Νέα

Κάπνισμα τέλος

• Μέλος που άνοιξε το νήμα baros
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 41K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

whoknows

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2008
Like
0
Πόντοι
1
Τη λύση μπορεί να τη δώσει η "αγορά". Όπως οι καπνιστές λένε  "δεν  πάμε όπου τηρούν την απαγόρευση",  να πούμε  κι εμείς  "δεν πάμε όπου ΔΕΝ τηρούν την απαγόρευση". Καιαπό προσωπική έρευνα έχω διαπιστώσει  ότι όπου  δεν τηρείται  η απαγόρευση, είναι συχνότερα τα κρούσματα  απάτης, μη έκδοσης  αποδείξεων (φοροκλοπή), μη τήρησης κανόνων καθαριότητας και γενικά  το επίπεδο ποιότητας της προσφερόμενης υπηρεσίας είναι πολύ  χαμηλότερο.

pz89

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2010
Κριτικές
14
Like
22
Πόντοι
376
Απλά ΠΑΣΟΚ!!! :rockon:

Συνημμένα

• 19239_1334784971964_1301251058_30961004_4750084_n.jpg
    19239_1334784971964_1301251058_30961004_4750084_n.jpg
    37,1 KB · Εμφανίσεις: 15

fantaros25

Μέλος
Εγγρ.
17 Ιουλ 2008
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
16
μαλακιες... οπου να ναι θα το φουντωνουμε παλι, και δε θ ανοιξει και μυτη...

apolyto_arseniko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2008
Like
200
Πόντοι
866

pipinomaniac

Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2005
Like
144
Πόντοι
16
Ο νομος αυτος ηταν,ειναι και θα ειναι ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ να εφαρμοστει στην Ελλαδα.
Χρειαζονται συνεχεις ελεγχοι στα μαγαζια "υγειονομικου ενδιαφεροντος"...
Και βεβαια για να συμβει αυτο δεν αρκουν 2-3 χιλιαδες "ελεγκτες",αλλα πανω απο 100.000 ατομα σε ολη την Ελλαδα...
Θα πρεπει να περνανε τουλαχιστον 20 φορες την ημερα απο καθε μαγαζι και οχι μια φορα το μηνα...
ΜΟΝΟΝ ΕΤΣΙ...
ΑΝ λοιπον η κυβερνηση ΘΕΛΕΙ να εφαρμοστει ο νομος,πρεπει να δημιουργησει "Καπνοφυλακη" και να πληρωνει 100-150 χιλιαδες ατομα για να ελεγχουν...Αλλιως θα συνεχισει να γελιοποιειται...

fantaros25

Μέλος
Εγγρ.
17 Ιουλ 2008
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
16
Ο νομος αυτος ηταν,ειναι και θα ειναι ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ να εφαρμοστει στην Ελλαδα.
Χρειαζονται συνεχεις ελεγχοι στα μαγαζια "υγειονομικου ενδιαφεροντος"...
Και βεβαια για να συμβει αυτο δεν αρκουν 2-3 χιλιαδες "ελεγκτες",αλλα πανω απο 100.000 ατομα σε ολη την Ελλαδα...
Θα πρεπει να περνανε τουλαχιστον 20 φορες την ημερα απο καθε μαγαζι και οχι μια φορα το μηνα...
ΜΟΝΟΝ ΕΤΣΙ...
ΑΝ λοιπον η κυβερνηση ΘΕΛΕΙ να εφαρμοστει ο νομος,πρεπει να δημιουργησει "Καπνοφυλακη" και να πληρωνει 100-150 χιλιαδες ατομα για να ελεγχουν...Αλλιως θα συνεχισει να γελιοποιειται...
μπορουν επισης να βαλουν καμερες σε καθε μαγαζι, η να εχουν μυστικους αστυνομικουε και οταν αναβεις τσιγαρο σε καφετερια να πεταγονται με εναν πυροσβεστηρα και να στο σβηνουν στα μουτρα...

hippoaki

Μέλος
Εγγρ.
7 Απρ 2009
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
16
εδω ειναι ελλαδα δεν θα εφαρμοστει τιποτα και η κυβερνηση θα αρχισει να γελιοποιειτε
γιατι πολλυ απλα θα πρεπει να δημιουργησει καπνοσφυλακη τουλαχιστον 20.000 ατομων προσωπικο
και η επιθεωρηση εργασιας ειναι για να βλεπει αν τηρουντε τα εργασιακα δικαιωματα και οχι που καπνιζουνε και αν
δηλαδη τι ειναι ποιο σημαντικο να δουλευει καποιος ανασφαλιστος η να καπνιζει σε ενα εστιατοριο
αν θελει ας προσλαβει 20.000 καπνοφυλακες να κανει τη δουλεια

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.273
Πόντοι
8.006
Ισως το εχω ξαναπει, δεν θυμαμαι.
Εδω στην πολη που μενω, στην κεντρικη πλατεια υπαρχει ενα διωροφο μαγαζι καφετερια με ντονατς και προχειρο φαγητο.
Εχει δυο οροφους, και στον πανω οροφο επιτρεποταν το καπνισμα.
Ηταν παντα τοσο γεματο, ωστε επαιρνα τηλεφωνο μια γνωστη μου σερβιτορα να μου κραταει τραπεζι οταν πηγαινα.
Οταν εφαρμοσθηκε η απαγορευση του καπνισματος, το μαγαζι ΑΔΕΙΑΣΕ. Ο ιδιοκτητης τραβαγε τα μαλλια του. Μου λεει δεν γινεται, θα αναγκαστω ή να κλεισω ή να απολυσω τους 5 απο τους 10 εργαζομενους.
Και τι εκανε?
Εγραψε στ αρχιδια του το νομο και εβγαλε παλι τα τασακια!
Τιγκα το μαγαζι απο την επομενη μερα. Εξαλλου κι εγω, επειδη καπνιζω, οταν απαγορευτηκε δεν ξαναπατησα. Αν ειναι δυνατον, να θελω να πιω εναν καφε και να μην καπνισω. Πολυ απλα, δεν θα παω.
Τα πραγματα ειναι απλα. Αν εφαρμοσθει ο νομος για το καπνισμα, τα μισα μαγαζια θα κλεισουν και οι μισοι υπαλληλοι θα γινουν ανεργοι. ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ? ΑΣ ΓΙΝΕΙ.
Παντως δεν θα με υποχρεώσει κανένας να πηγαινω και να μην μπορω να καπνισω μεσα. ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΛΟΙΠΟΝ. ΚΑΘΑΡΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΚΑΙ ΑΔΕΙΑ, Η ΜΑΓΑΖΙΑ ΝΤΟΥΜΑΝΙ ΚΑΙ ΓΕΜΑΤΑ?
Αι σιχτιρ πια. Λυσαμε ολα τα προβληματα και εμεινε το τσιγαρο.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
σε βρίσκω να παραλογίζεσαι λίγο ... η τιμιώτερη κατά την γνώμη μου λύση θα ήταν καταστήματα καπνιστών και μη καπνιστών σαφώς διαχωρισμένα.. και επειδή ο κουτοπόνηρος ελλην επιχειρηματίας αποκλείεται εθελοντικά να κάνει το μαγαζί του μη καπνιστών η αδεια καπνίσαμτος να υπόκειται σε ετήσιο τέλος καταβαλόμενο κατά την έναρξη του έτους και συνδεδεμένο με την επιφάνεια του καταστήματος πχ 300 Ευρώ / τμ το έτος...

dimmits

Τιμημένος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2008
Κριτικές
183
Like
3.254
Πόντοι
8.535
Ισως το εχω ξαναπει, δεν θυμαμαι.
Εδω στην πολη που μενω, στην κεντρικη πλατεια υπαρχει ενα διωροφο μαγαζι καφετερια με ντονατς και προχειρο φαγητο.
Εχει δυο οροφους, και στον πανω οροφο επιτρεποταν το καπνισμα.
Ηταν παντα τοσο γεματο, ωστε επαιρνα τηλεφωνο μια γνωστη μου σερβιτορα να μου κραταει τραπεζι οταν πηγαινα.
Οταν εφαρμοσθηκε η απαγορευση του καπνισματος, το μαγαζι ΑΔΕΙΑΣΕ. Ο ιδιοκτητης τραβαγε τα μαλλια του. Μου λεει δεν γινεται, θα αναγκαστω ή να κλεισω ή να απολυσω τους 5 απο τους 10 εργαζομενους.
Και τι εκανε?
Εγραψε στ αρχιδια του το νομο και εβγαλε παλι τα τασακια!
Τιγκα το μαγαζι απο την επομενη μερα. Εξαλλου κι εγω, επειδη καπνιζω, οταν απαγορευτηκε δεν ξαναπατησα. Αν ειναι δυνατον, να θελω να πιω εναν καφε και να μην καπνισω. Πολυ απλα, δεν θα παω.
Τα πραγματα ειναι απλα. Αν εφαρμοσθει ο νομος για το καπνισμα, τα μισα μαγαζια θα κλεισουν και οι μισοι υπαλληλοι θα γινουν ανεργοι. ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ? ΑΣ ΓΙΝΕΙ.
Παντως δεν θα με υποχρεώσει κανένας να πηγαινω και να μην μπορω να καπνισω μεσα. ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΛΟΙΠΟΝ. ΚΑΘΑΡΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΚΑΙ ΑΔΕΙΑ, Η ΜΑΓΑΖΙΑ ΝΤΟΥΜΑΝΙ ΚΑΙ ΓΕΜΑΤΑ?
Αι σιχτιρ πια. Λυσαμε ολα τα προβληματα και εμεινε το τσιγαρο.
:thumbsup:ετσι ειναι...εδω η χωρα παει κατα διαόλου,το τσιγαρο τους ενοχλεί...τα άλλα τα σοβαρά προβλήματα τα λύσαμε... :jerking:
εγω δεν καπνίζω,ποτέ μου δεν κάπνισα κ θεωρώ γελοία τα αντι-καπνιστικά μετρα της κυβέρνησης...ας κανουν ξεχωριστους χώρους στα μαγαζια ή ας κάνουν οποιαδηποτε πατέντα για να μέινουν ευχαριστημένοι όλοι τους...

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.273
Πόντοι
8.006
σε βρίσκω να παραλογίζεσαι λίγο ... η τιμιώτερη κατά την γνώμη μου λύση θα ήταν καταστήματα καπνιστών και μη καπνιστών σαφώς διαχωρισμένα.. και επειδή ο κουτοπόνηρος ελλην επιχειρηματίας αποκλείεται εθελοντικά να κάνει το μαγαζί του μη καπνιστών η αδεια καπνίσαμτος να υπόκειται σε ετήσιο τέλος καταβαλόμενο κατά την έναρξη του έτους και συνδεδεμένο με την επιφάνεια του καταστήματος πχ 300 Ευρώ / τμ το έτος...
Δεν διαφωνω, ας γινει ετσι.
Αλλά δεν μπορω να αισθανομαι διωκομενος.

MATADOR31

Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2010
Κριτικές
6
Like
0
Πόντοι
1

Παιδιά θέλετε και τη γνώμη ενός ανθρώπου που καπνίζει μεν ντουμάνι (3 και μέρες δικαστηρίων ίσως και 4 πακέτα ημερησίως), αλλά όπως θα δείτε είναι αρκετά δίκαιος?

Εκτός από την παρατιθέμενη λύση του φίλου τραμουντάνα που βρίσκω εξίσου σωστή με την επιβολή πρόσθετου περιβαλλοντικού τέλους στα πιο ρυπογόνα αυτοκίνητα (δεδομένου ότι υποτίθεται ότι αφου παράγεις περισσότερο "κακό" για τη δημόσια υγεία, θα πρέπει να επιβαρυνθείς και μέρος του κόστους αντιμετώπισης του κακού που παράγεις (πχ ενίσχυση των πόρων της δημόσιας υγείας και περίθαλψης)), υπάρχει και η εξής απλή:::::

2 το πολύ 3 σώματα αρκουδίσιον τεχνολογίας ion-inverter, δηλ. με ενσωματωμένους ιονιστές και απ-ιονιστές και τέζα ο καμπούρης για τουλάχιστο 55τμ ενιαίου χώρου. Αν υπάρχει στο site έστω και ένας που να ασχολείται με συστήματα ψύξης θέρμανσης ας με διαψεύσει. Απλό: ούτε περιβαλλοντικό τέλος ούτε τίποτε. Κόστος? γύρω στα 3.000 ανά μαγαζί. Σπουδαία τα λάχανα. Τώρα που τα "λάδια" στους ελεγκτές θα ρέουν σα το λάδι από το ελαιοτριβείο προκειμένου να μην επιβληθεί το σχετικό πρόστιμο θα είναι καλύτερα νομίζετε?αρχίδια λέω εγώ.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.273
Πόντοι
8.006
Παιδιά θέλετε και τη γνώμη ενός ανθρώπου που καπνίζει μεν ντουμάνι (3 και μέρες δικαστηρίων ίσως και 4 πακέτα ημερησίως), αλλά όπως θα δείτε είναι αρκετά δίκαιος?

Εκτός από την παρατιθέμενη λύση του φίλου τραμουντάνα που βρίσκω εξίσου σωστή με την επιβολή πρόσθετου περιβαλλοντικού τέλους στα πιο ρυπογόνα αυτοκίνητα (δεδομένου ότι υποτίθεται ότι αφου παράγεις περισσότερο "κακό" για τη δημόσια υγεία, θα πρέπει να επιβαρυνθείς και μέρος του κόστους αντιμετώπισης του κακού που παράγεις (πχ ενίσχυση των πόρων της δημόσιας υγείας και περίθαλψης)), υπάρχει και η εξής απλή:::::

2 το πολύ 3 σώματα αρκουδίσιον τεχνολογίας ion-inverter, δηλ. με ενσωματωμένους ιονιστές και απ-ιονιστές και τέζα ο καμπούρης για τουλάχιστο 55τμ ενιαίου χώρου. Αν υπάρχει στο site έστω και ένας που να ασχολείται με συστήματα ψύξης θέρμανσης ας με διαψεύσει. Απλό: ούτε περιβαλλοντικό τέλος ούτε τίποτε. Κόστος? γύρω στα 3.000 ανά μαγαζί. Σπουδαία τα λάχανα. Τώρα που τα "λάδια" στους ελεγκτές θα ρέουν σα το λάδι από το ελαιοτριβείο προκειμένου να μην επιβληθεί το σχετικό πρόστιμο θα είναι καλύτερα νομίζετε?αρχίδια λέω εγώ.

Σωστος ο συναδελφος.
Αν το προβλημα ειναι η υγεια του μη καπνιστη διπλανου, ας φτιαξουν τον κλιματισμο. Τοοοοοοοοοσο δυσκολο ειναι πια?

hippoaki

Μέλος
Εγγρ.
7 Απρ 2009
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
16

εδω ρε φιλε οταν εγινε η πρωτη απογορευση (σεπτεμβριος 2009) γνωστος μου που εχει καφετερια πηγε ο μαλακας και ξηλωθηκε 50.000€ για να βαλει ενα γαματο συστημα εξαερισμου για να παρει τοτε το σηματακι για να καπνιζουν στο μισο μαγαζι
μετα της εκλογες αλλαξε ο νομος και εγινε η καθολικη απαγορευση βεβαια τοτε το μετρο ηταν στα χαλαρα
τωρα που θα βγουν οι ζορο αντικαπνιστες ο φιλος μου λεει
οκ απαγορευση του καπνισματος καθε 6 μηνες αυτο το νομο τον αλαζετε
εγω που εδωσα 50.000€ με παραστατικα και τιμολογια ποιος θα με αποζιμιωσει
και δευτερον εγω τα τασακια δεν τα βγαζω καλυτερα να το κλεισω το μαγαζι και να ανοιξω κατι αλλο παρα να εχω ενα αδειο μαγαζι χωρις καπνο

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom