You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
Επισκέπτης
Αν ακόμα είναι προχωρημένη η ώρα, μπορεί να το πάρει το ποτάμιTo ξαναδιάβασα. Θα έφταιγε το προχωρημένο της ώρας...
Παρεμπιπτόντως, Farkeli χώσεεεε
Επισκέπτης
Αυτό δεν ακούγεται πολύ νομίζω. Η Μαρίζα Κωχ ήταν η πρώτη που μελοποίησε Καββαδία.
Εδώ οι στίχοι:
ΜΑΡΑΜΠΟΥ
Λένε για μένα οι ναυτικοί που εζήσαμε μαζί
πως είμαι κακοτράχαλο τομάρι διεστραμμένο,
πως τις γυναίκες μ' ένα τρόπον ύπουλο μισώ
κι ότι μ' αυτές να κοιμηθώ ποτέ μου δεν πηγαίνω.
Ακόμα, λένε πως τραβώ χασίσι και κοκό
πως κάποιο πάθος με κρατεί φριχτό και σιχαμένο,
κι ολόκληρο έχω το κορμί με ζωγραφιές αισχρές,
σιχαμερά παράξενες, βαθιά στιγματισμένο.
Ακόμα, λένε πράματα φριχτά παρά πολύ,
που είν' όμως ψέματα χοντρά και κατασκευασμένα,
κι αυτό που εστοίχισε σε με πληγές θανατερές
κανείς δεν το 'μαθε , γιατί δεν το 'πα σε κανένα.
Μ' απόψε, τώρα που έπεσεν η τροπική βραδιά,
και φεύγουν προς τα δυτικά των Μαραμπού τα σμήνη,
κάτι με σπρώχνει επίμονα να γράψω στο χαρτί,
εκείνο, που παντοτινή κρυφή πληγή μου εγίνη.
Ήμουνα τότε δόκιμος σ' ένα λαμπρό ποστάλ
και ταξιδεύαμε Αίγυπτο γραμμή Νότιο Γαλλία.
Τότε τη γνώρισα - σαν άνθος έμοιαζε αλπικό -
και μια στενή μας έδεσεν αδελφική φιλία.
Αριστοκρατική, λεπτή και μελαγχολική,
κόρη ενός πλούσιου Αιγύπτιου όπού 'χε αυτοκτονήσει,
ταξίδευε τη λύπη της σε χώρες μακρινές,
μήπως εκεί γινότανε να τήνε λησμονήσει.
Πάντα σχεδόν της Μπασκιρτσέφ κρατούσε το Ζουρνάλ,
και την Αγία της Άβιλας παράφορα αγαπούσε,
συχνά στίχους απάγγελνε θλιμμένους γαλλικούς,
κι ώρες πολλές προς τη γαλάζιαν έκταση εκοιτούσε.
Κι εγώ, που μόνον εταιρών εγνώριζα κορμιά,
κι είχα μιαν άβουλη ψυχή δαρμένη απ' τα πελάη,
μπροστά της εξανάβρισκα την παιδική χαρά
και, σαν προφήτη, εκστατικός την άκουα να μιλάει.
Ένα μικρό της πέρασα σταυρόν απ' το λαιμό
κι εκείνη ένα μου χάρισε μεγάλο πορτοφόλι
κι ήμουν ο πιο δυστυχισμένος άνθρωπος της γης,
όταν εφθάσαμε σ' αυτήν που θα 'φευγε την πόλη.
Την εσκεφτόμουνα πολλές φορές στα φορτηγά,
ως ένα παραστάτη μου κι άγγελο φύλακά μου,
και μια φωτογραφία της στην πλώρη ήταν για με
όαση, που ένας συναντά μέσ' στην καρδιά της Άμμου.
Νομίζω πως θε να 'πρεπε να σταματήσω εδώ.
Τρέμει το χέρι μου, ο θερμός αγέρας με φλογίζει.
Κάτι άνθη εξαίσια τροπικά του ποταμού βρωμούν,
κι ένα βλακώδες Μαραμπού παράμερα γρυλίζει.
Θα προχωρήσω! ... Μια βραδιά σε πόρτο ξενικό
είχα μεθύσει τρομερά με ουίσκυ, τζιν και μπύρα,
και κατά τα μεσάνυχτα, τρικλίζοντας βαριά,
το δρόμο προς τα βρωμερά, χαμένα σπίτια επήρα.
