Μπαρούφες επι μπαρουφών και τα ίδια λαϊκίστικα τσιτάτα αποπροσανατολισμού και προσυλητισμού, των διαφόρων κομμάτων λέω εγω.
Άσυλο: Τελευταίος τροχός της αμάξης. Καταρχήν καταλήψεις δεν κάνουν οι αναρχικοί, στα πανεπιστήμια, αλλά είτε οι αριστερές είτε οι προσκείμενες στην εκάστοτε αντιπολίτευση παρατάξεις συνήθως.
Το τι γίνεται στις καταλήψεις όσον αφορά σπασίματα και τα σχετικά εγώ στην πανεπιστημιακή μου πορεία δεν αντίκρυσα τέτοιες υπερβολές που αναφέρουν οι περισσότεροι, αλλά οκ, δέχομαι πως υπάρχουν.
Ωστόσο επιμένω πως στα ελληνικά πανεπιστήμια δεν είναι το πρόβλημα το άσυλο, αλλά οι πελατειακές σχέσεις παρατάξεων-καθηγητών. Καθώς επίσης και ο γενικός ρόλος των κραταιών παρατάξεων(ΠΑΣΠ, ΔΑΠ) σε όλα τα επίπεδα, όπως σύνδεση με βολέματα στο δημόσιο, μοίρασμα πακέτου βοηθείας (σημειώσεις, θέματα, software εργαστηρίων κ.α.) με τρόπο συνωμοτικό στα μέλη τους, ενώ οι απ'έξω ξύνουμε το κεφάλι μας πως κάτι στούρνοι που δεν καταλαβαίνουν γρι περνάνε μαθήματα με την σέσουλα. Η ανύπαρκτη σύνδεση των πανεπιστημιακών ειδικοτήτων, μαθημάτων και πρακτικών με την αγορά εργασίας. Επίσης οι μειωμένοι πόροι και οι αχρηστοί σε πολλές περιπτώσεις καθηγητές.
Η ύπαρξη η μη ασύλου δεν είναι παρά κυριολεκτικά ο τελευταίος τροχός της αμάξης.
Αλβανοί: Ο πρότελευταιος τροχός της αμάξης.
Το θέμα της φτηνής εργασίας των Αλβανών που μας παίρνουν τις δουλειές ακόμα και αν υφίσταται, αν δεν υπήρχε, θα είχαμε πολύ περισσότερες απώλειες σε σχέση με κέρδη. Συγκεκριμένα η οικονομική και γενική ανάπτυξη της χώρας θα ήταν η μισή τουλάχιστον από ότι είναι τώρα. Συγκεκριμένα οι μετανάστες τα τελευταία χρόνια σήμαιναν για την Ελλάδα: Φτηνά εργατικά χέρια για τον τουρισμό, τις κατασκευές κάθε είδους (μέσα σε αυτές μεγάλα δημόσια έργα και ολυμπιακά έργα), αύξηση ασφαλιστικών εισφορών και φοροεισφορών, ακόμα και αύξηση των επενδύσεων αφού πολλοί έχουν πλεον δικές τους επιχειρήσεις.
Αν είμασταν μόνο οι Έλληνες το κόστος εργασίας αλλά και το γενικό κόστος για όλα αυτά θα ήταν πολλαπλάσιο και οι εισφορές πισώ προς το κράτος πολύ λιγότερες. Οπότε αν τώρα είμαστε 10 χρόνια πίσω σε σχέση με τις ανεπτυγμένες χώρες θα είμασταν τουλάχιστον πίσω 20 χρόνια, χωρίς τους μετανάστες να κάνουν την βρώμικη δουλειά.
Το θέμα των Αλβανών δεν είναι παρά μια λαϊκίστικη φούσκα ορισμένων κομμάτων που ποντάρουν στον ρατσισμό, τον πατριωτισμό και την στενομυαλιά ορισμένων.
Apoc αυτά που λές μπάζουν από πολλές μεριές. Λες μπράβο που υπάρχουν τα βίσματα και πιο πολύ μπράβο σε αυτούς που τα έχουν. Αλλά από την άλλη κατηγορείς τα παιδάκια του μπαμπά ως υποδεέστερα σε δικαίωμα να έχουν άποψη σε θέματα ζωής/ εργασίας. Αν κάποιος χρησιμοποιεί τα μέσα/βίσματα του πατέρα του, αποφάσισε, είναι μάγκας ή όχι; Αν κάποιου ο πατέρας δούλεψε για να μην έχει ανάγκη το παιδί του και το κατάφερε, κάποιος άλλος πατέρας αντιστοίχως δεν δούλεψε ή δεν το κατάφερε, οπότε ως προς τι αξίζει πιο πολύ ο γιός του δεύτερου, από τον πρώτο στο να έχει άποψη σε θέματα ζωής/ εργασίας; Για τους Αλβανούς ήδη είπα την άποψη μου...