1personanongrata
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 10 Δεκ 2007
- Like
- 14
- Πόντοι
- 866
Μπλιαααααααααααααχχχχχχχχχχχ, κεραμίδι με ξύλα.
Για τελείως κιτς μιλάμε.
Που είναι ο Ζωρζ, το Μπαουχάους σε έκδοση Περσόνα.
κλάψε.
Μπλιαααααααααααααχχχχχχχχχχχ, κεραμίδι με ξύλα.
Για τελείως κιτς μιλάμε.
Που είναι ο Ζωρζ, το Μπαουχάους σε έκδοση Περσόνα.
οι πέργκολες δεν είναι ημιυπαίθριος χώρος;
1) κεραμίδι και κολώνες μπετού, είναι ημιυπαίθριος.
2) Κεραμίδι και ξύλινες δοκοί, πάλι ημιυπαίθριος.
3) Κεραμίδι-ελενίτ και ξύλινες δοκοί πάλι ημιυπαίθριος.
μισό.πατωμα-ταβανι και 3 τοιχοι ειναι ΗΥ
αν γινουν 4 οι τοιχοι ειναι δωματιο.
ναι, ειμαι αγαθομαλάκω
μισό.
μπαλκόνι που δεν έχει τρεις τοίχους αλλά βάλεις 2 δοκάρια και κεραμίδι δε χρειάζεται άδεια;
Πρέπει να χρειάζεται, αλλά είναι άλλη κατηγορία, όχι ημιυπαίθριος. Σωστή η πάνω στο δρόμο (ταβάνι + 3 τοίχοι). Το 'χω ψάξει, γιατί έχω αρκετά τετραγωνικά να δηλώσω...
μισό.
μπαλκόνι που δεν έχει τρεις τοίχους αλλά βάλεις 2 δοκάρια και κεραμίδι δε χρειάζεται άδεια;
Μάιστα...
Υποθέτω έχεις δει δήλωση φόρου μεταβίβασης ακινήτου...
Αν ο αγοραστής δεν θέλει μπλεξίμετα με την εφορία, πώς δηλώνει ημιυπαίθριους ή γκαράζ και αποθήκες που έγιναν χώροι κυρίας κατοικίας;
thanx κλωνίτσα.
Η ημιυπαίθριοι υπολογίζονται κανονικά στο φύλλο υπολογισμού που συνοδεύει την δήλωση μεταβίβασης και (κατά την κρατούσα άποψη) αναφέρονται και στην δήλωση μεταβίβασης ως αυτό που είναι, αλλά όχι στο συμβόλαιο (διότι είναι αυθαίρετοι χώροι και απαγορεύεται η μεταβίβαση αυθαιρέτων). Φυσικά η αντικειμενική που αναγράφεται στο συμβόλαιο, περιλαμβάνει κανονικά τον ημιυπαίθριο.
Το θέμα ξεκίνησε από γνωμοδότηση του ΝΣΚ (εδώ: ) κατόπιν αιτήσεως του Ελληνικού Δημοσίου. Η μη αναγραφή τους, σε περίπτωση βέβαια που διαπιστωθεί με μεταγενέστερη αυτοψία (και τέτοιες γίνονται πλέον τακτικά σε ακριβά προάστεια), επιφέρει τις κυρώσεις της ανακριβούς δηλώσεως μεταβιβάσεως και αν έχει συνταχθεί συμβόλαιο με αντικειμενική που δεν περιλαμβάνει τον ημιυπαίθριο, αυτό είναι άκυρο. Το αστείο βέβαια είναι ότι είναι άκυρο αν γράφει για την ύπαρξη του, οπουδήποτε εκτός της αντικειμενικής.
Η πολεοδομία βέβαια δεν ενημερώνεται, διότι ξαφνικά "εφευρέθηκε" το "φορολογικό απόρρητο".
Αυτά απλά για το πόσο ρευστά είναι τα πράγματα με τους ημί.
δεν εχω ΟΥΤΕ ΕΝΑ ακινητο στο ονομα μου... :-*
μονο οικοπεδα...
Οποτε στα παπαρια μου οι ημιυπαιθριοι...
συνεχίστε..
ρε δε μπα να γαμηθούνε.
ακου τώρα κάτι πράματα......
το συμβόλαιο άκυρο επειδή δεν δηλώθηκαν οι ημιυπαίθριοι......
πιασταβγόκαικούρευτο.
Πάλι τα ίδια.
1) Το παράδειγμα του playroom δεν έχει καμμία σχέση. Για τους ημιϋπαίθριους μιλάμε, αν λαμβάνονται υπόψη στον υπολογισμό της φορολογητέας αξίας με το αντικειμενικό σύστημα και αν το κράτος τους φορολογούσε υποχρεωτικά όπως έλεγες (καλά αυτό ξεχάστηκε τώρα..... )
2) Στην δήλωση μεταβίβασης δηλώνεις φορολογητέα αξία και όχι επιφάνεια.
3) Αν η αντικειμενική αξία υπολογισθεί με βάση την επιφάνεια που αναφέρεται στην οικοδομική άδεια και στο συμβόλαιο και δεν υπάρχει απόκλιση της πραγματικής επιφάνειας τότε ο αγοραστής δεν έχει να φοβηθεί τίποτε.
4) Γίνεται φανερό από τα παραπάνω με τι τερτίπια και διαστροφές της πραγματικότητας τρομοκρατούν οι δικηγόροι τον απλό κόσμο.
5) Ότι και να θέλεις ότι και να κάνεις δεν υπάρχει τρόπος να αλλάξει αυτό: Δεν περιλαμβάνονται στην επιφάνεια οι ημιϋπαίθριοι χώροι.
2) Στην δήλωση μεταβίβασης δηλώνεις φορολογητέα αξία και όχι επιφάνεια.
Τυχαίο;
Δε νομίζω!
Καλό το νταηλίκι αλλά το παραμύθι έχει δράκο και λέγεται απελευθέρωση...
Οι ελάχιστες αμοιβές είναι σα τη γραμμή μαζινό... Φαντάζει απόρθητη αλλά παρακάμπτεται και υπερπηδάται εύκολα...
Welcome to Ellada.
Γιατί όμως αυτή η έκπληξη; Μέχρι την γνωμοδότηση του ΝΣΚ, ο ημιυπαίθριος εκτός από πολεοδομική παράβαση ήταν και φορολογική, διότι αυτός που τον αποκτούσε φορολογούνταν για μικρότερο αντικείμενο (τα τετραγωνικά αποτελούν στοιχείο του υπολογισμού της αντικειμενικής αξίας) από αυτό της μεταβίβασης, και άρα φοροδιέφευγε. Το κράτος βέβαια μπορεί να κάνει τα στραβά μάτια στην παρανομία, αλλά μαλάκας δεν είναι.
Impossible is nothing.
Όσο το ΤΕΕ αποφασίζει ποιος έχει δικαίωμα υπογραφής, ο δράκος είναι μακριά όμως.
Μέχρι τότε, το ΤΕΕ παίζει μουσική, οι άλλοι χορεύουν.
γιεςΕντός σχεδίου?