Νέα

Κάτοικος κέντρου Αθήνας...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Lemmy13!!!!
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 55K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
OP
OP
Lemmy13!!!!

Lemmy13!!!!

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Αυγ 2023
Like
1.879
Πόντοι
206
Εκατσα και διαβασα τα παντα ολα σε αυτο νημα. Περιμενα να πεταχτει ο καθενας ασχετος με το θεμα/κατασταση να πει την παπαρολογια του εμπνευσμενος απο δελτια ειδησεων, blogs, κτλ αλλά ΟΧΙ απο εμπειρια. Πχ τα airbnb, δεν ειναι απλα ενα hype, ειναι ενα καρκινωμα που εξαπλωνεται σε ολες τις μεγαλες πολεις της Ευρωπης. Το αποκαλω ετσι διοτι το βιωσα. Να φτιαχτει/ανακαινισθει (ο απολυτος θορυβος) εως να χρησιμοποιηθει (κεντρο διερχομενων). Λιγοι γνωριζετε τι φαμπρικα εχει στηθει πισω απο ολα αυτα. Κινεζικα funds κυριαρχουν σε αυτον τον χωρο. Και επειδη λειτουργουν ως ξεπλυμα μαυρου χρηματος, καποτε θα σκασει η φουσκα και τοτε τα ξαναλεμε. Οσοι απο εσας θελουν να επενδυσουν καντε το τωρα. Διοτι οταν σκασει η φουσκα θα δουμε 3αρια ανακαινισμενα να ενοικιαζονται για 300 ευρω και θα εχεις και θεα την πλατεια. Μακρυα αυτο ομως ακομα. Οσον αφορα την φαμπρικα, ΕΜΠΕΙΡΙΚΑ ομιλω, τα συνεργεια που κανουν τις ανακαινισεις ειναι ολα φιξ κανονισμενα, και οχι φασον η δουλεια. Το ιδιο και με την επιπλωση των χωρων, ερχεται συνεργειο βγαζει φωτο τους χωρους και τα επιπλα ερχονται ηδη κανονισμενα αναλογα το διαμερισμα. Θα μου πειτε τρωει ψωμι ετσι κοσμακης. Σωστο και καλα κανουν. Το θεμα μου δεν ειναι αυτο, το θεμα μου ειναι οτι οι γειτονιες εξαφανιζονται. Μερικοι δεν τον βλεπουν αυτο, δεν το δεχονται, ισως και το χειροκροτουν. Γιαυτο ξεκινησα αυτο το νημα, εμπειρικα μιλωντας γιαυτο ανεφερα την περιοχη της Βικτωριας. Οι τρεις λογοι που προανεφερα για να μενεις εδω (κατα αναγκη, στο τσαμπε, ή εισαι ανωμαλαρα) ειναι αδιαπραγματευτοι απο την μερια μου να βαρατε τον κωλο σας κατω. Οσοι εχουν ζησει/ζουν σε τετοια μερη ΞΕΡΟΥΝ. Οσοι ασχετοι αλλα "υψηλοβαθμοι" στο site αυτο, ας μεινουν στο αντικειμενο τους (πιατσες, μασαζ, μπουρδελα) οπου αλλωστε μαζεψαν τους βαθμους για την καταταξη τους στο bourdela και να μην μιλουν ειτε ειρωνικα ειτε να κανουν χαβαλε ειτε να trollαρουν για θεματα που δεν τους αφορουν. Αν και εδω μεσα σιγουρα υπαρχουν μερικοι που οικονομανε απο τα airbnb, οποτε απλα σπερνουν καινα δαιμονια για το δικο τους συμφερον. Επομενο παραδειγμα, η ανωμαλια μαζεμενη σε ενα μερος. Μεσα στο κοπαδι μπορεις να κρυφτεις, εξω απο αυτο θα σε φαει ο κακος ο λυκος. Εγω οπως μεγαλωσα και κατα χαρακτηρα δεν γουσταρω αυτο το φασισταριο των lgbt. Διοτι περι φασιστων μιλαμε, εφοσον σου κολλανε στην μουρη τα δικα τους "γουστα" θες δεν θες και σου απαγορευεται να μιλησεις. Ο Χιτλερ με ψηλοτακουνα ενα πραγμα. Χεστηκα τι κανει ο καθενας στο κρεββατι του. Μην ομως μου το επιβαλλεις και μην με ΠΡΟΚΑΛΕΙΣ. Δεν λεγομαι ομοφοβικος (οπως λεμε αντισημιτιστης, αλλο φασισταριο εκει οι εβραιοι), λεγομαι ομοΑΗΔΙΑΣΜΕΝΟΣ. Με αηδιαζει αυτο που εχεις κανει στον εαυτο σου, αηδια ειναι ενας κουνιστος αηδια μια αξυριστη. Δικα μου γουστα ειναι αυτα βεβαια. Το "επιβαλλω" ομως πρεπει να ειναι ολων θεμα. Και εδω σε αυτη την περιοχη εχει γινει η νεα φωλια τους. Και οι φωλιες ειναι για να ξεριζωνονται. Οπως στα Εξαρχεια, που καποιοι προανεφεραν. Ιδιως πανω απο την πλατεια προς Νεαπολη στους πεζοδρομους ειναι πολυ ωραια περιοχη, την εχω διαβει πρωινα που κοιμουνται οι ¨αγωνσιτες¨και ηταν ποιημα. Για βραδυ μου ειναι αδιαφορο, οποιος ανακατευεται με τα πιτουρα τον τρωνε οι κοτες. Τα ιδια λοιπον και για την Βικτωρια. Στο τσαμπε δεν εμενα, η κατα αναγκη σχολοασε στα τσακιδια, αν εμενα και αλλο θα γινομουν ενα με το κοπαδι εδω. Ή θα εμπαινα φυλάκα. Η νοοτροπια του κοπαδιου δεν αφορα μονο αιγοπροβατα αλλα και τα διποδα τα ανθρωποειδη. Ολοι μαζι σαν κοπαδι σε μια παρασταση θεατρου, μια ταινια στο σινεμα, ενα μοντελο κινητου, ενα τυπο οχηματος κτλ κτλ. Πατε οπου σας λενε να πατε. Μεσω mass media, τηλεορασης κτλ. Δεν κινηστε οπως θελετε πραγματικα εσεις αλλα οπως σας λενε σας επιβαλουν με πλυση εγκεφαλου καθημερινα. Εχει εδω τριγυρω κανα δυο θεατρα του κωλου, με παραστασεις του καρακωλου, με 'ηθοποιους' του ξεκωλου. Περισυ γινοταν πατης πατος στο ενα, διοτι ειχε καταλληλα προβληθει μεσω εκπομπων κτλ. Θυμαμαι οταν φευγανε ολοι ειχαν την εκφραση ¨που πεταξα το 20ευρω μου ο μαλακας...", και φετος ασφαλως βαραει μυγες η εν λογω παρασταση. Παντου συμβαινει αυτο, πλακωθηκανε και αγορασανε ολοι υβριδικα και δεν βαρεθηκανα να τα πηγαινουν στο συνεργειο και να τους λεει η καθε Toyota ΄δεν ξερουμε πως προεκυψε αυτο το προβλημα΄. Αλλα εχουν υβριδικο, ειναι μοδατοι και οικολογοι, καβαλοντας μια παπαρια 2 τονους που κανει ηχο σαν να περναει το τραμ. Ρε διποδα, αμα θετε υβριδικη τεχνολογια ξηλωθητε, Lexus λεγεται και οχι τουοτα (οπως το λενε μερικοι ακομα), γκολφ κτλ. Κοπαδι. Αλλο παραδειγμα τυφλαμαρας, κοπαδισμου και αγνοιας. Αυτο το κωλοπαιδο που αρνουμαι καν να αναφερω το ονομα του, που εγινε "γνωστος" με μια ταινια με incest καταστασεις και εγινε θεμα μεγαλο στα κωλοmedia που πηρε 4 οσκαρ φετος και "εκπροσωπει το ελλαντα στο χολιγουντ"...για μαθετε οτι σε μια του ταινια, που επαιζε εκεινος ο τζοβενος που τολμησε να μας κανει το μεγα Αλεξανδρο σε μια αλλη ταινια φιασκο, σκοτωθηκαν ΘΕΛΗΤΑ ζωα για μια σκηνη. Ακουγεται πουθενα αυτο; Οχι. Μην ταραχτει το κοπαδι. Με ολα αυτα επανερχομαι στο αρχικο θεμα περι ζωης στο κεντρο, ειναι θεμα επιλογης/γουστου. Επιλογη ανωμαλιας δλδ. Ως κοπαδι φευγουμε απο δω ως κοπαδι τα κανουμε airbnb ως κοπαδι ερχομαστε για τουρισμο και hype καταστασεις. Για χρονια πιπιλαγαμε την καραμελα περι μεταναστων, τωρα και δευτερη καραμελα μεσα στο στομα, τουρισμος λεγεται και αναπτυξη του κωλου. Πιπιλατε και τα δυο. Εγω οταν σχολαω απο την δουλεια, ριχνω δυο μουτζες (και αλλες δυο με τις πατουσες) στην περιοχη, μπαινω στο λεωφορειο και αντε γεια. Εκει που παω δεν εχει ουτε ροζ δερματακια με ξανθα μαλλακια και μπλε ματακια με βαλιτσες με ροδες και το κινητο στο χερι να ψαχνουν το airbnb, ουτε αφγανοαλβανορουμανογεωργιανο με μπομπα εξατμιση στο κωλαμαξο ή στην μηχανη, ουτε καδους αδειανους αλλα τριγυρω τους και απεξω τα σκουπιδια, ουτε χιπστεραδες να σου προσβαλλουν τα ηθη και τις αισθησεις. Ολα θεμα γουστου.

OP
OP
Lemmy13!!!!

Lemmy13!!!!

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Αυγ 2023
Like
1.879
Πόντοι
206
Ε τώρα,υπάρχει τουρίστας που δεν ξέρει ότι Ομόνοια και πέριξ είναι βόθρος;

Αλλά κι αυτοί είναι τόσο τσίπηδες,που για να μη δώσουν κανα ευρώ παραπάνω σε καλύτερες περιοχές,πάνε και μένουν εκει μέσα.
Φτηνοι στα αλευρι ακριβοι στο πιτουρο ειναι. Προτιμουν πιο φθηνη διαμονη (λογω περιοχης) για να δωσουν πιο πολλα στο ενοικιαζομενο αμαξι ή απλα οπως προειπα δεν ξερουν που ηρθαν, μονο τις φωτο απο το airbnb μεσα κοιταξαν...οχι το απεξω...

BIG_BIG_BEN

Μέγας
Εγγρ.
28 Φεβ 2024
Like
11.852
Πόντοι
3.556

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.080
Πόντοι
3.656
Το airbnb δεν είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα και δεν ευθύνεται τόσο για την άνοδο των ενοικίων...καθώς δεν είναι ότι υπάρχουν πολλά airbnb απλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΠΙΤΙΑ...κάτι το οποίο θα αλλάζει άμεσα γιατί όλη η Αττική έχει γίνει εργοτάξιο. Μια χαρά επένδυση είναι το airbnb και τουλάχιστον όχι μαύρα λεφτά.

Η πουστιά που έκανε το κράτος όμως με τις golden visa ήταν στα όρια της εθνικής προδοσίας.....

BIG_BIG_BEN

Μέγας
Εγγρ.
28 Φεβ 2024
Like
11.852
Πόντοι
3.556
Η πουστιά που έκανε το κράτος όμως με τις golden visa ήταν στα όρια της εθνικής προδοσίας.....

Και με το νέο νόμο, όποιος θα ακουμπάει οκτακόσια χιλιάρικα για διαμερίσματα των 120 τμ, θα παίρνει διαβατήριο, και θα φορολογείται με ΕΝΦΙΑ συν τα υπόλοιπα για τα όποια ενδεχόμενα έσοδα.

Εκεί πάει η δουλειά από Οκτώβριο. Δεν είναι ούτε τσάμπα, ούτε για τον καθένα η Golden Visa. Προσπαθούμε να προσελκύσουμε κεφάλαιο, όπως κάνουν εδώ και χρόνια κράτη σαν την Κύπρο και τη Μάλτα.

Το κράτος είναι ούτως ή άλλως σπάταλο κι η χώρα υπερχρεωμένη. Χρειαζόμαστε έσοδα, και μακάρι να επενδύσουν. Για χάρισμα δεν έχουμε τίποτα.

BAKALIS74

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Ιουν 2012
Like
2.052
Πόντοι
456
OP
OP
Lemmy13!!!!

Lemmy13!!!!

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Αυγ 2023
Like
1.879
Πόντοι
206
Αμερική, βερολίνο και λονδίνο δε θα γίνει ποτέ. Εκεί έχουν ακραία ζήτηση από πολίτες όλου του κόσμου για να σταδιοδρομήσουν. Ένα άλλο σημαντικό ποσοστό οι ντόποι, και οι τουρίστες επίσης. Εδώ έχεις μόνο ντόπιους και τουρίστες. Που αρχίδια που λένε είναι όλα airbnb. Αυτό είναι τεράστιο παραμύθι. Στην οδό που διέμενα είχε 100 πολυκατοικίες απ τις οποίες όλες 6οροφες και 7οροφες κάποιες. Ανα 2 πολυκατοικίες και ένα airbnb. Και μιλάμε για καρακεντρο του κερατά. Τουλάχιστον εκεί που έμενα στις 10 πολυκατοικίες που ήξερα πάρα πολύ καλά ήταν μόνο 2 γαμημένα διαμερίσματα. Συντονισμένη κίνηση αυξήσεως των ενοικίων έχει γίνει αφενός και αφετέρου επανήλθε η τάση των φλώρων να έρθουν στο κέντρο πάλι να μείνουν. Ενώ είχε εγκαταλειφτεί για 20 χρόνια. Βάλε και airbnb και ψευτοανακαινίσεις διαμερισμάτων. Βάλε και όλη η επαρχία που άδειασε μετά τον covid Και έσκασαν όλοι Αθήνα, όσοι δεν έφυγαν έξω. Όλα αυτά μαζί δημιουργήσαν το κλίμα που επικρατεί.
Για πες μας σε ποια περιοχη εμενες. Εδω σε προκαλλω οποτε περασεις απλα μετρα τα μαυρα κουτακια στις εισοδους των πολυκατοικιων και τα ξαναλεμε περι αρχιδιων.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.080
Πόντοι
3.656
Και με το νέο νόμο, όποιος θα ακουμπάει οκτακόσια χιλιάρικα για διαμερίσματα των 120 τμ, θα παίρνει διαβατήριο, και θα φορολογείται με ΕΝΦΙΑ συν τα υπόλοιπα για τα όποια ενδεχόμενα έσοδα.

Εκεί πάει η δουλειά από Οκτώβριο. Δεν είναι ούτε τσάμπα, ούτε για τον καθένα η Golden Visa. Προσπαθούμε να προσελκύσουμε κεφάλαιο, όπως κάνουν εδώ και χρόνια κράτη σαν την Κύπρο και τη Μάλτα.

Το κράτος είναι ούτως ή άλλως σπάταλο κι η χώρα υπερχρεωμένη. Χρειαζόμαστε έσοδα, και μακάρι να επενδύσουν. Για χάρισμα δεν έχουμε τίποτα.
Ναι όταν όμως δεν υπάρχει αρκετή ιδιοκτησία προς ενοικίαση και λόγω αυτού το φτηνότερο ενοίκιο είναι πάνω από το 50% του κατώτατου μισθού καταλαβαίνεις ότι υπάρχει πρόβλημα.

Δεν υπάρχουν που δεν υπάρχουν σπίτια...να τα πάρουν και όλα οι ''κεφαλαιούχοι" και μετά για να κάνουν απόσβεση θα στο νοικιάζουν χ3

και φυσικά λόγω αυτής της πολιτικής σταμάτησαν να προστατεύουν και την πρώτη κατοικία.

Το πρόβλημα της στέγασης είναι πολύ σημαντικότερο από το πρόβλημα των επενδύσεων. Δεν έχει λογική να ωφεληθούν κάποιοι και να τον πιούν οι πολλοί και φτωχοί.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.080
Πόντοι
3.656
δες και αυτό

Τα περισσότερα σπίτια δεν μπορούν να γίνουν airbnb.

Πρέπει να είναι ιδιαίτερες περιοχές για να γίνουν.

Η blueground είναι κάτι άλλο βέβαια....

το πρόβλημα στην αττική είναι ότι δεν υπάρχουν σπίτια...δεν ανεβαίνουν αγγελίες και όλοι ψάχνουν σαν τρελοί.

βέβαια ο ρυθμός ανόδου έπεσε λίγο καθώς σηκώνονται άπειρες καινούριες πολυκατοικίες....αλλά όλα τα σπίτια είναι πουλημένα από πριν καν πέσουν τα μπετά....

Ghajnsielem

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Φεβ 2023
Κριτικές
1
Like
2.427
Πόντοι
446
Είναι υποχρεωτικό να καταργήσουν τα προγράμματα golden visa και τα συναφη και να απαγορεύσουν airbnb στις μέγαλες πόλεις γιατί είναι οι δούρειοι ιπποι της στεγαστικής κρίσης. Αν μερικοί θέλουν να πλουτίσουν να πάνε να δουλέψουν και να φτύσουν αίμα ή να τα πάρουν σιγά σιγά από τα μακροπρόθεσμα ενοίκια και leasing των ακινήτων τους.

OP
OP
Lemmy13!!!!

Lemmy13!!!!

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Αυγ 2023
Like
1.879
Πόντοι
206
Το airbnb δεν είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα και δεν ευθύνεται τόσο για την άνοδο των ενοικίων...καθώς δεν είναι ότι υπάρχουν πολλά airbnb απλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΠΙΤΙΑ...κάτι το οποίο θα αλλάζει άμεσα γιατί όλη η Αττική έχει γίνει εργοτάξιο. Μια χαρά επένδυση είναι το airbnb και τουλάχιστον όχι μαύρα λεφτά.

Δεν κρινω ως επενδυση τα airbnb,ο καθενας ας κανει οτι θελει με την τσεπη του λογος δεν μου πεφτει. Ως κοινωνικο φαινομενο το αντιμετωπιζω, που ολοι σαν κοπαδι κανουν τα ιδια την ιδια χρονικη περιοδο και που σχεδον ολοι στο τελος που θα σκασει η φουσκα με τα ακινητα στην Αθηνα θα βαρανε το κεφαλι τους και θα ψαχνουν υπαιτιους ως συνηθως μετα αλλου και οχι μπροστα στον καθρεπτη τους. Εγω βιωσα αυτο το φαινομενο τους ΜΗΝΕΣ εψαχνα ενα δυαρακι, χωρις να εχω απαιτησεις στον χωρο (οπως εχουν τοσοι και τοσοι με a/c, αλουμινιου κουφωματα, πορτες ασφαλειας, θέες, βεραντες, ηλιακους κτλ) το μονο που εθετα ειναι να δεχοντουσαν κατοικιδια τιποτα αλλο και παρολαυτα δεν εβρισκα τιποτα σε λογικη τιμη, ξαναλεω λογικη, ουτε φθηνα ουτε παραλογα ακριβα. Για κατεβα την Πατησιων μια τσαρκα και μετρα ποσα μπαλκονια εχουν κατεβασμενα ρολλα ΜΟΝΙΜΑ, αλλα και στα γυρω τετραγωνα. Αγορασμενα ειναι απο funds με την προοπτικη να αγορασθει ολο το κτιριο στο τελος. Αυτα τα funds ειναι πισω και απο τα airbnb.

Nubic

Μέγας
Εγγρ.
28 Οκτ 2019
Κριτικές
10
Like
13.237
Πόντοι
3.846
Ο Κινέζος (ή όποιας άλλης εθνικότητας) δεν ενδιαφέρεται ούτε αν το λένε Αθήνα ή Χανιά, Ελλάδα ή Ιταλία ,ούτε για τη γειτονιά. Θα αγοράσει ένα κτίριο στο Θησείο και θα το κάνει όλο airbnb διαμερίσματα. Και ποιος του το πούλησε; Ο Έλληνας φυσικά.
Τα airbnb είναι κυρίως από ιδιώτες. Σου πουλάνε 'κοντά στο κέντρο' και τελικά μένεις σε ένα ανακαινισμένο στην πλατεία Βάθης και φοβάσαι να βγεις από το σπίτι.
Έτσι είναι παντού. Και εκτός Αθήνας το ίδιο γίνεται και εκτός Ελλάδας το ίδιο γίνεται.

Και για το περίφημο 'τοπικό χρώμα" στα παπάρια μου. Τοπικό χρώμα έχει και η Ελευσίνα, δε βλέπω κανέναν να θέλει να μείνει εκεί. Κι εγώ μένω σε airbnb στο εξωτερικό, μια χαρά είναι, γλιτώνω και λεφτά. Δε θα κατηγορούσα κάποιον που θέλει το επιπλέον εισόδημα. Για τους δε φλώρους που θέλουν Εξάρχεια και Κυψέλη ,αν γράψει αύριο η Lifo - Πειραιάς το ανεξερεύνητο στολίδι της Αττικής θα πάνε στον Πειραιά.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.080
Πόντοι
3.656
Δεν κρινω ως επενδυση τα airbnb,ο καθενας ας κανει οτι θελει με την τσεπη του λογος δεν μου πεφτει. Ως κοινωνικο φαινομενο το αντιμετωπιζω, που ολοι σαν κοπαδι κανουν τα ιδια την ιδια χρονικη περιοδο και που σχεδον ολοι στο τελος που θα σκασει η φουσκα με τα ακινητα στην Αθηνα θα βαρανε το κεφαλι τους και θα ψαχνουν υπαιτιους ως συνηθως μετα αλλου και οχι μπροστα στον καθρεπτη τους. Εγω βιωσα αυτο το φαινομενο τους ΜΗΝΕΣ εψαχνα ενα δυαρακι, χωρις να εχω απαιτησεις στον χωρο (οπως εχουν τοσοι και τοσοι με a/c, αλουμινιου κουφωματα, πορτες ασφαλειας, θέες, βεραντες, ηλιακους κτλ) το μονο που εθετα ειναι να δεχοντουσαν κατοικιδια τιποτα αλλο και παρολαυτα δεν εβρισκα τιποτα σε λογικη τιμη, ξαναλεω λογικη, ουτε φθηνα ουτε παραλογα ακριβα. Για κατεβα την Πατησιων μια τσαρκα και μετρα ποσα μπαλκονια εχουν κατεβασμενα ρολλα ΜΟΝΙΜΑ, αλλα και στα γυρω τετραγωνα. Αγορασμενα ειναι απο funds με την προοπτικη να αγορασθει ολο το κτιριο στο τελος. Αυτα τα funds ειναι πισω και απο τα airbnb.
Εγώ δεν είπα όχι...δες τι είπα παραπάνω για τους πλειστηριασμούς και την προστασία της πρώτης κατοικίας...

απλά και fund να μην ήταν κάποιος θα το είχε και θα το έδινε για airbnb.

όπως έγραψα επίσης ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο το airbnb καθώς δεν μπορούν όλα τα σπίτια να γίνουν airbnb...

σε προάστια πχ στο μαρούσι ή στο φάληρο πχ δεν υπάρχει τίποτα...και εκεί δεν βρίσκεις πολλά airbnb...

η golden visa εκτόξευσε τις τιμές γιατί ξαφνικά εκεί που η αξία ενος ακινήτου (εμπορική) ήταν ένα 100ρικο πήγε ξαφνικά στα 200 και έτρεχαν όλοι να πουλήσουν....

το ίδιο θα γίνει και τώρα με τα 120άρια και τα 800Κ.

το έχω δει με τα μάτια μου με ακίνητο η αξία του αυτή τη στιγμή στην αγορά είναι χ1.5 από ότι ήταν πριν 10 χρόνια και χ2 από όσο αγοράστηκε...και με παρακάλαγαν να το πάρουν.

Δεν υπάρχουν ακίνητα αυτό είναι το πρόβλημα....

OP
OP
Lemmy13!!!!

Lemmy13!!!!

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Αυγ 2023
Like
1.879
Πόντοι
206
Είναι υποχρεωτικό να καταργήσουν τα προγράμματα golden visa και τα συναφη και να απαγορεύσουν airbnb στις μέγαλες πόλεις γιατί είναι οι δούρειοι ιπποι της στεγαστικής κρίσης. Αν μερικοί θέλουν να πλουτίσουν να πάνε να δουλέψουν και να φτύσουν αίμα ή να τα πάρουν σιγά σιγά από τα μακροπρόθεσμα ενοίκια και leasing των ακινήτων τους.
Εχω φιλο που κληρονομησε διαμερισμα του κωλου σε χαλια πολυκατοικια πανω στην Φυλης. Φατσα μπουρδελα. Πηγε εκει να μεινει να γλυτωσει τα ενοικια. Μεσα σε μισο μηνα τον προσεγγυσε τυπισσα απο airbnb (το τι πως που ουτε ο ιδιος καταλαβε) και του προτεινε να "εκμεταλευτουν" το διαμερισμα για συμφωνημενο χρονικο διαστημα, να αναλαβουν τα εξοδα ανακαινησεως κτλ. Το σκεφτεται σοβαρα διοτι στην αρχη ειχε παρει στον χαβαλε να ζει πανω απο την φυλης αλλα αρχιζει και του την δινει και αυτου σιγα σιγα το ολο περιβαλλον.
Ο Κινέζος (ή όποιας άλλης εθνικότητας) δεν ενδιαφέρεται ούτε αν το λένε Αθήνα ή Χανιά, Ελλάδα ή Ιταλία ,ούτε για τη γειτονιά. Θα αγοράσει ένα κτίριο στο Θησείο και θα το κάνει όλο airbnb διαμερίσματα. Και ποιος του το πούλησε; Ο Έλληνας φυσικά.
Τα airbnb είναι κυρίως από ιδιώτες. Σου πουλάνε 'κοντά στο κέντρο' και τελικά μένεις σε ένα ανακαινισμένο στην πλατεία Βάθης και φοβάσαι να βγεις από το σπίτι.
Έτσι είναι παντού. Και εκτός Αθήνας το ίδιο γίνεται και εκτός Ελλάδας το ίδιο γίνεται.

Και για το περίφημο 'τοπικό χρώμα" στα παπάρια μου. Τοπικό χρώμα έχει και η Ελευσίνα, δε βλέπω κανέναν να θέλει να μείνει εκεί. Κι εγώ μένω σε airbnb στο εξωτερικό, μια χαρά είναι, γλιτώνω και λεφτά. Δε θα κατηγορούσα κάποιον που θέλει το επιπλέον εισόδημα. Για τους δε φλώρους που θέλουν Εξάρχεια και Κυψέλη ,αν γράψει αύριο η Lifo - Πειραιάς το ανεξερεύνητο στολίδι της Αττικής θα πάνε στον Πειραιά.
Προειπα περι κοπαδιου διποδων. Αυτο με ενοχλει πιο πολυ.

Τελευταία τροποποίηση:

BIG_BIG_BEN

Μέγας
Εγγρ.
28 Φεβ 2024
Like
11.852
Πόντοι
3.556
Ναι όταν όμως δεν υπάρχει αρκετή ιδιοκτησία προς ενοικίαση και λόγω αυτού το φτηνότερο ενοίκιο είναι πάνω από το 50% του κατώτατου μισθού καταλαβαίνεις ότι υπάρχει πρόβλημα.

Δεν υπάρχουν που δεν υπάρχουν σπίτια...να τα πάρουν και όλα οι ''κεφαλαιούχοι" και μετά για να κάνουν απόσβεση θα στο νοικιάζουν χ3

και φυσικά λόγω αυτής της πολιτικής σταμάτησαν να προστατεύουν και την πρώτη κατοικία.

Το πρόβλημα της στέγασης είναι πολύ σημαντικότερο από το πρόβλημα των επενδύσεων. Δεν έχει λογική να ωφεληθούν κάποιοι και να τον πιούν οι πολλοί και φτωχοί.

Πάντα οι οικονομικά ασθενέστεροι την πληρώνουν πρώτοι, όταν η οικονομία αλλάζει χαρακτήρα.

Ο νόμος της ζούγκλας είναι ότι χρειάζεσαι σθένος, αντοχή, σωματική ρώμη και σπιρτάδα για να επιβιώσεις.

Ο νόμος της μεγαλούπολης είναι ότι χρειάζεσαι χρήματα για να απολαμβάνεις τις ανέσεις σου.

Και πάντα έχουμε και υπέροχα επαρχιακά μέρη, που δεν ενδιαφέρουν τους τουρίστες ή τους επενδυτές, κι εκεί μπορεί κανείς να ζήσει μια ζωή χαρισάμενη με τη γυναίκα του και τα παιδάκια του.

Ακόμη είμαστε καλά. Έχουμε όλοι μας επιλογές, Δεν ήταν έτσι πάντα, ξέρεις. Έχει ζήσει και πείνες και πολέμους και εθνικές καταστροφές τούτη η χώρα. Κι αυτή η πόλη. Η Αθήνα μας.

stolenheart

Μέλος
Εγγρ.
27 Νοε 2005
Like
600
Πόντοι
81
Εάν θέλουν καθαρίζουν από εγκληματικότητα, ναρκωτικά, βαποράκια κλπ όλη την Αθήνα σε μια βδομάδα…Λες και δε ξέρουν ποιοι πουλάνε κλπ. Προφανώς δεν παίρνουν την εντολή να το κάνουν γιατί κάποιοι τρώνε από αυτή την κατάσταση
Και μετά πως θα φέρουν τις κάμερες;

Πρόβλημα, αντίδραση, λύση...

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.080
Πόντοι
3.656
Πάντα οι οικονομικά ασθενέστεροι την πληρώνουν πρώτοι, όταν η οικονομία αλλάζει χαρακτήρα.

Ο νόμος της ζούγκλας είναι ότι χρειάζεσαι σθένος, αντοχή, σωματική ρώμη και σπιρτάδα για να επιβιώσεις.

Ο νόμος της μεγαλούπολης είναι ότι χρειάζεσαι χρήματα για να απολαμβάνεις τις ανέσεις σου.

Και πάντα έχουμε και υπέροχα επαρχιακά μέρη, που δεν ενδιαφέρουν τους τουρίστες ή τους επενδυτές, κι εκεί μπορεί κανείς να ζήσει μια ζωή χαρισάμενη με τη γυναίκα του και τα παιδάκια του.

Ακόμη είμαστε καλά. Έχουμε όλοι μας επιλογές, Δεν ήταν έτσι πάντα, ξέρεις. Έχει ζήσει και πείνες και πολέμους και εθνικές καταστροφές τούτη η χώρα. Κι αυτή η πόλη. Η Αθήνα μας.
Το πρόβλημα με τον νόμο της ζουγκλας ειναι οτι όταν θα βρεθείς στην θέση του ασθενέθερου δεν θα σε υποστηρίζει κανένα κράτος.

Οπότε ναι υπάρχει και η επαρχία...αλλά αυτό θέλουμε πραγματικά? Να δώσουμε την ιδιοκτησία των πάντων στα funds και τους κινέζους και να μην έχει σπίτι να μείνει ο Έλληνας στην ίδια του την πρωτεύουσα??

Θα σου πω και κάτι άλλο πιο γενικό...συνήθως αυτοί που περνάνε δυσκολίες χτίζουν...και τα παιδιά τους που τα βρίσκουν έτοιμα τα σκορπάνε...και αυτός που σήμερα πουλάει την περιουσία που του άφησαν χωρίς κόπο επειδή βρήκε ευκαιρία...

είναι αρκετά πιθανό σε καμιά 10αριά χρόνια να τα έχει εξατμίσει τα λεφτά και να έρχεται να παραπωνιέται για το πόσο ακριβά είναι τα ενοίκια...

για ιθαγενείς μας περνάνε γιαυτό έρχονται και αγοράζουν τα πάντα...αυτό προσπαθώ να εξηγήσω...έρχονται οι λεφτάδες από το εξωτερικό να αγοράσουν τα σπίτια του κόσμου στους πλειστηριασμούς και να διώξουν τον κόσμο προς την επαρχία???

Magi

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Δεκ 2023
Κριτικές
4
Like
2.884
Πόντοι
736
Ζω στο κεντρο της Αθηνας πανω απο 20 χρονια με τους τελευταίους μηνες να μένω και καποιες μερες εκτος αθηνων και αυτο που μπορω να πω ειναι οτι ανθρωποι που δεν θελουν να δεχθούν ολες αυτες τις αλλαγές και ολο αυτο το κοκτειλ απο τη νεα ταξη πραγματων θα ειναι σαν να βιώνουν μια άγαρμπη επίθεση στην αισθητική τους και στην νοοτροπία τους....

Τωρα άνθρωποι που λύσανε τα υπαρξιακά τους και εχουν λάβει τα μετρα τους για το πως φιλτράρουν τις πληροφορίες που τρεχουν γύρω τους με ανθεκτική ασπίδα νευρικού συστήματος θα πω οτι βλεπουμε σε μια χουφτα γη σουρεαλιστική ιδρυματοποιηση ....
Απο τη μια ο πλουτος προσπαθει να στηθεί απο την αλλη η φτώχια κανει οτι μπορει για να επιβιώσει και οι δυο πλευρες την μερα βαδιζουν χερι χερι στις προιποθεσεις του νομου ,,,,ειναι μια σχεση μίσους και συμφερόντων κατι που το κανει ακραία εθιστικο....

Για οτι αφορά την νυχτα τα πράγματα αλλάζουν όπως το χρηματιστήριο αλλάζουν και οι καταστάσεις στα στενά και απο γειτονιά σε γειτονιά...

Το κεντρο κατάντησε να ειναι τεχνητά πεδία οπου αναπτύσσουν πειραματικά την καινούργια διαφορετικότητα και πολυμορφικά πρότυπα με φυλές και πολιτισμούς απο παντου και με τα παντα !
Οι τουριστες βγαζουν φωτογραφίες και βιντεο ολη αυτη την κατασταση λες και ειναι σε σινεμά με εντονα και ανάμεικτα συναισθήματα γιατι πραγματικά τους κανει εντύπωση και δεν το κρύβουν ...

stolenheart

Μέλος
Εγγρ.
27 Νοε 2005
Like
600
Πόντοι
81
Επειδή γνωρίζω. Αρκετοί τουρίστες προσπαθούν να γλιτώσουν ότι μπορούν γιατί ταξιδεύουν αρκετά σε πολλές χώρες. Κι ότι γλιτώσουν.
Τώρα αν πηγαίνεις διακοπές μια φορά στα 10 χρόνια ε θα δώσεις το παραπάνω. Αν είσαι 25-35 μένεις όπου να ναι.
Αυτό το πράγμα με τα πολλά και συχνά ταξίδια μήπως έχει γίνει ένα νέο είδος ναρκωτικού (dopamine boost);

Ξέρω ανθρώπους που κλαίγονται ότι δεν έχουν μια γιατί τα τρώνε όλα σε ταξίδια... κάπου ώπα δηλαδή!

Θα μου πεις οι μπουρδελιάρηδες είναι καλύτεροι;

Παν μέτρον άριστον θα πω...

Όλη αυτή η εκθετική άνοδος του τουρισμού οφείλεται στο φαινόμενο Instagram από το 2016 και μετά.

Σε χώρες όπως Αμερική/Αυστραλία μια νοσοκόμα καθαρίζει άνετα 60 χιλιάρικα ετησίως... ναι, αυτές με τα ξανθά μαλλιά και τα μπλε ματάκια λέω.

Και δώστου εκεί wanderlust selfies με κοντάρια στο Insta...

Υπήρχε και πριν 20-30 χρόνια τουρισμός, αλλά όχι σε αυτό το επίπεδο. Όπως υπήρχε και ναρκισσισμός, αλλά σε μικρότερο βαθμό.

Είναι η κοπαδοποίηση που είπε κι ένας φίλος παραπάνω... το κάθε κοριτσάκι βλέπει φωτό στο Instagram και ζηλεύει, δημιουργούνται τάσεις μιμητισμού.

Μην απορήσετε καθόλου αν όλα αυτά κοπούν μαχαίρι ελέω κλιματικής αλλαγής... και μετά αρχίσουν τα ψυχοφάρμακα (στερητικό σύνδρομο).

Ο μέσος άνθρωπος σήμερα ταξιδεύει πιο συχνά από βασιλιάδες πριν 100 χρόνια.

Τελευταία τροποποίηση:

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.080
Πόντοι
3.656
Ωραία η Ελευσίνα...

ησυχία από τις νταλίκες που πάνε και φέρνουν τα κοντέινερ από την κόσκο στην ΒΙΠΕ

θάλασσα με χρώμα και μυρωδιά από τα διυλιστήρια...

βουνό με εσάνς από την χωματερή που καταλήγουν τα σκουπίδια όλης της αθήνας

και από κόσμο ότι πρέπει κάθε μέρα και διαφορετική μπούκα από τους γύφτους

μιλάμε για ευκαιρία :wanker:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom