τους φτιάχνει, ό,τι χρειάζονται, ό,τι τους κάνει κέφι.

Τα πεζοδρόμια και το 2040 στραβά θα είναι ακόμη, και πολλά άλλα μαζί. Να μην σου πω και ως το 2096 στην επόμενη υποψηφιότητα μας για τα 200 χρόνια των Ολυμπιακών. ;-)

Ο Έλληνας δεν έφτιαξε καμιά Μερσεντές ή Νόκια. Απλά να τα αγοράζει θέλει. Πελάτης είναι.

OP
OP
Lemmy13!!!!

Lemmy13!!!!

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Αυγ 2023
Like
1.879
Πόντοι
206
Γενικά θέλει ψάξιμο πριν ταξιδέψεις. Κάποια στιγμή έψαχνα airbnb Αθήνα για κάτι συνεργάτες. Το πιο φτηνό ήταν ΜΕταξουργείο και όλες οι κριτικές έγραφαν ότι φοβόσουν να βγεις από την πόρτα. Ειδικά οικογένειες με μικρά παιδιά.

έχω μείνει σε airbnb και ξενοδοχεία στο κέντρο μεγάλων πρωτευουσών. Δεν πάω για το πιο ακριβό, αλλά πάντα διαβάζω reviews.
Γενικά το συμπέρασμα είναι, ότι το κέντρο της Αθήνας σιγά σιγά μετατρέπεται σε περιοχή για φραγκάτους. Μίλαγα με ένα φίλο από Νέο Κόσμο και μου έλεγε ότι στις πιο κωλοπεριοχές ανοίγει ένα trendy εστιατόριο και απογειώνονται οι τιμές. Θα βλέπεις δηλαδή φραγκάτους από τα προάστια, τουρίστες ,φοιτητές - νεολαία που θα συγκατοικούν 3-5 άτομα και όσο υπάρχουν επιδοτήσεις 15 μετανάστες στο δυάρι.
Οτι συμβαινει Βικτωρια τα τελευταια 2 χρονια. Γνωστος μου ηθελε να ανοιξει μπαρ στην περιοχη και του ελεγα "το σκεφτηκες καλα με ολα αυτα τα πρεζονια τριγυρω και την βρωμα;" και μου ειπε "θα ανεβει η περιοχη". το ανοιξε, δουλευει φουλ και μαθαμε οτι ειναι μπροσταρης, απο πισω υπαρχει fund lgbt, αρα γιαυτο ΗΞΕΡΕ απο πριν.

OP
OP
Lemmy13!!!!

Lemmy13!!!!

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Αυγ 2023
Like
1.879
Πόντοι
206
Τύπε μπερδεύεις το φαινόμενο Airbnb με τη στεγαστική κρίση...
Το Airbnb άντε να φταίει στο 10% , και πολύ λέω..
Η στεγαστική κρίση είναι απόρροια της οικονομικής κρίσης.. γιαια δεκαετία περίπου η οικοδομή πέθανε... Συν ότι υπάρχουν πολλά κλειστά σπίτια για διάφορους λόγους.. μεγάλο ποσοστό Airbnb είναι πρώην κλειστά σπίτια, δεν είναι τόσα πολλά όσα νομίζουν κάποιοι τα σπίτια που πήγαν απευθείας από το ενοίκιο στο Airbnb
:jerking:

BIG_BIG_BEN

Μέγας
Εγγρ.
28 Φεβ 2024
Like
11.848
Πόντοι
3.556
Οτι συμβαινει Βικτωρια τα τελευταια 2 χρονια. Γνωστος μου ηθελε να ανοιξει μπαρ στην περιοχη και του ελεγα "το σκεφτηκες καλα με ολα αυτα τα πρεζονια τριγυρω και την βρωμα;" και μου ειπε "θα ανεβει η περιοχη". το ανοιξε, δουλευει φουλ και μαθαμε οτι ειναι μπροσταρης, απο πισω υπαρχει fund lgbt, αρα γιαυτο ΗΞΕΡΕ απο πριν.

Αυτά είναι. Έτσι πάει. Η επιτυχία θέλει πλάνο, κονέ, δουλειά και μετρημένες κουβέντες. Τα υπόλοιπα τα μαθαίνει κανείς όταν πιάσει το μαγαζί και μετά.

OP
OP
Lemmy13!!!!

Lemmy13!!!!

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Αυγ 2023
Like
1.879
Πόντοι
206
Πάντως, μένοντας για πάνω απο 15 χρόνια σε απόσταση δύο δρόμων απο τη Φυλής, έχω δύο πράγματα να πω. 1) συνηθίζεις την όλη φάση, υπο την προϋπόθεση να είσαι κάτω των 35 και 2) μόλις ξεπεράσεις τα πολλαπλά πολιτισμικά σόκ, τίποτε πλέον δε σου κάνει εντύπωση, στο σημείο που, μόλις μετακομίσεις έστω και 4 χιλιόμετρα πιο μακριά να σου προκαλεί άσχημη εντύπωση όλη αυτή η ησυχία των "εκτός κέντρου" περιοχών. Και μιλάμε όχι για 90 λεπτά απόσταση, μιλάμε για 4 σταθμούς του ηλεκτρικού πιο βόρεια.

Υ.Γ.
Πάντως, είχες μαρκάν τη χειρότερη επιλογή δρόμου να μείνεις. Κρίνοντας απο "Πλατεία Βικτωρίας" και "ένα δρόμο πάνω απο τη Φυλής", η εξίσωση βγάζει Αριστοτέλους... χειρότερος δρόμος στην ευρύτερη περιοχή. Χειρότερος και απο την ίδια τη Φυλής.
Ανωνυμε αντρα, εισαι λιρα 100. Παντως χειροτερος δρομος απο την Φυλης δεν υπαρχει οπως και να το κανουμε. Εγω το σοκ που ανεφερες το εφαγα και το τρωω ακομα αλλα με θετικο τροπο, την εχω καλαβρει με την ησυχια εκει που πηγα και οποτε κατεβαινω προς Βικτωρια λογω δουλειας οποιον βλεπω παλιο γνωστο θελω να του πω "ακομα να φυγεις απο δω;" τοσο πολυ το σιχαθηκα το μερος

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
19.333
Πόντοι
3.656
Εγω βιωσα αυτο το φαινομενο τους ΜΗΝΕΣ εψαχνα ενα δυαρακι, χωρις να εχω απαιτησεις στον χωρο (οπως εχουν τοσοι και τοσοι με a/c, αλουμινιου κουφωματα, πορτες ασφαλειας, θέες, βεραντες, ηλιακους κτλ) το μονο που εθετα ειναι να δεχοντουσαν κατοικιδια τιποτα αλλο και παρολαυτα δεν εβρισκα τιποτα σε λογικη τιμη, ξαναλεω λογικη, ουτε φθηνα ουτε παραλογα ακριβα.
Από τη μία θες ... λογική τιμή ....

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ... ΠΕΤΑΣ ΠΕΤΑΣ ΛΕΦΤΑ ΣΕ ...ΣΚΥΛΟΥΣ .....

Κατά τα άλλα ... σας χαλάνε οι μόδες !!!!!

Ο σκύλος ... σου είναι απαραίτητος ... για να κυνηγάς φασιανούς με το ρεηντζ ροβερ και το χολαντ ανδ χολαντ ...

Δεν τον έχεις ... ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΔΑ ΟΙ ΣΚΥΛΟΙ !

Τα 150€ ελάχιστο που κοστίζει ο σκύλος το μήνα .... να τα τσοντάρες για καλύτερο σπίτι .......