Αισχρές γυναίκες τράβαγαν εκεί τους ναυτικούς,
κάποια μ' άρπαξ' απότομα, γελώντας, το καπέλο
(παλιά συνήθεια γαλλική του δρόμου των πορνών)
κι εγώ την ακολούθησα σχεδόν χωρίς να θέλω.
Μια κάμαρα στενή, μικρή, σαν όλες βρωμερή,
οι ασβέστες απ' τους τοίχους της επέφτανε κομμάτια,
κι αυτή ράκος ανθρώπινο που εμίλαγε βραχνά,
με σκοτεινά, παράξενα, δαιμονισμένα μάτια.
Της είπα κι έσβησε το φως. Επέσαμε μαζί.
Τα δάχτυλά μου καθαρά μέτρααν τα κόκαλά της.
Βρωμούσε αψέντι. Εξύπνησα, ως λένε οι ποιητές,
"μόλις εσκόρπιζεν η αυγή τα ροδοπέταλά της".
Όταν την είδα και στο φως τ' αχνό το πρωινό,
μου φάνηκε λυπητερή, μα κολασμένη τόσο,
που μ' ένα δέος αλλόκοτο, σαν να 'χα φοβηθεί,
το πορτοφόλι μου έβγαλα γοργά να την πληρώσω.
Δώδεκα φράγκα γαλλικά ... Μα έβγαλε μια φωνή,
κι είδα μια εμένα να κοιτά με μάτι αγριεμένο,
και μια το πορτοφόλι μου ... Μ' απόμεινα κι εγώ
ένα σταυρόν απάνω της σαν είδα κρεμασμένο.
Ξεχνώντας το καπέλο μου βγήκα σαν τον τρελό,
σαν τον τρελό που αδιάκοπα τρικλίζει και χαζεύει,
φέρνοντας μέσα στο αίμα μου μια αρρώστια τρομερή,
που ακόμα βασανιστικά το σώμα μου παιδεύει.
Λένε για μένα οι ναυτικοί που εκάμαμε μαζί
πως χρόνια τώρα με γυναίκα εγώ δεν έχω πέσει,
πως είμαι παλιοτόμαρο και πως τραβάω κοκό,
Μ' αν ήξεραν οι δύστυχοι, θα μ' είχαν συχωρέσει ...
Το χέρι τρέμει ... Ο πυρετός ... Ξεχάστηκα πολύ,
ασάλευτο ένα Μαραμπού στην όχθη να κοιτάζω.
Κι έτσι καθώς επίμονα κι εκείνο με κοιτά,
νομίζω πως στη μοναξιά και στη βλακεία του μοιάζω ...
Εδώ οι στίχοι:
ΜΑΡΑΜΠΟΥ
Λένε για μένα οι ναυτικοί που εζήσαμε μαζί
πως είμαι κακοτράχαλο τομάρι διεστραμμένο,
πως τις γυναίκες μ' ένα τρόπον ύπουλο μισώ
κι ότι μ' αυτές να κοιμηθώ ποτέ μου δεν πηγαίνω.
Ακόμα, λένε πως τραβώ χασίσι και κοκό
πως κάποιο πάθος με κρατεί φριχτό και σιχαμένο,
κι ολόκληρο έχω το κορμί με ζωγραφιές αισχρές,
σιχαμερά παράξενες, βαθιά στιγματισμένο.
Ακόμα, λένε πράματα φριχτά παρά πολύ,
που είν' όμως ψέματα χοντρά και κατασκευασμένα,
κι αυτό που εστοίχισε σε με πληγές θανατερές
κανείς δεν το 'μαθε , γιατί δεν το 'πα σε κανένα.
Μ' απόψε, τώρα που έπεσεν η τροπική βραδιά,
και φεύγουν προς τα δυτικά των Μαραμπού τα σμήνη,
κάτι με σπρώχνει επίμονα να γράψω στο χαρτί,
εκείνο, που παντοτινή κρυφή πληγή μου εγίνη.
Ήμουνα τότε δόκιμος σ' ένα λαμπρό ποστάλ
και ταξιδεύαμε Αίγυπτο γραμμή Νότιο Γαλλία.
Τότε τη γνώρισα - σαν άνθος έμοιαζε αλπικό -
και μια στενή μας έδεσεν αδελφική φιλία.
Αριστοκρατική, λεπτή και μελαγχολική,
κόρη ενός πλούσιου Αιγύπτιου όπού 'χε αυτοκτονήσει,
ταξίδευε τη λύπη της σε χώρες μακρινές,
μήπως εκεί γινότανε να τήνε λησμονήσει.
Πάντα σχεδόν της Μπασκιρτσέφ κρατούσε το Ζουρνάλ,
και την Αγία της Άβιλας παράφορα αγαπούσε,
συχνά στίχους απάγγελνε θλιμμένους γαλλικούς,
κι ώρες πολλές προς τη γαλάζιαν έκταση εκοιτούσε.
Κι εγώ, που μόνον εταιρών εγνώριζα κορμιά,
κι είχα μιαν άβουλη ψυχή δαρμένη απ' τα πελάη,
μπροστά της εξανάβρισκα την παιδική χαρά
και, σαν προφήτη, εκστατικός την άκουα να μιλάει.
Ένα μικρό της πέρασα σταυρόν απ' το λαιμό
κι εκείνη ένα μου χάρισε μεγάλο πορτοφόλι
κι ήμουν ο πιο δυστυχισμένος άνθρωπος της γης,
όταν εφθάσαμε σ' αυτήν που θα 'φευγε την πόλη.
Την εσκεφτόμουνα πολλές φορές στα φορτηγά,
ως ένα παραστάτη μου κι άγγελο φύλακά μου,
και μια φωτογραφία της στην πλώρη ήταν για με
όαση, που ένας συναντά μέσ' στην καρδιά της Άμμου.
Νομίζω πως θε να 'πρεπε να σταματήσω εδώ.
Τρέμει το χέρι μου, ο θερμός αγέρας με φλογίζει.
Κάτι άνθη εξαίσια τροπικά του ποταμού βρωμούν,
κι ένα βλακώδες Μαραμπού παράμερα γρυλίζει.
Θα προχωρήσω! ... Μια βραδιά σε πόρτο ξενικό
είχα μεθύσει τρομερά με ουίσκυ, τζιν και μπύρα,
και κατά τα μεσάνυχτα, τρικλίζοντας βαριά,
το δρόμο προς τα βρωμερά, χαμένα σπίτια επήρα.
Αισχρές γυναίκες τράβαγαν εκεί τους ναυτικούς,
κάποια μ' άρπαξ' απότομα, γελώντας, το καπέλο
(παλιά συνήθεια γαλλική του δρόμου των πορνών)
κι εγώ την ακολούθησα σχεδόν χωρίς να θέλω.
Μια κάμαρα στενή, μικρή, σαν όλες βρωμερή,
οι ασβέστες απ' τους τοίχους της επέφτανε κομμάτια,
κι αυτή ράκος ανθρώπινο που εμίλαγε βραχνά,
με σκοτεινά, παράξενα, δαιμονισμένα μάτια.
Της είπα κι έσβησε το φως. Επέσαμε μαζί.
Τα δάχτυλά μου καθαρά μέτρααν τα κόκαλά της.
Βρωμούσε αψέντι. Εξύπνησα, ως λένε οι ποιητές,
"μόλις εσκόρπιζεν η αυγή τα ροδοπέταλά της".
Όταν την είδα και στο φως τ' αχνό το πρωινό,
μου φάνηκε λυπητερή, μα κολασμένη τόσο,
που μ' ένα δέος αλλόκοτο, σαν να 'χα φοβηθεί,
το πορτοφόλι μου έβγαλα γοργά να την πληρώσω.
Δώδεκα φράγκα γαλλικά ... Μα έβγαλε μια φωνή,
κι είδα μια εμένα να κοιτά με μάτι αγριεμένο,
και μια το πορτοφόλι μου ... Μ' απόμεινα κι εγώ
ένα σταυρόν απάνω της σαν είδα κρεμασμένο.
Ξεχνώντας το καπέλο μου βγήκα σαν τον τρελό,
σαν τον τρελό που αδιάκοπα τρικλίζει και χαζεύει,
φέρνοντας μέσα στο αίμα μου μια αρρώστια τρομερή,
που ακόμα βασανιστικά το σώμα μου παιδεύει.
Λένε για μένα οι ναυτικοί που εκάμαμε μαζί
πως χρόνια τώρα με γυναίκα εγώ δεν έχω πέσει,
πως είμαι παλιοτόμαρο και πως τραβάω κοκό,
Μ' αν ήξεραν οι δύστυχοι, θα μ' είχαν συχωρέσει ...
Το χέρι τρέμει ... Ο πυρετός ... Ξεχάστηκα πολύ,
ασάλευτο ένα Μαραμπού στην όχθη να κοιτάζω.
Κι έτσι καθώς επίμονα κι εκείνο με κοιτά,
νομίζω πως στη μοναξιά και στη βλακεία του μοιάζω ...
farkeli
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 11 Οκτ 2008
- Κριτικές
- 101
- Like
- 204
- Πόντοι
- 1.886
Πράγματι !!!Ωραίο τραγούδι Farkeli
Αν και όλες όσες θέλουν να παρουσιάζονται ως γάτες, δεν είναι ιδιαίτερα σημαντικές ή και επιθυμητές ... ;)
Επισκέπτης
Όσο εγώ είμαι μακριά, ό,τι θέλεις κι όπου θέλειςΤι να χώσω και σε ποιον ;
Επισκέπτης
Jopino τώρα που είσαι καλά, μαζί θα εξυγειάνουμε το μολυσμένο από σπαμ μπουρδελοφόρουμ!
Aγαπητέ dirtyliving
Όποιος δεν είναι μαζί μας, είναι με το μέρος των εχθρών μας...δηλαδή με τους κλώνους μας.
Έτσι είναι οι καλλιτέχνες, πρέπει να είναι χαλαροί για να δημιουργήσουν!Το μόνο βέβαιο είναι ότι σε λίγο θα σου βγει τ' όνομα ότι καπνίζεις ολόκληρα κλωνάρια
Εγώ το ξαναδιάβασα αλλά και πάλι δεν κατάλαβα! Ίσως γιατί έπρεπε να χω κοιμηθεί εδώ και ένα 2ωρο!To ξαναδιάβασα. Θα έφταιγε το προχωρημένο της ώρας...
Απλά δεν ήθελα να χαλάσω την διαλεκτική αλληλουχία μέσω των παραθέσεων. Είναι όπως όταν μιλάμε στην ημερήσια ενημέρωση και πετάγεται κάποιος απ'τις "γάτες" και ρωτάει για την φωτούλα την μονοδοντού που έκανε την καλύτερη γλυφοκωλάδα στην βορειοδυτική φυλής!Μην ζητάς συγγνώμη...
farkeli
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 11 Οκτ 2008
- Κριτικές
- 101
- Like
- 204
- Πόντοι
- 1.886
Όσο εγώ είμαι μακριά, ό,τι θέλεις κι όπου θέλεις
Δεν το πήγα έτσι ... ;)
απλά ρώτησα σε ποιον να τα χώσω και τι να χώσω ...
Επισκέπτης
Επισκέπτης
Όσο εγώ είμαι μακριά, ό,τι θέλεις κι όπου θέλεις
Σε αναζητούν απεγνωσμένα (πουτανο)κωλαράκια Ροκαβλόν.
Έχουν αναρτήσει αφισέτες στις κολώνες της Φυλής.
Υ.Γ. Και αυτό ωραίο άσμα!
Επισκέπτης
Αν όντως κι εσύ κατάλαβες ότι αναφέρω ως βαρετό τον jopino, θα πρέπει επειγόντως να πέσεις για ξεκούραση φίλε μου :-Εγώ το ξαναδιάβασα αλλά και πάλι δεν κατάλαβα! Ίσως γιατί έπρεπε να χω κοιμηθεί εδώ και ένα 2ωρο!
Λίγος καιρός ανάπαυλα είναι ό,τι πρέπει για να ξανασφίξουν οι κώλοι, μέχρι να είναι έτοιμοι να αναρτηθούν εκ νέου επί της δικής μου κωλόναςΣε αναζητούν απεγνωσμένα (πουτανο)κωλαράκια Ροκαβλόν.
Έχουν αναρτήσει αφισέτες στις κολώνες της Φυλής.
Ναι! Αριστουργηματικό σαν ποίημα αλλά και σαν άσμα.
farkeli
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 11 Οκτ 2008
- Κριτικές
- 101
- Like
- 204
- Πόντοι
- 1.886
Ε στο forum που βρισκόμαστε κυκλοφορούν πολλά σιχαμένα μυαλά
Επισκέπτης
Οι γάτες ή αυτές που θέλουνε να τους μοιάζουνε;Αν και όλες όσες θέλουν να παρουσιάζονται ως γάτες, δεν είναι ιδιαίτερα σημαντικές ή και επιθυμητές ... ;)
professorx
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 6 Ιαν 2010
- Κριτικές
- 527
- Like
- 29.204
- Πόντοι
- 35.368
Aφου όπως λές αδυνατείς να καταλαβείς τον συλλογισμό μου προχωρώ σε άλλο παράδειγμα πιο απλοικό.Συγχώρα με αλλά αδυνατώ να καταλάβω τον συλλογισμό σου
Πιθανόν γιατί δεν θα μπορούσα να τον κάνω σε ανάλογη περίπτωση
Όπως λες με εκτιμάς όπως σε εκτιμούσα και εγώ πριν την ερώτηση.Πως θα σου φαινόταν εκεί που έχεις τελειώσει μία ενημέρωση σου η έχεις παραθέσει σε κάποιον συναγωνιστή να πεταγόμουν εγώ που με εκτιμάς και στο άσχετο να ρωτούσα <<Λένε οτι είσαι πούστης και σε είδαν να ψωνίζεσαι στην Συγγρού!!>> Θα εξοργιζόσουνα φυσικά και το πρώτο που θα ρωτούσες θα ήταν <<Ποιοι είναι αυτοί που το λένε αυτό;>> Eγω φυσικά θα σου απαντούσα << Ξέρεις προσωπικά δεν το πιστεύω αυτο γιά σένα οτι είσαι ομοφυλόφιλος αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ ποιοι το είπαν αυτό για σένα!>> Αλλά η απάντηση μου αυτή να έχει διαγραφεί και να στην στείλω τελικά σε π.μ. Δεν θα προσπαθούσες να αποκαταστήσεις το όνομα σού;; Δεν θα θύμωνες;; Δεν θα έλεγες οτι για να αποφεύγω να δώσω τα nick που μου το είπαν οτι το είπα μόνος μου για να δημιουργήσω εντυπώσεις;;Οπότε τον συλλογισμό αυτό θα τον έκανες και αυτοδικαίως!! Ελπίζω τώρα κάπως να με κατάλαβες τι ένιωσα και εγώ μέσα μου εκείνη την στιγμή που με ρώτησες και μάλιστα καπάκι μετά τον διαξιφισμό με τον jockerx.
Κάθε άνθρωπος αντιδρά διαφορετικά αλλά οι περισσότεροι να είσαι σίγουρος οτι θα το έπαιρναν άσχημα και βαρέως.
Σου εξήγησα νομίζω ξεκάθαρα τι με ενόχλησε και δεν θα το επαναλάβω!! Την προσωπική σου άποψη και εκτίμηση φυσικά άργησα να την μάθω αφού το post σου όπως λες ,και όπως διαπίστωσα και εγώ στην συνέχεια και για άλλα post,σβήστηκε δια μαγείας! Θα σε παρακαλέσω πολύ όμως να μην συνεχίσεις να δημιουργείς εντυπώσεις! Τι πάει να πει ο καθένας που μας διαβάζει βγάζει τα δικά του συμπεράσματα;; Ότι με έβαλε ο jockerx;; Οτι είμαι ένοχος και εσύ αθώος;; Οτι είμαι κακός και εσύ καλός;; Η απάντηση μου φυσικά είναι οτι δεν είμαι τίποτα απο αυτό που υπονοείς και οτι εσύ με τσιγκλισες!!Και συνεχίζεις δυστηχώς όπως βλέπω να με τσιγκλάς και πάλι!Θέλεις να σου ορκιστώ στα παντελόνια που φοράω και σε ότι άλλο έχω ιερό και στην ζωή μου ακόμα οτι εγώ δεν έχω κάποιο σκοπό;; Γιατί συνεχίζεις και με προκαλέις γράφωντας:Αν σε χαροποιεί αυτό, τότε να το ξαναπαραδεχθώ ...
Και να στο πω φιλικά
Όταν με ρωτούν οτιδήποτε για το άτομο μου με βάση ισχυρισμούς τρίτων, τότε ρωτάω την προσωπική άποψη και εκτίμηση που έχουν αυτοί που με ρωτούν πριν ρίξω τους κεραυνούς μου. Αυτό κάνω εγώ. Εσύ επιλέγεις να κάνεις κάτι άλλο. Και προφανώς ο καθένας, που μας διαβάζει, βγάζει τα δικά του συμπεράσματα ...
Δηλαδή αρκούσε να ρωτήσεις ποια είναι η δική μου άποψη και εκτίμηση και αρκούσε η δική μου απάντηση (η οποία παρεμπιπτόντως γράφτηκε στο θρεντ τουλάχιστον δυο φορές)
Αυτά
"Εσύ επιλέγεις να κάνεις κάτι άλλο. Και προφανώς ο καθένας, που μας διαβάζει, βγάζει τα δικά του συμπεράσματα ..."
Dirtyliving δεν χρειάζεται να ζητάς συγγνώμη και απο εμένα!!Μην ζητάς συγγνώμη(τουλάχιστον απο εμένα)...
Φαρκέλι με την φράση αυτή που έχεις στην παρένθεση υπονοείς πάλι κάτι;; Γιατί με εξαιρείς;
Ασφαλώς και το παληκάρι δεν είπε κάτι επιλήψημο για να τον μαλώσω!! Γιατί συνέχεια θες να με παρουσιάζεις σαν κακόβουλο άτομο δεν μπορώ να το καταλάβω ρε φίλε ειλικρινά..Δεν ξέρω αν θες να εκφράσεις κάτι άλλο αλλά κάτι μικρές φρασούλες που πετάς αλλάζουν εντελώς το νόημα.
Αν θες να ληθεί η παρεξήγηση προσπάθησε να μην γράφεις τόσο αφαιρετικά αλλιώς θα θεωρήσω οτι το κάνεις εσκεμμένα.
- Εγγρ.
- 7 Σεπ 2005
- Κριτικές
- 492
- Like
- 37.952
- Πόντοι
- 42.697
Επισκέπτης
Νόμιζα ότι απλά έφταιγε η νυχτερινή πορνοζάλη που με τριγύριζε, μέχρι που θυμήθηκα πριν πολλά χρόνια τον καθηγητή μαθηματικών μου στο γυμνάσιο, να με καταδικάζει λέγοντας μου:Αν όντως κι εσύ κατάλαβες ότι αναφέρω ως βαρετό τον jopino, θα πρέπει επειγόντως να πέσεις για ξεκούραση φίλε μου :-
«Αυτό το τροπάρι συνέχισε dirtyliving και θα μείνεις παντοτινά χαμένος μεσ’ στη βλακεία σου!»
Μάλλον πιο πολύ κατάρα ήταν...
Επισκέπτης
Μπα φίλε μου η ώρα ήταν τότε και τώρα...Νόμιζα ότι απλά έφταιγε η νυχτερινή πορνοζάλη που με τριγύριζε, μέχρι που θυμήθηκα πριν πολλά χρόνια τον καθηγητή μαθηματικών μου στο γυμνάσιο, να με καταδικάζει λέγοντας μου:
«Αυτό το τροπάρι συνέχισε dirtyliving και θα μείνεις παντοτινά χαμένος μεσ’ στη βλακεία σου!»
Μάλλον πιο πολύ κατάρα ήταν...
Όπως τώρα δεν μπορείς να <<δουλέψεις>> ξημερωματιάτικα, έτσι και στη σχολική εποχή δεν μπορούσε να πάρει στροφές το μυαλό σου πρωινιάτικα ;)
farkeli
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 11 Οκτ 2008
- Κριτικές
- 101
- Like
- 204
- Πόντοι
- 1.886
Θα συμφωνήσω μαζί σου ότι αρκετές "συμπτώσεις" (σε) οδήγησαν να το δεις με αυτόν τον τρόπο.
1) Όπως η διαγραφή του δεύτερου και τρίτου μηνύματος μου που κατά κάποιον τρόπο έβαζε τα πράγματα στη θέση τους. Φαίνεται όμως ότι κάποιος που έχει την δυνατότητα να διαγράφει μηνύματα (εκτός Αντισθένη είμαι βέβαιος για αυτό) ήθελε να προκληθεί "σαματάς" και όχι μόνο
2) Καθώς και η διαμάχη που είχε ξεσπάσει ανάμεσα σε συναδέλφους και η συγκυρία να έχω πάει μπουρδελότσαρκα με CHEYENNE και SPEED (διευκρινίζω και δηλώνω απόλυτα ότι κανένας από αυτή την παρέα δεν είπε τίποτε για εσένα).
