Εκατσα και διαβασα τα παντα ολα σε αυτο νημα. Περιμενα να πεταχτει ο καθενας ασχετος με το θεμα/κατασταση να πει την παπαρολογια του εμπνευσμενος απο δελτια ειδησεων, blogs, κτλ αλλά ΟΧΙ απο εμπειρια. Πχ τα airbnb, δεν ειναι απλα ενα hype, ειναι ενα καρκινωμα που εξαπλωνεται σε ολες τις μεγαλες πολεις της Ευρωπης. Το αποκαλω ετσι διοτι το βιωσα. Να φτιαχτει/ανακαινισθει (ο απολυτος θορυβος) εως να χρησιμοποιηθει (κεντρο διερχομενων). Λιγοι γνωριζετε τι φαμπρικα εχει στηθει πισω απο ολα αυτα. Κινεζικα funds κυριαρχουν σε αυτον τον χωρο. Και επειδη λειτουργουν ως ξεπλυμα μαυρου χρηματος, καποτε θα σκασει η φουσκα και τοτε τα ξαναλεμε. Οσοι απο εσας θελουν να επενδυσουν καντε το τωρα. Διοτι οταν σκασει η φουσκα θα δουμε 3αρια ανακαινισμενα να ενοικιαζονται για 300 ευρω και θα εχεις και θεα την πλατεια. Μακρυα αυτο ομως ακομα. Οσον αφορα την φαμπρικα, ΕΜΠΕΙΡΙΚΑ ομιλω, τα συνεργεια που κανουν τις ανακαινισεις ειναι ολα φιξ κανονισμενα, και οχι φασον η δουλεια. Το ιδιο και με την επιπλωση των χωρων, ερχεται συνεργειο βγαζει φωτο τους χωρους και τα επιπλα ερχονται ηδη κανονισμενα αναλογα το διαμερισμα. Θα μου πειτε τρωει ψωμι ετσι κοσμακης. Σωστο και καλα κανουν. Το θεμα μου δεν ειναι αυτο, το θεμα μου ειναι οτι οι γειτονιες εξαφανιζονται. Μερικοι δεν τον βλεπουν αυτο, δεν το δεχονται, ισως και το χειροκροτουν. Γιαυτο ξεκινησα αυτο το νημα, εμπειρικα μιλωντας γιαυτο ανεφερα την περιοχη της Βικτωριας. Οι τρεις λογοι που προανεφερα για να μενεις εδω (κατα αναγκη, στο τσαμπε, ή εισαι ανωμαλαρα) ειναι αδιαπραγματευτοι απο την μερια μου να βαρατε τον κωλο σας κατω. Οσοι εχουν ζησει/ζουν σε τετοια μερη ΞΕΡΟΥΝ. Οσοι ασχετοι αλλα "υψηλοβαθμοι" στο site αυτο, ας μεινουν στο αντικειμενο τους (πιατσες, μασαζ, μπουρδελα) οπου αλλωστε μαζεψαν τους βαθμους για την καταταξη τους στο bourdela και να μην μιλουν ειτε ειρωνικα ειτε να κανουν χαβαλε ειτε να trollαρουν για θεματα που δεν τους αφορουν. Αν και εδω μεσα σιγουρα υπαρχουν μερικοι που οικονομανε απο τα airbnb, οποτε απλα σπερνουν καινα δαιμονια για το δικο τους συμφερον. Επομενο παραδειγμα, η ανωμαλια μαζεμενη σε ενα μερος. Μεσα στο κοπαδι μπορεις να κρυφτεις, εξω απο αυτο θα σε φαει ο κακος ο λυκος. Εγω οπως μεγαλωσα και κατα χαρακτηρα δεν γουσταρω αυτο το φασισταριο των lgbt. Διοτι περι φασιστων μιλαμε, εφοσον σου κολλανε στην μουρη τα δικα τους "γουστα" θες δεν θες και σου απαγορευεται να μιλησεις. Ο Χιτλερ με ψηλοτακουνα ενα πραγμα. Χεστηκα τι κανει ο καθενας στο κρεββατι του. Μην ομως μου το επιβαλλεις και μην με ΠΡΟΚΑΛΕΙΣ. Δεν λεγομαι ομοφοβικος (οπως λεμε αντισημιτιστης, αλλο φασισταριο εκει οι εβραιοι), λεγομαι ομοΑΗΔΙΑΣΜΕΝΟΣ. Με αηδιαζει αυτο που εχεις κανει στον εαυτο σου, αηδια ειναι ενας κουνιστος αηδια μια αξυριστη. Δικα μου γουστα ειναι αυτα βεβαια. Το "επιβαλλω" ομως πρεπει να ειναι ολων θεμα. Και εδω σε αυτη την περιοχη εχει γινει η νεα φωλια τους. Και οι φωλιες ειναι για να ξεριζωνονται. Οπως στα Εξαρχεια, που καποιοι προανεφεραν. Ιδιως πανω απο την πλατεια προς Νεαπολη στους πεζοδρομους ειναι πολυ ωραια περιοχη, την εχω διαβει πρωινα που κοιμουνται οι ¨αγωνσιτες¨και ηταν ποιημα. Για βραδυ μου ειναι αδιαφορο, οποιος ανακατευεται με τα πιτουρα τον τρωνε οι κοτες. Τα ιδια λοιπον και για την Βικτωρια. Στο τσαμπε δεν εμενα, η κατα αναγκη σχολοασε στα τσακιδια, αν εμενα και αλλο θα γινομουν ενα με το κοπαδι εδω. Ή θα εμπαινα φυλάκα. Η νοοτροπια του κοπαδιου δεν αφορα μονο αιγοπροβατα αλλα και τα διποδα τα ανθρωποειδη. Ολοι μαζι σαν κοπαδι σε μια παρασταση θεατρου, μια ταινια στο σινεμα, ενα μοντελο κινητου, ενα τυπο οχηματος κτλ κτλ. Πατε οπου σας λενε να πατε. Μεσω mass media, τηλεορασης κτλ. Δεν κινηστε οπως θελετε πραγματικα εσεις αλλα οπως σας λενε σας επιβαλουν με πλυση εγκεφαλου καθημερινα. Εχει εδω τριγυρω κανα δυο θεατρα του κωλου, με παραστασεις του καρακωλου, με 'ηθοποιους' του ξεκωλου. Περισυ γινοταν πατης πατος στο ενα, διοτι ειχε καταλληλα προβληθει μεσω εκπομπων κτλ. Θυμαμαι οταν φευγανε ολοι ειχαν την εκφραση ¨που πεταξα το 20ευρω μου ο μαλακας...", και φετος ασφαλως βαραει μυγες η εν λογω παρασταση. Παντου συμβαινει αυτο, πλακωθηκανε και αγορασανε ολοι υβριδικα και δεν βαρεθηκανα να τα πηγαινουν στο συνεργειο και να τους λεει η καθε Toyota ΄δεν ξερουμε πως προεκυψε αυτο το προβλημα΄. Αλλα εχουν υβριδικο, ειναι μοδατοι και οικολογοι, καβαλοντας μια παπαρια 2 τονους που κανει ηχο σαν να περναει το τραμ. Ρε διποδα, αμα θετε υβριδικη τεχνολογια ξηλωθητε, Lexus λεγεται και οχι τουοτα (οπως το λενε μερικοι ακομα), γκολφ κτλ. Κοπαδι. Αλλο παραδειγμα τυφλαμαρας, κοπαδισμου και αγνοιας. Αυτο το κωλοπαιδο που αρνουμαι καν να αναφερω το ονομα του, που εγινε "γνωστος" με μια ταινια με incest καταστασεις και εγινε θεμα μεγαλο στα κωλοmedia που πηρε 4 οσκαρ φετος και "εκπροσωπει το ελλαντα στο χολιγουντ"...για μαθετε οτι σε μια του ταινια, που επαιζε εκεινος ο τζοβενος που τολμησε να μας κανει το μεγα Αλεξανδρο σε μια αλλη ταινια φιασκο, σκοτωθηκαν ΘΕΛΗΤΑ ζωα για μια σκηνη. Ακουγεται πουθενα αυτο; Οχι. Μην ταραχτει το κοπαδι. Με ολα αυτα επανερχομαι στο αρχικο θεμα περι ζωης στο κεντρο, ειναι θεμα επιλογης/γουστου. Επιλογη ανωμαλιας δλδ. Ως κοπαδι φευγουμε απο δω ως κοπαδι τα κανουμε airbnb ως κοπαδι ερχομαστε για τουρισμο και hype καταστασεις. Για χρονια πιπιλαγαμε την καραμελα περι μεταναστων, τωρα και δευτερη καραμελα μεσα στο στομα, τουρισμος λεγεται και αναπτυξη του κωλου. Πιπιλατε και τα δυο. Εγω οταν σχολαω απο την δουλεια, ριχνω δυο μουτζες (και αλλες δυο με τις πατουσες) στην περιοχη, μπαινω στο λεωφορειο και αντε γεια. Εκει που παω δεν εχει ουτε ροζ δερματακια με ξανθα μαλλακια και μπλε ματακια με βαλιτσες με ροδες και το κινητο στο χερι να ψαχνουν το airbnb, ουτε αφγανοαλβανορουμανογεωργιανο με μπομπα εξατμιση στο κωλαμαξο ή στην μηχανη, ουτε καδους αδειανους αλλα τριγυρω τους και απεξω τα σκουπιδια, ουτε χιπστεραδες να σου προσβαλλουν τα ηθη και τις αισθησεις. Ολα θεμα γουστου.