Εγώ ως εκμισθωτής, αν ο άλλος έχει ... σκύλο ;;; +40% .... αν θέλει

stolenheart

Μέλος
Εγγρ.
27 Νοε 2005
Like
600
Πόντοι
81
Σισα λεγεται και εχει "λυσει" πολλα θεματα. Κακιστης ποιοτητας μενθαφεταμινη που την αναμειγνιουν με υγρα μπαταριας, την σκονη που εχουν μεσα οι λαμπτηρες νεον, ακομα και με αμμο γατας (λογω των χημικων που εχει για την οσμη των κοπρανων). Μια πρεζα που δεν σκοτωνει, οσο και να παρεις δεν πεθαινεις, διαρκει λιγο (10-15 λεπτα φτιαξιμο) και εχει ολα τα αρνητικα ολων των ναρκωτικων μαζι. Κυριως παρανοια, μονο απο αυτο πεθαινουν, οπως ενας που βγηκε στην Πατησιων χωρις να ξερει τι γινεται γυρω του και τον εκοψε αμαξι. Τα εζησα αυτα στην περιοχη της Βικτωριας οταν πριν 3-4 χρονια τους εδιωξαν απο το πεδιο του Αρεως (για να καθαρισει το παρκο λογω του κεντρου του Σαβοπουλου στο πανω μερος, ενα νυχτομαγαζο/θεατρο οπου κοπηκαν εκατονταδες δεντρα για τραπεζοκαθισματα, τα ακουτε ρε για τον "αγωνιστη" Σαβοπουλο; γαμω το σπιτι του) και ξαμολυθηκαν στις τριγυρω περιοχες.
Πάντως εδώ λέει ότι είναι αρκετά επικίνδυνο:

Προσωπικά δεν γνώριζα καν ότι η κρίση και τα Μνημόνια χτύπησαν μέχρι και τα πρεζόνια... δεν είναι παράλογο σε μια trickle-down economy.

Είχα ακούσει κάποτε ότι η ηρωίνη είχε €100 το γραμμάριο, οπότε "λογικό" να γίνεται χαμός με €2 η σίσα.

Αυτό που με στεναχωρεί είναι ότι την προτιμούν και οι μαθητές...

Και επειδή όλοι έχουμε υπάρξει μαθητές, ξέρουμε πόσο επηρεάζεσαι σε αυτή την ηλικία να κάνεις μαλακίες για να φανείς cool/in στην γκόμενα, μπας και τον βρέξεις.

Αν το γαμήσι ήταν εγγυημένο, ποιός νέος θα έκανε τέτοιες μαλακίες;

Και εδώ ξαναερχόμαστε στο προξενιό... κάποτε σε παντρεύανε στα 18-20 (τις κοπέλες ακόμα πιο μικρές) και είχες εγγυημένο μουνί να γαμάς χωρίς ζογκλερικά.

Σήμερα; Σπουδές, καριέρα, ελεύθερη αγορά (εξευγενισμένη ζούγκλα με κοστούμι, γραβάτα, σκαρπίνι)...

Food for thought

BIG_BIG_BEN

Μέγας
Εγγρ.
28 Φεβ 2024
Like
11.848
Πόντοι
3.556
Σε σχέση με παλιότερα μια χαρά είναι η Φυλής τώρα. Δεν ξέρω τι στο πούτσο καναν, είναι πολύ καθαρή πλέον σε όλο το μήκος.

Σε σχέση με παλιότερα, όντως.
Σε σχέση με τα χρόνια της κρίσης, δηλαδή.

Σαν ασθενείς που έχουν αναρρώσει από καρκίνο είναι και η πλ. Βικτωρίας και η Φυλής.

Φαίνονται εκ πρώτης όψεως οκ, κουλ, καλτ, αλλά ξανακαταρρέουν αργότερα, στην πρώτη δυνατή κρίση.

Δεν είναι περιοχές όπως η Ερμού προς Σύνταγμα μεριά, το Κολωνάκι, το Μοναστηράκι, η Πλάκα, η Ακρόπολη, ή ακόμη και του Ψυρρή πια, που αντέξαν και στα δύσκολα. Αυτά είναι Champions League στο κέντρο.

Η Φυλής ή η πλ. Βικτωρίας το παλεύουν για το Conference League. Άλλη φάση, αλλά παν καλά. Όπως και άλλα μέρη του κέντρου, φυσικά.

OP
OP
Lemmy13!!!!

Lemmy13!!!!

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Αυγ 2023
Like
1.879
Πόντοι
206
Γενικώς τα μηχανάκια απολαμβάνουν μια μορφή ασυδοσίας. Πολλοί νεαροί ούτε καν δίπλωμα έχουν, ούτε ασφάλιση, ούτε τίποτα. Κι άμα τους σταματήσει η τροχαία, δεν τρέχει κάτι, τη γλιτώνουν συχνά με μία σύσταση.

Και όλοι οδηγούν όπως να ´ναι, αλλά θα θέλαν «να γίνουμε Ευρώπη». Κι όταν τους εξηγείς στην Ευρώπη η μηχανή έχει να πάρει πάντοτε θέση από πίσω, και πάντοτε να προσπεράσει από αριστερά, μετά δεν θέλουνε «να γίνουμε Ευρώπη». *lol*
Εχω παρει ορκο οτι αμα ξαπλωθει μπροστα μου κανας γκαγκουρας και εχει μπουκα επανω, θα τον προσπερασω και θα τον αφησω να ψοφησει. Αμα εχει μαμα εξατμιση οκ θα παρω κανα 166. Κατηγορια απο μονοι τους οσοι καβαλανε αυτο το μπιντε για ντεποζιτο με ροδες τα tdm και εχουν μπουκες επανω, αυτους αμα σπασανε το δεξι ποδαρι στην σουπα εγω θα τους σπασω και το αριστερο και το κεφαλι μαζι να τελειωνουμε με αυτη την ρατσα των αξυριστων με ψιλοκαραφλα μπροστα απο τα 30 τους και τατουαζ. Ουστ

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
19.333
Πόντοι
3.656
Όποιος έχει παράπονα από το οτιδήποτε, να ψοφήσει ησύχως.
Δεν δικαιούται να παραπονιέται.
Δεν έχουμε ούτε χούντα, ούτε παλάτι ούτε φασίστες ναζί .
ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙΣΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ... ΚΑΚΑ.
Τα σκατά που τρώει , είναι μια χαρά.

Οπότε αν δεν του αρέσει κάτι να ψοφήσει αθόρυβα.

BIG_BIG_BEN

Μέγας
Εγγρ.
28 Φεβ 2024
Like
11.848
Πόντοι
3.556
Πάντως εδώ λέει ότι είναι αρκετά επικίνδυνο:

Προσωπικά δεν γνώριζα καν ότι η κρίση και τα Μνημόνια χτύπησαν μέχρι και τα πρεζόνιο... δεν είναι παράλογο σε μια trickle-down economy.

Είχα ακούσει κάποτε ότι η ηρωίνη είχε €100 το γραμμάριο, οπότε "λογικό" να γίνεται χαμός με €2 η σίσα.

Αυτό που με στεναχωρεί είναι ότι την προτιμούν και οι μαθητές...

Και επειδή όλοι έχουμε υπάρξει μαθητές, ξέρουμε πόσο επηρεάζεσαι σε αυτή την ηλικία να κάνεις μαλακίες για να φανείς cool/in στην γκόμενα, μπας και τον βρέξεις.

Αν το γαμήσι ήταν εγγυημένο, ποιός νέος θα έκανε τέτοιες μαλακίες;

Και εδώ ξαναερχόμαστε στο προξενιό... κάποτε σε παντρεύανε στα 18-20 (τις κοπέλες ακόμα πιο μικρές) και είχες εγγυημένο μουνί να γαμάς χωρίς ζογκλερικά.

Σήμερα; Σπουδές, καριέρα, ελεύθερη αγορά (εξευγενισμένη ζούγκλα με κοστούμι, γραβάτα, σκαρπίνι)...

Food for thought

Όλα τα ναρκωτικά είναι για τον πούτσο. Ου μπλέξεις. Δεν υπάρχει κάτι που να είναι σχετικά ακίνδυνο.

Απλά οι τζάνκις δεν φτάνουν συνήθως μεγάλες ηλικίες, οπότε δεν προλαβαίνουν να βγουν στη φόρα όλες οι επιπτώσεις.