Έτσι όπως συνέβηκαν τα πράγματα θα στεναχωριόμουνα (δεν θα θύμωνα αν αφορούσε άτομο που εκτιμούσα) και σίγουρα θα προσπαθούσα να διευκρινίσω τι συμβαίνει. Βέβαια δεν έχουν όλοι οι χαρακτηρισμοί την ίδια βαρύτητα για να μας προκαλούν την ίδια αντίδραση. Δηλαδή δεν έχει την ίδια βαρύτητα η ερώτηση αν είναι κάποιος κλώνος με την ερώτηση αν είναι πούστης και δεν χρειάζονται τέτοιοι συσχετισμοί αν πράγματι εννοείς αυτό που γράφεις στο τέλος του μηνύματος σου. Θα συμφωνήσω όμως μαζί σου ότι θα κοίταζα να αποκαταστήσω τα πράγματα που αφορούσαν το άτομο μου μόνο και μόνο γιατί (όλοι ή σχεδόν όλοι) θέλουμε η συνεισφορά μας στο σάϊτ να είναι προσωπική υπόθεση και να μην συγχέεται με την παρουσία άλλου συναδέλφου. Αυτό και μόνο. Τίποτε παραπάνω. Αυτό όμως το έχω ήδη δηλώσει για εσένα (και μάλιστα αμέσως και μάλιστα δυο φορές και σε πμ), αλλά φαίνεται ότι κάποιος που έχει το δικαίωμα διαγραφής (εκτός του Αντισθένη είμαι βέβαιος για αυτό) διέγραψε επιλεκτικά το δεύτερο και το τρίτο μήνυμα μου και άφησε το μήνυμα που θα δημιουργούσε ένταση μεταξύ δυο ενημερωτών.Aφου όπως λές αδυνατείς να καταλαβείς τον συλλογισμό μου προχωρώ σε άλλο παράδειγμα πιο απλοικό.
Όπως λες με εκτιμάς όπως σε εκτιμούσα και εγώ πριν την ερώτηση.Πως θα σου φαινόταν εκεί που έχεις τελειώσει μία ενημέρωση σου η έχεις παραθέσει σε κάποιον συναγωνιστή να πεταγόμουν εγώ που με εκτιμάς και στο άσχετο να ρωτούσα <<Λένε οτι είσαι πούστης και σε είδαν να ψωνίζεσαι στην Συγγρού!!>> Θα εξοργιζόσουνα φυσικά και το πρώτο που θα ρωτούσες θα ήταν <<Ποιοι είναι αυτοί που το λένε αυτό;>> Eγω φυσικά θα σου απαντούσα << Ξέρεις προσωπικά δεν το πιστεύω αυτο γιά σένα οτι είσαι ομοφυλόφιλος αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ ποιοι το είπαν αυτό για σένα!>> Αλλά η απάντηση μου αυτή να έχει διαγραφεί και να στην στείλω τελικά σε π.μ. Δεν θα προσπαθούσες να αποκαταστήσεις το όνομα σού;; Δεν θα θύμωνες;;
Αυτός που διέγραψε το δεύτερο και το τρίτο μήνυμα μου πρέπει να είναι ωραίος τύπος ! Οι εντυπώσεις που ανέφερα αφορούν αυτόν τον τύπο.
Βεβαίως καταλαβαίνω τι ένιωσες εκείνη την στιγμή αλλά αν, όπως λες, με εκτιμούσες (πριν την ερώτηση), που δεν έχω λόγο να το αμφισβητώ, θεωρώ ότι τουλάχιστον θα με ρώταγες τι εννοώ πριν αρχίσεις οποιαδήποτε επιθετική αναφορά. Θεωρώ δηλαδή ότι αν δεχτούμε κάτι αρνητικό από άτομα που εκτιμούμε, τότε αρχικά (σαφώς) στεναχωριόμαστε και απογοητευόμαστε, αλλά στην συνέχεια προσπαθούμε να διευκρινίσουμε τι συμβαίνει. Σαφώς αυτή είναι η δική μου άποψη και δέχομαι την δική σου άποψη που αντιλαμβάνομαι ότι είναι διαφορετική.Οπότε τον συλλογισμό αυτό θα τον έκανες και αυτοδικαίως!! Ελπίζω τώρα κάπως να με κατάλαβες τι ένιωσα και εγώ μέσα μου εκείνη την στιγμή που με ρώτησες και μάλιστα καπάκι μετά τον διαξιφισμό με τον jockerx.
Ο γραπτός λόγος δεν μεταφέρει (πάντα) το νόημα που επιθυμούμε. Δεν προσπαθώ να δημιουργήσω καμιά εντύπωση. Απλά σημειώνω ότι οι άνθρωποι αρκετές φορές έχουν διαφορετικές απόψεις και βγάζουν τα δικά τους συμπεράσματα σε σχέση με τα αυτά που διαβάζουν.Θα σε παρακαλέσω πολύ όμως να μην συνεχίσεις να δημιουργείς εντυπώσεις! Τι πάει να πει ο καθένας που μας διαβάζει βγάζει τα δικά του συμπεράσματα;;
Δεν χρειάζεται να ορκιστείς σε τίποτα! Από όλα αυτά που σημειώνεις δεν υπονοώ τίποτε. Και διευκρινίζω απόλυτα ότι κατά την γνώμη μου δεν έχεις καμιά σχέση ούτε άμεση ούτε έμμεση με όλα αυτά.Ότι με έβαλε ο jockerx;; Οτι είμαι ένοχος και εσύ αθώος;; Οτι είμαι κακός και εσύ καλός;; Η απάντηση μου φυσικά είναι οτι δεν είμαι τίποτα απο αυτό που υπονοείς και οτι εσύ με τσιγκλισες!!Και συνεχίζεις δυστηχώς όπως βλέπω να με τσιγκλάς και πάλι!Θέλεις να σου ορκιστώ στα παντελόνια που φοράω και σε ότι άλλο έχω ιερό και στην ζωή μου ακόμα οτι εγώ δεν έχω κάποιο σκοπό;;
Δεν σε εξαιρώ από τίποτε. Δεν υπονοώ τίποτε άλλο πέρα από την γνώμη μου ότι δεν χρειάζεται κανένας συνάδελφος να μου πει συγνώμη ούτε ευχαριστώ για οτιδήποτε. Απλά δεν ζήτησα συγνώμη (και) από την δική σου πλευρά γιατί νομίζω ότι δεν έχω αυτό το δικαίωμα αλλά και γιατί έχει προκύψει παρεξήγηση μεταξύ μας με αφορμή μια ερώτηση που σου έκανα.Dirtyliving δεν χρειάζεται να ζητάς συγγνώμη και απο εμένα!!
Φαρκέλι με την φράση αυτή που έχεις στην παρένθεση υπονοείς πάλι κάτι;; Γιατί με εξαιρείς;
Ασφαλώς και το παληκάρι δεν είπε κάτι επιλήψημο για να τον μαλώσω!! Γιατί συνέχεια θες να με παρουσιάζεις σαν κακόβουλο άτομο δεν μπορώ να το καταλάβω ρε φίλε ειλικρινά..Δεν ξέρω αν θες να εκφράσεις κάτι άλλο αλλά κάτι μικρές φρασούλες που πετάς αλλάζουν εντελώς το νόημα.
Δηλαδή σκέφτηκα ότι θα μπορούσες να μου πεις για παράδειγμα (και με το δίκιο σου) :
Κάτσε ρε Farkeli, έφθασες να ζητάς και συγνώμη από μέρους μου ; Εγώ δεν μπορώ από μόνος μου να ζητήσω συγνώμη ;
Αυτός ήταν ο λόγος. Και μόνο αυτός
Και εσύ αν θέλεις να λυθεί η παρεξήγηση, προσπάθησε να καταλάβεις την (καλή) πρόθεση στα μηνύματα μου, αλλιώς ειλικρινά θα θεωρήσω και εγώ ότι το κάνεις εσκεμμένα. Σε παρακαλώ διάβασε και δεύτερη φορά (χωρίς να θέλω να υπονοήσω ότι δεν είσαι έξυπνο άτομο) αυτά που σου γράφω πριν μου απαντήσεις.Αν θες να ληθεί η παρεξήγηση προσπάθησε να μην γράφεις τόσο αφαιρετικά αλλιώς θα θεωρήσω οτι το κάνεις εσκεμμένα.
Να επαναλάβω ακόμη μια φορά αυτό που σου έγραψα. Με την σχετική άνεση και την αμοιβαία συμπάθεια που υπήρχε μεταξύ μας σε ρώτησα απλά μια άχρηστη ερώτηση με βάση ισχυρισμούς που άκουσα από κάποιους συναδέλφους. Επιμένω ότι δεν είναι τίποτε σπουδαίο και σοβαρό. Αλλά αν το παίρνεις τόσο βαριά τότε συγνώμη και σε παρακαλώ να συνεχίσεις τις πετυχημένες σου ενημερώσεις.
Για να χαλαρώσουμε κλείνω λέγοντας σου (φιλικά) ότι όλοι είμαστε κατά μια έννοια «κλώνοι του πραγματικού μας εαυτού».
Παρόμοια θέματα
- Απαντήσεις
- 392
- Εμφανίσεις
- 23K
- Απαντήσεις
- 29
- Εμφανίσεις
- 3K
- Απαντήσεις
- 308
- Εμφανίσεις