Αγαπητέ , εγώ δεν ξεκίνησα κανέναν καυγά.Ο συγκεκριμένος,τον οποίο τον μπλόκαρα και δε διαβάζω τι άλλες μαλακίες γράφει,δεν ξέρει να κατανοεί απλό κείμενο στα Ελληνικά.Μαζεύω ελιές από μικρό παιδί,από το δημοτικό που πήγαινα με τους γονείς μου κάθε Χριστούγεννα και μαζεύαμε τις ελιές μας στη Μεσσηνία,όταν είχαν διακοπές τα σχολεία.Τα τελευταία χρόνια είμαι κατ΄επάγγελμα αγρότης.Δεν έχω πολλά δένδρα,δεν είμαι μεγαλοπαραγωγός αλλά με τα 4 κτήματα και τα 480 δένδρα μου φέτος προσδοκώ να "βγάλω" περί τους 6 τόνους λάδι.Ένα μέρος από αυτή την ποσότητα,αν όλα πάνε καλά και δεν έχουμε χαλάζι,αέρα και λοιπές φυσικές καταστροφές μέχρι το Δεκέμβριο που θα πάω να μαζέψω τις ελιές,θα πάει για κάλυψη της περσινής ζημίας,που εξαιτίας της ακαρπίας "μπήκα μέσα".Χρωστάω,δε μου χάρισε κανείς,τα περσινά καλλιεργητικά,τα φετινά καλλιεργητικά και τα φετινά λιπάσματα.Απλώς επειδή δεν είμαι μπαταχτσής ένας συγχωριανός μου καλλιεργεί τις ελιές με το τρακτέρ του με συμφωνία να παίρνει τα λεφτά του στη συγκομιδή.Αυτό γίνεται κάθε χρόνο εκτός από πέρσι που δεν έβγαλα όσο περίμενα.Αυτός επειδή έχει περισσότερα χωράφια έβγαλε τα έξοδά του και λίγο κέρδος και μπορεί να μου κάνει την εξυπηρέτηση.Δε μου τα χάρισε όπως κατάλαβε ο άλλος.Κανείς δε χαρίζει τίποτα σε αυτή τη ζωή.Αν μου τα είχαν χαρίσει δε θα έλεγα για "κόστος παραγωγής" διότι θα ήταν μηδέν.Και η οφειλή περιλαμβάνεται στο κόστος παραγωγής.
Πιάστηκε από την επιστροφή ΦΠΑ που προσωπικά δεν ήξερα ότι θεσπίστηκε ξανά,είχε καταργηθεί,να μου "την πει".Η ουσία είναι ότι εγώ είμαι αγρότης,αυτός είναι αμφίβολο αν είναι.Αλλά εδώ,απ΄ότι διαβάζω όλοι γράφουν τις φαντασιώσεις τους,σάμπως θ΄αποδείξουν σε κανέναν τίποτα;
Όσον αφορά αυτό που έγραψες "έβγαλαν αρκετό χρήμα τις καλές εποχές" να σου πω ότι δεν ισχύει.Μέχρι το 2020 πούλαγα λάδι στο συνεταιρισμό με 2,60€,πιο παλιά και με 1,90€ όταν το κόστος παραγωγής-όταν πούλαγα 2,60€-στο δικό μου χωράφι ήταν 2,35€ περίπου.Το υπόλοιπο 0,25€ ήταν το καθαρό κέρδος μου.Ακόμα και 4 τόνους να έβγαζα είχα ένα κέρδος 1000€....
Πώς επιβίωνα;Απλώς έμενα στο σπίτι με τους γονείς μου.Οι περισσότεροι αγρότες είναι χρεωμένοι σε τράπεζες,έχουν πάρει δάνεια για σπίτια,ανακαινίσεις ή κατασκευές,και έχουν πολλά προβλήματα.
Όσοι λέτε ότι τα κονομάμε,γιατί δεν πάτε στο χωριό καταγωγής σας,όλοι από κάπου καταγόμαστε να αγοράσετε ένα χωράφι;Μέχρι πρόπερσι τα έδιναν σχεδόν τσάμπα πολλοί που ήθελαν να φύγουν από την αγροτική παραγωγή.Να αγοράσετε ένα χωράφι και είτε παράγετε ελαιόλαδο,είτε βαμβάκι και σιτηρά είτε πατάτες και φρούτα να κονομήσετε;
Μέχρι να πάω να μαζέψω τρέμω στην ιδέα να περάσει χαλάζι και να μου ρίξει τον καρπό.Διότι τότε ούτε να επιβιώσω μπορώ ούτε να πληρώσω τις οφειλές μου...Ο άλλος ο φαντασμένος ερμηνεύει με το μυαλό του αυτά που έγραψα και λέει μαλακίες.Νομίζω ήμουν ξεκάθαρος στην αρχική μου δημοσίευση και ο κάθε ένας που θέλει να δει το κείμενο όπως είναι το κατάλαβε.
Δε θ΄ασχοληθώ με αυτόν άλλο,έχω και άλλα πράγματα να κάνω στη ζωή μου.
Ενας θλιβερός ψευτρακος είσαι.
Μυρωδιας αερολογος που μας φλομωσες στις μπαρουφες.
Κανένας καυγάς δεν υπάρχει.
Έγραψα κάτι, μου είπες δεν ξέρω τι γίνεται στα χωριά και τα χωράφια.
Απέδειξα ότι αυτός που δεν ξέρει τι γίνεται είσαι εσύ.
Γιατί;
Γιατί δεν έχεις καμία σχέση με το αγροτικό επαγγελμα.
Η επιστροφή ΦΠΑ δεν καταργήθηκε ΠΟΤΕ. Είναι σε ισχύ εδώ και δεκαετίες. Αυτή είναι δική σου αερολογια για να καλύψεις ότι δεν έχεις ιδέα.
"Επαγγελματίας" που αγνοεί το καθεστώς ΦΠΑ της δουλειάς του. Που οποιοσδήποτε λογιστής το γνωρίζει. Αν ήσουν αγρότης κατ' επάγγελμα θα σου το έλεγε αυτός. Παρεκτος που το ξέρουν κι οι υπόλοιποι, ειδικού και κανονικού καθεστώτος. Θα σου το έλεγαν αυτοί.
Το πως αποκτάς την ιδιότητα του επαγγελματία αγρότη το αγνοείς. Έκανες έναρξη στην εφορία ως επαγγελματίας μας είπες. Μεγαλύτερη αερολογια από αυτή δεν υπάρχει. Και είναι μια διαδικασία που υποτίθεται την έκανες μόνος σου. Άρα είσαι υποχρεωμένος να την ξέρεις.
Αλλά αρχίδια αγρότης είσαι.
Τις δηλώσεις ΟΣΔΕ δεν εχεις ιδέα πως τις κάνουν. Ένα βασικό οικονομικό εργαλείο του επαγγέλματος και δεν ξέρεις το τι και το πως. Κάτι μπαρουφες για παππούδες και ιδιοκτησία γης και φορολογικά αραδιασες, τη στιγμή που μπορείς να είσαι επαγγελματίας αγρότης χωρίς ούτε ένα στρέμμα στην κατοχή σου. Και να κάνεις τη δήλωση κανονικά ως κάτοχος αγροτικής εκμετάλλευσης με ενοικιαζόμενη ή παραχωρημενη γη και να παίρνεις τις επιδοτήσεις.
Που ενας σωρός κόσμος αυτό κάνει.
Έβγαζες και τη Eurostat άσχετη που ο άσχετος είσαι εσύ.
Μην πούμε για το όργωμα, για τα ζιζάνια και καλά, που ανάθεμα αν έχεις δει άροτρο και τι δουλειά κάνει στο χωράφι. Πόσο μάλλον σε δέντρα. Κι όταν μαλλον καταλαβες ότι πέταξες μεγάλη μπαρουφα, μας είπες ότι η φρεζα κι ο καταστροφέας "οργώνουν" το χωράφι.
Αν εσύ είσαι αγρότης εγώ είμαι αστροναύτης.
Μην πιάσουμε και τις άλλες αερολογιες που έγραψες γιατί θέλουμε σελίδες.
Εγώ πουθενά δεν έγραψα ότι είμαι αγρότης. Χωράφια δικά μου έγραψα ότι έχω και τα δουλεύω.
Και πηγές να με βγάλεις ψεύτη με εξυπναδουλες.
Εγώ ετεροεπαγγελματίας είμαι, με αγροτικό εισόδημα, αλλά γνωριζω άριστα τα του επαγγέλματος γιατί έχω άμεση εμπλοκή.
Εσύ που υποτίθεται ότι εσαι αγρότης δεν ξέρεις ούτε τα βασικά της "δουλειάς" σου.
Α! Ο ΟΓΑ ακόμα και στην πρώτη χαμηλή κατηγορία ειναι 1700 ευρώ μίνιμουμ.
Το ποιός "γράφει μαλακίες" φαίνεται.