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Κριτικές
16
Like
15.081
Πόντοι
6.515
Εκατσα και διαβασα τα παντα ολα σε αυτο νημα. Περιμενα να πεταχτει ο καθενας ασχετος με το θεμα/κατασταση να πει την παπαρολογια του εμπνευσμενος απο δελτια ειδησεων, blogs, κτλ αλλά ΟΧΙ απο εμπειρια. Πχ τα airbnb, δεν ειναι απλα ενα hype, ειναι ενα καρκινωμα που εξαπλωνεται σε ολες τις μεγαλες πολεις της Ευρωπης. Το αποκαλω ετσι διοτι το βιωσα. Να φτιαχτει/ανακαινισθει (ο απολυτος θορυβος) εως να χρησιμοποιηθει (κεντρο διερχομενων). Λιγοι γνωριζετε τι φαμπρικα εχει στηθει πισω απο ολα αυτα. Κινεζικα funds κυριαρχουν σε αυτον τον χωρο. Και επειδη λειτουργουν ως ξεπλυμα μαυρου χρηματος, καποτε θα σκασει η φουσκα και τοτε τα ξαναλεμε. Οσοι απο εσας θελουν να επενδυσουν καντε το τωρα. Διοτι οταν σκασει η φουσκα θα δουμε 3αρια ανακαινισμενα να ενοικιαζονται για 300 ευρω και θα εχεις και θεα την πλατεια. Μακρυα αυτο ομως ακομα. Οσον αφορα την φαμπρικα, ΕΜΠΕΙΡΙΚΑ ομιλω, τα συνεργεια που κανουν τις ανακαινισεις ειναι ολα φιξ κανονισμενα, και οχι φασον η δουλεια. Το ιδιο και με την επιπλωση των χωρων, ερχεται συνεργειο βγαζει φωτο τους χωρους και τα επιπλα ερχονται ηδη κανονισμενα αναλογα το διαμερισμα. Θα μου πειτε τρωει ψωμι ετσι κοσμακης. Σωστο και καλα κανουν. Το θεμα μου δεν ειναι αυτο, το θεμα μου ειναι οτι οι γειτονιες εξαφανιζονται. Μερικοι δεν τον βλεπουν αυτο, δεν το δεχονται, ισως και το χειροκροτουν. Γιαυτο ξεκινησα αυτο το νημα, εμπειρικα μιλωντας γιαυτο ανεφερα την περιοχη της Βικτωριας. Οι τρεις λογοι που προανεφερα για να μενεις εδω (κατα αναγκη, στο τσαμπε, ή εισαι ανωμαλαρα) ειναι αδιαπραγματευτοι απο την μερια μου να βαρατε τον κωλο σας κατω. Οσοι εχουν ζησει/ζουν σε τετοια μερη ΞΕΡΟΥΝ. Οσοι ασχετοι αλλα "υψηλοβαθμοι" στο site αυτο, ας μεινουν στο αντικειμενο τους (πιατσες, μασαζ, μπουρδελα) οπου αλλωστε μαζεψαν τους βαθμους για την καταταξη τους στο bourdela και να μην μιλουν ειτε ειρωνικα ειτε να κανουν χαβαλε ειτε να trollαρουν για θεματα που δεν τους αφορουν. Αν και εδω μεσα σιγουρα υπαρχουν μερικοι που οικονομανε απο τα airbnb, οποτε απλα σπερνουν καινα δαιμονια για το δικο τους συμφερον. Επομενο παραδειγμα, η ανωμαλια μαζεμενη σε ενα μερος. Μεσα στο κοπαδι μπορεις να κρυφτεις, εξω απο αυτο θα σε φαει ο κακος ο λυκος. Εγω οπως μεγαλωσα και κατα χαρακτηρα δεν γουσταρω αυτο το φασισταριο των lgbt. Διοτι περι φασιστων μιλαμε, εφοσον σου κολλανε στην μουρη τα δικα τους "γουστα" θες δεν θες και σου απαγορευεται να μιλησεις. Ο Χιτλερ με ψηλοτακουνα ενα πραγμα. Χεστηκα τι κανει ο καθενας στο κρεββατι του. Μην ομως μου το επιβαλλεις και μην με ΠΡΟΚΑΛΕΙΣ. Δεν λεγομαι ομοφοβικος (οπως λεμε αντισημιτιστης, αλλο φασισταριο εκει οι εβραιοι), λεγομαι ομοΑΗΔΙΑΣΜΕΝΟΣ. Με αηδιαζει αυτο που εχεις κανει στον εαυτο σου, αηδια ειναι ενας κουνιστος αηδια μια αξυριστη. Δικα μου γουστα ειναι αυτα βεβαια. Το "επιβαλλω" ομως πρεπει να ειναι ολων θεμα. Και εδω σε αυτη την περιοχη εχει γινει η νεα φωλια τους. Και οι φωλιες ειναι για να ξεριζωνονται. Οπως στα Εξαρχεια, που καποιοι