Σχετικα με την απαγορευση καπνισματος και τις ατομικες ελευθεριες του καθενος...
Αφορμη για αυτο το τοπικ σταθηκε ενα ρεπορταζ στις ειδησεις οπου ειδα την δημοτικη αρχη να μπαινει στα μαγαζια και να κοβει προστιμα....
Προσωπικα εγω ουτε καν εχω δοκιμασει το καπνισμα καθως με ενοχλει ο καπνος και η δυσωδια που βγαζει αυτος ενω μου κοβει και την ανασα !!!!!!
Παρολα αυτα ομως κρινω αντισυνταγματικο και παρανομο τον νομο περι καπνισματος καθως θεωρω οτι θιγει προσωπικες ελευθεριες και καταστρεφει επιχειρηματικες δραστηριοτητες....
Ειναι καταπατηση ελευθεριας το να κοβει αυθαιρετα προστιμα η δημοτικη αρχη σε οσους επιτρεπουν στον ΧΩΡΟ τους το καπνισμα
Το μονο καλο που θα εχει αυτος ο νομος ειναι Ο ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΚΑΠΝΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΜΗ με διαχωριστικο και αυτο μονο εκει που ειναι καφετεριες, καθως μονο εκει δικαιολογηται ....
Σε κλαμπ ειναι καταστροφικος ο νομος αυτος διοτι περιοριζει πολυ τα ατομα που πανε εκει και κατα συνεπεια αναγκαζει σε λουκετο τα εν λογω μαγαζια
Κρινω πονηρο και ανουσιο το προστιμο δυο ταχυτητων....
5000 ευρω στον καταστηματαρχη και 500 ευρω στον καπνιστη
Ασχετως αν αυτο οδηγει και σε ''πονηρες'' καταστασεις εκ των ανταγωνιστων του καθε καταστηματος....
Τι εννοω πονηρες ?
Ποιος μου λεει αν ο καπνιστης ειναι ''βαλτος'' απο τριτους ? Wink
Σιγουρα τραβηγμενο αλλα οχι ανεφικτο....
Ναι στην φορολογηση του καπνου
Ναι στον ελεγχο της διανομης (οχι διανομη σε ατομα κατω των 18)
Ναι σε προστιμο σε οποιον καπνιζει και ειναι κατω των 18 (στους γονεις)
Ναι στην απαγορευση σε δημοσια κτηρια νοσοκομεια σχολεια
Ναι στον διαχωρισμο καπνιστων και μη μεσω διαμορφωσης χωρων στις καφετεριες και ζαχαροπλαστεια και επιβολη αυστηρου ελεγχου οσον αφορα τα συστηματα εξαερισμου με χοντρα προστιμα.
Σεβασμος στην ιδιοκτησια και ιδιοχρησια κατα συνεπεια και στις ατομικες ελευθεριες.
(με ποιο δικαιωμα επεμβαινει το κρατος στην δουλεια των καταστηματων περιοριζοντας ολους ?)
Ομολογω οτι δεν μου αρεσε καθολου αυτο που ειδα στο ρεπορταζ
θυμισε αλλες εποχες και καταστασεις απο καθεστωτα που δεν εχω ζησει αλλα εχω ακουσει γιαυτες απο τους γηραιοτερους ως χουντα.....
Πειτε τις αποψεις σας...
Υγ. Ξερω οτι υπαρχει τοπικ γιαυτο το θεμα περι καπνισματος αλλα εδω θετω την επιχειρηματικη ιδιοκτησια και ιδιοχρησια ως δικαωμα και ως ατομικη ελευθερια
οποτε κρινεται εντελλως διαφορετικο θεμα απο το ηδη υπαρχον