Σπουδαιότερα , για μένα, είναι τα πιο καινοτόμα κι επιδραστικά στους επόμενους. Είτε ήταν έναυσμα για δημιουργια άλλων groups είτε άλλαξαν τον τρόπο που ακούμε τη μουσική.
Γι αυτό προτιμάω αντί να βάλω τους Nirvana να βάλω τους Pavement για παράδειγμα.
τυπε οι Nirvana ειναι σημαντικοτατη μπαντα αν σκεφτεις οτι εβγαλαν ολοκληρη την μουσικη σκηνη του εναλλακτικου ροκ απο το underground και την εκαναν mainstream....
To καλυτερο συγκροτημα ολων των εποχων απο αποψη μελωδιας, στιχου, "δεσιματος" και ταλεντου εν γενει, μαλλον ειναι οι Beatles
Aγαπημενο μου συγκροτημα επειδη το ξεκινημα τους συνεπεσε με το ξεκινημα της εφηβειας μου και παρακολουθησα απο την αρχη ολη την πορεια τους μεχρι την αυτοκτονια του Cobain: NIRVANA
Εβγαλαν τραγουδια που προβλημάτισαν, που διασκέδασαν, που είχαν κάτι να πουν... Χωρίς να περιφέρουν το σαρκίο τους ως τα γεράματα, για εμπορικούς λόγους, από χώρα σε χώρα και από συναυλία σε συναυλία...σαν κάτι άλλα ραμολιμέντα...
Παλιά θεωρούσα τους Queen, τώρα πια τους έχω δεύτερους με πρώτους τους Pink Floyd. Μουσικές διάνοιες, ιδέες και εμπνεύσεις που δεν έχουν ξαναβγεί από τότε, 100 χρόνια μπροστά από την εποχή τους