προανεφεραν. Ιδιως πανω απο την πλατεια προς Νεαπολη στους πεζοδρομους ειναι πολυ ωραια περιοχη, την εχω διαβει πρωινα που κοιμουνται οι ¨αγωνσιτες¨και ηταν ποιημα. Για βραδυ μου ειναι αδιαφορο, οποιος ανακατευεται με τα πιτουρα τον τρωνε οι κοτες. Τα ιδια λοιπον και για την Βικτωρια. Στο τσαμπε δεν εμενα, η κατα αναγκη σχολοασε στα τσακιδια, αν εμενα και αλλο θα γινομουν ενα με το κοπαδι εδω. Ή θα εμπαινα φυλάκα. Η νοοτροπια του κοπαδιου δεν αφορα μονο αιγοπροβατα αλλα και τα διποδα τα ανθρωποειδη. Ολοι μαζι σαν κοπαδι σε μια παρασταση θεατρου, μια ταινια στο σινεμα, ενα μοντελο κινητου, ενα τυπο οχηματος κτλ κτλ. Πατε οπου σας λενε να πατε. Μεσω mass media, τηλεορασης κτλ. Δεν κινηστε οπως θελετε πραγματικα εσεις αλλα οπως σας λενε σας επιβαλουν με πλυση εγκεφαλου καθημερινα. Εχει εδω τριγυρω κανα δυο θεατρα του κωλου, με παραστασεις του καρακωλου, με 'ηθοποιους' του ξεκωλου. Περισυ γινοταν πατης πατος στο ενα, διοτι ειχε καταλληλα προβληθει μεσω εκπομπων κτλ. Θυμαμαι οταν φευγανε ολοι ειχαν την εκφραση ¨που πεταξα το 20ευρω μου ο μαλακας...", και φετος ασφαλως βαραει μυγες η εν λογω παρασταση. Παντου συμβαινει αυτο, πλακωθηκανε και αγορασανε ολοι υβριδικα και δεν βαρεθηκανα να τα πηγαινουν στο συνεργειο και να τους λεει η καθε Toyota ΄δεν ξερουμε πως προεκυψε αυτο το προβλημα΄. Αλλα εχουν υβριδικο, ειναι μοδατοι και οικολογοι, καβαλοντας μια παπαρια 2 τονους που κανει ηχο σαν να περναει το τραμ. Ρε διποδα, αμα θετε υβριδικη τεχνολογια ξηλωθητε, Lexus λεγεται και οχι τουοτα (οπως το λενε μερικοι ακομα), γκολφ κτλ. Κοπαδι. Αλλο παραδειγμα τυφλαμαρας, κοπαδισμου και αγνοιας. Αυτο το κωλοπαιδο που αρνουμαι καν να αναφερω το ονομα του, που εγινε "γνωστος" με μια ταινια με incest καταστασεις και εγινε θεμα μεγαλο στα κωλοmedia που πηρε 4 οσκαρ φετος και "εκπροσωπει το ελλαντα στο χολιγουντ"...για μαθετε οτι σε μια του ταινια, που επαιζε εκεινος ο τζοβενος που τολμησε να μας κανει το μεγα Αλεξανδρο σε μια αλλη ταινια φιασκο, σκοτωθηκαν ΘΕΛΗΤΑ ζωα για μια σκηνη. Ακουγεται πουθενα αυτο; Οχι. Μην ταραχτει το κοπαδι. Με ολα αυτα επανερχομαι στο αρχικο θεμα περι ζωης στο κεντρο, ειναι θεμα επιλογης/γουστου. Επιλογη ανωμαλιας δλδ. Ως κοπαδι φευγουμε απο δω ως κοπαδι τα κανουμε airbnb ως κοπαδι ερχομαστε για τουρισμο και hype καταστασεις. Για χρονια πιπιλαγαμε την καραμελα περι μεταναστων, τωρα και δευτερη καραμελα μεσα στο στομα, τουρισμος λεγεται και αναπτυξη του κωλου. Πιπιλατε και τα δυο. Εγω οταν σχολαω απο την δουλεια, ριχνω δυο μουτζες (και αλλες δυο με τις πατουσες) στην περιοχη, μπαινω στο λεωφορειο και αντε γεια. Εκει που παω δεν εχει ουτε ροζ δερματακια με ξανθα μαλλακια και μπλε ματακια με βαλιτσες με ροδες και το κινητο στο χερι να ψαχνουν το airbnb, ουτε αφγανοαλβανορουμανογεωργιανο με μπομπα εξατμιση στο κωλαμαξο ή στην μηχανη, ουτε καδους αδειανους αλλα τριγυρω τους και απεξω τα σκουπιδια, ουτε χιπστεραδες να σου προσβαλλουν τα ηθη και τις αισθησεις. Ολα θεμα γουστου.
τυπε το να γινεται και λιγο χιουμορ σε ενα νημα δεν σημαινει οτι αυτα που γραφεις δεν ειναι σωστα

OP
OP
Lemmy13!!!!

Lemmy13!!!!

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Αυγ 2023
Like
1.879
Πόντοι
206
Πλέον το μόνο που με ενδιαφέρει σε ένα σπίτι είναι να έχει super market μεγάλο δίπλα, πάρκο κι όχι ψηλά κτίρια, να είναι αραιοκτισμένα. Και εννοείται να μην έχει καμία γαμημένη λεωφόρο κοντά. Αν κάποιος από επιλογή πάει σε συνοικίες όπως πλατεία βικτορίας και γύρω έχει κάποιο νοητικό-ψυχολογικό πρόβλημα ή έχει θέμα φύλου, δεν ξέρει τι είναι ακριβώς.
Αν εκανες τον κοπο να διαβασεις τα τρια κριτηρια που εθεσα, ηταν α)κατα αναγκη (εργασια κοντα, συγκοινωνιες) β)τσαμπε (πατρικο) και γ) ανωμαλαρα. Εγω ανηκα στην πρωτη κατηγορια και αν δεν εφευγα οντως θα αποκτουσα νοητικο προβλημα ή θα γινομουν πουστης

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Κριτικές
16
Like
15.081
Πόντοι
6.515
Εμενα προσωπικα η περιοδος της απαγορευσης κυκλοφοριας και της καραντινας παιζει να ηταν η καλυτερη στην ζωη μου. Αδειοι δρομοι, περναγε το ασθενοφορο και εφτανε σφαιρα στον προορισμο του, δεν πεθαινε ο αλλος μεσα σε αυτο λογω μποτιλιαρισματος. Λογω σκυλου εβγαινα απο το σπιτι και ευχαριστιομουν ησυχια και νεκρα παντου, ολα τα διποδα μεσα να πηζουν μπροστα στα λαπτοπ. Τα τελευταια δυο χρονια ζουμε στο συνδρομο (και πολυ πολυ χειροτερο απο καθε κωρονοιο) της κλεισουρας, δλδ τους βαρεσε στο κεφαλι εναν χρονο που ηταν μεσα και τωρα βγαινουν ολοι απο το σπιτι για ψυλλου πηδημα και κυκλοφορανε σαν τα ζομπι. Αρκει να μην ειναι μεσα σε εκεινο τον χωρο που "τους αναγκασαν καποιοι" να παραμεινουν εγκλειστοι. Ποια τηλεργασια ρε μαγκες, ολοι οι δρομοι καθε μερα τιγκα, ο καθε αργοσχολος καβαλαει ενα αμαξι και παει καπου για το τιποτα, για δειτε οταν πιανει κανα χιονι πως εξαφανιζονται ολοι, ολοι δεν πανε για δουλεια; ή μηπως απο τα 10 αμαξια που περνουν τα 8 ειναι αεριτζιδες;
3 στους δεκα δουλευουνε ομως οι συνταξεις μπαινουν στην ωρα τους χαρη στη ανευ ορων παραδοση της χωρας απο τον κουλη στην καμαλα χαρις και την φον ντερ λαιν.

Το οτι το χρεος εχει παει 2 φορες επανω απο την εποχη των μνημονιων δεν τους πειραζει τωρα :confused:

KALLIMAXOS

Ανώτερος
Εγγρ.
9 Νοε 2013
Κριτικές
26
Like
11.939
Πόντοι
6.166
Ελα ρε βρηκα επιχειρηματικη ιδεα .Θα παμε σε τηλεοπτικο σταθμο και θα προτεινουμε ενα παιχνιδι σαρβαιβορ στο κεντρο των Αθηνων θα νοικιαζουμε μια τρωγλη στο κεντρο της Αθηνας με γειτονες πακια κλπ και οποιος επιβιωσει θα παρει ενα διαμερισμα στο κεντρο των Αθηνων ,

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom