Δεν είναι ξεκάθαρο που ακριβώς θα εφαρμοστεί.Αφήνει παραθυράκια .
δυστυχώς..
Δεν είναι ξεκάθαρο που ακριβώς θα εφαρμοστεί.Αφήνει παραθυράκια .
Κοίτα δω..τζούρα και εκσπερμάτιση
http://[URL unfurl="true"]www.whatsonxiamen.com/news_images/a87747080c8a0043_1.jpg[/img[/URL]]
[/quote]και μετα λεμε οτι εμεις καπνιζουμε
τι να πει και αυτος ο τυπος :headbang3: :headbang3: :headbang3:
μπορουν επισης να βαλουν καμερες σε καθε μαγαζι, η να εχουν μυστικους αστυνομικουε και οταν αναβεις τσιγαρο σε καφετερια να πεταγονται με εναν πυροσβεστηρα και να στο σβηνουν στα μουτρα...Ο νομος αυτος ηταν,ειναι και θα ειναι ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ να εφαρμοστει στην Ελλαδα.
Χρειαζονται συνεχεις ελεγχοι στα μαγαζια "υγειονομικου ενδιαφεροντος"...
Και βεβαια για να συμβει αυτο δεν αρκουν 2-3 χιλιαδες "ελεγκτες",αλλα πανω απο 100.000 ατομα σε ολη την Ελλαδα...
Θα πρεπει να περνανε τουλαχιστον 20 φορες την ημερα απο καθε μαγαζι και οχι μια φορα το μηνα...
ΜΟΝΟΝ ΕΤΣΙ...
ΑΝ λοιπον η κυβερνηση ΘΕΛΕΙ να εφαρμοστει ο νομος,πρεπει να δημιουργησει "Καπνοφυλακη" και να πληρωνει 100-150 χιλιαδες ατομα για να ελεγχουν...Αλλιως θα συνεχισει να γελιοποιειται...
ετσι ειναι...εδω η χωρα παει κατα διαόλου,το τσιγαρο τους ενοχλεί...τα άλλα τα σοβαρά προβλήματα τα λύσαμε...Ισως το εχω ξαναπει, δεν θυμαμαι.
Εδω στην πολη που μενω, στην κεντρικη πλατεια υπαρχει ενα διωροφο μαγαζι καφετερια με ντονατς και προχειρο φαγητο.
Εχει δυο οροφους, και στον πανω οροφο επιτρεποταν το καπνισμα.
Ηταν παντα τοσο γεματο, ωστε επαιρνα τηλεφωνο μια γνωστη μου σερβιτορα να μου κραταει τραπεζι οταν πηγαινα.
Οταν εφαρμοσθηκε η απαγορευση του καπνισματος, το μαγαζι ΑΔΕΙΑΣΕ. Ο ιδιοκτητης τραβαγε τα μαλλια του. Μου λεει δεν γινεται, θα αναγκαστω ή να κλεισω ή να απολυσω τους 5 απο τους 10 εργαζομενους.
Και τι εκανε?
Εγραψε στ αρχιδια του το νομο και εβγαλε παλι τα τασακια!
Τιγκα το μαγαζι απο την επομενη μερα. Εξαλλου κι εγω, επειδη καπνιζω, οταν απαγορευτηκε δεν ξαναπατησα. Αν ειναι δυνατον, να θελω να πιω εναν καφε και να μην καπνισω. Πολυ απλα, δεν θα παω.
Τα πραγματα ειναι απλα. Αν εφαρμοσθει ο νομος για το καπνισμα, τα μισα μαγαζια θα κλεισουν και οι μισοι υπαλληλοι θα γινουν ανεργοι. ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ? ΑΣ ΓΙΝΕΙ.
Παντως δεν θα με υποχρεώσει κανένας να πηγαινω και να μην μπορω να καπνισω μεσα. ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΛΟΙΠΟΝ. ΚΑΘΑΡΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΚΑΙ ΑΔΕΙΑ, Η ΜΑΓΑΖΙΑ ΝΤΟΥΜΑΝΙ ΚΑΙ ΓΕΜΑΤΑ?
Αι σιχτιρ πια. Λυσαμε ολα τα προβληματα και εμεινε το τσιγαρο.
Δεν διαφωνω, ας γινει ετσι.σε βρίσκω να παραλογίζεσαι λίγο ... η τιμιώτερη κατά την γνώμη μου λύση θα ήταν καταστήματα καπνιστών και μη καπνιστών σαφώς διαχωρισμένα.. και επειδή ο κουτοπόνηρος ελλην επιχειρηματίας αποκλείεται εθελοντικά να κάνει το μαγαζί του μη καπνιστών η αδεια καπνίσαμτος να υπόκειται σε ετήσιο τέλος καταβαλόμενο κατά την έναρξη του έτους και συνδεδεμένο με την επιφάνεια του καταστήματος πχ 300 Ευρώ / τμ το έτος...
σε βρίσκω να παραλογίζεσαι λίγο ... η τιμιώτερη κατά την γνώμη μου λύση θα ήταν καταστήματα καπνιστών και μη καπνιστών σαφώς διαχωρισμένα.. και επειδή ο κουτοπόνηρος ελλην επιχειρηματίας αποκλείεται εθελοντικά να κάνει το μαγαζί του μη καπνιστών η αδεια καπνίσαμτος να υπόκειται σε ετήσιο τέλος καταβαλόμενο κατά την έναρξη του έτους και συνδεδεμένο με την επιφάνεια του καταστήματος πχ 300 Ευρώ / τμ το έτος...
Παιδιά θέλετε και τη γνώμη ενός ανθρώπου που καπνίζει μεν ντουμάνι (3 και μέρες δικαστηρίων ίσως και 4 πακέτα ημερησίως), αλλά όπως θα δείτε είναι αρκετά δίκαιος?
Εκτός από την παρατιθέμενη λύση του φίλου τραμουντάνα που βρίσκω εξίσου σωστή με την επιβολή πρόσθετου περιβαλλοντικού τέλους στα πιο ρυπογόνα αυτοκίνητα (δεδομένου ότι υποτίθεται ότι αφου παράγεις περισσότερο "κακό" για τη δημόσια υγεία, θα πρέπει να επιβαρυνθείς και μέρος του κόστους αντιμετώπισης του κακού που παράγεις (πχ ενίσχυση των πόρων της δημόσιας υγείας και περίθαλψης)), υπάρχει και η εξής απλή:::::
2 το πολύ 3 σώματα αρκουδίσιον τεχνολογίας ion-inverter, δηλ. με ενσωματωμένους ιονιστές και απ-ιονιστές και τέζα ο καμπούρης για τουλάχιστο 55τμ ενιαίου χώρου. Αν υπάρχει στο site έστω και ένας που να ασχολείται με συστήματα ψύξης θέρμανσης ας με διαψεύσει. Απλό: ούτε περιβαλλοντικό τέλος ούτε τίποτε. Κόστος? γύρω στα 3.000 ανά μαγαζί. Σπουδαία τα λάχανα. Τώρα που τα "λάδια" στους ελεγκτές θα ρέουν σα το λάδι από το ελαιοτριβείο προκειμένου να μην επιβληθεί το σχετικό πρόστιμο θα είναι καλύτερα νομίζετε?αρχίδια λέω εγώ.
Παιδιά θέλετε και τη γνώμη ενός ανθρώπου που καπνίζει μεν ντουμάνι (3 και μέρες δικαστηρίων ίσως και 4 πακέτα ημερησίως), αλλά όπως θα δείτε είναι αρκετά δίκαιος?
Εκτός από την παρατιθέμενη λύση του φίλου τραμουντάνα που βρίσκω εξίσου σωστή με την επιβολή πρόσθετου περιβαλλοντικού τέλους στα πιο ρυπογόνα αυτοκίνητα (δεδομένου ότι υποτίθεται ότι αφου παράγεις περισσότερο "κακό" για τη δημόσια υγεία, θα πρέπει να επιβαρυνθείς και μέρος του κόστους αντιμετώπισης του κακού που παράγεις (πχ ενίσχυση των πόρων της δημόσιας υγείας και περίθαλψης)), υπάρχει και η εξής απλή:::::
2 το πολύ 3 σώματα αρκουδίσιον τεχνολογίας ion-inverter, δηλ. με ενσωματωμένους ιονιστές και απ-ιονιστές και τέζα ο καμπούρης για τουλάχιστο 55τμ ενιαίου χώρου. Αν υπάρχει στο site έστω και ένας που να ασχολείται με συστήματα ψύξης θέρμανσης ας με διαψεύσει. Απλό: ούτε περιβαλλοντικό τέλος ούτε τίποτε. Κόστος? γύρω στα 3.000 ανά μαγαζί. Σπουδαία τα λάχανα. Τώρα που τα "λάδια" στους ελεγκτές θα ρέουν σα το λάδι από το ελαιοτριβείο προκειμένου να μην επιβληθεί το σχετικό πρόστιμο θα είναι καλύτερα νομίζετε?αρχίδια λέω εγώ.