Συμφωνώ με αυτά που λές, δεν είμαι ούτε αναρχικός, ούτε χρυσαυγίτης...1 απλά με εκνευρίζει πως ένα θέμα το οποίο δεν απασχολεί κανέναν ξαφνικά γίνεται πρώτο θέμα συζήτησης την ώρα που μας καίνε τόσα πράγματα...οι αναρχικοί που παρεπιπτόντως τυχαίνει να έχω μερικούς γνωστούς, 2 είναι μια ιδεολογική ομάδα που υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει πάντα...3 πιστεύω οτι δεν είναι λάθος να έχουν κάποια μέρη για να συγκεντρώνονται με την προϋπόθεση να τα διατηρούν σε άριστη κατάσταση...4 άλλωστε κάποιες απ τις καταλήψεις, αν δεν τις διατηρούσαν, θα ήταν παρατημένα νεοκλασσικά τα οποία το κράτος σε καμία περίπτωση δεν θα διατηρούσε ή θα τα γκρέμιζε για να χτίσει πολυκατοικίες...και μην ξεχνάμε οτι δεν είναι όλες οι καταλήψεις γιάφκες στις οποίες φτιάχνουν μολότωφ κτλ αλλά σε πολλές γίνονται έρανοι, μοιράζεται φαγητό ή προβάλονται δωρεάν ποιοτικές ταινίες, πάντα με έξοδα δικά τους...5 αν δεν υπήρχαν κτήρια για να στεγάσουν αυτή την ιδεολογία τότε θα ήταν στους δρόμους οπότε νομίζω οτι θα ήταν χειρότερα...επαναλαμβάνω, δεν είμαι αναρχικός, ούτε πιστεύω στην ιδεολογία τους, για να μην έχουμε παρεξηγήσεις...μερικές καταλήψεις όμως προσφέρουν κοινωνικό έργο, όπως κάνει και η χρυσή αυγή ή η πατριωτική κίνηση...
1 Δυστυχως, πρεπει να το συνηθισεις
2 Ναι υπηρχε, υπαρχει και θα υπαρχει και καλως συμβαινει αυτο. Δημοκρατια εχουμε.
3 Εδω διαφωνουμε. Αλλο η συγκεντρωση(σποραδικη και οχι συνεχης) και αλλο η καταληψη. Και αυτο το 'να τα διατηρουν σε αριστη κατασταση' καταλαβαινεις και εσυ νομιζω οτι ακουγεται ολιγον τι αστειο ;)
4 Δεν διαφωνω, μονο που θα ημουν με το μερος τους αν εκαναν κατι ωστε αυτα τα παρατημενα νεοκλασικα να αναμορφωθουν ή να αναπαλαιωθουν πχ.
Ποιος πολιτης θα ηταν απεναντι τους αν μαζευαν τον κοσμο στις γειτονιες γυρω απο αυτα τα κτισματα και απαιτουσαν ολοι μαζι την αναπαλαιωση τους? Ποιος δεν χαιρεται να βλεπει τετοια κτιρια στην μορφη που πρεπει να εχουν?
Ειναι ο σκοπος της καταληψης ομως αυτος? Η εγνοια για την τυχη του κτισματος?
Δεν νομιζω...
Τωρα ειναι η πλειοψηφια απεναντι τους γιατι τα κτιρια και παρατημενα παραμενουν και παρατημενα θα παραμενουν οσο ειναι μεσα. Δεν λεω οτι τωρα που τους βγαζουν θα τα φτιαξει(μακαρι) το κρατος, ομως κατι πρεπει να γινει.
Ας ειναι οι κατοικοι των περιοχων αυτων, αυτοι που θα αγωνιστουν για αυτα τα κτιρια. Πιο σωστο το βρισκω αυτο.
5 Να την στεγασουν σε στεκια/παραρτηματα. Υπαρχουν ακομα απο αυτα. Δεν εχουν εκλειψει. Και δεν νομιζω οτι εχει κανεις προβλημα να συγκεντρωνονται εκει(εκτος κι αν ειναι κολλημενος γενικα οποτε δεν μας ενδιαφερει η γνωμη ενος τετοιου ατομου)