Νέα

Οικονομική μας κατάσταση

• Μέλος που άνοιξε το νήμα kamenosentelws
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 392
  • Εμφανίσεις 23K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

Είστε καλύτερα οικονομικά πλέον;

• Ναι

Ψήφοι: 70 44,0%
  • Όχι, είμαι χειρότερα σε σχέση με πριν 5 χρόνια

Ψήφοι: 60 37,7%
  • Είμαι στα ίδια

Ψήφοι: 29 18,2%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    159

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
47.741
Πόντοι
9.297
Το νέο "μοντέλο" είναι η συγκατοίκηση πλέον. Αλλιώς οικονομικά να μείνει μόνος του κάποιος δεν βγαίνει ρε παιδιά με ενοικιο. Θα μετράς και τα σεντς κάθε μερα.
Aν επαρκούν και τα λεπτά,τότε είναι αρκετά...
Θυμάμαι τις καλές μέρες υπήρχε ένας τύπος που όταν κέρδιζε μισό η ένα ευρώ στο ΚΙΝΟ δεν τα έπαιρνε!!!

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.926
Πόντοι
3.556
Το νέο "μοντέλο" είναι η συγκατοίκηση πλέον. Αλλιώς οικονομικά να μείνει μόνος του κάποιος δεν βγαίνει ρε παιδιά με ενοικιο. Θα μετράς και τα σεντς κάθε μερα.

Ενα ρητο λεει πως αν μετα το μετρημα σου περισσευει ενα ευρω, τοτε ειναι ευτυχια
Αν σου λειπει ενα ευρω, τοτε ειναι δυστυχια

ftoxos ergatis

Σεβαστός
Εγγρ.
3 Ιαν 2020
Like
7.068
Πόντοι
1.056
εγω και η σχεση μου, οικονομικα, ειμαστε πλεον καλυτερα απο ποτε. εγω κανω 5 δουλειες. 1ον. δικα μου χωραφια, εισοδηματα, αναλογα τη παραγωγη. μεσος ορος με τα στρεμματα που εχω (λιγα βαζω) 6 χιλιαρικα. συν τις αποζημειωσεις, ΑΝ υπαρχουν καταστροφες απο φυσικα φαινομενα. 2ον. εποχικη δουλεια στο τοπικο αγροτικο συνεταιρισμο. διαρκεια δουλειας, αναλογα τη παραγωγη των αγροτων της περιοχης, απο 4 εως 6-7 μηνες. μισθος 900 ευρω συν ενσημα. 3ον. βοηθος σε κτηνοτροφικη μοναδα. διαρκεια εργασιας, 1-2 ωρες. μισθος 300 το μηνα. 4ον. φροντιστης κυνηγοσκυλων τους χειμερινους μηνες. διαρκεια εργασιας, ενα τεταρτο. 2 ευρω η μερα. 5ον. οδηγος εκχιονιστηκου-αλατιερας ΜΟΝΟ οταν οι καιρικες συνθηκες εχουν αγριεψει και οι βασικοι οδηγοι δε προλαβαινουν. 10 ευρω η ωρα. με τα χιονια ομως να γινοντε ολοενα και πιο σπανια φαινομενα, ακομα και για τη περιοχη μου, θα κανω να πιασω τιμονι αρκετο καιρο. η σχεση μου. 1ον. καφε-μπαρ-αναψυκτηριο, στο μερος που μενουμε. εισοδημα. αναλογα τη πελατεια. 2ον. καθαρηστρια και τοπικα κτηρια. μισθος 500 ευρω

james tiberius kirk

Σπουδαίος
Εγγρ.
4 Φεβ 2013
Κριτικές
5
Like
8.428
Πόντοι
2.356
Θα τρίζουν τα κόκαλα του Λοκ, του Σμιθ και του Παλαιοκρασά με τις ΚΑΜΑΡΩΤΕΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ που γράφετε πάλι εδώ μέσα.
Μα, τι γίνεται, όλοι ταρίφες είστε;

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
47.741
Πόντοι
9.297
Αφου ετσι ειναι τυπε, η ψηφος ειναι καθαρα προσωπικη υποθεση και βουληση.

Στη δουλεια συναδελφος απο Αλβανια που ψηφιζει φανατικα Βελοπουλο, ελεγε σε συναδελφισσα επισης απο Αλβανια (και οι δυο τους πολλα χρονια στην Ελλαδα) οτι ο Βελοπουλος ειναι καλος, να αφησει τη ΝΔ που ψηφιζει, αλλα εκεινη ελεγε οτι δεν αλλαζει τον Μητσοτακη, ειναι καλος.
Είναι τουλάχιστον αντιφατικό ,μην πω τρελό,Αλβανή να ψηφίζει τον σκληρό πατριώτη Βελόπουλο.
Είναι πιο Ελληνίδα από κάτι ελληνόφωνους που ψηφίζουν κάτι κοκκινοροζουλι ανθελληνες και κάτι μπερδεμενους λαθρολαγνους πασοκονεοδημοκρατες.

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
47.741
Πόντοι
9.297
εγω και η σχεση μου, οικονομικα, ειμαστε πλεον καλυτερα απο ποτε. εγω κανω 5 δουλειες. 1ον. δικα μου χωραφια, εισοδηματα, αναλογα τη παραγωγη. μεσος ορος με τα στρεμματα που εχω (λιγα βαζω) 6 χιλιαρικα. συν τις αποζημειωσεις, ΑΝ υπαρχουν καταστροφες απο φυσικα φαινομενα. 2ον. εποχικη δουλεια στο τοπικο αγροτικο συνεταιρισμο. διαρκεια δουλειας, αναλογα τη παραγωγη των αγροτων της περιοχης, απο 4 εως 6-7 μηνες. μισθος 900 ευρω συν ενσημα. 3ον. βοηθος σε κτηνοτροφικη μοναδα. διαρκεια εργασιας, 1-2 ωρες. μισθος 300 το μηνα. 4ον. φροντιστης κυνηγοσκυλων τους χειμερινους μηνες. διαρκεια εργασιας, ενα τεταρτο. 2 ευρω η μερα. 5ον. οδηγος εκχιονιστηκου-αλατιερας ΜΟΝΟ οταν οι καιρικες συνθηκες εχουν αγριεψει και οι βασικοι οδηγοι δε προλαβαινουν. 10 ευρω η ωρα. με τα χιονια ομως να γινοντε ολοενα και πιο σπανια φαινομενα, ακομα και για τη περιοχη μου, θα κανω να πιασω τιμονι αρκετο καιρο. η σχεση μου. 1ον. καφε-μπαρ-αναψυκτηριο, στο μερος που μενουμε. εισοδημα. αναλογα τη πελατεια. 2ον. καθαρηστρια και τοπικα κτηρια. μισθος 500 ευρω
Είστε πλούσιοι...μπράβο σας!
Και όχι πολύ άγχος όπως στα μεγάλα αστικά κέντρα .

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.926
Πόντοι
3.556

Ωραιος τυπε.
Με μια σουμα δηλαδη ποσα καθαριζετε (καθαρα) το χρονο η το μηνα τα δυο σας;

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
47.741
Πόντοι
9.297
Εσύ πολύ σωστά τα λες αλλά εγώ το πάω στο εντελώς εξελίστικο: Δεν βγαίνουν τα νούμερα σήμερα με το κόστος ζωής να ζεις μόνος σου εκτός αν είσαι σε ιδιοκατοίκηση ή αν έχεις παράλληλα εισοδήματα. Αυτό που λες με μάνα ναι έχεις δίκιο. Χαίρω πολύ
Απλά βγαίνω αξιοπρεπώς δηλαδή χωρίς να ζητάω επιχορηγήσεις.
Δεν περιμένω να πάρω σπίτι...
Μια γενιά πριν οι μισθοι ήταν καλύτεροι και οι άνδρες ως τα 30 ήταν παντρεμένοι και με παιδια .
Περιπτώσεις μοναχικών εργενηδων άνω των 30 ήσαν σπανιοτατες.Τωρα άλλαξαν όλα.
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

Ωραιος τυπε.
Σκέψου ότι είναι και πιο χαμηλό το κόστος ζωής μακρυά από μεγάλο αστικό κέντρο.

ftoxos ergatis

Σεβαστός
Εγγρ.
3 Ιαν 2020
Like
7.068
Πόντοι
1.056
Ωραιος τυπε.
δεν μπορω να πω ακριβως, αφου καποιες δουλειες ειναι αναλογα ποση παραγωγη - πελατεια θα εχεις, αυτο παει για χωραφια-μαγαζι. οσο για τις αλλες δουλειες που ανεφερα , δεν ειναι ολο το χρονο, αλλα μερικους μηνες και παντα χειμωνα. ξεχασα να αναφερω και τις αλλες πλαγιες δουλειες που κανω το καλοκαιρι που κ που, για χαρτζιλικι πιο πολυ,και ΑΝ θα εχω χρονο..... θα παω να δουλεψω σε κανα φιλο-γνωστο στο χωραφι του, με το μεροκαματο να εχει παει πλεον τα 40 ευρω το 8ωρο, συν δουλειες που αφορα το κοψιμο χορτων με χορτοκοπτικο μισινεζας σε οικοπεδα της περιοχης, συν δουλειες με το τοπικο εργολαβο της περιοχης οταν και αν χρειαστει.. και οτι αλλο προκυψει και εχω χρονο, κουβαλιμα ζωοτροφων οπως μπαλες, αν και πλεον ολοι ξεκινησαν να τις κανουν στρογγυλες, οποτε δε παιζει πλεον αυτη η δουλεια. γενικα υπαρχει μεροκαματο, ορεξη να εχεις...

ftoxos ergatis

Σεβαστός
Εγγρ.
3 Ιαν 2020
Like
7.068
Πόντοι
1.056
Σκέψου ότι είναι και πιο χαμηλό το κόστος ζωής μακρυά από μεγάλο αστικό κέντρο.
ενοικιο δεν εχω, αλλα ολα τα αλλα, ειναι τα ιδια με τις πολεις. το ρευμα πανακριβο, καυσιμα, (για σουπερμαρκετ και λαικη παω στη πολη μου, πιο πολυ συμφερει) λοιπα εξοδα αυτοκινητου, αβαριες στο τρακτερ και στα παρελκομενα...

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
47.741
Πόντοι
9.297
Μακαρι να πετυχαιναμε η στατιστικη ομως μιλα απο μονη της, αρα δεν ειναι θεμα μιζεριας ουτε και κομματος τοσο -αλλα ηγετη, αφου το παιδι δεν τραβαει-απο υφαλο σε υφαλο το παει- μην ωραιοποιουμε τα πραγματα εχοντας κομματικες παρωπιδες. Αν ηταν καποιος απο τη λαικη δξ. οπως ο Μειμαρ ψημενος απο το στιβο μαχης της ζωης προερχομενος απο τη βαση δηλαδη και (οχι δελφινος με δαχτυλιδι της διαδοχης περιτριγυρισμενος απο αυλοκολακες) ισως να τα πηγαινε καλυτερα γιατι θα καταλαβαινε τι συμβαινει γυρω του, ο αλλος δυστυχως δε νιωθει.
Hθελαν "ανανέωση" οι εκλέκτορες...

• Like
Αντιδράσεις: Νίο
OP
OP
K

kamenosentelws

Μέλος
Εγγρ.
16 Σεπ 2007
Κριτικές
3
Like
112
Πόντοι
6
Αυτό που γίνεται σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, δηλαδή.

riding

Σεβαστός
Εγγρ.
23 Μαΐ 2023
Κριτικές
1
Like
7.809
Πόντοι
1.056
Λοιπον,παιδες!

Για να μην νομιζετε πως μιλατε σε τιποτα μαλακες και ακουμε ευρωπη και ψαρωνουμε,τα παιδια στην ευρωπαικη οικογενεια επιδοτουνται εως τα 18.

Σ αυτην την ηλικια κοβεται το επιδομα και ο ευρωπαιος γονιος δεν "κολαει" στα να πει στο παιδι του -το επιδομα σου κοπηκε,εγινες 18,οποτε ή θα μου δινεις το ταδε "ενοικιο" ή θα φυγεις απ το δωματιο σου να το νοικιασω.

Ε!Τα περισσοτερα,επιλεγουν να φυγουν,οχι ομως ολα,οπου και συνεισφερουν οικονομικα.

Αυτο ακομα σε μεγαλο βαθμο,στην Ελλαδα δεν υπαρχει ακομα,γονιος δλδ να πει στο παιδι του ή φυγε απ το δωματιο του σπιτιου μου ή σκασε μου τα φραγκα,δεν εχει ακουστει ακομα.

Αυτα λοιπον που γραφετε πως το παιδι φευγει απ το σπιτι του κ ανοιγει τα φτερα του ειναι πιπες.Του ζηταν οι γονεις ξεκαθαρα λεφτα,ετσι φευγει

poutsesmple1447

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Μαΐ 2022
Like
1.359
Πόντοι
216
επειδη πολλοι λενε για συγκατοικηση εχεις δει αγγελιες που νοικιαζουν δωματιο; να σου πω εγω ξεκιναν απο 300 ε γτ να μην τα δωσεις να μεινεις σε ενα στουντιο 20 τετραγωνικα (οχι οτι αξιζει αυτη τη τιμη, αυτο ειναι αλλο θεμα) και να εισαι και ανεξαρτητος; το προβλημα δεν ειναι οτι δεν δεχονται τη συγκατοικηση αλλα οτι δεν ειναι σωστη η τιμολογηση αν σου ελεγαν 100-150 για ενα δωματιο ναι τοτε θα εβλεπες ποσοι θα το κανανε. εδω βλεπεις αγγελιες δυαρια και λενε καταλληλα για συγκατοικηση. οποτε ας φτιαξουν το θεμα των σπιτιων και μετα ας κατακρινουν γτ δεν συγκατοικει ο αλλος

Glyfomounix

Μέγας
Εγγρ.
5 Απρ 2022
Like
11.264
Πόντοι
3.506
Βαλε και κανα 100ρικο σε ονλαιν συνδρομες. Ολο και κατι εχει ο καθενας απο Netflix, Youtube, Tinder, Skroutz, κλπ
Εγώ δεν έχω τίποτα τύπε μου.

Κάποτε είχα τιντερ ,πλήρωνα και δε γαμουσα όποτε το έκοψα

Και μιας και δε γαμαω, καμία ανάγκη για Νετφλιξ

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.870
Πόντοι
3.846
Αυτό που γίνεται σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, δηλαδή.
Εδώ και πάνω από δέκα χρόνια θεωρείται νορμάλ στην Ευρώπη, ενώ οι μαμακηδες στην Ελλάδα τους έχουν μάθει οι γονείς τους ότι είναι ξεπεσμός και είναι μαγκιά να δίνεις μόνος σου 500-700€ για νοίκι.

midas69

Μέγας
Εγγρ.
22 Φεβ 2012
Like
12.835
Πόντοι
3.656
Έχουν παρει αυξήσεις σχεδόν όλοι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι.
Δυστυχώς υπάρχει ακρίβεια αλλά γίνονται προσπάθειες που ελπίζουμε να έχουν και άλλα αποτελέσματα θετικά για την τσέπη μας.
Το ότι ανακτησαμε την επενδυτική βαθμίδα δεν σημαίνει πολλά για τους νέους γονείς που βλέπουν τα μωρουδιακα είδη στα ύψη αλλά αυτό είναι κάτι που δεν το είχαμε προ δεκαετίας.
Μην είμαστε μίζεροι..πρέπει να γίνουν κι άλλα αλλά ήδη πετύχαμε κάτι.
Για τις αυξήσεις οφείλεται ο ραγιας Έλληνας
Να μην αγοράζει τίποτα; που είναι ακριβό
Αλλά ο ραγιας 3ιναι αυτοκαταστριφικος

midas69

Μέγας
Εγγρ.
22 Φεβ 2012
Like
12.835
Πόντοι
3.656
ουτε γιατροι , ουτε λογιστες, ουτε οικοδομοι ουτε γυψοσανιδαδες θελουν γινουν. Τιποτα δε θελουν να γινουν, μονο και να καθονται και να τους πληρωνουν. ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΙ
Καφετεριακηδες

midas69

Μέγας
Εγγρ.
22 Φεβ 2012
Like
12.835
Πόντοι
3.656
Στη γερμανία έχει πιο πολλά λεφτά ρε μορτη!

ΠΟΥΣΤΑΛΕΚΟΣ
Καμμια σχέση
Αυστρία κερδίζει κάποιος με την ίδια δουλειά 2 μισθούς πιο πάνω συν ποιότητα ζωής 20%καλυτερη και πολλοί λιγότεροι τριτοκοσμικοι γυφταρεοι

Άλλα thread (τυχαίες επιλογές)

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom