Νέα

Ημιυπαίθριοι χώροι. Θα τους δηλώσετε??

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ziziaek
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 441
  • Εμφανίσεις 15K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
14
Πόντοι
866

1) κεραμίδι και κολώνες μπετού, είναι ημιυπαίθριος.
2) Κεραμίδι και ξύλινες δοκοί, πάλι ημιυπαίθριος.
3) Κεραμίδι-ελενίτ και ξύλινες δοκοί πάλι ημιυπαίθριος.

on the road

Μέλος
Εγγρ.
29 Αυγ 2009
Like
1
Πόντοι
66
1) κεραμίδι και κολώνες μπετού, είναι ημιυπαίθριος.
2) Κεραμίδι και ξύλινες δοκοί, πάλι ημιυπαίθριος.
3) Κεραμίδι-ελενίτ και ξύλινες δοκοί πάλι ημιυπαίθριος.

πατωμα-ταβανι και 3 τοιχοι ειναι ΗΥ
αν γινουν 4 οι τοιχοι ειναι δωματιο.

ναι, ειμαι αγαθομαλάκω

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
14
Πόντοι
866
πατωμα-ταβανι και 3 τοιχοι ειναι ΗΥ
αν γινουν 4 οι τοιχοι ειναι δωματιο.

ναι, ειμαι αγαθομαλάκω
μισό.
μπαλκόνι που δεν έχει τρεις τοίχους αλλά βάλεις 2 δοκάρια και κεραμίδι δε χρειάζεται άδεια;

skaska

Μέλος
Εγγρ.
16 Απρ 2009
Like
11
Πόντοι
66
μισό.
μπαλκόνι που δεν έχει τρεις τοίχους αλλά βάλεις 2 δοκάρια και κεραμίδι δε χρειάζεται άδεια;

Πρέπει να χρειάζεται, αλλά είναι άλλη κατηγορία, όχι ημιυπαίθριος. Σωστή η πάνω στο δρόμο (ταβάνι + 3 τοίχοι). Το 'χω ψάξει, γιατί έχω αρκετά τετραγωνικά να δηλώσω...

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
14
Πόντοι
866
Πρέπει να χρειάζεται, αλλά είναι άλλη κατηγορία, όχι ημιυπαίθριος. Σωστή η πάνω στο δρόμο (ταβάνι + 3 τοίχοι). Το 'χω ψάξει, γιατί έχω αρκετά τετραγωνικά να δηλώσω...

τι κατηγορία είναι;

streetwalker

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2007
Κριτικές
3
Like
201
Πόντοι
66
Μάιστα...
Υποθέτω έχεις δει δήλωση φόρου μεταβίβασης ακινήτου...
Αν ο αγοραστής δεν θέλει μπλεξίμετα με την εφορία, πώς δηλώνει ημιυπαίθριους ή γκαράζ και αποθήκες που έγιναν χώροι κυρίας κατοικίας;

Η ημιυπαίθριοι υπολογίζονται κανονικά στο φύλλο υπολογισμού που συνοδεύει την δήλωση μεταβίβασης και (κατά την κρατούσα άποψη) αναφέρονται και στην δήλωση μεταβίβασης ως αυτό που είναι, αλλά όχι στο συμβόλαιο (διότι είναι αυθαίρετοι χώροι και απαγορεύεται η μεταβίβαση αυθαιρέτων). Φυσικά η αντικειμενική που αναγράφεται στο συμβόλαιο, περιλαμβάνει κανονικά τον ημιυπαίθριο.

Το θέμα ξεκίνησε από γνωμοδότηση του ΝΣΚ (εδώ: ) κατόπιν αιτήσεως του Ελληνικού Δημοσίου. Η μη αναγραφή τους, σε περίπτωση βέβαια που διαπιστωθεί με μεταγενέστερη αυτοψία (και τέτοιες γίνονται πλέον τακτικά σε ακριβά προάστεια), επιφέρει τις κυρώσεις της ανακριβούς δηλώσεως μεταβιβάσεως και αν έχει συνταχθεί συμβόλαιο με αντικειμενική που δεν περιλαμβάνει τον ημιυπαίθριο, αυτό είναι άκυρο. Το αστείο βέβαια είναι ότι είναι άκυρο αν γράφει για την ύπαρξη του, οπουδήποτε εκτός της αντικειμενικής.

Η πολεοδομία βέβαια δεν ενημερώνεται, διότι ξαφνικά "εφευρέθηκε" το "φορολογικό απόρρητο".

Αυτά απλά για το πόσο ρευστά είναι τα πράγματα με τους ημί.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
14
Πόντοι
866
Η ημιυπαίθριοι υπολογίζονται κανονικά στο φύλλο υπολογισμού που συνοδεύει την δήλωση μεταβίβασης και (κατά την κρατούσα άποψη) αναφέρονται και στην δήλωση μεταβίβασης ως αυτό που είναι, αλλά όχι στο συμβόλαιο (διότι είναι αυθαίρετοι χώροι και απαγορεύεται η μεταβίβαση αυθαιρέτων). Φυσικά η αντικειμενική που αναγράφεται στο συμβόλαιο, περιλαμβάνει κανονικά τον ημιυπαίθριο.

Το θέμα ξεκίνησε από γνωμοδότηση του ΝΣΚ (εδώ: ) κατόπιν αιτήσεως του Ελληνικού Δημοσίου. Η μη αναγραφή τους, σε περίπτωση βέβαια που διαπιστωθεί με μεταγενέστερη αυτοψία (και τέτοιες γίνονται πλέον τακτικά σε ακριβά προάστεια), επιφέρει τις κυρώσεις της ανακριβούς δηλώσεως μεταβιβάσεως και αν έχει συνταχθεί συμβόλαιο με αντικειμενική που δεν περιλαμβάνει τον ημιυπαίθριο, αυτό είναι άκυρο. Το αστείο βέβαια είναι ότι είναι άκυρο αν γράφει για την ύπαρξη του, οπουδήποτε εκτός της αντικειμενικής.

Η πολεοδομία βέβαια δεν ενημερώνεται, διότι ξαφνικά "εφευρέθηκε" το "φορολογικό απόρρητο".

Αυτά απλά για το πόσο ρευστά είναι τα πράγματα με τους ημί.

ρε δε μπα να γαμηθούνε.
ακου τώρα κάτι πράματα......
το συμβόλαιο άκυρο επειδή δεν δηλώθηκαν οι ημιυπαίθριοι......
πιασταβγόκαικούρευτο.

ZeroTolerance

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
7 Σεπ 2005
Κριτικές
492
Like
38.877
Πόντοι
42.697
δεν εχω ΟΥΤΕ ΕΝΑ ακινητο στο ονομα μου... :-*
μονο οικοπεδα... :grin:

Οποτε στα παπαρια μου οι ημιυπαιθριοι... :dancing:

συνεχίστε.. :coffee:

streetwalker

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2007
Κριτικές
3
Like
201
Πόντοι
66
ρε δε μπα να γαμηθούνε.
ακου τώρα κάτι πράματα......
το συμβόλαιο άκυρο επειδή δεν δηλώθηκαν οι ημιυπαίθριοι......
πιασταβγόκαικούρευτο.

Welcome to Ellada.

Γιατί όμως αυτή η έκπληξη; Μέχρι την γνωμοδότηση του ΝΣΚ, ο ημιυπαίθριος εκτός από πολεοδομική παράβαση ήταν και φορολογική, διότι αυτός που τον αποκτούσε φορολογούνταν για μικρότερο αντικείμενο (τα τετραγωνικά αποτελούν στοιχείο του υπολογισμού της αντικειμενικής αξίας) από αυτό της μεταβίβασης, και άρα φοροδιέφευγε. Το κράτος βέβαια μπορεί να κάνει τα στραβά μάτια στην παρανομία, αλλά μαλάκας δεν είναι.

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Πάλι τα ίδια.

1) Το παράδειγμα του playroom δεν έχει καμμία σχέση. Για τους ημιϋπαίθριους μιλάμε, αν λαμβάνονται υπόψη στον υπολογισμό της φορολογητέας αξίας με το αντικειμενικό σύστημα και αν το κράτος τους φορολογούσε υποχρεωτικά όπως έλεγες (καλά αυτό ξεχάστηκε τώρα..... )

2) Στην δήλωση μεταβίβασης δηλώνεις φορολογητέα αξία και όχι επιφάνεια.

3) Αν η αντικειμενική αξία υπολογισθεί με βάση την επιφάνεια που αναφέρεται στην οικοδομική άδεια και στο συμβόλαιο και δεν υπάρχει απόκλιση της πραγματικής επιφάνειας τότε ο αγοραστής δεν έχει να φοβηθεί τίποτε.

4) Γίνεται φανερό από τα παραπάνω με τι τερτίπια και διαστροφές της πραγματικότητας τρομοκρατούν οι δικηγόροι τον απλό κόσμο.

5) Ότι και να θέλεις ότι και να κάνεις δεν υπάρχει τρόπος να αλλάξει αυτό: Δεν περιλαμβάνονται στην επιφάνεια οι ημιϋπαίθριοι χώροι.

Βρε λουκουμάκι μου (ελπίζω να μην μου κάνει σκηνή ο ππ που σε φωνάζω έτσι) ΑΛΛΟ πράγμα ακάλυπτος ημιϋπαίθριος, καθόλα νόμιμος πολεοδομικά και φορολογικά και άλλο καλυμμένος ημιυπαίθριος που έχει μετατραπεί σε χώρο κυρίας χρήσης...Τί δεν κατάλαβες;
Στη β΄περίπτωση δηλώνεται κανονικά και τα τετραγωνικά του προστίθενται σε αυτά του διαμερίσματος για την εφορία και μόνο...Στο συμβόλαιο εξακολουθεί να αναφέρεται ως ημιυπαίθριος

2) Στην δήλωση μεταβίβασης δηλώνεις φορολογητέα αξία και όχι επιφάνεια.

Και η φορολογητέα αξία υπολογίζεται με βάση τα κιλά της οικοδομής ή το εμβαδόν του διαμερίσματος, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται όλοι οι χώροι κυρίας χρήσης;

Για να το ξαναπούμε: Μπορείς να μην δηλώσεις τους ΚΑΛΛΥΜΕΝΟΥΣ ημιυπαιθρίους στη δήλωση φόρου μεταβίβασης αλλά διατρέχεις αρκετά ρίσκα, από το να φας πρόστιμο (σχετικά πιθανό) μέχρι να έχει προβλήματα εγκυρότητας το συμβόλαιό σου...

Πάνω κάτω τα ίδια ισχύουν και για αποθήκες, γκαράζ κτλ που έχουν γίνει χώροι κυρίας χρήσης...
Ο νέος νόμος για τους ημιυπαιθριούς τα αντιμετωπίζει όλα σχεδόν τό ίδιο...
Τυχαίο;
Δε νομίζω!

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
56
Πόντοι
4.095
Καλό το νταηλίκι αλλά το παραμύθι έχει δράκο και λέγεται απελευθέρωση...
Οι ελάχιστες αμοιβές είναι σα τη γραμμή μαζινό... Φαντάζει απόρθητη αλλά παρακάμπτεται και υπερπηδάται εύκολα...

Impossible is nothing.

Όσο το ΤΕΕ αποφασίζει ποιος έχει δικαίωμα υπογραφής, ο δράκος είναι μακριά όμως.

Μέχρι τότε, το ΤΕΕ παίζει μουσική, οι άλλοι χορεύουν.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
14
Πόντοι
866
Welcome to Ellada.

Γιατί όμως αυτή η έκπληξη; Μέχρι την γνωμοδότηση του ΝΣΚ, ο ημιυπαίθριος εκτός από πολεοδομική παράβαση ήταν και φορολογική, διότι αυτός που τον αποκτούσε φορολογούνταν για μικρότερο αντικείμενο (τα τετραγωνικά αποτελούν στοιχείο του υπολογισμού της αντικειμενικής αξίας) από αυτό της μεταβίβασης, και άρα φοροδιέφευγε. Το κράτος βέβαια μπορεί να κάνει τα στραβά μάτια στην παρανομία, αλλά μαλάκας δεν είναι.

μαλάκας είμαι εγώ και συ που ασχολούμαστε και αφιερώνουμε χρόνο απ τη ζωή μας γι αυτές τις μαλακίες.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
14
Πόντοι
866
Impossible is nothing.

Όσο το ΤΕΕ αποφασίζει ποιος έχει δικαίωμα υπογραφής, ο δράκος είναι μακριά όμως.

Μέχρι τότε, το ΤΕΕ παίζει μουσική, οι άλλοι χορεύουν.

πιθηκάκι μουυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυ

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom