Νέα

Καλλιθέα: Επίθεση με βιτριόλι δέχτηκε 34χρονη

• Μέλος που άνοιξε το νήμα O Mitsos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 5K
  • Εμφανίσεις 228K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 6 άτομα (0 μέλη και 6 επισκέπτες)

Τι πιστεύετε ότι θα γίνει με την 35χρονη που κατηγορείται για την επίθεση;

• Θα αθωωθεί

Ψήφοι: 12 4,5%
  • Θα καταδικαστεί σε 1-4 χρόνια φυλακή

Ψήφοι: 48 17,8%
  • Θα καταδικαστεί σε 5-10 χρόνια φυλακή

Ψήφοι: 137 50,9%
  • Θα καταδικαστεί σε ισόβια

Ψήφοι: 20 7,4%
  • Θα την κλείσουν σε ψυχιατρείο

Ψήφοι: 52 19,3%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    269

Salonikos82

Μέλος
Εγγρ.
9 Μαρ 2008
Like
113
Πόντοι
6
δεν μπορείς να συγκρίνεις Ευρώπη με Αμερική, από τη στιγμή που στην Αμερική η οπλοκατοχή είναι νόμιμη.

Ασφαλή συμπεράσματα μπορείς να λάβεις μόνο σε ίδιες σχετικά χώρες όταν εφαρμόζονται συγκεκριμένα μέτρα. Συνεπώς το ερώτημά σου δεν έχει κάποια ουσιαστική απάντηση.  
Το σκληρό έγκλημα γίνεται με νόμιμα όπλα; Απέτρεψε η εκτέλεση του Παγκρατίδη, ένοχου κατά την γνώμη μου, κάποιον βιαστή;

escoman

Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2010
Κριτικές
1
Like
297
Πόντοι
26
Δλδ εμένα και εσένα η ποινή μας αποτρέπει από το να γίνουμε κλέφτες; Πόσο δλδ πρέπει να πέσει για το σκεφτούμε;

Ο άνθρωπος κινείται με βάση το risk/reward ratio (Δαρβινιστικά). Ρώτα (κατά προτίμηση άνεργα) φιλαράκια σου αν θα λήστευαν τράπεζα αν η λεία ήταν ικανό ποσό (π.χ. 100 μύρια ευρώ) και αν η ποινή μικρή (2-3 χρόνια με αναστολή). Φυσικά αυτό δεν είναι η μόνη παράμετρος για την παραβατικότητα: έχει να κάνει και με ιδεολογία (ανάλογα το έγκλημα π.χ. ένας αναρχικός κάνει ληστεία τράπεζας πιο εύκολα από άλλους), οικογενειακό υπόβαθρο και οικονομική κατάσταση. Αλλά βλέπεις και σε πολιτικό επίπεδο ότι όταν ο χρηματισμός και η απιστία (κατά του δημοσίου) δεν τιμωρούνται παραδειγματικά η συχνότητα αυτών των φαινομένων είναι μεγαλύτερη.

thivaios pit

Μέλος
Εγγρ.
20 Σεπ 2015
Like
187
Πόντοι
1
Θα φανεί και στην απολογια της.
Αν απολογηθει με ανοησιες του τύπου "δεν εχω καμια σχεση" οταν ολα τα στοιχεια ειναι εναντιον της, δεν εχει κανενα λογο ενας δικηγορος να καθεται να εκτιθεται. Δεν μπορει να κάνει τη δουλεια του.
Και φαντάζομαι alex , οτι κανένας δικηγόρος σε περίπτωση μη συνεργασίας δεν μπορεί να παίξει και το χαρτί της ψυχικής διαταραχής ή οτιδήποτε συναφές

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.470
Πόντοι
2.356
Θα φανεί και στην απολογια της.
Αν απολογηθει με ανοησιες του τύπου "δεν εχω καμια σχεση" οταν ολα τα στοιχεια ειναι εναντιον της, δεν εχει κανενα λογο ενας δικηγορος να καθεται να εκτιθεται. Δεν μπορει να κάνει τη δουλεια του.

Συγνώμη να σε ρωτήσω, αν γνωρίζεις. Σε περίπτωση που η κατηγορούμενη θα έχει μονο τέτοια στάση ποιός δικηγόρος θα την αναλάβει; Θα μπορέσουν να φέρουν κάποιον να υπερασπιστεί την αθωωτητά της?

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.279
Πόντοι
8.006
Το σκληρό έγκλημα γίνεται με νόμιμα όπλα; Απέτρεψε η εκτέλεση του Παγκρατίδη, ένοχου κατά την γνώμη μου, κάποιον βιαστή;
Παιδια, ανοιγετε συζητησεις που εχουν κλεισει δυο και τρεις αιωνες πισω.
Απο την εποχη του διαφωτισμού.

Την προληψη της εγκληματικοτητας ΔΕΝ την επιτυγχανει η αυστηροποιηση των ποινων. Μαλιστα η αυστηροποιηση διαχρονικα αποτελει ομολογια του κρατους οτι αδυνατει να επιβαλει την βουληση του και κάνει σπασμωδικες ενεργειες.
Την εγκληματικοτητα την προλαμβανουν ΜΙΚΡΕΣ ποινες, επιβαλλόμενες ΑΜΕΣΑ και εκτιομενες ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥΣ.
Αυτα τα τρια στοιχεια πρεπει να υπαρχουν. Ναι, το ξερω, δεν γινεται αυτο σημερα. Αλλά δεν σημαινει αυτο ότι πρεπει το κρατος να "ομολογησει" την ανεπαρκεια του αυξανοντας τις ποινες, ενω θα τις επιβαλλει πολύ αργα και χωρις να εκτιονται και ολοκληρες.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.279
Πόντοι
8.006
Συγνώμη να σε ρωτήσω, αν γνωρίζεις. Σε περίπτωση που η κατηγορούμενη θα έχει μονο τέτοια στάση ποιός δικηγόρος θα την αναλάβει; Θα μπορέσουν να φέρουν κάποιον να υπερασπιστεί την αθωωτητά της?
Αν δεν βρεθει καποιος, θα της ορισει το δικαστηριο εναν δικηγορο.

escoman

Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2010
Κριτικές
1
Like
297
Πόντοι
26

πιστεύεις ότι ένα παράδειγμα από εδώ κι από εκεί είναι επιχείρημα; Η ότι το έγκλημα είναι ενός είδους και ενιαίο; Υπάρχουν πολλών ειδών παραβατικότητες: χρηματιστήρια (και μόχλευσή τους), κόλπα με ομόλογα, μίζες, ξέπλυμα μάυρου χρήματος

Ο μη έχων σώας τας φρένας δεκάρα δε δίνει ούτως ή αλλως για τις ποινές, για τους άλλους όμως οι ποινές είναι μια κάποια δικλείδα ασφαλείας

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.279
Πόντοι
8.006
Και φαντάζομαι alex , οτι κανένας δικηγόρος σε περίπτωση μη συνεργασίας δεν μπορεί να παίξει και το χαρτί της ψυχικής διαταραχής ή οτιδήποτε συναφές
Οχι βεβαια.
Ο Κεχαγιογλου στην παρουσα φαση, επειδη δεν εχει καμια συνεργασια με την κατηγορουμενη, δεν μπορει να κάνει τιποτα αλλο απο το να "ξεκινησει" να παιζει αυτο το χαρτι. Κι εγω αυτο θα εκανα. Αλλά σιγουρα γνωριζει οτι δεν εχει πολλες ελπιδες να προχωρησει. Γι αυτο εκτιμω ότι όπου να' ναι θα παραιτθει.

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.470
Πόντοι
2.356
Αν δεν βρεθει καποιος, θα της ορισει το δικαστηριο εναν δικηγορο.

Και ξαναρωτώ, δεν μπορεί ο Κεχαγιόγλου πχ να την υπερασπιστεί πάνω στη βάση που το θέτει η εντολέας του; Γιατί και καλά πρέπει να αποδεχτεί αυτά που λέει η αστυνομία; Μπορει να θέλει να λέει οτι ήταν πχ στημένο όλο ή κάτι άλλο. Λέω τωρα. Υπόθεση κάνω.

escoman

Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2010
Κριτικές
1
Like
297
Πόντοι
26
Οχι βεβαια.
Ο Κεχαγιογλου στην παρουσα φαση, επειδη δεν εχει καμια συνεργασια με την κατηγορουμενη, δεν μπορει να κάνει τιποτα αλλο απο το να "ξεκινησει" να παιζει αυτο το χαρτι. Κι εγω αυτο θα εκανα. Αλλά σιγουρα γνωριζει οτι δεν εχει πολλες ελπιδες να προχωρησει. Γι αυτο εκτιμω ότι όπου να' ναι θα παραιτθει.

Αν η γκόμενα έχει αντικοινωνική-ναρκισσιστική διαταραχή προσωπικότητας δεν υπάρχει περίπτωση να κάτσει να διαγνωσθεί από ειδικό. Αυτά τα άτομα δεν δέχονται να τους προσάψεις οποιοδήποτε ψεγάδι.  

Salonikos82

Μέλος
Εγγρ.
9 Μαρ 2008
Like
113
Πόντοι
6
Ο άνθρωπος κινείται με βάση το risk/reward ratio (Δαρβινιστικά). Ρώτα (κατά προτίμηση άνεργα) φιλαράκια σου αν θα λήστευαν τράπεζα αν η λεία ήταν ικανό ποσό (π.χ. 100 μύρια ευρώ) και αν η ποινή μικρή (2-3 χρόνια με αναστολή). Φυσικά αυτό δεν είναι η μόνη παράμετρος για την παραβατικότητα: έχει να κάνει και με ιδεολογία (ανάλογα το έγκλημα π.χ. ένας αναρχικός κάνει ληστεία τράπεζας πιο εύκολα από άλλους), οικογενειακό υπόβαθρο και οικονομική κατάσταση. Αλλά βλέπεις και σε πολιτικό επίπεδο ότι όταν ο χρηματισμός και η απιστία (κατά του δημοσίου) δεν τιμωρούνται παραδειγματικά η συχνότητα αυτών των φαινομένων είναι μεγαλύτερη.

Τώρα εσύ τα έμπλεξες πολύ. Ληστεία με 100 χαρτιά είναι για τις ταινίες μόνο. Το θέμα είναι για το έγκλημα έξω τι κάνεις. Παρανοϊκοί και εγκληματίες καριέρας θα υπάρχουν. Αν απελπίσεις τον κόσμο αυτοί θα κάνουν κουμάντο. Έβαλες και την ιδεολογία σου. Όντως πιστεύεις πως τις περισσότερες ληστείες τραπεζών τις έκαναν αναρχικοί στην Ελλάδα;

orgasmikos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Απρ 2019
Like
1.708
Πόντοι
216
Οχι βεβαια.

Καλά και με το τρελόχαρτο απλά σε άλλη πτέρυγα δεν θα ήταν; Θα είχε και μείωση ποινής;

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.279
Πόντοι
8.006
Και ξαναρωτώ, δεν μπορεί ο Κεχαγιόγλου πχ να την υπερασπιστεί πάνω στη βάση που το θέτει η εντολέας του; Γιατί και καλά πρέπει να αποδεχτεί αυτά που λέει η αστυνομία; Μπορει να θέλει να λέει οτι ήταν πχ στημένο όλο ή κάτι άλλο. Λέω τωρα. Υπόθεση κάνω.
Κοιτα. Μου εχει τυχει κι εμενα αυτο. Να μου λεει ο πελατης "θα αρνηθουμε τα παντα". Μα, του λεω, ολα τα στοιχεια ειναι εναντιον σου. Να αποδεχθούμε την ενοχη μας και να ζητησουμε επιεικεια για χαμηλη ποινη, δεν βλεπω αλλη επιλογη. "Ε και? δικηγορος μου εισαι, θα κάνεις αυτο που λεω εγω".
Και φυσικα μού ανεβηκε το αιμα στο κεφαλι. Του εδειξα την πορτα.
Επαγγελματιες ειμαστε, δεν θα πηγαινουμε να κανουμε τους καραγκιοζηδες και να γελανε οι δικαστες μαζι μας. Εγω θα παω να ξαναδικασω αυριο. Τι θα λενε, ηρθε αυτος που υποστηριζει ανοησιες?

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.470
Πόντοι
2.356
Κοιτα. Μου εχει τυχει κι εμενα αυτο. Να μου λεει ο πελατης "θα αρνηθουμε τα παντα". Μα, του λεω, ολα τα στοιχεια ειναι εναντιον σου. Να αποδεχθούμε την ενοχη μας και να ζητησουμε επιεικεια για χαμηλη ποινη, δεν βλεπω αλλη επιλογη. "Ε και? δικηγορος μου εισαι, θα κάνεις αυτο που λεω εγω".
Και φυσικα μού ανεβηκε το αιμα στο κεφαλι. Του εδειξα την πορτα.
Επαγγελματιες ειμαστε, δεν θα πηγαινουμε να κανουμε τους καραγκιοζηδες και να γελανε οι δικαστες μαζι μας. Εγω θα παω να ξαναδικασω αυριο. Τι θα λενε, ηρθε αυτος που υποστηριζει ανοησιες?

Πολύ σωστά το θέτεις και καλά κάνεις αλλά λύσε μου την εξής απορία. Ο διορισμένος δηλαδή δικηγόρος απο το δικαστήριο δεν έχει επαγγελματική υπόσταση; Πώς θα υπερασπιστεί την κατηγορούμενη; Με ποιο σκεπτικό; Το σκεπτικό της "εντολέως" του θα περάσει σε αυτόν; Είναι μια γενική απορία αυτη που έχω

Salonikos82

Μέλος
Εγγρ.
9 Μαρ 2008
Like
113
Πόντοι
6
Ο ALEX71 ,αναρχικός και αυτός, με κάλυψε και νιώθω πως το κούρασα το νήμα. Ας μιλήσει κανείς για την υπόθεση την συγκεκριμένη.
πιστεύεις ότι ένα παράδειγμα από εδώ κι από εκεί είναι επιχείρημα; Η ότι το έγκλημα είναι ενός είδους και ενιαίο; Υπάρχουν πολλών ειδών παραβατικότητες: χρηματιστήρια (και μόχλευσή τους), κόλπα με ομόλογα, μίζες, ξέπλυμα μάυρου χρήματος

Ο μη έχων σώας τας φρένας δεκάρα δε δίνει ούτως ή αλλως για τις ποινές, για τους άλλους όμως οι ποινές είναι μια κάποια δικλείδα ασφαλείας
Εσύ είπες μη τυχόν και δεν γίνει σωστό παράδειγμα αν εφαρμοστούν τα φλώρικα που ισχύουν τώρα. Οι περιπτώσεις Τζοχατζόπουλου και Παπαγεωργόπουλου τρόμαξαν κανέναν ή ήταν για να εκτονωθεί ο όχλος; Ο ALEX71 ,αναρχικός και αυτός, με κάλυψε και νιώθω πως το κούρασα το νήμα. Ας μιλήσει κανείς για την υπόθεση την συγκεκριμένη.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.279
Πόντοι
8.006
Πολύ σωστά το θέτεις και καλά κάνεις αλλά λύσε μου την εξής απορία. Ο διορισμένος δηλαδή δικηγόρος απο το δικαστήριο δεν έχει επαγγελματική υπόσταση; Πώς θα υπερασπιστεί την κατηγορούμενη; Με ποιο σκεπτικό; Το σκεπτικό της "εντολέως" του θα περάσει σε αυτόν; Είναι μια γενική απορία αυτη που έχω
Ο διορισμενος εχει αλλη ψυχολογια, ειναι αναγκασμενος. Εχω δει διορισμενο δικηγορο να κάνει τα απολυτως τυπικα, επειδη ειναι υποχρεωμενος. Εκει δεν θα τον παρεξηγησει κανενας.

escoman

Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2010
Κριτικές
1
Like
297
Πόντοι
26
Τώρα εσύ τα έμπλεξες πολύ. Ληστεία με 100 χαρτιά είναι για τις ταινίες μόνο. Το θέμα είναι για το έγκλημα έξω τι κάνεις. Παρανοϊκοί και εγκληματίες καριέρας θα υπάρχουν. Αν απελπίσεις τον κόσμο αυτοί θα κάνουν κουμάντο. Έβαλες και την ιδεολογία σου. Όντως πιστεύεις πως τις περισσότερες ληστείες τραπεζών τις έκαναν αναρχικοί στην Ελλάδα;

φίλε δεν καταλαβαίνεις μάλλον τί γράφω ή δεν θέλεις να καταλάβεις.

Λέω ότι υπάρχουν πολλές παράμετροι για να διαπράξει κάποιος μια παράβαση. Ο ληστής τράπεζας και ο παιδεραστής είναι διαφορετικά άτομα. Το να τσουβαλιάζεις τα πάντα και να μιλάς γενικά είναι άκυρο.

Δε μιλήσαμε ποτέ εδώ για επαναφορά θανατικών ποινών που είπε ο Αλεξ, αλλά για ποινές που να αποδίδουν δικαιοσύνη. Και για εκσυγχρονισμό και βελτίωση όπου χρειάζεται του ποινικού κώδικα (ας ακολουθούσε τον αντίστοιχο της Αγγλίας σε επιθέσεις αυτού του είδους).

Σαφώς και έχουμε στο μυαλό μας τον σωφρονιστικό χαρακτήρα των συστημάτων, αλλά δεν έχουμε (κάποιοι τουλάχιστο) αυταπάτες ότι τύποι σαν τον Πάσαρη θα βγουν από την μπουζου και θα διδάξουν στο ΕΜΠ. Μην πολεμάτε αχυράνθρωπους.  

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.279
Πόντοι
8.006
Δε μιλήσαμε ποτέ εδώ για επαναφορά θανατικών ποινών που είπε ο Αλεξ, αλλά για ποινές που να αποδίδουν δικαιοσύνη.
Να σημειωσω παντως καλε μου φίλε οτι το "ποια ποινη αποδιδει δικαιοσυνη" ειναι συζητηση αιώνων.

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.470
Πόντοι
2.356
Να σημειωσω παντως καλε μου φίλε οτι το "ποια ποινη αποδιδει δικαιοσυνη" ειναι συζητηση αιώνων.

Πάντως το "κοινό περί δικαίου αίσθημα" δεν την αποδίδει...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom