Νέα

Κάλεσμα σε φοιτητές: Μαζέψτε ελιές με εργόσημο και ημερομίσθιο πάνω από 60 ευρώ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα nzg
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 128
  • Εμφανίσεις 6K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

dCorso

Μέγας
Εγγρ.
8 Μαΐ 2015
Κριτικές
33
Like
7.367
Πόντοι
4.746
Μου φαίνεται ότι μετά τον στρατό πρέπει να καταργηθούν και τα πανεπιστήμια..
Μεγαλώνεις ένα παιδί για να το εκμεταλλεύεται ο κάθε Καραβανας ή προφεσορας..
Στο πανεπιστήμιο υπάρχει πιο μεγάλη μαφια απ το στρατό άσχετα αν δεν ανοίγουν στόματα.

resp

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2023
Like
6.747
Πόντοι
2.356
Κι επίσης πωλούν μαύρα σε πολύ μεγάλο ποσοστό και αν ανήκουν στο ειδικό καθεστώς δικαιούνται και επιστροφή ΦΠΑ.
Τώρα το ειδικό καθεστώς δεν έχει σχέση με το ΦΠΑ και την επιστροφή του
Τι έγραψα εγώ, τι απάντησες εσύ. Και τι αποδείχθηκε ότι ισχύει τελικά. Μια χαρά επιστροφή υπάρχει. Εκτός από τη χρονιά που γράφτηκες εσύ ως αγρότης, για κάποιον περίεργο λόγο.

Να πάμε στο όργωμα τώρα.
Κανείς δεν οργώνει τσάμπα.Πληρώνεται στη συγκομιδή.Δεν παίρνουν τηλ/νο κάθε φορά "στείλε λεφτά όργωσα".

Τελικά κανείς δεν οργώνει τζάμπα

Είσαι ηλίθιος.Δεν οργώνονται οι δενδροκαλλιέργειες;

.Κι εκεί που γέλασα είναι για όργωμα των δενδρων που αν είχες θα ήξερες ότι φρεζάρουν τα χωράφια ή τα περνούν με τον καταστροφέα.

Όσο για τα δένδρα,δεν είπα εγώ ότι δεν οργώνονται εσύ έγραψες "οργώνεις τα δένδρα" ειρωνικά.Σαφώς και τα οργώνουμε.
Τελικά ρε μυρωδιά αερολογε τα οργωνουν ή δεν τα οργώνουν τα δέντρα; Πάρε μια απόφαση γιατί άλλα μας λες τη μία άλλα την άλλη.
Μ' αρέσει που γελάς κιόλας με τις αερολογιες που γράφεις. Ρωτάς κι αν είσαι και ηλίθιος.
Η πιθανότητα να είσαι ή να υπήρξες αγρότης είναι 0.

Α και για να σου λύσω την απορία. Έχω 80 στρέμματα κελυφωτο. Τα 30 είναι δικά μου. Τα 50 της γυναίκας μου. Και θα βάλω κι άλλα. Γιατί λατρεύω την ενασχόληση με αυτά.
Κι η σύγχρονη τάση στις δενδροκομικες είναι η ακαλλιέργεια.

unhuman

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Σεπ 2024
Like
2.034
Πόντοι
446
Στο πανεπιστήμιο υπάρχει πιο μεγάλη μαφια απ το στρατό άσχετα αν δεν ανοίγουν στόματα.
Θες να πεις οτι για να γινεις ηγουμενος πρεπει να σε γαμησει ο προηγουμενος?
Η οτι για να παρεις προγραμμα, οσο καλογραμμενη και τεκμηριωμενη ειναι η προταση, πρεπει να πεσει και το καταλληλο τηλεφωνο. Να βαλεις εμμισθη ενασχοληση και καποια κορη η γκομενα μεγαλοκαθηγητη να παιρνει μισθο απο το προγραμμα ενω βρισκεται σε αλλη χωρα?

Easy Rider

Ανώτερος
Εγγρ.
4 Νοε 2020
Κριτικές
15
Like
20.935
Πόντοι
6.946
Γκρίικ Μάφια παντού.

Εγγρ.
25 Αυγ 2023
Like
943
Πόντοι
81
Γιατί ;

Ο Νόμος Χατζηδάκη 5073/2023
έβαλε 14 μηνιάτικα στους ελεύθερους επαγγελματίες.

Δουλεύουν 14 μήνες το χρόνο .
Τι δεν καταλαβαίνεις ;
για τους μισθωτους υπαλληλους γραφω,οχι για τους Ελευθερους επαγγελματιες...

j_thess

Μέλος
Εγγρ.
30 Αυγ 2023
Like
857
Πόντοι
81
πηγε περυσι φιλος μου εργατης να μαζεψει ελιες στην Κρητη (μιας κ εχει κ παιδια να θρεψει ),το 10-ωρο ηταν στανταρντ ,αλλα επειδη του ειπαν δεν ειχε προϋπηρεσια στο μαζεμα απο 70 που ταζαν του δωσανε 50 τσεπατα κ του ειπαν να λεει κ ευχαριστω.Φετος τον βρηκα,τον ρωτησα αν θα ξαναπαει μου ειπε οχι...
στο διορθωσα

trelakos146

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Αυγ 2015
Like
1.278
Πόντοι
216
Aς πάνε οι κορες αυτων που εχουν τα κτηματα μετις ελιες να μαζεψουν το λαδι, καιας αφησουν ησυχους τους φοιτητες. Με το νομο που εκαναν αυτα τα χτικια του Μητσοτακη, αν δεν περνας μαθηματα σε διωχνουν απο ρτο πανεπιστημιο. Οι κορες των ελαιοκτημονων σπουδαζουν στην κορελκο ( κοινως ξυνουν το μουνι τους)

trelokotsidou

Μέλος
Εγγρ.
11 Μαρ 2006
Κριτικές
1
Like
398
Πόντοι
26
Διαβάζω την κόντρα μεταξύ του resp και του wolf21 και προσπαθώ να καταλάβω ποιος λέει αλήθεια ή όχι χωρίς να έχω καταλάβει ακόμα.Ή μάλον αυτό που κατάλαβα είναι οτι κανένας από τους δυο σας δεν πρέπει να λέει ψέματα αλλά ποιανόσαστε από λέξεις σαν αφορμή να κάνετε καυγά.Και αυτό είναι λυπηρό και το βλέπω σε πολλά ελληνικά forum δυστυχώς.Όλες σχεδόν οι συζητήσεις καταλήγουν σε καυγά και χαλάμε τις καρδιές μας στην τελική χωρίς να υπάρχει λόγος.Έχουν καταφέρει αυτοί που μας κυβερνάνε να σκοτωνόμαστε μεταξύ μας.Όλα έχουν πάει στο θεό από θέμα κόστους έτσι ώστε ούτε ο αγρότης να μπορεί να βγάλει τα προς το ζήν , αλλά ούτε και να συμφέρει κάποιον να πάει εργάτης να κάνει τέτοιες δουλειές για 60€ και να κοψομεσιάζεται.Εγώ πάντως επειδή είμαι και από επαρχία , θυμάμαι παλιά όλοι όσοι είχαν χωράφια είχαν όλη την οικογένεια και βοηθούσε.Μετά ήρθαν οι αλοδαποί με τα φτηνά μεροκάματα , μεγαλοποιάστηκαν οι κάτοχοι γής , έβγαλαν αρκετό χρήμα τις καλές τις εποχές , και τώρα που δεν βρίσκουν φτηνά χέρια για τα χωράφια τους και αυξήθηκαν παράλληλα τα ρεύματα , τα λιπάσματα , το πετρέλαιο ή βενζίνη κλπ , άρχισαν να βογκάνε.Μας έχουν βάλει όλους και μας σιγοβράζουν μέσα σε μια κατσαρόλα νερό και εμείς αντί να τους πετάξουμε όπως η τρίχα από το ζυμάρι καθόμαστε και βριζόμαστε ποιος είναι αγρότης και ποιος δεν είναι.Δεν ξέρω που βλέπετε να βγαίνει όλο αυτό , εγώ πάντως βλέπω να μαζεύουν τις εκτάσεις σε λίγα χρόνια οι εταιρίες και μετά θα πέσει το πραγματικό γαμήσι.Ήδη ο κόσμος δεν μπορεί να πληρώσει τις υποχρεώσεις του στα πάντα.Να δω πότε θα ξυπνήσει ο Έλληνας να διώξει αυτό το καρκίνωμα της χώρας που μας έχει κατσικωθεί στο σβέρκο.Μονοιάστε παίδες.Ο εχθρός είναι εντός και δεν βλέπω να αφήσει τίποτα όρθιο με τους ρυθμούς που μας πάει.

Ωρίων

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Ιουλ 2019
Κριτικές
2
Like
23.809
Πόντοι
6.236
Διαβάζω την κόντρα μεταξύ του resp και του wolf21 και προσπαθώ να καταλάβω ποιος λέει αλήθεια ή όχι χωρίς να έχω καταλάβει ακόμα.Ή μάλον αυτό που κατάλαβα είναι οτι κανένας από τους δυο σας δεν πρέπει να λέει ψέματα αλλά ποιανόσαστε από λέξεις σαν αφορμή να κάνετε καυγά.Και αυτό είναι λυπηρό και το βλέπω σε πολλά ελληνικά forum δυστυχώς.Όλες σχεδόν οι συζητήσεις καταλήγουν σε καυγά και χαλάμε τις καρδιές μας στην τελική χωρίς να υπάρχει λόγος.Έχουν καταφέρει αυτοί που μας κυβερνάνε να σκοτωνόμαστε μεταξύ μας.Όλα έχουν πάει στο θεό από θέμα κόστους έτσι ώστε ούτε ο αγρότης να μπορεί να βγάλει τα προς το ζήν , αλλά ούτε και να συμφέρει κάποιον να πάει εργάτης να κάνει τέτοιες δουλειές για 60€ και να κοψομεσιάζεται.Εγώ πάντως επειδή είμαι και από επαρχία , θυμάμαι παλιά όλοι όσοι είχαν χωράφια είχαν όλη την οικογένεια και βοηθούσε.Μετά ήρθαν οι αλοδαποί με τα φτηνά μεροκάματα , μεγαλοποιάστηκαν οι κάτοχοι γής , έβγαλαν αρκετό χρήμα τις καλές τις εποχές , και τώρα που δεν βρίσκουν φτηνά χέρια για τα χωράφια τους και αυξήθηκαν παράλληλα τα ρεύματα , τα λιπάσματα , το πετρέλαιο ή βενζίνη κλπ , άρχισαν να βογκάνε.Μας έχουν βάλει όλους και μας σιγοβράζουν μέσα σε μια κατσαρόλα νερό και εμείς αντί να τους πετάξουμε όπως η τρίχα από το ζυμάρι καθόμαστε και βριζόμαστε ποιος είναι αγρότης και ποιος δεν είναι.Δεν ξέρω που βλέπετε να βγαίνει όλο αυτό , εγώ πάντως βλέπω να μαζεύουν τις εκτάσεις σε λίγα χρόνια οι εταιρίες και μετά θα πέσει το πραγματικό γαμήσι.Ήδη ο κόσμος δεν μπορεί να πληρώσει τις υποχρεώσεις του στα πάντα.Να δω πότε θα ξυπνήσει ο Έλληνας να διώξει αυτό το καρκίνωμα της χώρας που μας έχει κατσικωθεί στο σβέρκο.Μονοιάστε παίδες.Ο εχθρός είναι εντός και δεν βλέπω να αφήσει τίποτα όρθιο με τους ρυθμούς που μας πάει.
Trelokotsidou, μήπως είσαι ο πατέρας μου;

Ντουνταράς

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Μαρ 2020
Κριτικές
11
Like
6.902
Πόντοι
1.346
A ρε γκουλαγκ που χρειάζονται σε ολα αυτά τα mounoπανα που έχουν τέτοιες ιδέες σύγχρονης σκλαβιάς και εκμετάλλευσης.
ΨΨ @james tiberius kirk επειδή έριξες κάτι μπινελίκια στην 1η σελίδα, ψάχνοντας στο Ίντερνετ για την προσωπική του σελίδα γράφει ότι έκανε μεταπτυχιακό στη Ρουμανία τα έτη 1976-1979 (Τσαουσέσκου), άρα καταλαβαίνεις/ουμε τι σόι κουμάσι είναι :sunglasses:

unhuman

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Σεπ 2024
Like
2.034
Πόντοι
446
Σωστος, αντι να αναλυουμε τι κανει ο ενας και ο αλλος αγροτης η τι γινοταν πριν 30 χρονια, ας δουμε τι γινεται στην Ολλανδια που ανεφερα πριν, οπου συνυπαρχουν υψηλα ημερομισθια και μεγαλη παραγωγη αγροτικων προιοντων.
Εδω μας λενε πως αν δεν εχουν στριμωγμενους αλλοδαπους εργατες σε αποθηκες, οι φραουλες θα πανε 10 ευρω το κιλο

Wolf21

Μέλος
Εγγρ.
17 Απρ 2018
Κριτικές
4
Like
622
Πόντοι
81
Αγαπητέ , εγώ δεν ξεκίνησα κανέναν καυγά.Ο συγκεκριμένος,τον οποίο τον μπλόκαρα και δε διαβάζω τι άλλες μαλακίες γράφει,δεν ξέρει να κατανοεί απλό κείμενο στα Ελληνικά.Μαζεύω ελιές από μικρό παιδί,από το δημοτικό που πήγαινα με τους γονείς μου κάθε Χριστούγεννα και μαζεύαμε τις ελιές μας στη Μεσσηνία,όταν είχαν διακοπές τα σχολεία.Τα τελευταία χρόνια είμαι κατ΄επάγγελμα αγρότης.Δεν έχω πολλά δένδρα,δεν είμαι μεγαλοπαραγωγός αλλά με τα 4 κτήματα και τα 480 δένδρα μου φέτος προσδοκώ να "βγάλω" περί τους 6 τόνους λάδι.Ένα μέρος από αυτή την ποσότητα,αν όλα πάνε καλά και δεν έχουμε χαλάζι,αέρα και λοιπές φυσικές καταστροφές μέχρι το Δεκέμβριο που θα πάω να μαζέψω τις ελιές,θα πάει για κάλυψη της περσινής ζημίας,που εξαιτίας της ακαρπίας "μπήκα μέσα".Χρωστάω,δε μου χάρισε κανείς,τα περσινά καλλιεργητικά,τα φετινά καλλιεργητικά και τα φετινά λιπάσματα.Απλώς επειδή δεν είμαι μπαταχτσής ένας συγχωριανός μου καλλιεργεί τις ελιές με το τρακτέρ του με συμφωνία να παίρνει τα λεφτά του στη συγκομιδή.Αυτό γίνεται κάθε χρόνο εκτός από πέρσι που δεν έβγαλα όσο περίμενα.Αυτός επειδή έχει περισσότερα χωράφια έβγαλε τα έξοδά του και λίγο κέρδος και μπορεί να μου κάνει την εξυπηρέτηση.Δε μου τα χάρισε όπως κατάλαβε ο άλλος.Κανείς δε χαρίζει τίποτα σε αυτή τη ζωή.Αν μου τα είχαν χαρίσει δε θα έλεγα για "κόστος παραγωγής" διότι θα ήταν μηδέν.Και η οφειλή περιλαμβάνεται στο κόστος παραγωγής.

Πιάστηκε από την επιστροφή ΦΠΑ που προσωπικά δεν ήξερα ότι θεσπίστηκε ξανά,είχε καταργηθεί,να μου "την πει".Η ουσία είναι ότι εγώ είμαι αγρότης,αυτός είναι αμφίβολο αν είναι.Αλλά εδώ,απ΄ότι διαβάζω όλοι γράφουν τις φαντασιώσεις τους,σάμπως θ΄αποδείξουν σε κανέναν τίποτα;

Όσον αφορά αυτό που έγραψες "έβγαλαν αρκετό χρήμα τις καλές εποχές" να σου πω ότι δεν ισχύει.Μέχρι το 2020 πούλαγα λάδι στο συνεταιρισμό με 2,60€,πιο παλιά και με 1,90€ όταν το κόστος παραγωγής-όταν πούλαγα 2,60€-στο δικό μου χωράφι ήταν 2,35€ περίπου.Το υπόλοιπο 0,25€ ήταν το καθαρό κέρδος μου.Ακόμα και 4 τόνους να έβγαζα είχα ένα κέρδος 1000€....
Πώς επιβίωνα;Απλώς έμενα στο σπίτι με τους γονείς μου.Οι περισσότεροι αγρότες είναι χρεωμένοι σε τράπεζες,έχουν πάρει δάνεια για σπίτια,ανακαινίσεις ή κατασκευές,και έχουν πολλά προβλήματα.
Όσοι λέτε ότι τα κονομάμε,γιατί δεν πάτε στο χωριό καταγωγής σας,όλοι από κάπου καταγόμαστε να αγοράσετε ένα χωράφι;Μέχρι πρόπερσι τα έδιναν σχεδόν τσάμπα πολλοί που ήθελαν να φύγουν από την αγροτική παραγωγή.Να αγοράσετε ένα χωράφι και είτε παράγετε ελαιόλαδο,είτε βαμβάκι και σιτηρά είτε πατάτες και φρούτα να κονομήσετε;

Μέχρι να πάω να μαζέψω τρέμω στην ιδέα να περάσει χαλάζι και να μου ρίξει τον καρπό.Διότι τότε ούτε να επιβιώσω μπορώ ούτε να πληρώσω τις οφειλές μου...Ο άλλος ο φαντασμένος ερμηνεύει με το μυαλό του αυτά που έγραψα και λέει μαλακίες.Νομίζω ήμουν ξεκάθαρος στην αρχική μου δημοσίευση και ο κάθε ένας που θέλει να δει το κείμενο όπως είναι το κατάλαβε.

Δε θ΄ασχοληθώ με αυτόν άλλο,έχω και άλλα πράγματα να κάνω στη ζωή μου.

Wolf21

Μέλος
Εγγρ.
17 Απρ 2018
Κριτικές
4
Like
622
Πόντοι
81
Aς πάνε οι κορες αυτων που εχουν τα κτηματα μετις ελιες να μαζεψουν το λαδι, καιας αφησουν ησυχους τους φοιτητες. Με το νομο που εκαναν αυτα τα χτικια του Μητσοτακη, αν δεν περνας μαθηματα σε διωχνουν απο ρτο πανεπιστημιο. Οι κορες των ελαιοκτημονων σπουδαζουν στην κορελκο ( κοινως ξυνουν το μουνι τους)
Ποιος σου είπε ότι δεν πάνε τα παιδιά των "ελαιοκτημόνων" να μαζέψουν;Όσοι έχουν παιδιά που δεν έχουν υποχρεώσεις σαφώς και πάνε.Όπως πήγαινα εγώ από το δημοτικό και βοηθούσα,όσο μπορούσε ένα παιδί 10 ετών,να μαζέψουν οι γονείς μου τις ελιές.Βέβαια τότε η παραγωγή ήταν μικρή διότι τα δένδρα ήταν μικρά σε ηλικία.Αλλά,ακόμα και ο γιος/η κόρη κάποιου να πάει,θα πληρωθεί.Στην τιμολόγηση θα μπει και το μεροκαματο του/της.Όπως μπαίνει και όταν ένας που έχει μαγαζί έχει την κόρη του στο ταμείο.Την πληρώνει,δεν την έχει έτσι.
Και μη νομίζεις πολλά παιδιά αγροτών σπουδάζουν στα Πανεπιστήμια.Επειδή οι γονείς τους είναι αγρότες δε σημαίνει ότι είναι ηλίθια και δεν μπόρεσαν να σπουδάσουν...
Το πρόβλημα είναι ότι τα χωριά δεν έχουν κόσμο.Έχουν φύγει για τις πόλεις,ήδη από τη δεκαετία του 50 και του 60.Οι λίγοι που έχουν μείνει είναι είτε γέροι που δεν μπορούν να πάνε για δουλειά,αν και ένας θείος μου 82 ετών μαζεύει ελιές κανονικά,αλλά δεν έχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας,είτε είναι 50αριδες που έχουν μικρά παιδιά στο σχολείο,και πολλά από αυτά τα Σ/Κ πηγαίνουν για ελιές,και το καλοκαίρι για σταφίδες και σύκα.

resp

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2023
Like
6.747
Πόντοι
2.356
Αγαπητέ , εγώ δεν ξεκίνησα κανέναν καυγά.Ο συγκεκριμένος,τον οποίο τον μπλόκαρα και δε διαβάζω τι άλλες μαλακίες γράφει,δεν ξέρει να κατανοεί απλό κείμενο στα Ελληνικά.Μαζεύω ελιές από μικρό παιδί,από το δημοτικό που πήγαινα με τους γονείς μου κάθε Χριστούγεννα και μαζεύαμε τις ελιές μας στη Μεσσηνία,όταν είχαν διακοπές τα σχολεία.Τα τελευταία χρόνια είμαι κατ΄επάγγελμα αγρότης.Δεν έχω πολλά δένδρα,δεν είμαι μεγαλοπαραγωγός αλλά με τα 4 κτήματα και τα 480 δένδρα μου φέτος προσδοκώ να "βγάλω" περί τους 6 τόνους λάδι.Ένα μέρος από αυτή την ποσότητα,αν όλα πάνε καλά και δεν έχουμε χαλάζι,αέρα και λοιπές φυσικές καταστροφές μέχρι το Δεκέμβριο που θα πάω να μαζέψω τις ελιές,θα πάει για κάλυψη της περσινής ζημίας,που εξαιτίας της ακαρπίας "μπήκα μέσα".Χρωστάω,δε μου χάρισε κανείς,τα περσινά καλλιεργητικά,τα φετινά καλλιεργητικά και τα φετινά λιπάσματα.Απλώς επειδή δεν είμαι μπαταχτσής ένας συγχωριανός μου καλλιεργεί τις ελιές με το τρακτέρ του με συμφωνία να παίρνει τα λεφτά του στη συγκομιδή.Αυτό γίνεται κάθε χρόνο εκτός από πέρσι που δεν έβγαλα όσο περίμενα.Αυτός επειδή έχει περισσότερα χωράφια έβγαλε τα έξοδά του και λίγο κέρδος και μπορεί να μου κάνει την εξυπηρέτηση.Δε μου τα χάρισε όπως κατάλαβε ο άλλος.Κανείς δε χαρίζει τίποτα σε αυτή τη ζωή.Αν μου τα είχαν χαρίσει δε θα έλεγα για "κόστος παραγωγής" διότι θα ήταν μηδέν.Και η οφειλή περιλαμβάνεται στο κόστος παραγωγής.

Πιάστηκε από την επιστροφή ΦΠΑ που προσωπικά δεν ήξερα ότι θεσπίστηκε ξανά,είχε καταργηθεί,να μου "την πει".Η ουσία είναι ότι εγώ είμαι αγρότης,αυτός είναι αμφίβολο αν είναι.Αλλά εδώ,απ΄ότι διαβάζω όλοι γράφουν τις φαντασιώσεις τους,σάμπως θ΄αποδείξουν σε κανέναν τίποτα;

Όσον αφορά αυτό που έγραψες "έβγαλαν αρκετό χρήμα τις καλές εποχές" να σου πω ότι δεν ισχύει.Μέχρι το 2020 πούλαγα λάδι στο συνεταιρισμό με 2,60€,πιο παλιά και με 1,90€ όταν το κόστος παραγωγής-όταν πούλαγα 2,60€-στο δικό μου χωράφι ήταν 2,35€ περίπου.Το υπόλοιπο 0,25€ ήταν το καθαρό κέρδος μου.Ακόμα και 4 τόνους να έβγαζα είχα ένα κέρδος 1000€....
Πώς επιβίωνα;Απλώς έμενα στο σπίτι με τους γονείς μου.Οι περισσότεροι αγρότες είναι χρεωμένοι σε τράπεζες,έχουν πάρει δάνεια για σπίτια,ανακαινίσεις ή κατασκευές,και έχουν πολλά προβλήματα.
Όσοι λέτε ότι τα κονομάμε,γιατί δεν πάτε στο χωριό καταγωγής σας,όλοι από κάπου καταγόμαστε να αγοράσετε ένα χωράφι;Μέχρι πρόπερσι τα έδιναν σχεδόν τσάμπα πολλοί που ήθελαν να φύγουν από την αγροτική παραγωγή.Να αγοράσετε ένα χωράφι και είτε παράγετε ελαιόλαδο,είτε βαμβάκι και σιτηρά είτε πατάτες και φρούτα να κονομήσετε;

Μέχρι να πάω να μαζέψω τρέμω στην ιδέα να περάσει χαλάζι και να μου ρίξει τον καρπό.Διότι τότε ούτε να επιβιώσω μπορώ ούτε να πληρώσω τις οφειλές μου...Ο άλλος ο φαντασμένος ερμηνεύει με το μυαλό του αυτά που έγραψα και λέει μαλακίες.Νομίζω ήμουν ξεκάθαρος στην αρχική μου δημοσίευση και ο κάθε ένας που θέλει να δει το κείμενο όπως είναι το κατάλαβε.

Δε θ΄ασχοληθώ με αυτόν άλλο,έχω και άλλα πράγματα να κάνω στη ζωή μου.
Ενας θλιβερός ψευτρακος είσαι.
Μυρωδιας αερολογος που μας φλομωσες στις μπαρουφες.

Κανένας καυγάς δεν υπάρχει.

Έγραψα κάτι, μου είπες δεν ξέρω τι γίνεται στα χωριά και τα χωράφια.
Απέδειξα ότι αυτός που δεν ξέρει τι γίνεται είσαι εσύ.
Γιατί;
Γιατί δεν έχεις καμία σχέση με το αγροτικό επαγγελμα.
Η επιστροφή ΦΠΑ δεν καταργήθηκε ΠΟΤΕ. Είναι σε ισχύ εδώ και δεκαετίες. Αυτή είναι δική σου αερολογια για να καλύψεις ότι δεν έχεις ιδέα.
"Επαγγελματίας" που αγνοεί το καθεστώς ΦΠΑ της δουλειάς του. Που οποιοσδήποτε λογιστής το γνωρίζει. Αν ήσουν αγρότης κατ' επάγγελμα θα σου το έλεγε αυτός. Παρεκτος που το ξέρουν κι οι υπόλοιποι, ειδικού και κανονικού καθεστώτος. Θα σου το έλεγαν αυτοί.
Το πως αποκτάς την ιδιότητα του επαγγελματία αγρότη το αγνοείς. Έκανες έναρξη στην εφορία ως επαγγελματίας μας είπες. Μεγαλύτερη αερολογια από αυτή δεν υπάρχει. Και είναι μια διαδικασία που υποτίθεται την έκανες μόνος σου. Άρα είσαι υποχρεωμένος να την ξέρεις.
Αλλά αρχίδια αγρότης είσαι.
Τις δηλώσεις ΟΣΔΕ δεν εχεις ιδέα πως τις κάνουν. Ένα βασικό οικονομικό εργαλείο του επαγγέλματος και δεν ξέρεις το τι και το πως. Κάτι μπαρουφες για παππούδες και ιδιοκτησία γης και φορολογικά αραδιασες, τη στιγμή που μπορείς να είσαι επαγγελματίας αγρότης χωρίς ούτε ένα στρέμμα στην κατοχή σου. Και να κάνεις τη δήλωση κανονικά ως κάτοχος αγροτικής εκμετάλλευσης με ενοικιαζόμενη ή παραχωρημενη γη και να παίρνεις τις επιδοτήσεις.
Που ενας σωρός κόσμος αυτό κάνει.
Έβγαζες και τη Eurostat άσχετη που ο άσχετος είσαι εσύ.
Μην πούμε για το όργωμα, για τα ζιζάνια και καλά, που ανάθεμα αν έχεις δει άροτρο και τι δουλειά κάνει στο χωράφι. Πόσο μάλλον σε δέντρα. Κι όταν μαλλον καταλαβες ότι πέταξες μεγάλη μπαρουφα, μας είπες ότι η φρεζα κι ο καταστροφέας "οργώνουν" το χωράφι.
Αν εσύ είσαι αγρότης εγώ είμαι αστροναύτης.
Μην πιάσουμε και τις άλλες αερολογιες που έγραψες γιατί θέλουμε σελίδες.
Εγώ πουθενά δεν έγραψα ότι είμαι αγρότης. Χωράφια δικά μου έγραψα ότι έχω και τα δουλεύω.
Και πηγές να με βγάλεις ψεύτη με εξυπναδουλες.
Εγώ ετεροεπαγγελματίας είμαι, με αγροτικό εισόδημα, αλλά γνωριζω άριστα τα του επαγγέλματος γιατί έχω άμεση εμπλοκή.
Εσύ που υποτίθεται ότι εσαι αγρότης δεν ξέρεις ούτε τα βασικά της "δουλειάς" σου.

Α! Ο ΟΓΑ ακόμα και στην πρώτη χαμηλή κατηγορία ειναι 1700 ευρώ μίνιμουμ.

Το ποιός "γράφει μαλακίες" φαίνεται.

Τελευταία τροποποίηση:

resp

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2023
Like
6.747
Πόντοι
2.356
Σωστος, αντι να αναλυουμε τι κανει ο ενας και ο αλλος αγροτης η τι γινοταν πριν 30 χρονια, ας δουμε τι γινεται στην Ολλανδια που ανεφερα πριν, οπου συνυπαρχουν υψηλα ημερομισθια και μεγαλη παραγωγη αγροτικων προιοντων.
Εδω μας λενε πως αν δεν εχουν στριμωγμενους αλλοδαπους εργατες σε αποθηκες, οι φραουλες θα πανε 10 ευρω το κιλο
Δε μπορείς να ακολουθήσεις το παράδειγμα της Ολλανδίας, για πολύ συγκεκριμένους λόγους. Θα το είχαν κάνει κι άλλοι, καλύτεροι από μας, αν ηταν εύκολο.
Ότι βλέπεις στα ελληνικά χωράφια, βλέπεις και στα ισπανικά πχ όσον αφορά συνθήκες εργασίας και αμοιβές.

trelakos146

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Αυγ 2015
Like
1.278
Πόντοι
216
Ποιος σου είπε ότι δεν πάνε τα παιδιά των "ελαιοκτημόνων" να μαζέψουν;Όσοι έχουν παιδιά που δεν έχουν υποχρεώσεις σαφώς και πάνε.Όπως πήγαινα εγώ από το δημοτικό και βοηθούσα,όσο μπορούσε ένα παιδί 10 ετών,να μαζέψουν οι γονείς μου τις ελιές.Βέβαια τότε η παραγωγή ήταν μικρή διότι τα δένδρα ήταν μικρά σε ηλικία.Αλλά,ακόμα και ο γιος/η κόρη κάποιου να πάει,θα πληρωθεί.Στην τιμολόγηση θα μπει και το μεροκαματο του/της.Όπως μπαίνει και όταν ένας που έχει μαγαζί έχει την κόρη του στο ταμείο.Την πληρώνει,δεν την έχει έτσι.
Και μη νομίζεις πολλά παιδιά αγροτών σπουδάζουν στα Πανεπιστήμια.Επειδή οι γονείς τους είναι αγρότες δε σημαίνει ότι είναι ηλίθια και δεν μπόρεσαν να σπουδάσουν...
Το πρόβλημα είναι ότι τα χωριά δεν έχουν κόσμο.Έχουν φύγει για τις πόλεις,ήδη από τη δεκαετία του 50 και του 60.Οι λίγοι που έχουν μείνει είναι είτε γέροι που δεν μπορούν να πάνε για δουλειά,αν και ένας θείος μου 82 ετών μαζεύει ελιές κανονικά,αλλά δεν έχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας,είτε είναι 50αριδες που έχουν μικρά παιδιά στο σχολείο,και πολλά από αυτά τα Σ/Κ πηγαίνουν για ελιές,και το καλοκαίρι για σταφίδες και σύκα.

Τραβα καμια τσαρκα ρε μεγαλε, και ασε τις αναλυσεις.

Wolf21

Μέλος
Εγγρ.
17 Απρ 2018
Κριτικές
4
Like
622
Πόντοι
81
Πας στα μπουρδέλα;Νόμμιζα ότι δεν πηγαίνεις,9 χρόνια στο φόρουμ και 1077 δημοσιεύσεις και ούτε μία κριτική;Εκτός αν πας,βλέπεις τις κοπέλες στο σαλονάρισμα κι επιστρέφει στο σπίτι παρέα με τη χείρα και τα πέντε ορφανά...

Εγγρ.
25 Αυγ 2023
Like
943
Πόντοι
81
η συγκεκριμενη δουλεια ειναι εποχιακη...θα παει ο αλλος ,θα μαζεψει ελιές κ μετα τερμα,παλι θα κάθεται...τι νομιζετε θα βγει μετα ταμειο?εννοειται πως οχι,τα αρχιδια του θα παρει...κανας ανεργος που δεν μπορει να βρεί δουλεια ναι θα παει κ οτι βγάλει (δεν εχει να χάσει κατι),ο φοιτητης ομως θα προτιμησει αλλη εποχιακή εργασία π.χ τουριστικό κλάδο,με μεγαλύτερο χρονικό διαστημα απασχόλησης,σταθερό ημερομίσθιο/μηνιατικο κτλ..
ολοι λιγο/πολύ ψαχνουν εργασιακή σταθερότητα,εργασιακή συνέχεια,( οχι απο δω κ απο κει),μισθό,ενσημα 25 αρα το μήνα κτλ...θα αφήσει ο αλλος την δουλεια του να παει χωράφι?οχι βεβαια,μονο σε κανα ρεπο(εαν εχει) για κανα εξτραδάκι..για αυτο ο μαλακοπιτουρας ο καθηγητης (που ειναι απο τι πιο τεμπελικες κ θεωρητικες φάρες) απευθύνει το κάλεσμα στους φοιτητές κ οχι αλλου...αλλα κ αυτοί ξύπνησανε, σιγα μην πανε,ειναι κ η γενια τους (gen z) στα @@ τους γενικα οποτε δεν !

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom